„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo što radi, Hrastovnik, jeste nanošenje najveće moguće štete istraživanju srpske paganske religije i kulture.On i njemu slični.
Činjenica je da ne postoji dovoljno podataka o napred navedenim pojmovima, i činjenica je da je neophodno još mnogo ozbiljnog istraživanja da bi se do tih podataka došlo. Problem koji on i njemu slični prave jeste da se svaki pokušaj ozbiljnog istraživanja odmah identifikuje sa tlapnjama o Kinezima i Etrurcima koji su zapravo Srbi i samim tim izaziva podsmeh i u startu obezvređuje ozbiljan napor. Niko se više ne sprda sa Srbijom od njih.

Sa ovim Hrastovnikom zaista nešto nije u redu . Fino on na kraju zaključi kako nauka malo zna o ljudskom telu a još manje o istoriji (boldovano) a na samom početku napisa kako su prvi ljudi bili crveni , i kako je to original (podvučeno) .

Човек је донекле у праву.

Од заметка човека у мајчиној утроби, он се развија тако што на развој утичу прво најстарији гени, а потом све млађи. Зато се прво препознаје риболики облик плода, који се даље развија до порођаја. Но, развитак траје и после тога када коначан изглед човека одређују најмлађе генетско наслеђе.

Можда вам је чудно, али ово је научна чињеница, раст плода је као убрзани филм еволуције. Овај метод се користи да се установи, рецимо, како је изгледао неки закржљани орган неке животиње код њеног претка.

Формиран човек има гомилу генетског кода који је потпуно неактиван, али који је одиграо своју улогу у развоју плода.

Огромна већина деце на овим просторима се рађа са плавом косом која после рођена тамни. Приметили сте да се боја очију формира више месеци после рођења и т. д.

Дакле у нашим генима је записана наша историја коју све више разоткрива генетика и њој сродне науке.

Trebalo je da napišeš "reputaciju maloumniku" , ali nema veze . Malo pre nisam napisao da si ti malouman već da su tvoja naklapanja malouma . Neko bi rek'o jedno bez drugog ne ide ali taj možda i greši.
Nego neću da te vređam samo da te potsetim ,da nema nikakvih dokaza da su Tračani isto što i Srbi Sloveni , to sve kreće od Milojevića koji je namerno reč Tračani preveo kao Srbi , na njega su se nadovezali ostali nadriistoričari, Olga LP pa dalje.

Олга Л. П. није историчар.

За Трачане је утврђено да су припадници групе индоевропских народа - шта се из тога може закључити зависи од моћи логочног повезивања чињеница.

Ovo što radi, Hrastovnik, jeste nanošenje najveće moguće štete istraživanju srpske paganske religije i kulture.On i njemu slični.
Činjenica je da ne postoji dovoljno podataka o napred navedenim pojmovima, i činjenica je da je neophodno još mnogo ozbiljnog istraživanja da bi se do tih podataka došlo. Problem koji on i njemu slični prave jeste da se svaki pokušaj ozbiljnog istraživanja odmah identifikuje sa tlapnjama o Kinezima i Etrurcima koji su zapravo Srbi i samim tim izaziva podsmeh i u startu obezvređuje ozbiljan napor. Niko se više ne sprda sa Srbijom od njih.

Upravo tako , Hrastovnik na nedopustiv način meša maštu sa zbiljom povezujući Srbe sa narodima koji to sa sigurnošću nisu bili.

Poslednja izmena:
Олга Л. П. није историчар.

За Трачане је утврђено да су припадници групе индоевропских народа - шта се из тога може закључити зависи од моћи логочног повезивања чињеница.

Boldovano , istoričari nisu ni Deretić , ni Vlajić-Zemljanički , ni Milić od Mačve , ni Milanović a bogami ni Olga LP zato sam ih i nazvao nadriistoričarima.
Podvučeno - znači sama činjenica da su Tračani indoevropljani to u nekakvom logičkom povezivanju znači da su Srbi . Prema takvom logičkom povezivanju Srbi bi bili i Kelti i Grci (svi ) i Iliri i italsko stanovništvo i skoro svi današnji Evropljani.

Međutim , ovde postoji jedno međutim, pitanje je i za same pretke Srba , da li su izvorno indoevropljani a i za same Tračane se postavlja takvo pitanje .

Poslednja izmena:
Boldovano , istoričari nisu ni Deretić , ni Vlajić-Zemljanički , ni Milić od Mačve , ni Milanović a bogami ni Olga LP zato sam ih i nazvao nadriistoričarima.
Podvučeno - znači sama činjenica da su Tračani indoevropljani to u nekakvom logičkom povezivanju znači da su Srbi . Prema takvom logičkom povezivanju Srbi bi bili i Kelti i Grci (svi ) i Iliri i italsko stanovništvo i skoro svi današnji Evropljani.

Međutim , ovde postoji jedno međutim, pitanje je i za same pretke Srba , da li su izvorno indoevropljani a i za same Tračane se postavlja takvo pitanje .

То логичко повезивање си ти извео, незнам зашто?
Пошто се пише о давним временима треба прво разјаснити шта српско име значи и ко су били Срби, да ли народ или не. О томе се не расправља уопште, а има основа за то. Већина на теми мисли да је пре пар миленијума постојао српски народ, или мисли да они које су тада звали Србима да су то данашњи Срби, Балкански или Лужички све једно.

Вероватно знаш да на Балкану доминира хпл И2а2 која је по процени стара 4500 год, а да сама И група је такође постојала на Балкану са процењеном старости од 20000 год. Дакле, како су сви народи мешавина народа, уз доминацију једног, тако и данашње балканско становништво је доминантно староседелачко. Ову скорашњу научну чињеницу не треба заобилазити и терати спрдњу са онима који, и незнајући за њу, говоре о аутохтоности словенских народа на Балкану.

Да, носиоци И2а2, Р1а, Р1б јесу индоевропљани.

То логичко повезивање си ти извео, незнам зашто?
Пошто се пише о давним временима треба прво разјаснити шта српско име значи и ко су били Срби, да ли народ или не. О томе се не расправља уопште, а има основа за то. Већина на теми мисли да је пре пар миленијума постојао српски народ, или мисли да они које су тада звали Србима да су то данашњи Срби, Балкански или Лужички све једно.

Pa kako se ne raspravlja? Postoji obimni korpus rasprava na tu temu, porijekla srpskog etnonima.

Вероватно знаш да на Балкану доминира хпл И2а2 која је по процени стара 4500 год, а да сама И група је такође постојала на Балкану са процењеном старости од 20000 год. Дакле, како су сви народи мешавина народа, уз доминацију једног, тако и данашње балканско становништво је доминантно староседелачко. Ову скорашњу научну чињеницу не треба заобилазити и терати спрдњу са онима који, и незнајући за њу, говоре о аутохтоности словенских народа на Балкану.

Да, носиоци И2а2, Р1а, Р1б јесу индоевропљани.

Ovdje bi Kor dobro došao, a ako se sjećam, on je obrazložio da su genetska istraživanja opovrgla teze Srpske autohtonističke škole.

Pa kako se ne raspravlja? Postoji obimni korpus rasprava na tu temu, porijekla srpskog etnonima.

Ovdje bi Kor dobro došao, a ako se sjećam, on je obrazložio da su genetska istraživanja opovrgla teze Srpske autohtonističke škole.

Слабо читамо шта ко пише. Где сам довео у везу Српску аутохтонистичку школу и генетска истраживања?
Генетска истраживања само показују да је на Балкану доминантно староседелачко становништво, и да данашњи словенски народи Балкана имају доминантан хпл управо тог становништва. Други по заступљености је Р1а карактеристичан за источне Словене. Дакле било је мешања, али не онако како неко замишља кроз велику сеобу Словема - тога никада није било. Ради се само о постепеним миграцијама кроз векове. Осим тога генетика нема много веза са националном припадношћу јер је она одраз припадности одређеној култури. Зато Кор каже да су и И2а2 и Р1а словенске хпч групе, мада су носиоци тих група дошли у европу различитим путевима, први на Балкан преко Босвора и Дарданела (који су тада били суви), а други преко Кавказа. Међутим, повезала их је култура која се из подунавља ширила на просторе ових других.

Ja sam jednog racionalnog razuma, a ti otiđi na religiju ako želiš da filozofiraš o duhovnosti; ovo je pdf istorija i ovdje se raspravlja o realnim činjenicama.

Ovdje je samo pitanje hoćeš li ti priznati da si izlupetao koještarije i ostati pri svojem obećanju, koje je da ćeš se sa ovog foruma povući! :rtfm:

Ondje supertruper pisaše o tome kako je Deretić megaloman koji je UDBAš i lupeta gluposti, nije pravi školarac 'VV škole', a ovaj supertruper još gori i od Deretića; tvrdi da se srpski narod podijelio u dvije različite rase... :hahaha: ..mada, na temi o odnosima Sarmata i Srba Hrastovnik nije na kraju odgovorio koji pripadnici bijele i žute rase nisu srpskog porijekla; možda zaista smatra sve, pa što napisa ovaj gore, i Kineze? :D

Jedino što mene sada zanima jeste koliko ima obraza čovjek, s obzirom na to da je obećao povlačenje sa foruma kao poraženog u slučaju ostvarenja par uslova, a oni su se ostvarili.

Slavenčice, opet, po starom dobrom običaju insinuiraš! Lagarije koje obligatno koristiš prišivaš drugima kako bi sakrio vlastite. Dragi moj, ovo što si napisao je najobičnija tlapnja. Bludom protiv zabluda!

Kako je moguce da Hrsta ima vece reputaciju od Slavena????

Zato što Slavenčica za svoje tvrdnje nikada ne iznosi izvore niti bilo kakve relevantne dokaze. Taj čovek ne priznaje istoriju koju nisu pisali BB šarlatani. Recimo, jedna od izmišljotina BB škole glasi da Hrvati potiču od Harahourvatija i slične bedastoće kojima Slavenčica hrani svoj duh i veša šahovnice a da pojma nema da je to grb iz grbovnika Nemanjića.

Zato što Slavenčica za svoje tvrdnje nikada ne iznosi izvore niti bilo kakve relevantne dokaze. Taj čovek ne priznaje istoriju koju nisu pisali BB šarlatani. Recimo, jedna od izmišljotina BB škole glasi da Hrvati potiču od Harahourvatija i slične bedastoće kojima Slavenčica hrani svoj duh i veša šahovnice a da pojma nema da je to grb iz grbovnika Nemanjića.

Ako neko na forumu daje izvore onda je to slaven.

A Hrstini i tvoji zakoni se svode na istu metodu kako bi mogo dokazati da su Cigani graditelji Rima.

A da Hrvati poticu od Harahourvatija to je alternativna hrvatska skola a ne BB skola. :dash::dash::dash::dash::dash:

Romi=Roma.

Ako neko na forumu daje izvore onda je to slaven.

A Hrstini i tvoji zakoni se svode na istu metodu kako bi mogo dokazati da su Cigani graditelji Rima.

A da Hrvati poticu od Harahourvatija to je alternativna hrvatska skola a ne BB skola. :dash::dash::dash::dash::dash:

Romi=Roma.

Navedi mi barem jedan Slavenčicin izvor koji pobija recimo moju izjavu da je Jireček odbacio navode Porfirogeneta u vezi Srba,
2. Navedi mi barem jedan izvor koji pobija Kozminu i Dalimilovu hroniku a da ga je Slavenčica istakao.
3,Navedi mi barem jedan Slavenčicin izvor koji pobija izvore koje sam ja naveo a koji tvrde da su Česi postali od Srba.
Tako, navedi pa onda uzmi dasku i lupaj glavu u nju. Hrvatska istorija je pravi primer BB škole. Pa oni su pre 16 godina proterali Srbe sa njihovih ognjišta što je i Hag ustvrdio i kaznio Gotovinu i resto zločinaca

Navedi mi barem jedan Slavenčicin izvor koji pobija recimo moju izjavu da je Jireček odbacio navode Porfirogeneta u vezi Srba,
2. Navedi mi barem jedan izvor koji pobija Kozminu i Dalimilovu hroniku a da ga je Slavenčica istakao.
3,Navedi mi barem jedan Slavenčicin izvor koji pobija izvore koje sam ja naveo a koji tvrde da su Česi postali od Srba.
Tako, navedi pa onda uzmi dasku i lupaj glavu u nju. Hrvatska istorija je pravi primer BB škole. Pa oni su pre 16 godina proterali Srbe sa njihovih ognjišta što je i Hag ustvrdio i kaznio Gotovinu i resto zločinaca

Hrvatska alternativna skola nije deo BB skole, ma koliko ti to zamisljao u glavi.

A ovo ostalo su gluposti, kako znam Slaven777 je isto pristalica teorije da je naziv Srbi pre obuhvatao sve Slovene i o tome ima teorija. A ti si pricao o Skitima, Keltima, Tracana, Ilira i ko zna jos naroda koji su takodze Srbi. Bez ikakvog dokaza osim smesnih jezicnih analiza.

Raskrinkani, a koje knjige si pročitao od pomenutih autora da izneseš takvu tvrdnju i na osnovu kojih činjenica?! Po ko zna koji put troluješ temu!

Ma hajde, budi ozbiljan, ne trojuj temu nego napiši šta ti misliš o BB školi i ovoj našoj, novoj školi srpske istoriografije.

Ne postoji nova skola srpske istoriografije, svi navodni pristalice te skole pricaju sasvim druge price.

I jos nesto ne postoji BB skola najveci deo o istoriji Srba su napisali Srbi, a retko koji stranac i ako je nesto napisao onda za srpskom pomoc.

A i sama istografija je po mnogo pitanja podeljena i zivi od toga da ljudi nemaju isto misljene.

Koji je najpoznati nemacki istoricar koji se bavijo Srbima to je Ranke, sad nemoj da kazes da je on srbomrzac.

A ovo ostalo su gluposti, kako znam Slaven777 je isto pristalica teorije da je naziv Srbi pre obuhvatao sve Slovene i o tome ima teorija.

Zapravo Konstantine ja nisam pristalica nijedne teorije, ja ih samo konstatujem. ;)

Molim? Ja sam o Jirečekovom viđenju DAI pisao davno prije nego što si se ti i prijavio na forum i uopšte ti ne protivurečim!

Ni tu nema šta da pobijam.

Ali ti još uvijek nisi postavio dokaz prema kojem je stav češke, ukrajinske, litvanske i poljske istoriografije da su Česi srpskog porijekla! :eek:

A ti otvori ovu knjigu, vodećeg modernog češkog istoričara, Jaroslava Paneka:

image_315338.jpg

..i pronađi mi srpsko porijeklo Čeha...

Hrvatska alternativna skola nije deo BB skole, ma koliko ti to zamisljao u glavi.

A ovo ostalo su gluposti, kako znam Slaven777 je isto pristalica teorije da je naziv Srbi pre obuhvatao sve Slovene i o tome ima teorija. A ti si pricao o Skitima, Keltima, Tracana, Ilira i ko zna jos naroda koji su takodze Srbi. Bez ikakvog dokaza osim smesnih jezicnih analiza.

Ma ti uopšte nisi čitao moje postove i, hrvatska škola jeste filijala BB škole- kompletna hrvatska istorija je izmišljena! Uzmi pročitaj nešto od fra Grge Martića pa ćeš videti kako pošten Hrvat o tome piše!

Zapravo Konstantine ja nisam pristalica nijedne teorije, ja ih samo konstatujem. ;)

Molim? Ja sam o Jirečekovom viđenju DAI pisao davno prije nego što si se ti i prijavio na forum i uopšte ti ne protivurečim!

Ni tu nema šta da pobijam.

Ali ti još uvijek nisi postavio dokaz prema kojem je stav češke, ukrajinske, litvanske i poljske istoriografije da su Česi srpskog porijekla! :eek:

Postavio sam dva puta! Nisi mi odgovorio na pitanje gde sam ja Srbe razvrstao na dve rase.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back