„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чедомир Антић и Предраг Марковић пропагирају ватиканско-бечко-берлинску псеудо историју. Предраг Марковић је променио туце партија, а тренутно је у лоповској странци СПС, а пре тога је био у ДС-у и имао је нео-либералне ставове, а и даље се залаже за улазак Србије у ЕУ. Чедомир Антић је британски масонски експонент који углавном вешто глуми патриоту. Ево где је открио своје право лице

Hehehehehe, a ja se kao ovde bavim etiketiranjem drugih, samo zbog toga što sam rekao da je Pejin osramotio Srbe i srpske istoričara i naučnike uopšteno, ili da je Na rubu znanosti pseudonaučna zabavna emisija.

:mrgreen:

Чедомир Антић и Предраг Марковић пропагирају ватиканско-бечко-берлинску псеудо историју. Предраг Марковић је променио туце партија, а тренутно је у лоповској странци СПС, а пре тога је био у ДС-у и имао је нео-либералне ставове, а и даље се залаже за улазак Србије у ЕУ. Чедомир Антић је британски масонски експонент који углавном вешто глуми патриоту. Ево где је открио своје право лице

Na žalost, ako je u nama ostalo imalo časti i poštenja ne smemo da priznamo Kosovo. Kada bismo postavili tako opasan presedan, otvorili bismo put za opšti rat na starom kontinentu. Bez obzira koliko benefita donosilo priznanje Kosova, moramo da stisnemo zube i da se žrtvujemo, radi opšteg mira u Evropi. Ne smemo mi biti ti koji će da legitimišu nasilan iredentizam.

Iako možda Mrkalj nije napravio najbolji izbor, jer je možda naveo najispolitizovanije od svih srpskih istoričara, činjenica jeste da bi se i Antić i Marković nebrojeno puta bolje snašli od nesretnog Pejina.

Pejin je bio sa vrlo jasnim predumišljajem da se Srpstvo izvede ruglu doveden na tu emisiju. Te sumnje koje sam imao za vreme gledanja cele te emisije, docnije su se potvrdile izjavama kako njenih drugih učesnika, a tako i voditelja, koji bi trebalo da je ujedno i organizator cele te stvari iz HRT kuhinje.

Petar Vlahov:
Srpska radikalna stranka vodi negdje više od 30 posto u odnosu na ostale stranke i zahvaljujući tome može biti dio službene srbijanske politike, pa je logično da mi jedan sugovornik bude upravo iz te stranke. Povjesničar Jovan Pejin je pak govorio u svim srbijanskim medijima, bio je direktor Povijesnog arhiva Srbije i ima pravo na svoja uvjerenja. Međutim, nisam znao da će govoriti o srpskom Vukovaru, to nije spominjao u pripremnim razgovorima.

Zdravko Tomac:
Na dnevnome redu je bila rasprava o najavljenoj sudskoj rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihailovića. Rečeno mi je prije emisije da ćemo imati goste iz Beograda, a da će sa hrvatske strane pored mene, biti potpredsjednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević, gospodin Tepeš, mladi povjesničar iz Instituta za povijest gospodin Jereb i Damir Kajin iz IDS-a. Iz Beograda da će biti Jovan Pein, bivši direktor Povijesnog arhiva Srbije i jedan političar, aktualni potpredsjednik Srpske radikalne stranke koja u istraživanju javnoga mnijenja vodi u predizbornoj kampanji u Srbiji. Dakle, dvoje relevantnih ljudi povjesničar i političar.

Dakle, reč je o najdirektnijoj hrvatskoj propagandi; o plasiranju lažnih podataka sa unapred osmišljenim zadatkom, a tu je zadaću, savršeno po režiji Vlahova, ili možda preciznije Josipa Popovca, koji je prema nekim pričama ubijao po splitskom logoru Lori.

Dok bi se Tomcu mogle ove neistine kao propusti oprostiti, jer se čovek ne bavi time a i dosta je realno mator (izjavio je i da je Pejin 'dvoje ljudi'), Vlahov je kao novinar morao biti vrlo upućen. Prema istraživanjima javnog mnjenja, sprovedenih u to vreme, SRS je uživala između 5% i 6% podrške. O tome koliki je notorni apsurd tvrdnje da ta stranka vodi negde više od 30 posto u odnosu na ostale ne treba uopšte ni govoriti. S obzirom da je po tadašnjim istraživanjima najviša bila SNS sa preko 30% pretpostavljene podrške, to bi značilo da SRS ima ni manje ni više nego preko 60%. O tome da nije re; o potpredsedniku SRS nije potrebno uopšte ni govoriti. Dakle čovek uopšte nije političar; samo je istupao kao politički simpatizer konkretno Vojislava Šešelja i u određenom smislu i cele Srpske radikalne stranke, čiji mislim da formalno uopšte nije ni član. Netačan je i podatak da je govorio u svim medijima, a koliko je reprezentativan kao direktor Istorijskog arhiva (2001-2003) govori i činjenica da je pod određenim optužbama bio i smenjen.

Dakle onome ko sve sagleda, jasno. Pejin je u ovom smislu odradio maestralni posao hrvatske srbofobne propagande.

Iako možda Mrkalj nije napravio najbolji izbor, jer je možda naveo najispolitizovanije od svih srpskih istoričara, činjenica jeste da bi se i Antić i Marković nebrojeno puta bolje snašli od nesretnog Pejina.

Pejin je bio sa vrlo jasnim predumišljajem da se Srpstvo izvede ruglu doveden na tu emisiju. Te sumnje koje sam imao za vreme gledanja cele te emisije, docnije su se potvrdile izjavama kako njenih drugih učesnika, a tako i voditelja, koji bi trebalo da je ujedno i organizator cele te stvari iz HRT kuhinje.

Dakle, reč je o najdirektnijoj hrvatskoj propagandi; o plasiranju lažnih podataka sa unapred osmišljenim zadatkom, a tu je zadaću, savršeno po režiji Vlahova, ili možda preciznije Josipa Popovca, koji je prema nekim pričama ubijao po splitskom logoru Lori.

Dok bi se Tomcu mogle ove neistine kao propusti oprostiti, jer se čovek ne bavi time a i dosta je realno mator (izjavio je i da je Pejin 'dvoje ljudi'), Vlahov je kao novinar morao biti vrlo upućen. Prema istraživanjima javnog mnjenja, sprovedenih u to vreme, SRS je uživala između 5% i 6% podrške. O tome koliki je notorni apsurd tvrdnje da ta stranka vodi negde više od 30 posto u odnosu na ostale ne treba uopšte ni govoriti. S obzirom da je po tadašnjim istraživanjima najviša bila SNS sa preko 30% pretpostavljene podrške, to bi značilo da SRS ima ni manje ni više nego preko 60%. O tome da nije re; o potpredsedniku SRS nije potrebno uopšte ni govoriti. Dakle čovek uopšte nije političar; samo je istupao kao politički simpatizer konkretno Vojislava Šešelja i u određenom smislu i cele Srpske radikalne stranke, čiji mislim da formalno uopšte nije ni član. Netačan je i podatak da je govorio u svim medijima, a koliko je reprezentativan kao direktor Istorijskog arhiva (2001-2003) govori i činjenica da je pod određenim optužbama bio i smenjen.

Dakle onome ko sve sagleda, jasno. Pejin je u ovom smislu odradio maestralni posao hrvatske srbofobne propagande.
Хрвати су измишљен народ тј.створени од Срба католика(већина) и и народа који су остали иза аустро-угарс(мањина). Прави Хрвати су се разбежали у Бургенланд (градишћански Хрвати), Италију (молишки Хрвати), Словачку и Мађарску. Данашњи Хрвати са правим Хрватима имају везе колико и ја са Естонцима.:hahaha::hahaha::hahaha:

Хрвати су измишљен народ тј.створени од Срба католика(већина) и и народа који су остали иза аустро-угарс(мањина). Прави Хрвати су се разбежали у Бургенланд (градишћански Хрвати), Италију (молишки Хрвати), Словачку и Мађарску. Данашњи Хрвати са правим Хрватима имају везе колико и ја са Естонцима.:hahaha::hahaha::hahaha:

Nisam siguran jesi li meni hteo reći nešto ili samo onako dodati na HRT propagandu..?

Nisam siguran jesi li meni hteo reći nešto ili samo onako dodati na HRT propagandu..?

Хтео сам да кажем да је Пејин у праву у вези Хрвата. Краду туђу историју, злочинце проглашавају за хероје и свеце, славе злочине као државне празнике, својатају туђе територије, нису Србима вратли имовину а Срби у Хрватској су грађани трећег реда итд.

Хтео сам да кажем да је Пејин у праву у вези Хрвата. Краду туђу историју, злочинце проглашавају за хероје и свеце, славе злочине као државне празнике, својатају туђе територије, нису Србима вратли имовину а Срби у Хрватској су грађани трећег реда итд.

Je li sada rekao možda poneku istinu, uključujući i dublju, u moru svog neartikulisanog lajanja, nešto je sad što je - nažalost - u drugom planu, potisnuto njegovim krajnje budalastim ponašanjem.

Krenuo je na bojno polje sa faličnom puškom, polupraznim šaržerom, bez ijedne bombe ili nekog oružja i skoro potpuno go, sa uprljanim gaćama noseći na sebi kao jedini vid zaštite, i to na glavi.

tumblr_migispU4J61ribnwko1_500.gif

Poslednja izmena:

Za njih dvojicu potvrđeno je da su vični medijskom nastupu, iznošenju staložene argumentacije, a povrh svega, dobro poznaju mentalitet zapadnih suseda. Ko bi još došao u obzir? Npr. Tiborov sastrančar St. Protić bi se takođe snašao ali nije isključeno da ne bi zapalio negativnu vatru.

- - - - - - - - - -

Slavenko Terzić, Vasilije Krestić.

Za njih dvojicu potvrđeno je da su vični medijskom nastupu, iznošenju staložene argumentacije, a povrh svega, dobro poznaju mentalitet zapadnih suseda. Ko bi još došao u obzir? Npr. Tiborov sastrančar St. Protić bi se takođe snašao ali nije isključeno da ne bi zapalio negativnu vatru.

- - - - - - - - - -

Slavenko Terzić, Vasilije Krestić.

Kao istoričar koji je lično involviran u proces rehabilitacije komunističkih osuđenika, uključiv i upravo u sam proces Dražine rehabilitacije, van svake sumnje najlogičniji gost bio bi Bojan Dimitrijević.

Snalazi se podosta dobro i u ovakvim situacijama.

Poslednja izmena:

Japanci su imali prvi novac tek nekoliko vekova posle pada Rima pa je logično da nema japanskog novca u istom nalazu.

Novac konstantno putuje pa jedan slučajan nalaz ne dokazuje mnogo. Pronašli su vizantijski novac u Kini, kineski u Africi, rimski u Japanu, oznake sumerskih vladara u grobnicama Mikene itd.

Japanci su imali prvi novac tek nekoliko vekova posle pada Rima pa je logično da nema japanskog novca u istom nalazu.Novac konstantno putuje pa jedan slučajan nalaz ne dokazuje mnogo. Pronašli su vizantijski novac u Kini, kineski u Africi, rimski u Japanu, oznake sumerskih vladara u grobnicama Mikene itd.
sorry. nije poanta u novcu. asociralo me to na onu istoriju koja se bazira samo na materijalnoj vrsti dokaza.

pitanje je. da li je u antičkom rimu bilo slovena (odnosno predaka slovena) . ako jeste u kom obimu i koji su?

sorry. nije poanta u novcu. asociralo me to na onu istoriju koja se bazira samo na materijalnoj vrsti dokaza.

pitanje je. da li je u antičkom rimu bilo slovena (odnosno predaka slovena) . ako jeste u kom obimu i koji su?

Ne znam na koju to "istoriju" misliš. Koja se to istorija bazira samo na materijalnim dokazima ? Arheologija ?

Slovena u Antičkom Rimu koliko je meni poznato nema tj. nema dokaza koji potvrđuju njihovo prisustvo na tom prostoru.

Slovena u Antičkom Rimu koliko je meni poznato nema tj. nema dokaza koji potvrđuju njihovo prisustvo na tom prostoru.
nije mi poznato i nema dokaza mi ništa ne znači. morali su sloveni negde biti.

jesu li imali kontakta i jesu li rimljani ratovali s njima?
jesu li ih zarobljavali ili regrutovali u legionare.

Poslednja izmena:

O čemu ti lupetaš??? Kakve gluposti to nije normalno. Progledaj prvo vaše novinarstvo pa se onda javi.... Što i ti misliš da je Vukovar srpski?

O čemu ti lupetaš??? Kakve gluposti to nije normalno. Progledaj prvo vaše novinarstvo pa se onda javi.... Što i ti misliš da je Vukovar srpski?

Sine, ne lupetam ništa.

Slažem se da je ta emisija bila jednim velikim delom tolika glupost da uošte nije normalno.

Ne znam tačno kakvu si mi poruku pokušao da pošalješ. O kom novinarstvu pričaš sad to?

Mislim da si se nešto naljutio na mene iz nejasnih razloga, pa sad emotivno reaguješ.

Preporučujem ti da ponovno pročitaš to što sam napisao, ovog puta nešto detaljnije; poslednja upitna rečenica upućena meni ukazuje da to moguće i nisi baš učinio.

nije mi poznato i nema dokaza mi ništa ne znači. morali su sloveni negde biti.

jesu li imali kontakta i jesu li rimljani ratovali s njima?
jesu li ih zarobljavali ili regrutovali u legionare.

Da li je drvo palo na pustom ostrvu ?

Nećeš nikada saznati dok ne nađeš dnevnik nekog Rombinzona ili Petka, samo što je ovaj naš "slovenski Petko" bio nepismen a Rombinzonov dnevnik završio na dnu mora,

Naravno da su negde bili samo mi nije jasno što ih baš tražiš u Rimu ? Posmatrano onako iz šireg ugla cela istorija ljudske civilizacije je u konstantnom pokretu - seobe, ratovi, trgovina, mešanje naroda, kultura, ideja, rađanje novih naroda itd. U celoj toj zbrci naroda izvan granica rimskog carstva teško i gotovo nemoguće je naći Slovene ili neke njihove pretke. (praSlovene)

Poslednja izmena:
Da li je drvo palo na pustom ostrvu ?
Nećeš nikada saznati dok ne nađeš dnevnik nekog Rombinzona ili Petka, samo što je ovaj naš "slovenski Petko" bio nepismen a Rombinzonov dnevnik završio na dnu mora,

Naravno da su negde bili samo mi nije jasno što ih baš tražiš u Rimu ? Posmatrano onako iz šireg ugla cela istorija ljudske civilizacije je u konstantnom pokretu - seobe, ratovi, trgovina, mešanje naroda, kultura, ideja, rađanje novih naroda itd. U celoj toj zbrci naroda izvan granica rimskog carstva teško i gotovo nemoguće je naći Slovene ili neke njihove pretke. (praSlovene)
jedan od načina da se smanji mnoštvo teza "novoromantičara" je davanje valjanih odgovora na pitanje gde su i ko su naši preci. kako stoje stvari račun bez materijalnih dokaza (bilo genetskih bilo arheoloških) ide u prilog teza novoromantičara.

- ako su se preci današnjih slovena graničili sa rimom onda ih je moralo biti na teritoriji imperije ako ništa drugo kao roblja i legionara,
- ni iz ugla današnje civilizacije nije moguće zatvoriti granice a kamoli onda. pa ako su se preci slovena graničili sa rimom sigurno su migrirali unutra,
- u prilog novoromantičara ide i genetika. ona nalazi mnoge markere karekteristične za nas na teritoriji predrimske evrope. a procene o učešću autohtonog stanovništva u našem poreklu se kreću od 30% do 70%. taman bila donja granica opet nije zanemarljiva.

yCWp3BN.png

Alexander M. Schenker - The Dawn of Slavic: An Introduction to Slavic Philology, 1996, 7.

IgarJ je poznat po napretku u nauci. Citira otpalog ukrajinskog Jevrejina, kivnog na sve slovensko, koji je u Americi izgradio vojnu karijeru a onda postao "istoričar". Iako navedeni citat ne sadrži nakakve činjenice, dokaze, izvore, već salobodno mišljenje goreopisanog individuuma,IgarJ očigledno svaki put kada postavi taj isečak ima "mistično" iskustvo. Drugo objašnjenje, sem da višestruko ponavljana laž postaje istina, ne vidim.

Но, да затварамо кафану:
yCWp3BN.png

Alexander M. Schenker - The Dawn of Slavic: An Introduction to Slavic Philology, 1996, 7.

Докази нас упућују на следећи закучак:
yCWp3BN.png

yCWp3BN.png

yCWp3BN.png

Такви аргументи не постоје.
yCWp3BN.png

Нетачно.
yCWp3BN.png

yCWp3BN.png

Нема никаквих доказа за присуство Словена на овим просторима пре њиховога посведоченога досељавања.
yCWp3BN.png

Poslednja izmena:
jedan od načina da se smanji mnoštvo teza "novoromantičara" je davanje valjanih odgovora na pitanje gde su i ko su naši preci. kako stoje stvari račun bez materijalnih dokaza (bilo genetskih bilo arheoloških) ide u prilog teza novoromantičara.

- ako su se preci današnjih slovena graničili sa rimom onda ih je moralo biti na teritoriji imperije ako ništa drugo kao roblja i legionara,
- ni iz ugla današnje civilizacije nije moguće zatvoriti granice a kamoli onda. pa ako su se preci slovena graničili sa rimom sigurno su migrirali unutra,
- u prilog novoromantičara ide i genetika. ona nalazi mnoge markere karekteristične za nas na teritoriji predrimske evrope. a procene o učešću autohtonog stanovništva u našem poreklu se kreću od 30% do 70%. taman bila donja granica opet nije zanemarljiva.

Novoromantičari koriste te praznine bez izvora bilo materijalnih bilo pisanih da izmišljaju razne teorije, Nekad se to lako može opovrgnuti, a nekad je isto kao ono sa drvetom na pustom ostrvu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back