Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.978
Iz kog perioda?
Pa napisao sam; neolit.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iz kog perioda?
Sjajno.Pa napisao sam; neolit.
(...) Piščević (...) Kada to uporedimo sa pisanijima drugih starih pisaca srpskih istorija, ostaje nam samo da zaključimo jednu veliku tragediju: pre tri veka Srbi su znali čitati Orbinija. Danas, mnogi žele da se dođe do velike regresije znanja po tom pitanju, dok se stari srpski istoriografi okreću u grobu slušajući šta se ispreda od Miloša Milojevića do Jovana I. Deretića.Tragedja, braćo, velika tragedija.![]()
Na to da bi Sabacija trebalo najverovatnije dovesti u tesnu vezu sa pivom ukazuje i pesma cara Julijana Otpadnika (361-363), poslednjeg rimskog paganskog cara:
Original postavio Emperor Julian![]()
Who and from where are you Dionysus? Since, by the true Bacchus,
I do not recognize you; I know only the son of Zeus. While he smells
like nectar, you smell like a billy-goat. Can it be then that
the Celts because of a lack of grapes made you from cereals?
Therefore one should call you Demetrius [that is, born of Demeter
or born of two mothers], not Dionysus, rather wheat-born [than
fire-born] and Bromus [that is, oats], not Bromius [that is, roarer
or of the thunder].
Ovo je pesma o drugom Dionisu, lažnom. On mu ne daje ime Sabacije, no zahvaljujući Diodoru sa Sicilije znamo da je upravo to jedno od imena ovog sekundarnog Dionisa. A koja mu imena daje Otpadnik? Jedno od dva imena je Brom. A šta je brom?
![]()
Obratiti pažnju i da Apostata kritikuje da se radi o Bromu, a ne Bromiju (gromovniku).
Dakle, ovo sa drugim imenom tog boga, Brom, što na grčkom zanči zob (ovas), potvrđuje da je ono prvo ime tog boga Sabos, Sabazios (Zob, Zobac) kao i piva sabaia, sabaium najverovatnije došlo od slovenske reči za zob, koja je mogla označavati ma koju pivsku žitaricu (ječam, pšenica, proso, ovas i sl.) - zobaja.
Zar nisi ti, Slavene, nekidan potvrdio da su Tračani govorili slovenski time što si dokazao da je bog Sabazius/Sabos (od slovenskog zob, i pivo zobaja) imao sinonimni naziv Bromos što na grčkom znači zob? Da mi je znati kako si se ovaj put spotakao o argument, pao, pokupio se i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo?![]()
Do kakve regresije znanja ti uspevaš da dođeš u roku od 15 dana?![]()
Kakva regresija?
Srbi su znali čitati Orbinija. Danas, mnogi žele da se dođe do velike regresije znanja po tom pitanju, dok se stari srpski istoriografi okreću u grobu slušajući šta se ispreda od Miloša Milojevića do Jovana I. Deretića.Tragedja, braćo, velika tragedija.
Zar nisi ti, Slavene, nekidan potvrdio da su Tračani govorili slovenski time što si dokazao da je bog Sabazius/Sabos (od slovenskog zob, i pivo zobaja) imao sinonimni naziv Bromos što na grčkom znači zob? Da mi je znati kako si se ovaj put spotakao o argument, pao, pokupio se i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo?
Do kakve regresije znanja ti uspevaš da dođeš u roku od 15 dana?![]()
Ne razumem uopšte koja je tvoja poruka. Iliri govore jezikom istim ili približnim onom proto-Slovena i sad odjednom sve te netačne tvrdnje preko noći nekako postanu tačne?Iliri su Sloveni i to nekako potvrđuje da se na Berinskom kongresu 1878. godine odlučuje izmisliti ili raširiti da su se Sloveni doselili??? Ili da se baci pamet u kantu za smeće dok se čita Orbini?
Eto kakave.
Kad nije u pravu, Slaven kaže "ne razumem". Ovaj put čak tri puta.
Intelektualno poštenje - terra incognita.
Pazi, ja sam glup da shvatim da li si to stvarno mislio, tako da mi samo potvrdiš ili opovrgneš, jer - lako ćemo mi za gluposti i laži novoromantičara, samo da ovo potvrdimo da bismo mogli dalje itd, što kaže Brozović...
Nasmeja me dobro.
Da li si ti shvatio da je u poruci odakle si to isekao apsolutno nebitno šta se desilo u antici i da li je, recimo, u pravu i Fomenko kada kaže da je cela antička istorija, kompletno, laž?
Као што рекох, глуп сам, па те молим да потврдиш или оповргнеш. Тенкју.
Sjajno.
Znači ovde imamo Srbe još od neolita![]()
Samo da obavestim sve da smo dobili novog autohtonističkog spisatelja. Slobodan Lj. Živković, dugo godina poznat kao voditelj koji je ugošćivao veliki broj alternativaca, uključujući i samog Jovana I. Deretića, srpski Isus Hrist kako ga zovu bližnji, napisao je serijal Sakrivena istorija i objavio prve dve knjige ove godine:
Nešto mi govori da se enonim Ser može povezati sa populacijama koje neguju kult vatre i Sunca.Pa čekaj šta bre nisi znao da je ljudi ovde bilo u kamenom dobu?