Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.240
A kako se to radi?Niti to smatram, niti ne smatram.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako se to radi?Niti to smatram, niti ne smatram.
... Pelzagima...
Nešto mi govori da se enonim Ser može povezati sa populacijama koje neguju kult vatre i Sunca.
Sada si nas posetio da ovde imamo pisutnu praksu spaljivanja pokojnika još od neolita. U kontinuitetu.
https://wikivisually.com/wiki/Gordoservon
Gord = Kurd = ponosan. Kurdi Gorani = ponosni planinski ljudi, Kurdi planinski ljudi; Goranci Srbi.
Pises dezinformacije i poluistine.
Nigde nisam tvrdio za Gordoserbon, vec samo za ime naziv Kurd koji potice iz stare srpske reci Gord.
Turska jeste deo Kurdistana.
Mogao bi vec jednom da odebes od mojih komentara sa cistom sustinom i smislom i prestanes da maltretiras, a cronnin da prestane da mi brise komentare i maltertira i terorise i ostavlja samo isecke mojih kometara da ne bih napravio 100 videa sa temom Bajo Pivljanim i cronnin sa krstarice terorisu clanove i sagovornike i postavio na hiljade mesta na yt, fb i mnogobrojnim drugim sajtovima. NISI NAPISAO NISTA SA SUPSTANCOM. NISI DAO NI JEDAN ARGUMENT A SAMO MALTRETIRAS.
The term Iran derives directly from Middle Persian Ērān, first attested in a third-century inscription at Rustam Relief, with the accompanying Parthian inscription using the term Aryān, in reference to the Iranians.[46] The Middle Iranian ērān and aryān are oblique plural forms of gentilic nouns ēr- (Middle Persian) and ary- (Parthian), both deriving from Proto-Iranian *arya- (meaning "Aryan", i.e. "of the Iranians"),[46][47] recognized as a derivative of Proto-Indo-European *ar-yo-, meaning "one who assembles (skilfully)".[48] In the Iranian languages, the gentilic is attested as a self-identifier, included in ancient inscriptions and the literature of the Avesta,[49] and remains also in other Iranian ethnic names Alan (Ossetian: Ир Ir) and Iron (Ирон).[47]
Historically, Iran has been referred to as Persia by the West, due mainly to the writings of Greek historians who referred to all of Iran as Persís (Ancient Greek: Περσίς; from Old Persian ������������������������ Pārsa),[50] meaning "land of the Persians", while Persis itself was one of the provinces of ancient Iran that is today defined as Fars.[51] As the most extensive interaction the Ancient Greeks had with any outsider was with the Persians, the term persisted, even long after the Persian rule in Greece.
In 1935, Reza Shah requested the international community to refer to the country by its native name, Iran. As The New York Times explained at the time, "At the suggestion of the Persian Legation in Berlin, the Tehran government, on the Persian New Year, Nowruz, March 21, 1935, substituted Iran for Persia as the official name of the country." Opposition to the name change led to the reversal of the decision, and Professor Ehsan Yarshater, editor of Encyclopædia Iranica, propagated a move to use Persia and Iran interchangeably.[52] Today, both Iran and Persia are used in cultural contexts, while Iran remains irreplaceable in official state contexts.[53]
Historical and cultural usage of the word Iran is not restricted to the modern state proper.[54][55][56] "Greater Iran" (Irānzamīn or Irān e Bozorg)[57] refers to territories of the Iranian cultural and linguistic zones. In addition to modern Iran, it includes portions of the Caucasus, Anatolia, Mesopotamia, Afghanistan (najvisa frekvencija R1a na svetu), and Central Asia.[
According to a 2015 study, the most common Y-DNA haplogroup among the Sorbs in Lusatia (n=123) is R1a, which is carried by 65% of the Sorb males.
Srbi iz Nemacke (tkz. Luzicki Srbi) najvisa frekvencija R1a u evropi.
- - - - - - - - - -
Neces se ti zaebavati sa mnom, i ko je uopste ozbiljan nego ja i forumasi kao ja koji pisu smisleno i sa argumentima.
PONOVO TO NE MENJA CINJENICU DA NISI NAPISAO NI JEDAN ARGUMENT I BILO STA SMISLENO OSIM STO BESOMUCNO PISES SVOJE GLUPOSTI I ZATRPAVAS SVOJIM GLUPOSTIMA. DOVESCU OVDE NA FORUM DIPLOMIRANE GENETICARE MOJE PRIJATELJE SA FB DA POKAZU KAKVA SI BUDALETINA. TI NE TVRDIS NISTA ZA GENETIKU OVIH NARODA SAMO BESOMUCNO MALTRETIRAS MENE SVOJIM KOMENTARIMA.
POSTUJ NAUCNE STUDIJE GENETIKE I DRUGIH NAUKA ARGUMENTOVANO KAO STO JA I DRUGI TO RADIMO NA OVOM FORUMU.
"Ne znam sta ti podrazumevas po Srbe, ali za mene su to 'dodjosi' od kojih smo nasledili ime, jezik i obicaje, a ne 'starosedeoci' od kojih smo nasledili nosine k'o Durmitor " Bajo Pivljanin kreten citat.
Prvo. neces ti odredjivati ko su pravi, a nepravi Srbi. Moja porodica ima noseve ko Durmitor sto je cista srpska dinarska genetika.
Drugo majmune jeba0 te kacavenda i svo usran0 pravoslavlje i onaj pop bolesnik koji je na tragediji kad je onaj ubica iz Jabukovca napravio masakr (paranoidni sizofrenik sto je bolest i nesreca) lupao gluposti u svom govoru da su ljudi zasluzili da budu masakrirani jer su gresni i okrenuli se protiv crkve, pa je narod jurio da ga bije.
Trece. Kad vec ne postavljas nista smisleno, ni jedan argument studiju..., bar postavi svoje pravo ime. Posto sam ja svoje pravo ime napisao, hajde kad si tako hrabar napisi svoje pravo ime i grad u kom se nalazis.
Cetvrto. Tebi su Harald Harmann, Pericic, Mirabel, Semino i genetske studije gluposti u rangu "voda je suva".
"Ne znam sta ti podrazumevas po Srbe, ali za mene su to 'dodjosi' od kojih smo nasledili ime, jezik i obicaje, a ne 'starosedeoci' od kojih smo nasledili nosine k'o Durmitor " Bajo Pivljanin kreten citat.
Prvo. neces ti odredjivati ko su pravi, a nepravi Srbi. Moja porodica ima noseve ko Durmitor sto je cista srpska dinarska genetika.
DrugoTebi su Harald Harmann, Pericic, Mirabel, Semino i genetske studije gluposti u rangu "voda je suva".
Prvi sam na ovom forumu postavio Harmana, Slaven je dugo negirao Harmana.
Nebojša kada uspeš da pobediš tu svoju bolest i za početak shvatiš šta je kulturno nasleđe a šta biološka osnova (koji su u korelaciji dakako) onda možemo bar o nečemu raspravljati. Ovako je to kod tebe sve pobrkano u glavi i još na to pominješ nekog Kačavendu , Nebojša pa to je sve ludnica.
Mrkalj je napravio video Harlad Harrmann u roku od pola sata posle mog postavljanja Harman-a, prvi sam postavio Harmana.
Mrkalj je napravio temu Harman negde oko pola sata posle mog postavljanja Harmana, tog datuma sam postavio Harmana, prvi na forumu.
Ti si se samo pre desetak dana raspravljao sa mnom da "vincansko pismo" nije pravo pismo, a ja sam postavio Harmana nekoliko meseci pre.