Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.250
čudi me što niko nije komentarisao izvrstan intervju milanovića na helmcastu jer daje odgovor zašto srbija nema nacionalnu istoriju, vidim mnogima maca pojela jezik stoga ponavljam link
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
čudi me što niko nije komentarisao izvrstan intervju milanovića na helmcastu jer daje odgovor zašto srbija nema nacionalnu istoriju, vidim mnogima maca pojela jezik stoga ponavljam link
Pazi, slušao sam do 1:31 (jedan i po minut, ne sat) i shvatio da je Milanović isto što i Dragan Marinković Maca. Jedino, Maca radi na crno da plati za belo, a za Milanovića mi nije jasno.
Možda jednog dana odgledam i drugi minut, ali mislim da nema potrebe.
- - - - - - - - - -
Maca:
Sarmati nisu nikada imali robove, tako piše Amijan i ja njemu više verujem nego tebi - navedi koji istoričar piše o robovima kod Sarmata?=
Ammianus Marcellinus:the public welfare required that the standards quickly be transported to the Limigantes, former slaves of the Sarmatians, for it was most shameful that they had with impunity committed many infamous outrages. For as if forgetting the past, when the free Sarmatians rebelled, those others also found the opportunity most favourable and broke over the Roman frontier, for this outrage alone making common cause with their masters and enemies. [2] Nevertheless, it was determined after driving out their former masters; according to others, the Limigantes were a tribe of the Sarmatians . . . ..
Ammianus Marcellinus:Javno dobro je zahtjevalo da se vojska brzo prebaci prema Limigantima, bivsim robovima Sarmata, jer je bilo sramotno da su tolko zla nanjeli bez kazne. Jer kao da su zaboravili na proslost, kada su se slobodni Sarmati pobunili, ovi drugi su uhvatili priliku takodje i upali preko rimske granice, zbog samo ovog zla su se udruzili sa svojim vlasnicima i neprijateljima. Bilo kako bilo, presudjeno im je nakon sto su njihovi vlasnici protjerani; po drugima, Limiganti su Sarmatski narod . . . .
odakle ti ovo sa autohtonim prostorom tu kovanicu čujem prvi put
Glavna razlika izmedju Radica i Beclija sa jedne strane, i Autohtonista sa druge strane, je sto Beclije tvrde da je bila velika Seoba u 7 vijeku, i da Srbi nisu autohtoni. Autohton znaci: nastao ili formiran tamo gdje ga danas nalazimo.
Milanovic nije autohtonista jer on tvrdi da su Srbi nastali u Iranu. Milanovic je Beclija.
Radic nije nista, on je jednostavno glup. On nista ne zna, samo ima nagomilane informacije, hard drive, a procesining nista. Ako dodje informacija iz Beca, onda je to to. On ne zna da cita. Kao sto ni Tibor Zivkovic nije znao da cita. Glup covjek i ne naucen. Dzaba mu govoriti kad mu ne ide u glavu.
Milanovic je vrlo fino opisao Beclije -- oni su jedno veliko nista -- time je i sebe opsiao.
Ти и даље ниси сконтао да је сеоба Словена процес који траје од 4/5 век до средине 7 века?
И усуђујеш се да било кога етикетираш глупим?
Isle, ne znam odakle ti ovaj prevod,
Нису ли те теорије међусобно завађеније од оне о сеобама Словена у раном средњем веку?!
Možda je Milanović u pravu da treba izbaciti reč autohtonista za njih i zvati ih, prosto, mitomanima. Ponižavajuće je strpati te ludake u isti koš sa recimo Jakovom Bačićem.
Ne, lepljenje etiketa ne dolazi u obzir, nego treba kod svakoga razlikovati argumente od fikcije. Niko nije pošteđen, pa ni Radić (moguće su, jelte, fikcije autodestruktivnog tipa).![]()
TI nista ne znas, jer si Beclija. Nemas nikakve izvore, nikakve dokaze, samo lupas. I definicija Beclije je i za tebe -- jedno veliko nista -- nista ne nudis osim lupetanja. A tvrdio si da za Seobu postoje "svi dokazi" a za autohtonost ne postoji nista.
To je strahovito lupetanje bez ikakvih dokaza i imas srama da se ovdje pojavljujes i dalje, i lupetas?.
Komparacija koju na forumu cesto cinis je dobar pravac ali obim podataka koje uporedjues nije dovoljan niti dovoljno slojevit.
Bolji je od tvog. Ti nista ne nudis, to je problem. Nemas izvore za svoje tvrdnje. Cak i Saric je bolji od tebe, Saric koji koristi wikipediju i najpovrsnije informacije koje moze pronaci i koristi izvore na najminimalniji nacin. Sarica barem mozemo kritikovati, a tebe ne mozemo jer nista ne nudis, samo lupas.
Da, razumno je jer tebi treba prevaspitanje care. Ti samo lupas, a svoju tvrdnju da "svi dokazi" upucuju na seobu nisi nikada razradio i objasnio, i ismijavas sve druge. Treba da zagrijes stolicu prije nego sto se pojavis ovde!Druze da li ti babu kad te pita sine jesi li gladan optuzis da lupa posto nema uvid u tvoj zeludac i optuzis je da te terorise svojim pitanjima?
Sta ti ovde nudis osim verbalne agresije i proglasavanja bukvalno svakog koga se dotaknes za budalu, teroristu, glupaka i lupetalo?
Da li zaista mislis da je tvoje ponasanje razumno i normalno?
Eto te ko Slaven, to su vase budalastine, sad si se ufatio prevoda. I Jaziga, i ostalih budalastina, a radi se o robovima, to je tema!
Slusaj, idi nadji Amijana i vidices sta pise!!! Ne smaraj! I ne izmisljaj! Citiraj.
Po ovom kratkom izlaganju, posto Milanovic krade ideje kao sto je teza o Siptarima od Deretica,
Zašto sam prozvan?
To nije Deretićeva ideja. Više od sto godina pre nego što se Deretić rodio, autori kao npr. Fransoa Pukvilj to su pisali (o Kavkazu). Tako da nije ni mogao ukrasti to od njega.
Zato sto ti zahtjevas preciznost gdje preciznost nema veze sa poentom, a tamo gdje poenta zahtjeva preciznost tamo si neprecizan.
Teorija je Dereticeva, on je razradio! A cinjenice, informacije na kojim je bazirano, se nalaze u Romejskim i drugim izvorima -- dostupne su od jedanaestog vijeka.
Posto je Becka skola razvila Ilirsku teoriju, autohtonost Albanaca, a Filozofski podrzava Becku skolu, niko osim Jovana Deretica nema pravo da kaze da je Kavkaska teorija preko Sicilije njegova! Niko sa Filozofskog fakulteta, nikada. I niko drugi osim Jovana Deretica.
Taj posao je Jovan Deretic obavio, otvoreno javno, na ismijavanje drugih.
A šta je on novo uneo? I u kojoj meri ti modifikuješ nešto da to postane tvoje? I šta je to Milanović uzeo od Deretića. Ja sam čuo samo da pominje da su Kavkaza, što nije Deretićevo. O tome da su Albanci sa Kavkaza pola 19. stoleća se polemisalo; ne vidim šta je to direktno od Deretića navodno Milanović preuzeo povodom ovog. Utemeljio je tu tezu još u XV stoleću papa Pije II (1458-1464).