Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.110
A mislim da je ovde 100% upravu i tu nije nista epohalno rekao ovo je neki osjecaj velike vecine Srba...Samo sto je on Milos Kovic pa njegova rec ima tezinu...i onda normalno "malo jace ozvanja"....
A cini mi se da on uopste nezagovara autohtonu pricu naprotiv...ali nece da ulazi u klinc sa autohtonistima jer kao drustvo imamo malo vecih problema...ako se ne varam stava je "ajde mozemo o svemu ali ta prica mi se cini da vam odjednom nije dovoljno dobar Sveti Sava pa ajmo u necemu drugom traziti uopriste"...parafraziram al to je bila poenta i sa ovim se potpuno slazem...
Sto se tice ostalih neces se iznenaditi ako ti kazem da nisam mnogo upoznat sa delima doticnih i ispravi me ako gresim ali mi se cini da ni oni nezagovaraju neku "autohtonu pricu" nego samo imaju pre svega jak "kontroverzan nacionalni predznak"....
Kao recimo Milo Lompar koji nije istoricar jasno ali ista poenta...ima taj predznak...
Ne, pomenuti su ovejani autohtonisti. Petrović je jedan od najbližih prijatelja Deretića; izdao je više knjiga. Žutić se bavi modernom istorijom, u prvom redu 19. veka i to nije njegovo usmerenje, ali saradnju sa Deretićem i ekipicomo oko Serbone, kao i svoje stavove, nikada nije krio. Za Damjanovića prosto ne znam kako nisi čuo; on je zbog svog šarma i komičnog nastupa svojevrsna senzacija i možda najčuveniji autohtonista pored Deretića.