Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.250
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pohvalna je kritička hrabrost koju iskazuje M. Milanović, ali je velika šteta što se sa deretićevizacijom krenulo toliko rano. Alternativna srpska istoriografija kontaminirana je u ogromnoj meri deretićevštinom, to se vidi i sa G. Šarićem koji se nije otresao određenih uticaja.
Slavene, kad bi čuo koliko je Milanović bolje od tebe plaćen, ne bi tako dražesno tapšao po ramenu.
- - - - - - - - - -
Inače je poznata ta rezigniranost dinarskih Srba, da se na kraju defetistički prepuste čarima stokholmskog sindroma. Pa kad se to još uspe naplatiti, dupla sreća.
Pohvalna je kritička hrabrost koju iskazuje M. Milanović, ali je velika šteta što se sa deretićevizacijom krenulo toliko rano. Alternativna srpska istoriografija kontaminirana je u ogromnoj meri deretićevštinom, to se vidi i sa G. Šarićem koji se nije otresao određenih uticaja.
Priča ide ovako.Ево овако, Славене:
Страбон пише да су Мизи и Фригијанци живели међу Тројанцима. Дакле и Мизи су били Тројанци. А Мизи потичу од Меза. А Мези свакако су Срби. Према томе Тројанци су Срби.
Аман сви су Срби сем косооких Кумана.
![]()
http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Strabo/7C*.html
Priča ide ovako.
1. Troja ima sinonim Ilium, a Srbi - Iliri.
2. Prokletije nadomak Skadra su se donedavno zvale Trojanske planine.
3. Skadar/Ilijum stara prestonica Srba Ilira.
4. Kada su crnogorski Srbi osvojili Skadar 1918, dobili su ultimatum od saveznika da se povuku. Povukli su se plačući. Inače, crnogorski Srbi, svaki put kad je dobra žurka i piće, osvajaju Skadar.
5. Legenda o Gojkovici (Jeleni?) - Zidanje Skadra.
Iliri su samo deo severne Albanije sa Skadrom predtonice , starom Raskom pa Hercegovina do Neretve. To je teritorija pravih Ilira po kojima su svi ostali mozda i etnicki nesrodna plemena dobila imena.Ма ајде бежи. Ἴλιον нема везе са Илирима.
Иначе Срби нису Илири него Мези. Албанци су Илири.![]()
1. Troja ima sinonim Ilium
Slavene, kad bi čuo koliko je Milanović bolje od tebe plaćen, ne bi tako dražesno tapšao po ramenu.
- - - - - - - - - -
Inače je poznata ta rezigniranost dinarskih Srba, da se na kraju defetistički prepuste čarima stokholmskog sindroma. Pa kad se to još uspe naplatiti, dupla sreća.
Ovo je potpuno neutemeljena priča lansirana od deretića na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Bg; štaviše, reč je o kleveti, Milanović zarađuje kao free lance novinar u Zabavniku i Trećem oku gde ima svoje rubrike i od prodaje svojih knjiga; te priče deretlija stalno lansira jer njegove knjige niko ne čita, oni koji ga fanatično brane slušaju ga na kojekakvim jutjub kanalima jer im godi njegovo podilaženje, njegovo srbovanje itd. a na pamet im ne pada da odvoje hiljadu. dve i pročitaju šta taj čiča piše, što reko milanović - epska, epska, fantastika; deretić je aut i to je dobro, više nego dobro. Onoga trenutka kada je Damnjanović počeo da srbuje i deluje s nacionalističkih pozicija milanović je otišao sa serbone a neke njegove emisije su imale duplo više slušanja od damnjanovićevog humora i javno iskaljivanja mržnje spram hrvata, bošnjaka, itd.
Ako hoćeš nešto da naučiš, od romanofonih, jedino su Cincari na Balkanu (Slovenskom Jugu) od antike. Tzv. današnji Rumuni (Karavlasi) zajedno sa Šiptarima došli su sa juga Apeninskog poluostrva brodom do Drača u Albaniji sredinom 11. veka (pohod gosn. Manijaka nije vodio sve ove ljude). Odatle i jezičke albansko-rumunske veze. Današnji Karavlasi-Rumuni mešali su se sa Albanksim Srbima, ali su Šiptari bili kotljiviji i po poznatom običaju počinju da isteruju komšije, tada Srbe i Romane koji odmah počinju sa seobama kroz moravsku dolinu na sever do Karavlaške i Jug Bogdanske danas (Moldavija). Ta seoba traje oko 4 veka (od 11. do 15. veka).Ма ајде бежи.
Šta je Deretić kazao za Milanovića?
Mislim, to bi moglo da bude ad hoc uzvraćanje za onaj Milanovićev jutjub kriticizam a konto Deretića an ženeral.
Inače, ja sam sam zaključio kada sam video da je koherentnost u autohtonističkoj struji postala jaka a da se tek tada pojavio neko ko je počeo da umeće disonance i kada sam čuo da kamera kojom je snimao opljuv po Deretiću košta 12.500 EUR.
Pa sad, teško da Treće oko i Zabavnik daju honorare od 12.500 EUR, pa makar i četvrt te sume koliko bi polovna kamera mogla da košta Mislim, retko se greši kada se prati put novca.
Ako hoćeš nešto da naučiš,
Mislim, to bi moglo da bude ad hoc uzvraćanje za onaj Milanovićev jutjub kriticizam a konto Deretića an ženeral.
Inače, ja sam sam zaključio kada sam video da je koherentnost u autohtonističkoj struji postala jaka a da se tek tada pojavio neko ko je počeo da umeće disonance i kada sam čuo da kamera kojom je snimao opljuv po Deretiću košta 12.500 EUR.
Pa sad, teško da Treće oko i Zabavnik daju honorare od 12.500 EUR, pa makar i četvrt te sume koliko bi polovna kamera mogla da košta Mislim, retko se greši kada se prati put novca.
На жалост Припјат је припао данас Румунији који су га присвојили за своје језгро једино је разлика у томе што су њихови Припјатћани били латонофони Словени.
Припјатска мочвара се налази у Украјини и Белој Русији. Удаљена је пет стотина километара од Румуније:
https://www.britannica.com/place/Pripet-Marshes
Ма ајде бежи. Ἴλιον нема везе са Илирима.
Иначе Срби нису Илири него Мези. Албанци су Илири.![]()
Језгро где су зачети протословени је иза Карпата и названо је севернокарпатском културом одатле се шире на остале крајеве.
Тако да када сам то рекао мислио сам на колевку Словена исто као и Дачана преко Карпата . Карпати су делили Словене од Дачана.