Чедомир Антић и Предраг Марковић пропагирају
ватиканско-бечко-берлинску псеудо историју. Предраг Марковић је променио туце партија, а тренутно је у лоповској странци СПС, а пре тога је био у ДС-у и имао је нео-либералне ставове, а и даље се залаже за улазак Србије у ЕУ. Чедомир Антић је британски масонски експонент који углавном вешто глуми патриоту. Ево где је открио своје право лице
Iako možda Mrkalj nije napravio najbolji izbor, jer je možda naveo najispolitizovanije od svih srpskih istoričara, činjenica jeste da bi se i Antić i Marković nebrojeno puta bolje snašli od nesretnog Pejina.
Pejin je bio sa vrlo jasnim predumišljajem da se Srpstvo izvede ruglu doveden na tu emisiju. Te sumnje koje sam imao za vreme gledanja cele te emisije, docnije su se potvrdile izjavama kako njenih drugih učesnika, a tako i voditelja, koji bi trebalo da je ujedno i organizator cele te stvari iz HRT kuhinje.
Petar Vlahov:
Srpska radikalna stranka vodi negdje više od 30 posto u odnosu na ostale stranke i zahvaljujući tome može biti dio službene srbijanske politike, pa je logično da mi jedan sugovornik bude upravo iz te stranke. Povjesničar Jovan Pejin je pak govorio u svim srbijanskim medijima, bio je direktor Povijesnog arhiva Srbije i ima pravo na svoja uvjerenja. Međutim, nisam znao da će govoriti o srpskom Vukovaru, to nije spominjao u pripremnim razgovorima.
Zdravko Tomac:
Na dnevnome redu je bila rasprava o najavljenoj sudskoj rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihailovića. Rečeno mi je prije emisije da ćemo imati goste iz Beograda, a da će sa hrvatske strane pored mene, biti potpredsjednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević, gospodin Tepeš, mladi povjesničar iz Instituta za povijest gospodin Jereb i Damir Kajin iz IDS-a. Iz Beograda da će biti Jovan Pein, bivši direktor Povijesnog arhiva Srbije i jedan političar, aktualni potpredsjednik Srpske radikalne stranke koja u istraživanju javnoga mnijenja vodi u predizbornoj kampanji u Srbiji. Dakle, dvoje relevantnih ljudi povjesničar i političar.
Dakle, reč je o najdirektnijoj hrvatskoj propagandi; o plasiranju lažnih podataka sa unapred osmišljenim zadatkom, a tu je zadaću, savršeno po režiji Vlahova, ili možda preciznije Josipa Popovca, koji je prema nekim pričama ubijao po splitskom logoru
Lori.
Dok bi se Tomcu mogle ove neistine kao propusti oprostiti, jer se čovek ne bavi time a i dosta je realno mator (izjavio je i da je Pejin 'dvoje ljudi'), Vlahov je kao novinar morao biti vrlo upućen. Prema istraživanjima javnog mnjenja, sprovedenih u to vreme, SRS je uživala između 5% i 6% podrške. O tome koliki je notorni apsurd tvrdnje da ta stranka
vodi negde više od 30 posto u odnosu na ostale ne treba uopšte ni govoriti. S obzirom da je po tadašnjim istraživanjima najviša bila SNS sa preko 30% pretpostavljene podrške, to bi značilo da SRS ima ni manje ni više nego preko 60%. O tome da nije re; o
potpredsedniku SRS nije potrebno uopšte ni govoriti. Dakle čovek uopšte nije političar; samo je istupao kao politički simpatizer konkretno Vojislava Šešelja i u određenom smislu i cele Srpske radikalne stranke, čiji mislim da formalno uopšte nije ni član. Netačan je i podatak da je
govorio u svim medijima, a koliko je reprezentativan kao direktor Istorijskog arhiva (2001-2003) govori i činjenica da je pod određenim optužbama bio i smenjen.
Dakle onome ko sve sagleda, jasno. Pejin je u ovom smislu odradio maestralni posao hrvatske srbofobne propagande.