„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. The territory of the Free State of Saxony, called White Serbia was, since the 5th century, populated by Slavs before being conquered by Germans e.g. Saxons and Thuringii. A legacy of this period is the Sorb population in Saxony. Istina je da na tom prostoru oduvek zive Srbi i drugi sloveni ne pocevsi od 5-og veka.
2. Norvezani 27% R1a haplogroup, 5% I2b, 31% I1
3. Rumuni su genetski Srbi najveca I2a, zatim R1a, Madjari su genetski sloveni i Srbi R1a, I2a, znaci nema prekida uopste Rusija, Ukrajna, Belorusija, Rumunija, prostor Jugoslavije, Madjarska, Ceska Slovacka, Poljska... Svako moze da sabere ukupnu populaciju koliki broj slovenske i srpske staro-evropske genetike.
Najvecu frekvenciju R1a i I2a na bliskom istoku imaju Kurdi i Iran.
Indo-arijevci Vede su R1a hg i poreklom su od starih Srba pre nekoliko hiljada godina zato je sanskrit najsrodniji srpskom jeziku od svih na svetu.

(...) Piščević (...) Kada to uporedimo sa pisanijima drugih starih pisaca srpskih istorija, ostaje nam samo da zaključimo jednu veliku tragediju: pre tri veka Srbi su znali čitati Orbinija. Danas, mnogi žele da se dođe do velike regresije znanja po tom pitanju, dok se stari srpski istoriografi okreću u grobu slušajući šta se ispreda od Miloša Milojevića do Jovana I. Deretića.
sad.gif
Tragedja, braćo, velika tragedija.

Zar nisi ti, Slavene, nekidan potvrdio da su Tračani govorili slovenski time što si dokazao da je bog Sabazius/Sabos (od slovenskog zob, i pivo zobaja) imao sinonimni naziv Bromos što na grčkom znači zob? Da mi je znati kako si se ovaj put spotakao o argument, pao, pokupio se i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo?
think.gif

Do kakve regresije znanja ti uspevaš da dođeš u roku od 15 dana?
think.gif

Ovde:
Na to da bi Sabacija trebalo najverovatnije dovesti u tesnu vezu sa pivom ukazuje i pesma cara Julijana Otpadnika (361-363), poslednjeg rimskog paganskog cara:

quote_icon.png
Original postavio Emperor Julian
Who and from where are you Dionysus? Since, by the true Bacchus,
I do not recognize you; I know only the son of Zeus. While he smells
like nectar, you smell like a billy-goat. Can it be then that
the Celts because of a lack of grapes made you from cereals?
Therefore one should call you Demetrius [that is, born of Demeter
or born of two mothers], not Dionysus, rather wheat-born [than
fire-born] and Bromus [that is, oats], not Bromius [that is, roarer
or of the thunder].

Ovo je pesma o drugom Dionisu, lažnom. On mu ne daje ime Sabacije, no zahvaljujući Diodoru sa Sicilije znamo da je upravo to jedno od imena ovog sekundarnog Dionisa. A koja mu imena daje Otpadnik? Jedno od dva imena je Brom. A šta je brom? :think:

content

:cool:

Obratiti pažnju i da Apostata kritikuje da se radi o Bromu, a ne Bromiju (gromovniku).

- - - - - - - - - -

Kontekst:
quote_icon.png
Original postavio Mrkalj

Moguće je. Lud čovek bi odbacio ovu tvoju hipotezu. Lud čovek bi odbacio i Šarićevu, da je Sabaja - Zobaja. Pa ni treću, mi koji nismo ludi, ne možemo odbaciti, da je Trački dionizije upravo po Zobaji mogao dobiti ime - zašto da ne?
Dakle, ovo sa drugim imenom tog boga, Brom, što na grčkom zanči zob (ovas), potvrđuje da je ono prvo ime tog boga Sabos, Sabazios (Zob, Zobac) kao i piva sabaia, sabaium najverovatnije došlo od slovenske reči za zob, koja je mogla označavati ma koju pivsku žitaricu (ječam, pšenica, proso, ovas i sl.) - zobaja.

Norveska 27% R1a
Island 23% R1a
Nemacka 16% R1a
Austrija 19% R1a

Rusija je najmnogoljudnija zemlja evrope, zatim Nemacka, tu negde u vrhu su Poljska, Ukrajna, Rumunija.
Genetika I2a/R1a nema prekida, najveca je genetika: Rusija, Belorusija, Ukrajna, Poljska, Rumunija, Moldavija, drzave Jugoslavije, Madjarska, Ceska Slovacka... a i veliki procenat genetike u drugim zemljama evrope gore navedenim.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_population

Poslednja izmena:
Zar nisi ti, Slavene, nekidan potvrdio da su Tračani govorili slovenski time što si dokazao da je bog Sabazius/Sabos (od slovenskog zob, i pivo zobaja) imao sinonimni naziv Bromos što na grčkom znači zob? Da mi je znati kako si se ovaj put spotakao o argument, pao, pokupio se i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo?
think.gif

Do kakve regresije znanja ti uspevaš da dođeš u roku od 15 dana?
think.gif

Pa kada već pominješ kontekst, razmotri ga. Nemoj vaditi moje reči iz konteksa.

Nikakve veze nema pisanje Amijana Markelina niti išta drugo o čemu govoriš sa ovim lažima koje se plasiraju u srp. autohtonističkoj školi (a te je neistine, umesto da pomogne da ih se oni koji su u zabludi definitivno otresu, više puta ponovio i Šarić). Kakva regresija?

Ne razumem uopšte koja je tvoja poruka. Iliri govore jezikom istim ili približnim onom proto-Slovena i sad odjednom sve te netačne tvrdnje preko noći nekako postanu tačne? :dontunderstand: Iliri su Sloveni i to nekako potvrđuje da se na Berinskom kongresu 1878. godine odlučuje izmisliti ili raširiti da su se Sloveni doselili??? Ili da se baci pamet u kantu za smeće dok se čita Orbini?

Poslednja izmena:
Kakva regresija?
Srbi su znali čitati Orbinija. Danas, mnogi žele da se dođe do velike regresije znanja po tom pitanju, dok se stari srpski istoriografi okreću u grobu slušajući šta se ispreda od Miloša Milojevića do Jovana I. Deretića. :( Tragedja, braćo, velika tragedija.
Zar nisi ti, Slavene, nekidan potvrdio da su Tračani govorili slovenski time što si dokazao da je bog Sabazius/Sabos (od slovenskog zob, i pivo zobaja) imao sinonimni naziv Bromos što na grčkom znači zob? Da mi je znati kako si se ovaj put spotakao o argument, pao, pokupio se i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo? :think:

Do kakve regresije znanja ti uspevaš da dođeš u roku od 15 dana? :think:

Eto kakave.

Ne razumem uopšte koja je tvoja poruka. Iliri govore jezikom istim ili približnim onom proto-Slovena i sad odjednom sve te netačne tvrdnje preko noći nekako postanu tačne? :dontunderstand: Iliri su Sloveni i to nekako potvrđuje da se na Berinskom kongresu 1878. godine odlučuje izmisliti ili raširiti da su se Sloveni doselili??? Ili da se baci pamet u kantu za smeće dok se čita Orbini?

Kad nije u pravu, Slaven kaže "ne razumem". Ovaj put čak tri puta.

Intelektualno poštenje - terra incognita.

Eto kakave.

Kad nije u pravu, Slaven kaže "ne razumem". Ovaj put čak tri puta.

Intelektualno poštenje - terra incognita.

Da li ti uopšte razmišljaš između čitanja i kucanja? :lol:

Ne razumem ja...niti iko drugi sem tebe. Ako hoćeš da te bilo ko shvati, ili porazmisli pre nego što nešto napišeš, ili se potrudi da budeš razumljiviji.

Pošto izgleda da me stvarno nisi razumeo, evo da pojednostavim:

1) Pre tri veka učeni Srbi su znali kako da čitaju istorijske izvore, upoređujući ih i tražeći dokaze
2) U XIX veku javilo se nekoliko, posebno Milojević, koji su bacili kritiku i naučnu metodologiju u kantu za smeće, smatrajući da nije potrebno analizirati i potvrđivati stvari, već prosto izvlačiti iz konteksta i prepisivati po slobodnom nahođenju, vraćajući se na nivo naučnog rezonovanja sličan onom koji je bio i nekoliko hiljada godina unatrag. Od tada, druge polovine XIX stoleća, do današnjeg dana, velika većina autohtonističkih publicista ostala je zamrznuta u vremenu jer ne postoji gotovo apsolutno nikakav pomak napred, već se sve i dalje oslanja na Milojevića

Da li je sada jasnije?

Pazi, ja sam glup da shvatim da li si to stvarno mislio, tako da mi samo potvrdiš ili opovrgneš, jer - lako ćemo mi za gluposti i laži novoromantičara, samo da ovo potvrdimo da bismo mogli dalje itd, što kaže Brozović...

Nasmeja me dobro. :)

Da li si ti shvatio da je u poruci odakle si to isekao apsolutno nebitno šta se desilo u antici i da li je, recimo, u pravu i Fomenko kada kaže da je cela antička istorija, kompletno, laž?

Samo da obavestim sve da smo dobili novog autohtonističkog spisatelja. Slobodan Lj. Živković, dugo godina poznat kao voditelj koji je ugošćivao veliki broj alternativaca, uključujući i samog Jovana I. Deretića, srpski Isus Hrist kako ga zovu bližnji, napisao je serijal Sakrivena istorija i objavio prve dve knjige ove godine:

Pogledajte prilog 515406

323266_300x300

Prilozi

• Slobo.jpg
    Slobo.jpg
    122,8 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Samo da obavestim sve da smo dobili novog autohtonističkog spisatelja. Slobodan Lj. Živković, dugo godina poznat kao voditelj koji je ugošćivao veliki broj alternativaca, uključujući i samog Jovana I. Deretića, srpski Isus Hrist kako ga zovu bližnji, napisao je serijal Sakrivena istorija i objavio prve dve knjige ove godine:

... Pelzagima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back