„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podseti, podseti. Samo što ću te razočarati da jedino ti imaš takvu uobrazilju. Nisam te ispravio zbog tebe, već zbog toga što je to postalo trend.

A sada nađi i moj odgovor Stiču, pa ovde iskopiraj i njega da ti neko rastumači, ako nisi shvatio (radi se o administrativno-birokratskom stilu jezika upotrebljenom adekvatno jer se radi o žalbi).

Naravno, ispravili su te i kad si lupio gluposti da je hiperikavizam "nima" nastalo od nijema, pa ti je Abyssus objasnila da je nima nastalo stezanjem od ne ima > ne:ma. Nema problema.

Da Kljosov, Deretic, Saric, Djordje Jankovic... postaju ludaci i sarlatani, bas oni koji su najozbiljnije proucavali i pravi strucnjaci, kao sto Fred Leuchter JEDINI u svetu strucnjak svoje oblasti (u to vreme) preko noci postaje sarlatan.

A šta im preostaje, mislim akedemcima, ako se ne slažu sa dominantnim diskursom?

a) Ako su izvan struke - nisu kvalifikovani, šarlatani...

b) Ako su u struci ali pripravnici - ne smeju protiv šefa katedre ili instituta inače... zna se - nema semainara, nema naporedovanja, moguća suspenzija, moguć otkaz.

c) Ako su zreli naučnici sa objavljenim značajnim radovima - kao Đorđe Janković koji je postao šef katedre, onda ih se naprosto proglasi da su poludeli.

Taj algoritam je vekovima pozunat i ide ovako:

bEnFgCq.jpg

KhsMidv.jpg

5DhQnrb.jpg

oaFwqYC.jpg

U pozadini se krije skrivena namera:
36385_1312214259090_full.jpg

A evo i naših antiautohtonističkih drugova sa foruma:

O7vzTXF.jpg

- - - - - - - - - -

Naravno, ispravili su te i kad si lupio gluposti da je hiperikavizam "nima" nastalo od nijema, pa ti je Abyssus objasnila da je nima nastalo stezanjem od ne ima > ne:ma. Nema problema.

Bravo, bravo.

Je li, da li te neko plaća da skreneš temu (na primer na moje gostovanje na forumu .hr pre deset godina) ili si samo ovde slagao:

Sta pise na onoj plocici? O kojem se jeziku radi? Kakva saznanja nudi to pismo? Sta se moze reci o tim ljudima? To su moja pitanja. Meni je stalo da se sazna o tome sto vise, ne da boksujem.

:mrgreen:

Poslednja izmena:
Da Kljosov, Deretic, Saric, Djordje Jankovic... postaju ludaci i sarlatani, bas oni koji su najozbiljnije proucavali i pravi strucnjaci, kao sto Fred Leuchter JEDINI u svetu strucnjak svoje oblasti (u to vreme) preko noci postaje sarlatan.

Kljosov vidi svoju haplogrupu kao pocetak i kraj svijeta, to je jako los pristup. Pitanje je koliko takav covjek moze biti objektivan Tako se i ti ponasas, samo zato sto je nalaz s Balkana. Da je Vinca u Spaniji, sumnjam da bi ista pisao o tome. Koristis Haarmanna koji cak nije uopce napisao ili rekao o kojem se jeziku ili narodu radi. Postavljas YouTube snimak, eno citati Childea, a nigdje ne pise da je "na Balkanu postala zemljoradnja".

Jankovic nije sarlatan, skolovan arheolog, ali ne moze se od obicne gomile kamenja praviti slovenska civilizacija na Balkanu, kao sto je on radio u devedesetima. Osim toga, ljudi su mu ukazali da pogresno prisvaja keramiku, pogotovo zbog kontaminacije, da ne govorim da je pogresno prenio saznanja ruskih arheologa, poput Ksenije Kasparove, koji nigdje nisu napisali (Jankovic ovo tvrdi i poziva se bas na nju) da su Sloveni otisli s Balkana na sjever i obrazovali Zarubinjecku kutluru nego kelto-ilirsko pleme Skordisci i Bastarni.

Znaci negiranje nauke, eto tako, sta da kazem na to, to sto ti pises je cista politika i ignorisanje dokaza, manipulisanje...
Kaze Zak Piren "Na Dunavu potice zemljoradnja"

Djordje Jankovic:

"Друга истраживања показала су да постоји још старија веза „Илира“ Подунавља и Зарубињецке културе у Подњепровљу, а то је словенска култура која претходи кијевској. Тако је успостављен историјски континуитет и просторно јединство Словена, те и наше илирско и општесловенско порекло у Подунављу у преисторији. Сада је само питање којом брзином ће ова сазнања бити раширена и када ће бити уграђена у историје и уџбенике. Треба проучавати домородачку културу провинције Далмације, римског и предримског времена, мада је већ очигледно да је реч о Србима."

http://www.pecat.co.rs/2016/09/djor...ivane-srpske-proslosti-2-deo/comment-page-52/

Druga istrazivanja su naravno djelo ruskih arheologa, najvise Kasparove, ona ili bilo ko drugi od njenih zemljaka nigdje ne govori o Srbima, nekakvoj prethodnoj balkanskoj slovenskoj kulturi niti istorijskom kontinuitetu i prostornom jedinstvu Slovena, kad se uzme u obzir obrazovanja Zarubinjecke kulture

kasparova2a-1.jpg

Ksenija. V. Kasparova, Summary, The Formation of the Zarubintsy Culture and Its South-Western Links, Slovenska arheologija, 1982.

Poslednja izmena:
Znaci negiranje nauke, eto tako, sta da kazem na to, to sto ti pises je cista politika i ignorisanje dokaza, manipulisanje...
Kaze Zak Piren "Na Dunavu potice zemljoradnja"

Gdje tacno Zak Piren kaze ili pise da na Dunavu potice zemljoranja, valjda si citao njegove knjige ili radove. Shvati da je to citat s YouTuba, nema tacne reference. Ranije su fulao Childea, sad postavi barem Pirena kako treba.

Negiras genetiku i antropologiju. Jasno je da imas politicki cilj, i da ti nije bitna nauka i istina. Na temi Geneticka Genealogija sam sve objasnio.
Iliri, Vlasi, Srbi, Fenicani, Dalmatinci, stari egipcani... su genetski jedan narod stari evropljani I2a hg.
Svi skito-sarmatski narodi su R1a/I2a i zive na prostoru Ukrajne, Rusije, Poljske... 20ak hiljada godina... i od njih nastaju svi sloveni (R1a/I2a) i indo-arijevci (R1a).
Uporediti Sanskrit, srpski jezik, slovenske jezike. Vede od reci Vid.
Jak Piren, civilizations antiques; Albin Michel; Paris 1951. Na videu koji sam postavio na kraju imas izvode/reference/knjige ali se pravis belsav.

Negiras genetiku i antropologiju. Jasno je da imas politicki cilj, i da ti nije bitna nauka i istina.

Nije njemu bitna ni politika. Samo boks.

O7vzTXF.jpg

- - - - - - - - - -

Mrkalj. Upravo tako, tvoj post sustina i istina! BRAVO!

E, nemoj sad da ispadne ti meni vojvodo, ja tebi serdaru. :)

"Naše" naučnike, sram neka bude što su se u poslednjih 50 godina ponašali potpuno poltronski, pa i takmičeći se ko će bolje rezultate postići u duhu samoporicanja.

Sad se vidi javno da naši naučnici nisu naši, nego gomila pragmatičnih klovnova, a čemu će se pisati knjige u skorijoj budućnosti.

Molimo gospodina Pantelića da pristupi uručenju nagrade!

:klap::klap::klap:
:klap::klap::klap::klap:
:klap::klap::klap::klap::klap:
:klap::klap::klap::klap:
:klap::klap::klap:

Negiras genetiku i antropologiju. Jasno je da imas politicki cilj, i da ti nije bitna nauka i istina. Na temi Geneticka Genealogija sam sve objasnio.
Iliri, Vlasi, Srbi, Fenicani, Dalmatinci, stari egipcani... su genetski jedan narod stari evropljani I2a hg.
Svi skito-sarmatski narodi su R1a/I2a i zive na prostoru Ukrajne, Rusije, Poljske... 20ak hiljada godina... i od njih nastaju svi sloveni (R1a/I2a) i indo-arijevci (R1a).
Uporediti Sanskrit, srpski jezik, slovenske jezike. Vede od reci Vid.
Jak Piren, civilizations antiques; Albin Michel; Paris 1951. Na videu koji sam postavio na kraju imas izvode/reference/knjige ali se pravis belsav.

Nemoj mene kriviti ako ti ne vjerujem sto se tice tih citata. Nisam ja zasrao stvar. Upravo si ti postavio nepostojece rijeci Gordona Childea da je "na Balkanu postala zemljoradnja". To sto radis nije teznja za istinom nego manipulacija.

Dobro, pogledacu sto pise kod Pirena.

Mrkalj. Tacno, manipulacija, spinovanje (hvatanje na nenamernu gresku Piren umesto Cajld), vadjenje iz konteksta.
Treba stvari staviti u kontekst.
Civilizacija o kojoj se malo zna jer je genocidisana, i sad se otkriju bitne stvari iz genetike, lingvistike, davno poznate iz antropologije, i onda ide odmah "to nije tacno, ko su ti ljudi, koji jezik, hocu za znam sva imena populcaije, popis stanovnista tih ljudi od pre nekoliko hiljda godina, inace oni ne mogu da postoje..." jasno je takav pristup koliko je to nauka, a koliko politika.

Mrkalj. Tacno, manipulacija, spinovanje (hvatanje na nenamernu gresku Piren umesto Cajld), vadjenje iz konteksta.
Treba stvari staviti u kontekst.
Civilizacija o kojoj se malo zna jer je genocidisana, i sad se otkriju bitne stvari iz genetike, lingvistike, davno poznate iz antropologije, i onda ide odmah "to nije tacno, ko su ti ljudi, koji jezik, hocu za znam sva imena populcaije, popis stanovnista tih ljudi od pre nekoliko hiljda godina, inace oni ne mogu da postoje..." jasno je takav pristup koliko je to nauka, a koliko politika.

Kako moze biti spinovanje s moje strane i manipulacija ako ti ukazem da falsifikujes citate? Opet manipulises i Haarmannovim saznanjima, nista covjek ne govori cija je to civilizacija.

Preblema, u suštini, nema. Ti stvaraš taj narativ jer jedino u njemu funkcionišeš.

Ima, cim se Vincanska kultura svrstava bespogovorno u slovensku bez detaljnijih istrazivanja, iako taj covjek povise tako nesto ne tvrdi, tu je problem. Treba mnogo bolje istraziti sve to, nego srljati i ukazivati manijakalno na "istinu", na jedan izrazito kompleksaski nacin. Koliko je meni poznato, dosta puta i sam srljas, pises samopouzdano zakljucke na pocetku svojih traktata, a na kraju trazis indicije, dokaze, itd. Sve naopako.

Dobro, pogledacu sto pise kod Pirena.
Sve to ne mora ništa da znači. Može sutra 100 najeminentnijih akademika na svetu da kaže da Vinča jeste izvorno srpska, ali ako nema jasnih dokaza za to, to je samo obrnuta verzija neke indogermanske škole.

Problem je sto se negira da je staro-evropska Srpska I2a kromanjonska osnova sve slovenske genetike sa R1a, i naravno da postoji kontinuitet kultura i jezika, jer ne mogu jezik i kultura da poteknu iz vazduha.
Nisi primetio da ta ekipa na koju se pozivaš nekako uvek vešto izbegne da pomene Srbiju, osima kada mora, već u prvo plan stvaljaju Rumuniju, Bugarsku pa i Moldaviju....

Imam i jedno neveselo obaveštenje, a to je konstatacija činjenice da naš dragi potforum Jezik, otkako je početkom godine ponovo kategorizovan kao potforum potforuma Književnost, Google više ne indeksira, što znači da sve što je od tada napisano na forumu Jezik nećete moći da potražite pomoću Googla već prostim kopanjem po njegovim prašnjavim stranicama.

Drugim rečima, sve što je tamo napisano ostaje zatvoreno za svet. A to opet, ako je slučajno, neverovatno konvenira antiauthotonističkom lobiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back