„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da postoji sumnja, ali moras drugu stranu da ubedis argumentima koji su jaki tako da niko ne moze da ih pobije, u suprotnom ispada da ti nisi u pravu...
Ako pratis moje postove videces da moze da se dokaze da imena makedonskih kraljeva nisu grcka, da su Frigi imali pismo pre Grka, da su koristili rec ATA koju pominje Ikonomu....mnogo slicnih cinjenica lezi zaboravljeno u prasini, treba kopati....
Shvatas, to je pravi pristup, ako neko to negira kontra argumentima svaka mu cast....

Pazi, znam da tvoja Alisja Kent ima sve manje posla, pa da si kao njen menadžer postao mrzovoljan, ali ovo nije mesto da prospeš svoju frustraciju. :p
Шта? Интервју који си поставио је препун наивних будалаштина о физици каквих може да изјави само неко ко једва прошао физику у гимназији.

A, na koje ljude se odnosi i zasto ne bih voleo da se hvalim, zasto misterija, od vas koji negirate moje postove samo neka magla i misterija.
Srpski slovenski sanskrt iskljucivo moze samo da se odnosi na Srbe stare evropljane kromanjonce arijevce, slovene i vedske arijevce.
За Винчу и Старчево сам се изјаснио раније; Тек треба да се утврди који је то народ био, ако је то уопште битно јер је очигледно да ни један данашњи народ не може директно да присвоји наследство. То што Срби и данас пишу ћирилицом не значи и да смо је измислили. Писали су Феничани, пишу и Грци. За њих се зна ко су а за мистериозне, такозване Винчанце, ће да се још питамо. Ко је од кога преузео је и даље велико знак питања а мени лично потпуно небитно, иако сам Србин. Билбијино "одгонетање" етрурског писма се углавном ослањало на западнословенске језике, на пример Словеначког. Објашњење је да су они задржали више од старог језика. То ми говори да су наши Срби брзи при преузимању страних речи. Лепша нам је грчка хиљада од србске тисуће (коју смо радо дали хрватима на чување са небројано много других речи), или енглеско-латинска едукација јер је образовање проста реч у рангу псовке. Хрвати и Словенци значи чувају Србску историју, језик и културу боље од номиналних Срба те се мислим да се Србима одузме титула Србин јер је не заслужујемо својим понашањем. Треба да је дамо предходно поменутим, или можда Пољацима јер увек наводимо тај њихов крај као значајан за србску историју.

Остали Срби су по старим записима помињани углавном као разуздани крволоци а не постоји, да ја знам, нешто писано да то противречи. "Срби" са Крита су били крволоци који су злостављали све око себе па су тако, на пример, ударили харач Атини да им се, између осталог, сваке године испоручи 30 невиних девојака. Деретићев Нино Белов, познатији као Нимрод, је огњем и мачем крчио себи пут остављајући иза себе само јаук и сузе. Лесандар Србљанин, познатији као Александар Македонски, је такође био крвник који убио и рођеног оца. Немањићи такође, братоубице, оцоубице, педофили... Абсолутно ме не интересује какво је време онда било јер у сваком времену и простору је то за мене неприхватљиво и дефинитивни нешто са чиме се не бих хвалио.

Mita Komita. Cinjenica da je anti-srpskim trolovima dozvoljeno da pisu ovakve gnusne stvari, gluposti i lazi protiv Srba, posle sve zle istorije i stradanja Srba samo u zadnjih 150 godina koje je najvece stradanje naroda u svetu, govori da je ovaj sajt u sustini anti-srpski bazira se na propagandi protiv Srba i nenormalan.

slaven. Ti jesi lazov dokazani. Objasni svoje lazi protiv Radivoje Pesica.
Pitanje za tebe sad da li je Pesic bio profesor na Beogradskom i Italijanskom univerzitetu?

Треба га игнорисати, а не цензурисати.
Не може. Ако хоће да прича са другим људима на форуму мора да поштује неку културу разговора. Не може да тврди да је све завера, да то ради на свакој теми и да вређа свакога ко износи аргументе против тога.

Колико год да је упитан модел званичног историјског наратива, аутохтонистички модел је упитнији. Очигледно је да још увек немамо интелектуалне, нервне и економске капацитете који би били у стању да направе нешто што би парирало званичној науци, било да је то у домену лингвистике, генетике, археологије, итд. То је уствари највећи проблем аутохтонистичке школе, а не ми овде на форуму.

Obrisao si mi poruku, i uopste te nisam uvredio ni najmanje, vrati poruku koju si obrisao da svi vide, da li sam te uvredio.
Ostale ne vredjam, nego ljudi veruju slavenovim lazima. Sta cemo sa slavenovim lazima i napadima na Pesica.
Napisao sam da usb ne moze da zameni nauku genetiku od ko zna kog finansiran usb i sa kojim ciljem (mada nije tesko naslutiti ko finansira stalno svetsku propagandu protiv Srba i slovena u svim sferama).
To da su Srbi starosedeoci i autohtoni najstariji evropljani je naucno dokazano 100% , naucno nije upitno, negira se prisustvo Srba na balkanu pre izmisljene seobe iskljucivo iz politickih razloga.

Obrisao si mi poruku, i uopste te nisam uvredio ni najmanje, vrati poruku koju si obrisao da svi vide, da li sam te uvredio.
Ostale ne vredjam, nego ljudi veruju slavenovim lazima. Sta cemo sa slavenovim lazima i napadima na Pesica.
Napisao sam da usb ne moze da zameni nauku genetiku od ko zna kog finansiran usb i sa kojim ciljem (mada nije tesko naslutiti ko finansira stalno svetsku propagandu protiv Srba i slovena u svim sferama).
To da su Srbi starosedeoci i autohtoni najstariji evropljani je naucno dokazano 100% , naucno nije upitno, negira se prisustvo Srba na balkanu pre izmisljene seobe iskljucivo iz politickih razloga.
Који је проблем у твојој глави? Где у неокотрексу имаш глич? Умеш ли ти да напишеш иједан смислени пост, а да се надовезује на текући разговор?

Ja nemam nikakav problem, sve se od mojih komentara potpuno nadovezuje i potpuno je smisleno, sad si poceo zlonamerno da lazes i da me napadas.
Nisi mi odgovorio jesam li te vredjao, i veoma zgodno po tebe obrisao si poruku koja ti ne odgovara pod izgovorom "laganje", a sta je po tebi bilo laganje u mojoj poruci.
Не, ти имаш проблем. Озбиљан. Доводи се у ред. Пишеш баљезгарије.

Treba sad da te je sramota zlonamernog napadanja i laganja, i ti si admin.
Odgovori iskreno da li sam te uvredio u poruci koju si mi obrisao ako imas casti, sad slaven laze i podmece da sam ti pisao neke gnusne stvari u poruci koju si mi obrisao i vecina obezrazumnjenih forumasa mu veruje.
Veoma zgodno si obrisao moju poruku, tako da slaven moze da laze i podmece protiv mene svoje konstrukcije.
Sta je sa slavenovim i nejgove kompanije laganjem i blacenjem Pesica.

Pa ti non stop lazes i niko ti ne brise poruke. Tebi se dozvoljava da trujes javni prostor lazima.

Hajde ovako; možeš li citirati neku moju laž; ali ono razumno i staloženo. Navedi primer i citat iz skorijeg vremena, bez 'ustašluka', tenkova, terorizma i podmetanja meni tuđih reči (tipa, Slaven citira lažova, što znači da, eto, on laže).

Crno na belo. Ako samo izignorišeš, prijaviću evo ovu poruku moderaciji, jer optužbe moraju biti potkrepljenje inače su samo provokacije.

Izvini, ko je od nas dvojice rekao da je Pešić lingvista priznat u Italiji koji je prvi u svetu proglasio vinčanske simbole za prvu pismenost?

Ti ili ja?

Najlakše je vikati 'lažov, lažov, lažov'; isti odgovor upućujem tebi koji sam i Scott Isle. Ali, kad treba da obrazložite, ti se raspliniš i ne napišem smislenu poruku kao celinu, a Skot samo pljuje uz povremeni poziv na krivična dela. Najveća sramota je što ovakvo ponašanje dobija ohrabrenje od strane jednog moderatora foruma (@Mrkalj ).

Kada mene neko pita zašto ja kažem da je neko lažov, a što radim samo kad postoje neki vrlo sigurni indikatori, kao npr. u vezi Srboljuba Živanovića, ja to potkrepim. Čovek tvrdi to, to, to, to i to, a u stvarnosti u izveštaju komisije iz 1964. godine piše to i to, objavio je to i to, itd...Slobodan Jarčević svima priča o Alokalandi Miter, ja postavim šta žena zaista tvrdi.

Osim toga izbegavam i da upotrebljavam tu reč, posebno jer mi deluje da je vrlo izlizana. Na ovom forumu često se koristi potpuni nekorektno; npr. ja najčešće kažem da Deretić & kompanija izmišljaju tj. lupetanje napamet, zato što reč lagati treba više vezati za postojanje svesti o tome da je ono što se tvrdi neistina.

http://milivojevic.info/neistina-ili-laz/

slaven. Da li je Pesic bio univerzitetski profesor u Beogradu i Italiji, ono sto si ti konstantno negirao da ti ne padne propaganda, tj. da osporis strucan rad Pesica.
Marija Gimbutas, i domaci arheolozi pre nje koji su smatrali da je pismo nisu strucni kao Pesic, on je koliko je meni poznato prvi od strucnjaka proglasio vincansko za prvu svetsku pismenost.

Mrkalj. Zasto se primas na zlonamerne slavenove konstrukcije, podmetacine i manipulacije i ne odgovoris mu skroz onako kako treba, sad ce on dalje da manipulise i smislja konstrukcije protiv mene i drugih koji iznosimo dokaze.

Poslednja izmena:
slaven. Da li je Pesic bio univerzitetski profesor u Beogradu i Italiji, ono sto si ti konstantno negirao da ti ne padne propaganda, tj. da osporis strucan rad Pesica.

Univerzitetski profesor u Beogradu nije bio. Za celu Italiju i da li je možda nešto predavao negde (i šta tačno) ne znam; proveravao sam samo pojedine tvrdnje koje je iznosila Vesna Pešić; npr. nikada nje bio univerzitetski profesor u Trstu, Milanu ili Rimu. Njegovo ime se ne može pronaći nigde u italijanskoj akademskoj zajednici; nikakva biografija, nula objavljenih radova u italijanskim naučnim publikacijama; ništa. Ove četiri knjige predstavljaju sve što je pohranjeno u italijanskim bibliotekama:

cetiri.PNG

Marija Gimbutas, i domaci arheolozi pre nje koji su smatrali da je pismo nisu strucni kao Pesic, on je koliko je meni poznato prvi od strucnjaka proglasio vincansko za prvu svetsku pismenost.

A šta to tačno konstituiše njegovu stručnost većom od Gimbutas, Vina i drugih?

Poslednja izmena:
Bio je univerzitetski profesor u Beogradu, ali su komunisti verovatno unistili sve podatke posle njegovog izucavanja vincanskog pisma, najverovatnije je morao da bezi u Italiju da ga tito ne strelja, tako da licno smatram blacenje i laganje posebno o Pesicu za nesto najgore i najsramnije.

Lele...i šta; pobili i sve kolege i studente, da se ne nađe apsolutno ni jedan jedini svedok? :hahaha:

Beži u Italiju da ga čovek strelja. Auh. Sine. :hahaha1:

Marija Gimbutas je arheolog.

Znači, po tvom mišljenju, arheolozi su manje stručni po pitanju praistorijskih kultura od profesora jugoslovenske književnosti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back