Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.549
Marcelin kaze da je Get a Malala da je Gepid. Marcelin je bio Mundov savremenik, uostalom kada su dogadjaji na severnom Balkanu u pitanju, ja bih pre verovao Iliru nego GrkuValjda pričamo o Gepidima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Marcelin kaze da je Get a Malala da je Gepid. Marcelin je bio Mundov savremenik, uostalom kada su dogadjaji na severnom Balkanu u pitanju, ja bih pre verovao Iliru nego GrkuValjda pričamo o Gepidima?
Сви варварски идентитети ( говорим о периоду наводне сеобе народа) су милитаристичко-војнички идентитети. Не крећу се никакви народи него се крећу те војничке групе ( и војници могу да имају породице). Језик је потпуно небитан елемент идентитета тих група.Тај вирус је посејао @Момчило нисам до краја разумео теорију али обрнуто од Курте постојао је словенски језик али нису постојали Словени.
Дакле исконски језици су латински , грчки и словенски и хорде из Азије су се утапале у словенски језик али не и идентитет. Колико сам разумео рани народи нису градили идентитет према језику из читаве масе народа остала је нека славофона смеша из које су Византијци и Ћирило и Методије створили словенски идентитет који је овај пут грађен на језику.
Latini kao narod nisu prezivali antiku, ali prezivelo je rimsko carstvo, politicki projekat Latina. Tako da imamo paradoksalnu situaciju, verovatno jedinstvenu u istoriji, da politicki projekat osvajaca nastavljaju narodi koji su bili pokoreni od tog istog osvajaca.Kako ne razumes da je moguce istovremeno biti i Ilir i Romej?
Isto kao sto je moguce istovremeno biti Sklav i Romej
Dok su bili Iliri nosili su latinska imena, u prevodu narodnih, kada su politickom akcijom postali Sklavi, slobodno su nosili narodna imena. Sve vreme su bili Romeji.
Vidis kako je prosto
Само у твојој главиNemoj da si toliko bezobrazan. Govori o Justinijanovoj porodici.
Ни један превод, који сам видео не подударају се са твим измишљотинамаOvo je engleski prevod. Pazi, nacin govora, ovako bi recimo Slaven preveo, sa namerom da zamuti sustinu.
прочитао сам Тајну историју много пре него што си чул за њу - тамо нема таквих ствариJeste u francuskom prevodu. Uostalom procitaj celu tajnu istorijum, sustina Prokopijevog kazivanja je da je pod uticajem Justinijana i njegove porodice, deo drustva, odnosno Veneti skliznuo ka varvarizaciji. To je toliko ocigledno i jasno da je bezpredmetno diskutovati o tome
помоћни елементи су твоја бујна фантазија.Tako je, Prokopije ne definise koji je to varvarski jezik. Zato imamo pomocne elemente, nakon Justinijana jedino su Sklavi romejski gradjani, uostalom Justinijan je ratovao protiv Gota i Vandala. Tu su i licna imena poznata iz Teofilovog spisa. Pa i sam Prokopije baca drvlje na Justinijana zato sto tolerise upade Sklavena, pa na jednom mestu opisuje kako su se obicni gradjani organizovali protiv Sklavena, Justinijanovih miljenika.
Marcelin kaze da je Get a Malala da je Gepid. Marcelin je bio Mundov savremenik, uostalom kada su dogadjaji na severnom Balkanu u pitanju, ja bih pre verovao Iliru nego Grku
Инсистирам да се раздвоје два идентитета који се толико очигледно разликују.
Ма не. Курта није рекао да је словенски једноставан у упоређењу са рецимо савременим енглеским. Рекао је да је словенски упрошћен и да има одлике контакт језика. А другде је предложио да је словенски настао од северног трачког, западног иранског и јужног балтског. Мада нисам језикословац, погледао сам граматику савременог литванског: изгледа да има десет падежа. Док исконструисани од стране лингвиста Common Slavic изгледа има само седам падежа.
Tri biblioteke?Само у твојој глави
Ни један превод, који сам видео не подударају се са твим измишљотинама
прочитао сам Тајну историју много пре него што си чул за њу - тамо нема таквих ствари
помоћни елементи су твоја бујна фантазија.
Како бре латинизовани?Кладим се да су Франци већ у 5. веку били прилично латинизовани
Prema Teofanu, Mund bi trebalo da je čak bio prinčević; sin Gjezma i nećak Trapstila. Nema tu nikakve nesuglasice, niti uopšte treba birati kome verovati...podaci nisu kontradiktorni. Gepidi su bili poznati kao deca Geta.
Не видим како се твоја порука односи на ту тему - говорим о Франкима 5. века, ти говориш о 9. веку.Како бре латинизовани?
Зашто је онда она заклетва, два брата ваљда (Карлови унуци), била на француском и германском, и то у деветом веку.
Шта су као будале изговарали заклетве двојезичким Францима-војницима на језицима које нико не разуме, зато што су наводно латинизовани?
Еј бре па толико је очигледно да су Франци језички амалгам и да језик (коин) тек у том тренутку постаје битан.
У тренутку поделе у деветом веку.
Латинизовани?
Латинизовани у петом , а у деветом практично рађају два језичка европска идентитета утемељена на језику?!
Баш то коришћење латинског упућује на одсуство језичког идентитета, а потврђује милитаристички идентитет војне јединице.
Да ли си чуо за Легију странаца.
То је тај идентитет.
Француски је за Легију странаца исто што и латински за Франке!
Очигледно немаш шта да кажеш - и почињеш са троловањем које је Славен јуче поменуо. Очигледно не можеш да надмашиш своја аматерска ограничења.Tri biblioteke?
Ti ni Zagora nisi procitao![]()
Θρᾳκῶν τε καὶ Ἰλλυριῶν στρατηγοὶ - ilirslki generali
Ἰλλυριοὶ γένος - ilirsko poreklo
Θρᾷκές τε καὶ Ἰλλυριοὶ ἦσαν - Tracani i Iliri
Ἰλλυριοὺς στρατιώτας - ilirski vojnici
Ἰλλυριοῖς ἄρχων,- zapovednik
Ἰλλυριοὶ ξύμπαντες - neki vojni termin
Ἰλλυριοῖς ἐπισκήψαντος - neki vojni termin
Ovo je samo kod Prokopija......
По теби су се Германски Франци најпре латинизовали у истом оном веку у којем се коначно урушио последњи кредибилитет Западног римског царства?Не видим како се твоја порука односи на ту тему - говорим о Франкима 5. века, ти говориш о 9. веку.
Из ког језика је потекао старо-француски језик у 7-8. веку?
Ti si profesionalac, ali za fantaziranje, FANTAZMAGORIJU, kako voliš cesto da kazes za druge dok mislis na sebe...Очигледно немаш шта да кажеш - и почињеш са троловањем које је Славен јуче поменуо. Очигледно не можеш да надмашиш своја аматерска ограничења.
ma ništa nema veze, Prokopije je pisao o Ilirima misleci na Latine, to je poznata cinjenica...I šta su argumenti ti da bi nešto od ovoga trebalo interpretirati u striktno etničkom kontekstu?
A zasto Teofan piše ime Rega a priredjivač kaže da se radi o Trapstili. Ko je taj Trapstila?lln this year Moundos1 came over to the Romans, a descendant from
219 the race of the Gepids, the son of Giesmos. After his father's death,
he went to Regas,2 his maternal uncle, who was king of Sermium.
Theuderich, king of Rome heard this, sent him a message and persuaded
him to join him and be his ally.3 After Theuderich's death,4
he went to the river Danube and asked the emperor Justinian to
accept him as a subject of the Empire, and so he came to
Constantinople. The emperor honoured him and his son with many
gifts and released them, making Moundos magister militum per
Illyricum. When he came to Illyricum, the Bulgars invaded in large
numbers.5
Zanimljivo, ko je taj Rega, Ῥῆγαν, ujak Mundov, kralj Sirmijuma, ῥῆγα ὄντα τοῦ Σερμίου, u prvoj polovini 6.veka?
Ἰλλυριοὶ ξύμπαντες - neki vojni termin
Не знам какве књиге читаш - није ме брига - политизујеш тему - говориш о неким политичким конструкцијама у Франачку - стварима о којима нисам разговарао. Да је француски језик изведен из вулгарне латинице је чињеница - свиђало ти се то или не, је другопитање - не разумем о ком мејнстриму говориш и каква је та ре-германизација у Франачку у 9. веку, када половина тамошњих људи говори франачки дијалекти. Не разумем зашто ми одговараш кадa пишеш о нечем сасвим другом.По теби су се Германски Франци најпре латинизовали у истом оном веку у којем се коначно урушио последњи кредибилитет Западног римског царства?
Ентитет без икаквог престижног потенцијала латинизује германске Франке који се касније регерманизују?
Зашто би се регерманизовали?
Зашто нису наставили посао латинизује?
Ко их је регерманизовао, када су они најјачи ентитет Западне Европе?
Они су чак синоним Западне Европе!
Неки Германи су напали, победили и регерманизовали део латинизованих Франака?
Концепти размишљања су нам потпуно различити.
Твој концепт је јасно видљив из твог другог питања и прати наметнути мејнстрим.
Никада ниси кренуо путем самосталне анализе историјских догађаја.
Концепт по коме су романски језици настали од латинског је концепт који ја потпуно одбацујем као глуп и неутемељен у изворима.
То је теоретски модел који не може да издржи тест у реалном свету.
Догађај из деветог века говори ми да је латински само језик фасаде којим, Франци, потврђују свој империјални и хришћански идентитет, а који је надоградња на њихов милитаристички идентитет.
Заклетва је на француском (који је различит језик од латинског) и на германском (који је различит језик од латинског)!
То су доминантни језици којима говоре Франци.
Не говоре они језиком Анала (латинским)!
Сама чињеница да један идентитет, Франци, има два доминантна коина говори ми да је тај идентитет концептуално потпуно различит од концепта који промовише мејнстрим историја.
Идентитет очигледно није базиран на јединственом језику!
Пангерманизам, Панславизам и модел латински-вулгарни латински-романски су потпуно неутемељени обрасци.
Еј бре читава два нова језика се појављују иза фасаде латинског.
Видиш ли да је концепт латинизације фундаментално погрешан.
Hmmmmm, rec se cita kao ksumpantes, iznenadjen sam, zaista lici na rec zupan.Nije nekin vojni termin nego izricito Zupan.
Говори о Римљанима, генералима и војницима из римске префектуре Илирик.ma ništa nema veze, Prokopije je pisao o Ilirima misleci na Latine, to je poznata cinjenica...
VaziГовори о Римљанима, генералима и војницима из римске префектуре Илирик.