„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
s
Tezim za istinom, prosto

Težnja za istinom ne podrazumeva da se izmišljau gluposti i onda kače kao činjenice.

Pogledaj celi serijal tvrdnji koje si izneo:

* Halkokondila svi ignorišu. Kako, pa eto, ja mislim da je to istina. To što postoje radovi o njemu, to što ga koristi Halkokondil i svi vizantolozi koji se bave bliskim temama, a što bi naravno trebalo da znam jer je bilo prilike i na internetu, ništa.
* jasno je da si mislio na mene kada si napisao da na fakultetu nisu stigli da ga obrade jer nema para.

Ako te zanima istina, pođi od toga da fakultet uopšte nije izdava VINJ, na šta ciljaš. Kao i na to da nigde nisam izjavio da para nema, već da je raspadom SFRJ i dolaskom na vlast Slobodna Miloševića taj projekat zbog tehničkih okolnosti nastradao.

Ukoliko te interesuje istina, nemoj menjati tuđe reči i pričati stvari napamet kao da znaš. Jesi li ti pričao sa bilo kojim nastavnikom ili studentom istorije? Jesi li ti bio na Filozofskom fakultetu, lično? Otkuda tebi te stvari o kojima pišeš, iskreno mi reci.

Одлично. Хвала на одговору.
Генетичка истраживања су поуздана али је њихова интерпретација страшно искривљена.
Дакле ти и ја смо се сложили да смо аутохтони овде, ти мислиш да смо 50% аутохтони, ја да смо скоро 100% али обојица мислимо исто. :)

Питање је шта значи аутохтони, тј. на шта се односи. Замислимо је да је 80% предака данашњих Албанаца одавде, да су живели овде на Балкану, под другим именом, говорили другим језиком и били другачијег културног обрасца. Да ли то онда значи да су Албанци аутохтони, или само њихова генетика?

Различита је ствар и ако би неко у једном тренутку у Анатолији побио 80% становника и населио тамо Кинезе, те тиме променио генетику и језик, а другачије је ако се исти тај процес дешава ненасилно у току од рецимо 2.000 година.

Одлично. Хвала на одговору.
Генетичка истраживања су поуздана али је њихова интерпретација страшно искривљена.
Дакле ти и ја смо се сложили да смо аутохтони овде, ти мислиш да смо 50% аутохтони, ја да смо скоро 100% али обојица мислимо исто. :)

Ne, nisam to rekao (podebljano).

Onda bolje izbriši drugu rečenicu, ako nisam bio dovoljno jasan. Neka ostane na Nemam predstave samo.

Ne, nisam to rekao (podebljano).

Onda bolje izbriši drugu rečenicu, ako nisam bio dovoljno jasan. Neka ostane na Nemam predstave samo.
Па знао сам... не смеш да одговориш, јел знаш шта одговор подразумева или негацију разума или негацију досељавања...

А реално Тибор Живковић је већ одговорио. Оно даље што је рекао наравно нема везе са животом, али вероватно је морао...

Питање је шта значи аутохтони, тј. на шта се односи. Замислимо је да је 80% предака данашњих Албанаца одавде, да су живели овде на Балкану, под другим именом, говорили другим језиком и били другачијег културног обрасца. Да ли то онда значи да су Албанци аутохтони, или само њихова генетика?

Различита је ствар и ако би неко у једном тренутку у Анатолији побио 80% становника и населио тамо Кинезе, те тиме променио генетику и језик, а другачије је ако се исти тај процес дешава у току од рецимо 2.000 година.
Srbi su autohtoni i genetski i po jeziku i na svaki nacin, ali ti negiras dokaze i ne znas da tumacis ni genetiku ni lingvistiku.
Pre 9.000 godina u evropi je bilo ledeno doba i zivot je bio samo moguc na nasem delu evrope na jugu evrope (Madjarska i sve juzno od nje) i Turskoj gde su ziveli stari Srbi, odatle su Srbi naselili evropu.
Usput bilo je genetsko testiranje iz prvog veka vise od 100 skeleta sa prostora Srbije, kad su dobili da su oni genetski cisti danasnji Srbi, to je uklonjeno za pet minuta.

Ја те већ више пута питах за ове доказе, али ти ништа конкретно не постави.
Pricao je Radovan Damajnovic o zataskivanju i postavljao sam taj video pre neko vreme, i isto jedan arheolog je pricao o ovome. I kako da ti dam dokaz kad je ta genetska studija ukonjena sakrivena za kratko vreme i napisan nebulozan izvestaj da je to genetski nemoguce iako je dobijen rezultat da su to Srbi.
Postavio sam desetine genetskih i drugih dokaza, ali ti sve negiras.

Poslednja izmena:
Па знао сам... не смеш да одговориш, јел знаш шта одговор подразумева или негацију разума или негацију досељавања...

А реално Тибор Живковић је већ одговорио. Оно даље што је рекао наравно нема везе са животом, али вероватно је морао...

Nemati odgovor ne znači odbiti da se da, već nemati znanja/kompetencije/spobosnosti/sigurnosti/strpljenja/vremena/nešto sedmo.

S jedne strane, nekoliko vas (oprosti ako grešim tj. ako sam pogrešno upamtio da si i ti to činio) mene ovde proglašavate nekakvom štreberskom sveznalicom koja soli pamet svima. A sa druge strane, kada god nemam odgovor da dam stalno neke prozivke da krijem nešto...ne smem da odgovorim i slično.

Различита је ствар и ако би неко у једном тренутку у Анатолији побио 80% становника и населио тамо Кинезе, те тиме променио генетику и језик, а другачије је ако се исти тај процес дешава ненасилно у току од рецимо 2.000 година.
Управо тако. За разлику од Албанаца и других народа одавде ми баштинимо и предања из праисторије и астрономска знања и много тога другог.
Албанци и јесу делом аутохтони јер добрим делом потичу од нас. Колики је тај проценат не знам али није мали. Слично је и са другим уливима у генетику албанаца. Имају староседелачких гена али не и језик и предање...

Мора да је неко има. Где се била појавила, када отприлике и колико дуго је стајала?
cronnin. Nema je javno niko, cim su dobijeni rezultati zataskana je i uklonjena od javnosti. Nadji gde Damjanovic i arheolog pricaju o tome i cuj od njih, nauka se unistava da ne padne lazna istorija.

Pricao je Radovan Damajnovic o zataskivanju i postavljao sam taj video pre neko vreme, i isto jedan arheolog je pricao o ovome. I kako da ti dam dokaz kad je ta genetska studija ukonjena sakrivena za kratko vreme i napisan nebulozan izvestaj da je to genetski nemoguce iako je dobijen rezultat da su to Srbi.
Postavio sam desetine genetskih i drugih dokaza, ali ti sve negiras.

"Dokaza ima, ali kako da ih predočim kad ih nema?"

Управо тако. За разлику од Албанаца и других народа одавде ми баштинимо и предања из праисторије и астрономска знања и много тога другог.
Албанци и јесу делом аутохтони јер добрим делом потичу од нас. Колики је тај проценат не знам али није мали. Слично је и са другим уливима у генетику албанаца. Имају староседелачких гена али не и језик и предање...

Pa ovo za jezik je bre potpuno netačno. Upravo je proučavanje jezika to što je utemeljilo sve teorije o poreklu Albanaca.

Kakva su to praistorijska predanja i astronomska znanja koja Srbi baštine, za razliku od Albanaca?

Мора да је неко има. Где се била појавила, када отприлике и колико дуго је стајала?
Imas srpsku genetiku po muskoj liniji iz Lepenskog Vira Starceva Vince I2a1 o kojoj sam pisao to su stari Srbi direktni preci danasnjih Srba, zatim imas Srpsku I2a1 hg na Sardiniji.
zlikovci unistavaju dokaze, arheoloske, genetske...
Zar je normalno da se posalje oko 100 skeleta iz prvog veka sa prostora Srbije na genetsko ispitivanje i nikad ne dobije javno rezultat, dobije se izvestaj nebuloza i negiranja, nekakve konstrukcije lazi, ali ne naucni rezultat.

Pa ovo za jezik je bre potpuno netačno. Upravo je proučavanje jezika to što je utemeljilo sve teorije o poreklu Albanaca.

Kakva su to praistorijska predanja i astronomska znanja koja Srbi baštine, za razliku od Albanaca?
Albanci ni ne govore evropskim jezikom, jezik im je izolat, najmesanije genetike u celoj evropi, i govore vise jezika, sami se medjusobno ne sporazumevaju.

A otkud ti to znaš? Znaš li albanski jezik; koliko dobro poznaješ njegovu istoriju?
Gege i Toske jedva se sporazumevaju, znam da su genetski najnehomogeniji, istoriju i nemaju, Teodora Toleva je opisala njihovu istoriju.
Ovo velikoalbansko trolovanje je ista politika terora koja se sprovodi na Kosovu, i isto kao novi grb Pristine.
Sve lazi i propaganda protiv Srba.

Gege i Toske jedva se sporazumevaju, znam da su genetski najnehomogeniji, istoriju i nemaju, Teodora Toleva je opisala njihovu istoriju.
Ovo velikoalbansko trolovanje je ista politika terora koja se sprovodi na Kosovu, i isto kao novi grb Pristine.
Sve lazi i propaganda protiv Srba.

Ja te pitam otkuda tebi to što si napisao. Jesi li ti albanolog, ili prenosiš informacije od nekog drugog albanologa?

Ja te pitam otkuda tebi to što si napisao. Jesi li ti albanolog, ili prenosiš informacije od nekog drugog albanologa?
Znam da su genetski mnogo od ne-evropske genetike i najnehomogeniji u evropi, jezik im je izolat, jezici: Gheg, Tosk, Arbëresh, Arvanitika.
Sto je ekstremno cudno da relativno mala populacija na malom prostoru govori vise jezika i dijalekata, a da su isti narod.
Teodora Toleva je otkrila kako su stvoreni od svega i svacega, napravljeni su da budu anti-srpski element.

A otkud ti to znaš? Znaš li albanski jezik; koliko dobro poznaješ njegovu istoriju?
A ti sve što pišeš, to je na osnovu empirijskog na ličnom planu?

U knjigama piše da su razlike između gegskog i toskijskog jezika, koji su smuljani u tobož jedan albanski književni sa 88% oblika iz jednog i 12% iz drugog zbilja povelike, čini se veće nego torlački i čakavski.

Znam da su genetski mnogo od ne-evropske genetike i najnehomogeniji u evropi, jezik im je izolat, jezici: Gheg, Tosk, Arbëresh, Arvanitika.
Sto je ekstremno cudno da relativno mala populacija na malom prostoru govori vise jezika i dijalekata, a da su isti narod.
Teodora Toleva je otkrila kako su stvoreni od svega i svacega, napravljeni su da budu anti-srpski element.

Ne pričamo o genetici, već o lingvistici. Toleva albanolog nije, a niti je uopšte i tvrdila da albanski nije evropski jezik, tako da je pominješ potpuno izlišno.

Ja te pitam znaš li ti albanski jezik i koliko dobro poznaješ istoriju...ili ovde parafraziraš neku drugu osobu. Samo lepo odgovori šta je od ta dva po sredi; pitanje je prosto kao pasulj.

A ti sve što pišeš, to je na osnovu empirijskog na ličnom planu?

U knjigama piše da su razlike između gegskog i toskijskog jezika, koji su smuljani u tobož jedan albanski književni sa 88% oblika iz jednog i 12% iz drugog zbilja povelike, čini se veće nego torlački i čakavski.

Ne, ja o albanskom ne znam gotovo ništa...dve-tri reči možda, sa kupovine sladoleda.

Ali znam da na čitavoj zemaljskoj kugli nema niti jednog jedinog albanologa (il' balkanologa ili nekog dr. jezikoslovnog stručnjaka koji se bavi i albanistikom) koji na ikoji način dovodi u pitanje indoevropski status albanskog jezika. Bilo našeg, albanskog ili nekog stranog lingviste; dakle, doslovno nula.

I ne znam kakve veze ima li i koliko (i kakvih) dijalekata albanskog sa tom činjenicom (i da se radi i o tolikim razlikama da govorimo ne o jednom, već o nekoliko podosta različitih jezika).

Poslednja izmena:
Ne pričamo o genetici, već o lingvistici. Toleva albanolog nije, a niti je uopšte i tvrdila da albanski nije evropski jezik, tako da je pominješ potpuno izlišno.

Ja te pitam znaš li ti albanski jezik i koliko dobro poznaješ istoriju...ili ovde parafraziraš neku drugu osobu. Samo lepo odgovori šta je od ta dva po sredi; pitanje je prosto kao pasulj.
Poznajem Albansku istoriju. Do skora nemaju istoriju, zatim za vreme hitlera i tita se masovno naseljavaju i mnoze na Kosovu, stvoreni su uz velike vatikanske napore kao anti-srpski element sto je doktorka Teodora Toleva istoricarka dokazala.

Poznajem Albansku istoriju. Do skora nemaju istoriju, zatim za vreme hitlera i tita se masovno naseljavaju i mnoze na Kosovu, stvoreni su uz velike vatikanske napore kao anti-srpski element sto je doktorka Teodora Toleva istoricarka dokazala.

Govoriš li ovde o istoriji jezika? Pitao sam te za jezik, a ne istoriju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back