„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поредиш гледање телевизора и неморал на једном од триста канала и снагу идентитета неког човека тј. недостатак истог оличеног у аутошовинизму?
Славене, кај је с тобом?

Zato što je reakcija, tj. osećaj, potpuno identičan: stid, gađenje i želja da se nešto promeni (kod nekih pad u depresiju i defetizam čime počinje trasa ka pridruživanju autošovinističke klike, a kod drugih rađanje neke samoinicijativnosti da se nešto i uradi po tom pitanju).

Zato što je reakcija, tj. osećaj, potpuno identičan: stid, gađenje i želja da se nešto promeni (kod nekih pad u depresiju i defetizam čime počinje trasa ka pridruživanju autošovinističke klike, a kod drugih rađanje neke samoinicijativnosti da se nešto i uradi po tom pitanju).

Не може осећај никако бити исти. И негативне и позитивне емоције имају скалу интензитета, а веома је важан и повод за исте.
Поредиш неупоредиво. Банализијеш.

Не може осећај никако бити исти. И негативне и позитивне емоције имају скалу интензитета, а веома је важан и повод за исте.
Поредиш неупоредиво. Банализијеш.

Ne poredim ništa ni sa čim; tako funkcioniše ljudska psihologija. Od slučaja do slučaja zavisi kako će osoba reagovati, a to sve zavisi od obrazovanja, celoživotnog iskustva, pa i u određenom smislu genetike.

Što se tiče ekstremizma, podsetiću na onu staru da ekstremisti ostaju ekstremisti, a samo menjaju boje. Ekstremne tačke, bolesne mržnje prema drugome i mržnje prema sebi, sa željom da se naudi drugome pored sebe ili samom sebi, nalaze se jedna pored druge na krugu, a nisu nekakve dve suprotnosti na liniji. Zbog toga i hoćeš pronaći ljude koji naizgled radikalno menjaju stavove, pa bi prvo da rado idu da pucaju po Albancima, a sada smatraju da pripadaju genocidnom narodu. Znam dosta pojedinaca koji su nekada glasali za LDP, a sada teškog srca glasaju za Dveri, jer su im premlake.

No, da se vratim na poentu, kada primetiš nešto degutantno, ili će ti biti krajnje odvratno da ćeš se lično posramiti zbog toga što se to dešava u zemlji u kojoj živiš, recimo, ili će se u tebi kao reakcija roditi neka želja da nešto lično učiniš povodom toga (krajnja manifestacija prvog je svojevrsni autošovinizam, što uopšte ne podrazumeva nužno i nedostatak ličnog identiteta o zajedništvu, a drugog jeste možda i upotreba nasilja protiv dotične grupe; recimo kamenovanje stanice radio-televizije ili fizički napad na neku grupu koja protestuje na ulici).

Poslednja izmena:
Ma pusti ti Mrkalja; on doslovno svuda oko sebe vidi nekakve Jugoslovene, mada jeste njegova jugofobija prevaziđena jednom opsesijom; onom hrvatskim nacionalistima. Ne može čovek da prežali neke stvari, pa šta ćeš. To ti je najlakše, ono kada se uopšte doslovno ni ne trudiš ni na koji način; ne slažeš se sa mnom? Jugosloven! I to još vidi šta je citirao; to ti je kao da kada neko poredi nacifašističku okupaciju sa današnjom ovisnosti od EU I NATO diplomatije kažeš nekome da je neonacista ili slično. :lol:

Nema ovde zdravog razuma u celoj ovoj priči...ni u tragovima. Neko se nedavno zapitao, otkud jedna druga epidemija kod srpskog naroda; pomama autošovinizma? Pa, između ostalog, evo otkuda. Zadnjih par stranica, sa sve profesorom Petrovićem, prikazima iza kojih stoji odbor Matice srpske i cela ova tema jedan su možda od najboljih ukazatelja. Postoji izuzetno veliki broj ljudi koji želi da ogadi sve srpsko i da poistoveti pojam Srbina sa ludakom i u prvom redu pripadnici su upravo srpskog naroda. Ovi su ljudi, od Deretića pa na dalje, ideološki inspiratori Sonje BIserko i sličnih, sa celom kampanjom koja tera svakog razumnog čoveka da ga bude sramota što je pripadnik istog naroda.
Како одакле, Славене? Па и сам помињеш кампању, која се води већ деценијама.

И с правом Мркаљ помиње Југословене, јер савремени српски аутошовинизам стоји на два стуба: наслеђу титоизма, и кампањи коју су против нас водили и воде (данас, далеко интензивније на домаћем него спољном плану) они који контролишу Запад.

А видиш, ја сам баш супротног става.
Сматрам да сваки разумен човек не може бити испровоциран таквима. Таман посла да га буде срамота што је припадник одређеног народа.
Чим се застидиш над својим пореклом, знај да ниси на ''ти'' са сопственим идентитетом и да си слаба личност.
Управо тако. У аутошовинизму, и шовинизму уопште, нема ничега разумног. То су одлике слабих личности.

Poslednja izmena:
Svet je prepun njih. Mnogi ga i kreiraju, zauzimajući vodeće položaje.
Јесте. Аутошовинизам није својствен само нама. Поред кампање коју смо већ поменули, у свету је у току више таквих процеса, уљућујући је процес дехришћанизације Европе и брисања националних идентитета.

Скоро сам прочитао коментар једног шведског политичара, који је иначе сав у НСП фазону, у коме он брани шведску имиграциону политику, тврдећи да је све што је добро у шведском друштву њима дошло споља (баш као и мигранти), и да би без тога Швеђани били дивљаци и варвари. Верујем да је сваки коментар сувишан.

Da li je supertruper, u stvari Miodrag Milanovic? :D

Један вандалски бинго за сумљивца. Ниси очекивао такву величину? ПАзи, он у суштини није лош тип али је јако тежак за сарадњу зато што је прављен од букве. А понекад можеш да га нађеш и у јарку.

Poslednja izmena:
Da li je supertruper, u stvari Miodrag Milanovic? :D

wau na ovo pitanje sam već odgovarao da nisam ali cenim njegov rad, moji inicijali su n.š. ak je to nešto bitno od nebitnog

- - - - - - - - - -

Један вандалски бинго за сумљивца. Ниси очекивао такву величину? ПАзи, он у суштини није лош тип али је јако тежак за сарадњу зато што је прављен од букве. А понекад можеш да га нађеш и у јарку.

zanimljiv odgovor, daj lesandre malo više duhovitosti ovo je banalizovanje teme; you're no fun anymore (m.pajton)

cronnin. Ovo sto ja pisem ne mora ni da se dokazuje (a dokazano je iz mnogo naucnih disciplina), ovo je istina poznata hiljadama godina (drevno znanje), lazna istorija je zvanicna. Vidi se da ne znas ni osnovno. Bilo bi dobro da ljudi koji ovo ne znaju ne pisu nista o tome i ne sire lazi i bezumlje, ali nazalost je suprotno, kao sto smo videli na GG.
I haplogroupa je autohtona najstarija evropska hg, to je evropski kromanjonac. Evropski kromanjonac I hg nastao je mesanjem neandertalnih muskaraca (y-hromozom I) i homo sapiens zena MtDNA H, to je genetika stare evrope ogigi kulture u koju spadaju sve staro evropske kulture, pocetak zemljoradnje i pismenosti, nosioci civilizacije stari evropljani. Lepenski Vir, Starcevo, Vinca... kromanjonac je anatomski moderan covek, homo sapiens sa vecim mozgom i vecim procentom neandertalne genetike. Prvi kromanjonac je bio tamnije puti smedje braon, Vlah=Black, Vlasi su Srbi, Fenicani, tj. stari evropljani...
I hg (kromanjonac) je nastala na Balkanu, I2 na Balkanu, I2a na balkanu, i danasnja kod Srba I2a-din na balkanu. Bog Bal, Tribali, Balkan, Belgrade (ball guard, cuvari Bala...)
"Pleme Dan" stari evropljani i Fenicani (I hg) kako su definisani su nosioci svog znanja i civilizacije (cak i u bibiliji koja je 99% lazi ima par istina), i najveca populacija.
Bio je veliki genocid nad I hg (I1 i I2a) i stara paganska evropa unistena i zamenjena judeo-hriscanstvom, koje je razlog danasnje lazne istorije, politicke istorije.
Ovo sto ja pisem je prava istinita istorija.
Molio bih tebe i druge da ne komentarisu, jer ne znate ni najosnovnije i ne treba da pisete nista o onome o cemu ne znate, pisete samo lazi i gluposti.

Ljudi ne treba da pisu kad ne znaju i sire glupost, ignorantnost i sirenje gluposti dovodi do velikih zla, ratova (videli smo kod nas 1990-ih i pre toga 1 i 2 svetski rat...)

Malo naucne potvrde, ovo je samo promil dokaza, jer ova istina je dokazana svim mogucim stvarima naukom i svim drugim i jasna kao dan.

Early farmers from across Europe directly descended from Neolithic Aegeans
http://www.pnas.org/content/113/25/6886
https://imgur.com/hoyvzLD (genetski dijagram)

" Instead, our mixing analysis shows that each Aegean Neolithic genome closely corresponds to modern Mediterraneans (>68% contributions from southern Europe) and in particular to Sardinians (>25%)."
U prevodu I2a haplogroup. Fali Srbija/Bosna/Dalmacija na uzorcima, isto bi bilo savseno klasterovanje, najveca y-hg I2a, najveca MtDNA H, druga najveca U5.

Genetsko ispitivanje straih Egipcana 2017. U prevodu I2a hg.
"We found that the Ancient Egyptians are most closly related to Neolithic and Bronze Age samples in the Levant, as well as to Neolithic Anatolian and European populations. When comparing this pattern with modern Egyptians, we find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations that we tested."

Mogu da ti dam smernice i ako ih pratis doci ces do istine, ali treba da ucis MNOGO. Ja ovo ucim 11 godina iz mnogo naucnih disciplina. Smuci mi se zivot kad citam vase komentare na internetu.
Postoje 2 rase neandertalaca u praistoriji, evropski neandertalac I hg i semitski J hg. Genetika im je jako srodna i dosta razlicita. Mozda su ostali odvojeni 100, 150, 200 hiljada godina.
Danasnji kromanjonci (I hg, Srbi i Nordici i evropa jer R1a i R1b autosomalno ima mnogo I2/I1 isto su evropljani/kromanjonci) su mix I hg i homo sapiens zena mtDNA H, i usled tog miksa nastaju kao posebna fizionomija. Evropa je naziv za crnu zenu.
I/I2/I2a je nastala na Balkanu kod Srba (Srbi, Bosanci, Dalmatinci, bisva Juga) i razmnozavanjem se sirilia i naselila ogroman prostor. Mi smo prvi farmeri, prva pismenost, nosioci civilizacije. Lepenski Vir, Starcevo, Vinca, Neolitski Balkan, Evropa, Anatolija, Mesopotamija...
Haplogroupa I2a je najveca na balkanu jer je nastala na balkanu, hg J je najveca na bliskom istoku i tu je nastala, hg G je najveca na kavkazu i tu je nastala. Africke hg A, B, E su najvece u Africi i tu su i nastale...
Ove vremenske podele haplogroupa su politicka pseudo-nauka, kako odgovara da proturi price o laznim migracijama i pokrade istoriju... kad se izbace vremenske podele haplogroupa i gleda da to sto postoji jednostavno postoji i gleda na kom prostoru postoji, gde, prati kontinuitet i migracije, kulture, lingvistika... dobije se jasna slika i sve veca i veca istina do potpune istine.

Molio bih tebe i druge da ne komentarisu, jer ne znate ni najosnovnije i ne treba da pisete nista o onome o cemu ne znate, pisete samo lazi i gluposti.
Nije bitno šta mi znamo ili ne znamo, već šta ti pričaš. Zaustavi se na samo jednoj rečenici, i kreni od nje. Ako počneš ovako da zasipaš forum informacijama, uočiće te moderatori. Recimo od početka:

I haplogroupa je autohtona najstarija evropska hg, to je evropski kromanjonac.

Šta uopšte znači autohtona, najstarija evropska Hg? Da li smatraš da pre dolaska Hg I u Evropi nije bilo drugih haplogrupa? Kako i kada je Hg I došla u Evropu, itd...

Ne razumes osnovno. Evropski neandertalac postoji u evropi 400-500 hiljada godina. Haplogroupa I je neandertalna muska linija uz par izumrlih evropskih-neandertalnih i kromanjonskih linija. Procitaj pazljivo moje komentare posle mnogo ucenja ako te zanima (svu istinu imas, ali treba da imas mnogo znanja da razumes moje komentare) i UCI, UCI, UCI. Ne mogu da ti objasnjavam jednu po jednu stvar od hiljade stvari, jer ne znas ni najosnovnije, moras sam mnogo da ucis... Ti ne bi trebalo uopste da postavis komentar bar nekoliko meseci koliko vidim da je veliko tvoje neznanje vec samo da ucis, a ti mi odmah odgovaras. Zanemariti laznu istoriju, treba znati citati izmedju redova naucne studije, i tek onda one su sve savrseno kompatabilne.... I haplogorupa je jedina linija paleolitske evrope.

Zadnja utocista neandertalaca su bila u Krapini (Hrvatska) i Portugal, Spanija (Baski dinaroid fizionomija i originalna hg I2a). A i danas smo 20/30/40% neandertalne genetike. Posebno najveca koncentracija je u Dalmaciji i Hercegovini, kod Baska i Portugalaca, proucavaj antropologiju MNOGO jer je jedna od najbitnijih nauka.

Poslednja izmena:
Ne shvataš. Nikome ništa ne znači ako se svi mi ovde na forumu složimo sa tobom i kažemo da si u pravu. Ti moraš da imaš argumente koji su dovoljno jaki da se suprotstave konvencionalnog istoriografiji, a ne nama. Ne treba ti ništa nama da dokazuješ, već da opovrgneš ono što je već prihvaćeno u nauci.

Ne mogu da ti objasnjavam jednu po jednu stvar od hiljade stvari, jer ne znas ni najosnovnije, moras sam mnogo da ucis...
Na žalost, moraš. Jednu po jednu, argumentovano. Sve što ti pričaš smo već čuli, ako ne na ovom forumu, onda na nekim drugim.
Ako nemaš neke nove informacije, sem puke reprodukcije tih priča, onda nema smisla da se ponavljaju.

Poslednja izmena:
"Haplogroup I is the oldest major haplogroup in Europe and in all probability the only one that originated there (apart from very minor haplogroups like C1a2 and deep subclades of other haplogroups)."

Ti moras sam da se potrudis da naucis, ne mogu ja hiljade sati ucenja i znanje da ti prenesem. Ako tebe ne interesuje i druge ozbiljno, onda ne bi trebalo da pisete gluposti i lazi, i o stvarima koje ne razumete i mantrate laznu nauku i istoriju. Zvanicna istorija nije tacna, ako nekog zanima istina mora puno da uci, da radi na istini.
Ismejavate ljude kao npr. Goran Saric, Domagoj Nikolic, Djordje Jankovic, i druge, mene npr. na onoj temi, ljude koji znaju, a vi ne znate ni najosnovnije, e to je zlo, zato je moguce da se siri ignorantnost, glupost, lazna istorija... a to uvek nece dovesti do neceg dobrog za narod.
Savrsen primer ogromnog tvog neznanja je da ne razumes sta "autohtono" znaci, to je znaci nema dalje od neupucenosti i ignorantnosti. Nemoguce je da komuniciram sa tobom jer bi ti trebalo prevesti svaku moju trecu rec kako ja pisem, tj. kako se naucnim jezikom pise... znaci ni naucne studije ne mozes da citas, da si za ovu temu nepismen, ako zelis da znas ozbiljno treba da se opismenis za citanje naucnih radova naucis izraze, tj. da pocenes od "bebinih" koraka...
Ja sam dao previse, dijamanata i zlata vrednog znanja i istine.

Ostavljam vas sa vasim neznanjem.

Poslednja izmena:
Ja te ismevao nisam nijednom, ali bih voleo da moje znanje obogatiš vezama između srpske i baskijske kuhinje.

Обе спремају гулаш. Бар у Америци. :)

rPlfoxB.jpg

L4KpNKw.jpg

Poslednja izmena:
Ja te ismevao nisam nijednom, ali bih voleo da moje znanje obogatiš vezama između srpske i baskijske kuhinje.

Obe Imaš Ibar u Srbiji i Iberijsko poluostrvo koje je verovatno dobilo ime po Ebru. postoji etimologija koja nije opšte prihvaćena.

In modern Basque, the word ibar[20] means "valley" or "watered meadow", while ibai[20] means "river", but there is no proof relating the etymology of the Ebro River with these Basque names. In Serbia, there is river Ibar, but there is no proof relating the etymology of the Ebro River with this Serbian river name

https://en.wikipedia.org/wiki/Iberian_Peninsula

Postoji i Ibersko kraljevstvo, kao naziv za jednu gruzijsku državu. Ja mislim da tu nisu čista posla i da i oni sigurno imaju vezu sa nama i Baskima. to je neka baskijsko- srpska- gruzijska transverzala u kojoj je prebivao I2 neandertalac odakle je krenuo u osvajanje sveta dok ga mrski bliskoistočnjaci nisu istrebili. Časna reč, istinita priča

https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Iberia

The provenance of the name "Iberia" is unclear. One theory on the etymology of the name Iberia, proposed by Giorgi Melikishvili, was that it was derived from the contemporary Armenian designation for Georgia, Virkʿ (Armenian: Վիրք, and Ivirkʿ [Իվիրք] and Iverkʿ [Իվերք]), which itself was connected to the word Sver (or Svir), the Kartvelian designation for Georgians.[4] The letter "s" in this instance served as a prefix for the root word "Ver" (or "Vir"). Accordingly, in following Ivane Javakhishvili's theory, the ethnic designation of "Sber", a variant of Sver, was derived from the word "Hber" ("Hver") (and thus Iberia) and the Armenian variants, Veria and Viria.[4] According to another theory, it is derived from a Colchian word, "Imer", meaning "country on the other side of the mountain", that is of the Likhi Range, which divided Colchis and Iberia from each other]

I to baš kraj kavkaske Albanije:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back