Не знам тачно који те је део овде привукао? Свакако је интелигентан и у практичном смислу генијалан човек за већину ствари у праву о којима прича.
Међутим једна ствар ми није јасна,Да ништа на свету не може заштити патент или производ од његовог творца. На тој ризини или верикали стоје и човек и Бог. Знамо како је добијен интернет , иако је његов главни промотер Бил Гејтс који је тврдио да није било Михајла Пупина не би ни постојао ни мајкрософт ни интернет. не знам колико би Михајло Пупи стојао да је жив иза овога исто као што би Тесла био очајан да је доживео свој народ који ради за ту струју и остале даџбине а са трећином прихода се издржава- Да не говорим о ХААРПУ и многим другим злоупотребама. Нисам сигуран да би Ајнштајн сато иза атомске бомбе.
Наиме сувише ми интелигентно делује да не разуме да никаква крипто чејн технологија нити било шта може сачувати нешто на интернету нити од светске банке нити од хакера нити од твораца таквих софтвера-
Наиме овај софтвер као ни било који не може вршити децентрализацију јер су сви системи на интернету центрични нарочито андроид који је најслабији све што би софтвер нудио је увид сваког човека у фонд државе и како ће средства бити распоређена пто наравно није лоше никако али са друге стране када имате проблем са рачуном за мобилни ви можете увек добити листинг оно што можете закључити али не и видети да у оквиру слободних минута различито обрачунава орема различитим мрежама дакле према различитим мрежама трошићете дупло или тродупло више минута него што сте реално потрошили. То нећете видети на листингу али ћете лако закључити ако се опечете вше пута и платите и укључите мерач на телефону.
То испада да би на пример софтвер радио као постпејд идентично као припејд са одређеном количином новца које би различито наплаћивао према различитим мрежама.
Што би смо рекли алтернатива златним полугама не постоји од кад је робно новчане привреде. Само код тог неолибералног капитализма је дошло до штанцовања новца без покрића у резерви у злату , сви који гомилају богатство гомилају га у некретнинама и злату.
Друга ствар јако интерасантана је то да из Еденског врта Винче нас је извела робноновчана привреда коју доносе Грци можда и Етрурци.
Чим је доло до гомилања проиводње и вишка ради новца неки људи су схватили да са новцем не морају радити могу платити неког да ради или још горе успоставити робовласнички систем ако се учини да је цена рада превисока.
Осим пуких освајача и геноцидних истребљивача само прихватање новца је довело до тога да човек ради и производи више него што му је постребно и самим тим да мења духовну вертикалу да задовољи само своје реалн потребе а да друге ствари остварује у духовним сферама сам новац је издиктирао у ком правцу ће се живот и друштво кретати.
Но интересантно је то да банкарски систем доносе у Европу Јевреји и сви окупљени око тога су сада потомци тих старих најбогатијих породица , наиме зеленаштво које је било дозвољено Јеврејима а забрањено хришћанима. Овде би најбоље бити прочитати или одгледати Шекспировог "Млетачког трговца".
Пошто сам Драгаш говори "иступи из круга дистанцирај се од њих" не можеш их променити ако дођеш међу њих испрљаћеш се постаћеш као они!
То је говорио Ђинђићу када је предлагао да уђу у Пинк и да их изнутра истисну. Драгаш је говорио да је то немогуће да се уласком у то мораш испрљати.
Сад занима ме како као банкар и економиста можеш иступити од њих нарочито као банкар са ким радиш и сарађујеш?!
Да ли је и један трговац или банкар опстао који је бирао од кога ће узети новац? Најчешће да не кажем увек од кога би могао морално узети тај га не поседује.
Дакле иза платформе која је замишљена да контролише путеве новца на нивоу државе стоји сигурно озбиљна корпорација.
Ко је тај који ти може гарантовати да можеш уништити увознишки лоби , сиву економију и дистанцирати се од ММФ-а.
Односно и ако ти је неко утицајан обећао да је то могуће која је гаранција да те није слагао?!
Баш због тога што си мали народ , слаб и ситан ко ти може гартавати да можеш конципирати државу како ти хоћеш?
Бар до сад већина суверених држава која је одбијала да прихвати њихов концепт и мислила је да може како она мисли била је избомбардована и срушена.
Дакле идеја и концепт ми се допадају али крипточејн технологија не јер заправо делује као јефтинији начин чиповања јер са друге стране у односу на чиповање свако ти може украсти телефон и клонирати га а свака твоја 15780880809088208882 битна шифра се може реплицирати преко гугла до спајвера на андроиду до отиска прста и зенице ока , лица шта год ништа није сигурно а нарочито то!
Друго сигуран сам да је штедња и прерасподела буџета неопходна а да море и дуге ствари нису у кризи али чему све то ако је просечна плата од 4000Е могуча у Србији?