„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbi i Baski su ista rasa i podrasa evropski kromanjonac (autohtoni evropljani) sa veoma bliskom genetikom 80-85% genetsko poklapanje.
Baski klasteruju izmedju Severnih Italijana, Francuza, Spanaca i Portugalaca. Svih postavljenih nekoliko rezultata Srba imaju u prvih 20 severne Italijane i Francuze, odmah posle njih na 21 mestu idu Baski.
Stari Srbi Balkan su pocetak zemljoradnje, pismenosti i metalurgije, civilizacije, prvi zemljoradnici su I hg MtDNA H, Srbi evropski kromanjonac.
Po MtDNA Srbi i Baski imaju prve dve H i U5.

Poslednja izmena od moderatora:

Pohvalna je kritička hrabrost koju iskazuje M. Milanović, ali je velika šteta što se sa deretićevizacijom krenulo toliko rano. Alternativna srpska istoriografija kontaminirana je u ogromnoj meri deretićevštinom, to se vidi i sa G. Šarićem koji se nije otresao određenih uticaja.

Slavene, kad bi čuo koliko je Milanović bolje od tebe plaćen, ne bi tako dražesno tapšao po ramenu. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Inače je poznata ta rezigniranost dinarskih Srba, da se na kraju defetistički prepuste čarima stokholmskog sindroma. Pa kad se to još uspe naplatiti, dupla sreća.

Slavene, kad bi čuo koliko je Milanović bolje od tebe plaćen, ne bi tako dražesno tapšao po ramenu. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Inače je poznata ta rezigniranost dinarskih Srba, da se na kraju defetistički prepuste čarima stokholmskog sindroma. Pa kad se to još uspe naplatiti, dupla sreća.

Ju, k'o da je mnogo teško zarađivati više od mene. :lol: Nemam pojma kakva su ma primanja, ali pa šta ako bolje zarađuje? Ako. Šta, treba suditi čoveku po tome koliko zarađuje? Pa oklen bre tolika sujeta Mrki? :think:

Poslednja izmena:

Pohvalna je kritička hrabrost koju iskazuje M. Milanović, ali je velika šteta što se sa deretićevizacijom krenulo toliko rano. Alternativna srpska istoriografija kontaminirana je u ogromnoj meri deretićevštinom, to se vidi i sa G. Šarićem koji se nije otresao određenih uticaja.

Ево овако, Славене:

Страбон пише да су Мизи и Фригијанци живели међу Тројанцима. Дакле и Мизи су били Тројанци. А Мизи потичу од Меза. А Мези свакако су Срби. Према томе Тројанци су Срби.

Аман сви су Срби сем косооких Кумана.

c7LCLLh.jpg

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Strabo/7C*.html

Ево овако, Славене:

Страбон пише да су Мизи и Фригијанци живели међу Тројанцима. Дакле и Мизи су били Тројанци. А Мизи потичу од Меза. А Мези свакако су Срби. Према томе Тројанци су Срби.

Аман сви су Срби сем косооких Кумана.

c7LCLLh.jpg

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Strabo/7C*.html
Priča ide ovako.

1. Troja ima sinonim Ilium, a Srbi - Iliri.

2. Prokletije nadomak Skadra su se donedavno zvale Trojanske planine.

3. Skadar/Ilijum stara prestonica Srba Ilira.

4. Kada su crnogorski Srbi osvojili Skadar 1918, dobili su ultimatum od saveznika da se povuku. Povukli su se plačući. Inače, crnogorski Srbi, svaki put kad je dobra žurka i piće, osvajaju Skadar.

5. Legenda o Gojkovici (Jeleni?) - Zidanje Skadra.

Priča ide ovako.

1. Troja ima sinonim Ilium, a Srbi - Iliri.

2. Prokletije nadomak Skadra su se donedavno zvale Trojanske planine.

3. Skadar/Ilijum stara prestonica Srba Ilira.

4. Kada su crnogorski Srbi osvojili Skadar 1918, dobili su ultimatum od saveznika da se povuku. Povukli su se plačući. Inače, crnogorski Srbi, svaki put kad je dobra žurka i piće, osvajaju Skadar.

5. Legenda o Gojkovici (Jeleni?) - Zidanje Skadra.

Ма ајде бежи. Ἴλιον нема везе са Илирима.

Иначе Срби нису Илири него Мези. Албанци су Илири. ;)

Ма ајде бежи. Ἴλιον нема везе са Илирима.

Иначе Срби нису Илири него Мези. Албанци су Илири. ;)
Iliri su samo deo severne Albanije sa Skadrom predtonice , starom Raskom pa Hercegovina do Neretve. To je teritorija pravih Ilira po kojima su svi ostali mozda i etnicki nesrodna plemena dobila imena.
Karakteristika pravih Ilira je duga bela kosulja kao haljina , nekoliko vrsta kapa ,kso i kozne opanke. Imali su monoksile duge i po 15m kojim su presretali rimske i grcke galije. Gajili su psenicu ,bob ,grasak ,hmelj ,vinovu lozu. Bio je razvijen ribolov kao i skoljke dagnje i ostrige. imali su kult slava ,lara koje su Rimljani preuzeli od njih pa je moguc naziv lari. Kucna bozanstva , slave ,kremacija kao ekshumacija kulturoloski su preneli obicaje na severne Albance ,Crnogorce ,Hercehovce ,Srbe ukratko Dinarce izrazena brahikefalija samo kod Albanaca dolikefalija.
Albanci nemaju originalno ni jedan termin vezan za more a Srbi imaji isko vekovima nisu uz more.Ta cinjenica kso jod mnogo drugih drzi Albance daleko od Ilira u svakom smislu.Kao sto rekoh Sveti Sava je sv. Patrik Ilira.

Послато са Nokia 3.1 уз помоћ Тапатока

- - - - - - - - - -

Ovo je potpuno neutemeljena priča lansirana od deretića na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Bg; štaviše, reč je o kleveti, Milanović zarađuje kao free lance novinar u Zabavniku i Trećem oku gde ima svoje rubrike i od prodaje svojih knjiga; te priče deretlija stalno lansira jer njegove knjige niko ne čita, oni koji ga fanatično brane slušaju ga na kojekakvim jutjub kanalima jer im godi njegovo podilaženje, njegovo srbovanje itd. a na pamet im ne pada da odvoje hiljadu. dve i pročitaju šta taj čiča piše, što reko milanović - epska, epska, fantastika; deretić je aut i to je dobro, više nego dobro. Onoga trenutka kada je Damnjanović počeo da srbuje i deluje s nacionalističkih pozicija milanović je otišao sa serbone a neke njegove emisije su imale duplo više slušanja od damnjanovićevog humora i javno iskaljivanja mržnje spram hrvata, bošnjaka, itd.

Ta politika vracanja jadranske obale nekad Rimu danas Vatikanu se ozvanicila jos za vreme ww1 bozicna pobuna kao i predavanje Dalmacije Jugoslaviji tj. Hrvatskoj u cijoj teritoriji nije bila od srednjeg veka Slavonija i Dalmacija su pridodati Hrvatskoj sa Zagrebom i okolinom u okviru SHS a Dalmacija je bila obecana Italiji.ova podela je bila povod za ww2 Jer tek 1917 ruski car biva izbacen iz prrgovora posle revolucije boljsevika ,klasicnim cionistickim udarom kojim smo mnogim svedoci.Amerika ima stav ocuvanja Austrougarske ali bez Nemacke. U zadnjim etapama 1917 je odluceno ipak Jugoslavija gre smo ostavili ostecenu Italiju , Nemacku i Austriju. Gomile novih nezavisnih drzava. Dakle poliitika je vracanje statih rimskih provinvincija u nadleznost Vatikana ,Dslmacija je sad vise inostrana sto se tice kspitala nego hrvatska ,Crna Gora takodje.Potrebna je jos Albanija sa Dracem i Kosovo sa ismisljenim Ilirima koji kad odrade posao bice pocisceni arapskim ptolecem dalje se nastavlja na Grcku.Rimunija vata plen kao i Bugarska da lesinari podele lesine.

Imamo isprane mozgove kvazi intelrktualaca koji razglabaju o azerbedzanskim Ilirima latinofonim Vlasima Slovenima koji ne znaju da li su poyomci Ilira ,Tracana ,Dacana ,Rimljana ili kanibslskih Kelta.

Ja mozda jesam glup ali vi ste jako naivni.
Mislite da istoricari dtze primat nad istorijom? Ne imaju drlice mozaika koji nsjnafareniji shvate pa ako du trputacijom opasni obole od raka i umru. Ako su bezazleni onda dobiju priliku da ptodaju maglu dele ljude i sire pometnju. Oni imaju naxnacene granice dokle smeju da idu.

Послато са Nokia 3.1 уз помоћ Тапатока

Ovo je potpuno neutemeljena priča lansirana od deretića na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Bg; štaviše, reč je o kleveti, Milanović zarađuje kao free lance novinar u Zabavniku i Trećem oku gde ima svoje rubrike i od prodaje svojih knjiga; te priče deretlija stalno lansira jer njegove knjige niko ne čita, oni koji ga fanatično brane slušaju ga na kojekakvim jutjub kanalima jer im godi njegovo podilaženje, njegovo srbovanje itd. a na pamet im ne pada da odvoje hiljadu. dve i pročitaju šta taj čiča piše, što reko milanović - epska, epska, fantastika; deretić je aut i to je dobro, više nego dobro. Onoga trenutka kada je Damnjanović počeo da srbuje i deluje s nacionalističkih pozicija milanović je otišao sa serbone a neke njegove emisije su imale duplo više slušanja od damnjanovićevog humora i javno iskaljivanja mržnje spram hrvata, bošnjaka, itd.

Šta je Deretić kazao za Milanovića?

Mislim, to bi moglo da bude ad hoc uzvraćanje za onaj Milanovićev jutjub kriticizam a konto Deretića an ženeral.

Inače, ja sam sam zaključio kada sam video da je koherentnost u autohtonističkoj struji postala jaka a da se tek tada pojavio neko ko je počeo da umeće disonance i kada sam čuo da kamera kojom je snimao opljuv po Deretiću košta 12.500 EUR.

Pa sad, teško da Treće oko i Zabavnik daju honorare od 12.500 EUR, pa makar i četvrt te sume koliko bi polovna kamera mogla da košta Mislim, retko se greši kada se prati put novca.

Ма ајде бежи.
Ako hoćeš nešto da naučiš, od romanofonih, jedino su Cincari na Balkanu (Slovenskom Jugu) od antike. Tzv. današnji Rumuni (Karavlasi) zajedno sa Šiptarima došli su sa juga Apeninskog poluostrva brodom do Drača u Albaniji sredinom 11. veka (pohod gosn. Manijaka nije vodio sve ove ljude). Odatle i jezičke albansko-rumunske veze. Današnji Karavlasi-Rumuni mešali su se sa Albanksim Srbima, ali su Šiptari bili kotljiviji i po poznatom običaju počinju da isteruju komšije, tada Srbe i Romane koji odmah počinju sa seobama kroz moravsku dolinu na sever do Karavlaške i Jug Bogdanske danas (Moldavija). Ta seoba traje oko 4 veka (od 11. do 15. veka).

Mislim, to bi moglo da bude ad hoc uzvraćanje za onaj Milanovićev jutjub kriticizam a konto Deretića an ženeral.

Inače, ja sam sam zaključio kada sam video da je koherentnost u autohtonističkoj struji postala jaka a da se tek tada pojavio neko ko je počeo da umeće disonance i kada sam čuo da kamera kojom je snimao opljuv po Deretiću košta 12.500 EUR.

Pa sad, teško da Treće oko i Zabavnik daju honorare od 12.500 EUR, pa makar i četvrt te sume koliko bi polovna kamera mogla da košta Mislim, retko se greši kada se prati put novca.

Deretić kaže da ne odgovarate svakoj budali koja vas susretne, jer vas može napasti i zlo vam učiniti na sred ulice upotrebom nasilja. Poredi Milanovića sa jednim klincem što ga je saleteo u autobusu urlajući da je nenormalni ludak. On kaže da je Milanović na nečijem platnom spisku da to radi, vrlo moguće direktno od Radivoja Radića.

Ali nije to stvar samo Milanovića ovako, već Deretića. Generalno mu se kopa grob, samo što je Milanović preuzeo na sebe da bude udarna perjanica koja će otvoreiti pute dederitećevizaciji. Jaćimović ne misli ništa bolje od Milanovića o Deretiću, ako ne i gore; generalno su ljudi besni na njega i žele da se distanciraju ili ga direktnije napadaju. Nedavno se Deretić pokoškao i sa Antićem; ostao mu je, bukvalno, jedino Jarčević kao saradnik.

Ček' ovo mi je totalno promaklo.

Da li ti ovo pominješ kao nešto u pozitivnom kontekstu, a ne nužno loše?

На жалост Припјат је припао данас Румунији који су га присвојили за своје језгро једино је разлика у томе што су њихови Припјатћани били латонофони Словени.

Припјатска мочвара се налази у Украјини и Белој Русији. Удаљена је пет стотина километара од Румуније:

https://www.britannica.com/place/Pripet-Marshes

Припјатска мочвара се налази у Украјини и Белој Русији. Удаљена је пет стотина километара од Румуније:

https://www.britannica.com/place/Pripet-Marshes

Језгро где су зачети протословени је иза Карпата и названо је севернокарпатском културом одатле се шире на остале крајеве.
Тако да када сам то рекао мислио сам на колевку Словена исто као и Дачана преко Карпата . Карпати су делили Словене од Дачана.

tipična mrkaljeva malicija, zamena teza; kamere su vlasništvo helmcasta a ne milanovića, btw. kakve kamere imaju veze s tim što su authtonisti odlučili da se otresu mitomana, lažova i barona minhauzena deretiča. da mrkalju možda nije žao te lopovsko- lažovske starine koja je autohtonizmu nanela više štete nego bb školarac radić? žao mu je te db spodobe kao što mu je već žao i šarića koji je demaskiran kao deretićev naslednik- pa sinak, sve ljude ne možeš da varaš sve vreme a mamu nikada!

- - - - - - - - - -

Језгро где су зачети протословени је иза Карпата и названо је севернокарпатском културом одатле се шире на остале крајеве.
Тако да када сам то рекао мислио сам на колевку Словена исто као и Дачана преко Карпата . Карпати су делили Словене од Дачана.

od kolevke pa do groba najlepše je bb doba, kolevka srba je iranska visoravan, kao i svih evropljana, uostalom, što reče i elaborira đahinšah darakhšani

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back