„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Постоје неке идеје које су се јавиле код аутохтониста које по мени јесу вредне пажње. Међутим што се тиче методологије и кадракоји је за сада претежно средњошколски осим појединаца који су најчешће маргинализовани спомену се кад кад везано за неки проблем али никако на челу.

Разлог ти аутохтонисти су углавном продужавали древност на овим просторима и везано за сама имена народа отишли далеко у прошлост.
Наиме Кавказ је јако интересантан као мултијезички и мултикултуралан где се испољавау разлике у језику између Европе и древне јужне Америке на пр. језик Баска има много језичких сличности и заједничких речи са племенима из бразилске Амазоније.Скелети и црете лица подсећају на древне Маје.
Ово је био велики проблем па је нека лабава веза нађена на Кавказу односно страоиберскијезик поседује неке од тих особина.
Имамо Србе , Хрвате ,Пшоаси или Чеси Осети ииранска племена која деле неке речи и гласове са француским а неке само и једино са скандинавским језицима.

Мени изгледа да је прича о потопу тачна и да је била кључна за прелаз из касног неолита у историјско времецивилаизација , сличан се процес десио на карају леденог доба последњег. Имамо старогрчке изворе ,индијске ,хебрејске и јерменске па и "српске".

Библија је овде корисна само као историја хумана или богословесних људи што не значи да паралелно не постоје и неки други људи.
Дакле Кавказ као да је био велико острво спаса гдеје дошло до мултикултуралног судара различитих цивилизација и место где се консолидовало опшре знање.
Оданде почиње по мени поновно запљускивање Европе у таласима , Мале Азије ,блиског истока , Азије , северне Африке.
Ту се можда догодио судар цивилитзација староевропљана самалом Азијом , Индијом , Предмесопотамијом итд.
Уколико се ово покаже као тачно а јесте али му се не знају праве сразмере и број у односу на тадашње човечанство свакако да би нит потпуног аутохтонизма морао бити прекинут и могли бисмо да говоримо евентуално о повратницима првог ,другог и трећег реда.

u svom intervjuu na helmcastu milanović kaže da u srpskoj istoriografiji imaju tri struje- bb struja, autohtonisti i mitomani, problem nastaje kad se mitomani predstavljaju kao autohtonisti; po njemu autohtonisti su oni što se bave nacionalnom istorijom i njih je zanemariv broj: u ranijem postu sam okačio taj intervju i nije ga loše odgledati, nastranu što deretićevci hoće da ga linčuju ; za kritičnu istoriografiju je dao dobre komentare, skroz ok, razjasnio je stvari bar ja tako mislim

Bftahahahahahaha...
kada Šarić govori o svojim uzorima poziva se na Slavišu K. Miljovića, opisujući čoveka koji je utemeljivač teze da je Bog %urac kao diva i velikog čoveka koji mu je izvor. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Goran Šarić:
Slaviša K. Miljković, koji je genijalni i intuitivni istraživač

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Šarić kaže da su institucije odgovorne što nisu dovoljno istražile da li je Bog zaista penis...kaže problem kod Miljkovića u metodološkim rupama će biti rešen ako se dva-tri profesora na fakultetu osvrnu i pomognu mu da sredi to sve. :lol:

Mislim da je gotovo; sve su maske konačno pale i možemo polako priču da privodimo kraju. :kafa:

Daklem...da se podsetimo:

Ово је твој избор опонента, спрам твојих могућности?

Изабери некога ко није оштећена роба.

Има на овом шару земаљском и неоштећених.

Где се деде, српско, чојство и јунаштво?
Miljković je preočigledno ostišao stranputicom.
naravno, nije dobar put za određivanje porekla reči, ali, nije ni potpuno nekorisno. Korisno je za psiholingvistiku.
Malo grešim, ali ti mnogo jer praviš promociju te Serbone za koju ja nisam ni čuo, niti me interesuje. Ti im dižeš spomenik, čoveče. I nije dva puta; garantujem da si ga više puta pominjao.
Одбијам да прихватим да Сербона и Деретић могу бити лице и наличје било какве школе.

Ако је то њено лице, онда српска аутохтонистичка школа уопште и не постоји, а то што постоји није никаква школа.
Историографија је наука, а Деретић је оличење неуке. Дакле, дистанцирање од деретићеваца је предуслов за само постојање српске аутохтонистичке школе.
Da li grešim ako kažem da niko osim tebe (eventualno KRinke) nije na Forumu pomenuo tog marginalnog lika, a od toga ga ti reklamiraš 67. put. Da li si normalan, pitam se.
Da se razjasnim u vezi Slaviše Miljkovića; ja se izvinjavam svim učesnicima kojima sam pokvario dan tako što su bili zgroženi nakon što su čuli stvari o kojima on govori, ali bih ovde želeo da naglasim šta je bila uopšte krajnja poenta zbog koje sam ga na prvom mestu u diskusiju i uveo - kada bi više našeg naroda znalo o Miljkoviću, ja verujem i da bi da bi bilo i dosta manje poštovalaca lika i dela Jovana I. Deretića i njegovih saradnika kod nas uopšteno.

Nadam se da je sada jasnije. Ovde me pola foruma spopalo što pominjem jednu toliko marginalnu ličnost, a valjda je sada jasno. Treba da više slušate Slavena. Slaven je glasnik loših vesti koji upozorava na bure kada se spremaju; na lažne proroke i one koji objavljuju rat zdravom razumu...najnoviji zavojevač protiv pameti je Goran Šarić. :kafa:

giphy.gif

P. S. Je li, Mrkalj, dolazi li možda i Gnjurac-Miljković na spisak tvojih genijalnih uzora, sada?

Poslednja izmena:
Bftahahahahahaha...
kada Šarić govori o svojim uzorima poziva se na Slavišu K. Miljovića, opisujući čoveka koji je utemeljivač teze da je Bog %urac kao diva i velikog čoveka koji mu je izvor. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Šarić kaže da su institucije odgovorne što nisu dovoljno istražile da li je Bog zaista penis...kaže problem kod Miljkovića u metodološkim rupama će biti rešen ako se dva-tri profesora na fakultetu osvrnu i pomognu mu da sredi to sve. :lol:

У реду, рецимо да је врховни Бог к*рац. Али чији? Неког још већег Бога? Јер к*рац је само један орган и претпоставља неко тело на којем је окачен. Штавише к*рац као Бог претопоставља и неку п*чку као врховну Богињу. Без п*чке предостаје само шака.

Очито и Миљковићу и Шарићу шака је довољна.

AUTOHTONISTIČKA PREVARA ZVANA „PRAOTCEM” ILITI HAJDE DA SE IGRAMO FALSIFIKOVANJEM

Verovatno se svi sećaet čuvenog Prizrenskog epitafa. Od kada je bio prvi put objavljen na 79. stranici Galaksije iz decembra 1991. godine, više puta je bio tema, između ostalog i na ovom forumu. Popularizaciju duguje pokojnom keltisti Ranki Kuić, čiji je jedan prijatelj pročitao ovaj članak u Galaksiji i preneo joj taj podatak, a ona ga usvojila i o njemu popričala u jednoj emisiji za teleziviju. Nedavno je pred više od hiljadu ljudi Goran Šarić na predavanju na beogradskom mašincu. Uzeo sam konačno da pretražim tri epitafa čije je vrlo grupe i neprecizne skice uz članak objavio Radomir Milojković (odakle je Šarić za svoje predavanje i preuzeo sken za slajd u prezentaciji).

GAL_91_12_079.jpg

Prvi epitaf.jpg

A pogledajmo kako izgleda prava verzija natpisa (original): https://edh-www.adw.uni-heidelberg....en-GB&c=0&m=0&s=0&r=0&xywh=-370,194,1898,1346

D M
POSSIDO
NIVS BIT
I VIXIT A
NN LXX
IVSTA CO
IVNX ET H
ERES MARI
TO ET SIBI VI
VA B M
POSVIT

Šta primećujemo?

2) POSS IDO je spojeno, bez razmaka
4) VIXIT je odvojeno od prvog slova, IT je preškrabano i pretvoreno u neko čudno slovo, a ispred slova A nema I
5) U petom redu, kada se navodi koliko dugo je živeo Posidonije (70, iliti rimski LXX) kod Milojkovića to je slovo L, pa M i onda škrabotina neka.
7) U sedmom redu T je pročitano kao F

Dalje nije jasn da piše SIBI VI, a čudesnu betu u pretposlednjem redu neću ni da komentarišem.

Bacimo oko na drugi epitaf:

Drugi epitaf.jpg

https://edh-www.adw.uni-heidelberg.de/edh/inschrift/HD033706

1) Vidimo sličnu grešku koja se javlja kod slova M, opet. Ovde u Galaksiji ispalo je VIXA NIML, a originalni natpis je:

Pravinatpsi.jpg

Obaveštenje da se umrlo sa 40 godina postade kakofonija neka.

2) u prvom redu, M je opet pogrešno pročitano (piše TA)
3) u pretpostlednjem, piše FILIA umesto FILIAE

Konačno, dolazimo do famoznog natpisa:

Konacni.jpg

Slučajno li slučajno, najgore je ispisan (crtač je očigledno hteo da umetne da ispadne kao da ima i ćiriličnog slova L). Nisam ga uspeo nigde pronaći jer sa ovim kako je naškrabano, nigde takav natpis ne postoji.
* Svi ovi epitafi pripadaju epohi od 151. do 300. godine naše ere. Slova su proporcionalna i vrlo pažljivo uklesana; između O i C definitivno se ne nalazi slovo T, neoznačeno i na toliko uskom prostoru
* Slični komentar mogu dati i u vezi navodnog E, koje bi trebalo da stoji uz M, što verovatno nije ni M
* ovo u četvrtom redu verovatno treba da bude annos LV; odnosno I je garant loše pročitano N

Jedini zaključak koji mogu izvući jeste da ovde nesumnjivo ne piše „praotcem”, već zasigurno nešto drugo. Crtež je, kao što vidimo, više nego nepouzdan. :kafa:

Poslednja izmena:
AUTOHTONISTIČKA PREVARA ZVANA „PRAOTCEM” ILITI HAJDE DA SE IGRAMO FALSIFIKOVANJEM

Verovatno se svi sećaet čuvenog Prizrenskog epitafa. Od kada je bio prvi put objavljen na 79. stranici Galaksije iz decembra 1991. godine, više puta je bio tema, između ostalog i na ovom forumu. Popularizaciju duguje pokojnom keltisti Ranki Kuić, čiji je jedan prijatelj pročitao ovaj članak u Galaksiji i preneo joj taj podatak, a ona ga usvojila i o njemu popričala u jednoj emisiji za teleziviju. Nedavno je pred više od hiljadu ljudi Goran Šarić na predavanju na beogradskom mašincu. Uzeo sam konačno da pretražim tri epitafa čije je vrlo grupe i neprecizne skice uz članak objavio Radomir Milojković (odakle je Šarić za svoje predavanje i preuzeo sken za slajd u prezentaciji).

GAL_91_12_079.jpg

Pogledajte prilog 523197

A pogledajmo kako izgleda prava verzija natpisa (original): https://edh-www.adw.uni-heidelberg....en-GB&c=0&m=0&s=0&r=0&xywh=-370,194,1898,1346

Šta primećujemo?

4) VIXIT je odvojeno od prvog slova, IT je preškrabano i pretvoreno u neko čudno slovo, a ispred slova A nema I
5) U petom redu, kada se navodi koliko dugo je živeo Posidonije (70, iliti rimski LXX) kod Milojkovića to je slovo L, pa M i onda škrabotina neka.

Dalje nije jasn da piše SIBI VI, a čudesnu betu u pretposlednjem redu neću ni da komentarišem.

Pogledajte prilog 523198

1) Vidimo sličnu grešku koja se javlja kod slova M, opet. Ovde u Galaksiji ispalo je VIXA NIML, a originalni natpis je:

Pogledajte prilog 523199

Pogledajte prilog 523200

Slučajno li slučajno, najgore je ispisan (crtač je očigledno hteo da umetne da ispadne kao da ima i ćiriličnog slova L). Nisam ga uspeo nigde pronaći jer sa ovim kako je naškrabano, nigde takav natpis ne postoji.
* Svi ovi epitafi pripadaju epohi od 151. do 300. godine naše ere. Slova su proporcionalna i vrlo pažljivo uklesana; između O i C definitivno se ne nalazi slovo T, neoznačeno i na toliko uskom prostoru
* Slični komentar mogu dati i u vezi navodnog E, koje bi trebalo da stoji uz M, što verovatno nije ni M
* ovo u četvrtom redu verovatno treba da bude annos LV; odnosno I je garant loše pročitano N

Jedini zaključak koji mogu izvući jeste da ovde nesumnjivo ne piše „praotcem”, već zasigurno nešto drugo. Crtež je, kao što vidimo, više nego nepouzdan. :kafa:

Праотцем? Куку леле, просто невероватно.

GAL_91_12_079.jpg

Pogledajte prilog 523197

Šta primećujemo?

Pogledajte prilog 523198

Pogledajte prilog 523199

Pogledajte prilog 523200

Eto, dogodine, pa da neko ufotka sa 8-12 megapiksela.

Mozda taj spomenik fali?
Znam da je bas oko tog treceg bilo pokusaja da se izvuce posle 1999, neuspesno.
Ne salim se, niti bih pravio teoriju zavere...z:cry:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Jovan_Radosavljević
Nista, sad neko nek nadje izvor, ako je blizu. Ja sam na kraju svetu. z:(

Eto, dogodine, pa da neko ufotka sa 8-12 megapiksela.

Ma kakvi...da ima tu nečeg, neko bi to uradio barem u zadnjih 25 godina. :zblesav:

Bilo ko od plejade lažnih patriota među autohtonistima, jedan jedini čovek, prošetao bi se da napravi fotku; ili uopšteno, jedan jedini čovek bi se našao. A šta je pravi razlog, zbog kojeg nije? Možda su neki čak to i uradili, a kad vide da nije to to, brže-bolje zaborave (draže im je da mit ostane u vazduhu). :kafa:

Ocuvano.jpg

Ono kad je Šarić na mašincu izražavao divljenje profesoru Gnjurca, promašio je fudbal za 180 stepeni. I ovakvim glupostima autohtonisti samo ispadaju kao budale i nanose štetu samim sebima. Kaže šta se nije našao neko, recimo neko sa Filozofskog fakulteta? A zašto bi, kada je to čisto gubljenje vremena? Zamislite da sada neko objavl knjigu EPOHALNO OTKRIĆE! Hitler pobedio u Drugom svetskom ratu i podigao Manastir Sv. Arhangela kod Pirota! i onda postavi nekakve tričave skičice? I sad kaže, kako se nije neko našao da to sredi, da pomogne, genijalnom intuitivcu?

Ovde polako na ovoj temi dolazimo do bukvalno njenog dna, jer neki ispašće da je nasumično lupetanje gluposti nešto pametno i poželjno...

Prilozi

• Ocuvano.jpg
    Ocuvano.jpg
    33,4 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Verujem da nema.

I na osnovu čega im toliko propuštašt kroz prste, ako i sam veruješ da je ovo sve jedna velika greška?

Ne verujem. Ipak je to sekta sa veom ograničenim slobodama mišljenja.

Da li govorimo o istoj grupaciji? Ja sam pričao o ljudima koji ovo pominju (od Radomira Milojkovića do Gorana Šarića).

P. S. Ovako na osnovu snimka dokumentarnog priloka RT21, neki utisak mi je da je prvo slovo trećeg reda D.

Ovlas.PNG

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back