Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.573
Da, da, vidi se ko živi u laži po ubedljivim dokazima koje si izneo na temi o migracijama SlovenaLol
Livin' the lie, I see.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, da, vidi se ko živi u laži po ubedljivim dokazima koje si izneo na temi o migracijama SlovenaLol
Livin' the lie, I see.
Da, da, vidi se ko živi u laži po ubedljivim dokazima koje si izneo na temi o migracijama Slovena![]()
Menjanje teme nije argumentovani odgovor.?
Mrtav ozbiljan si baveo da se prvi put na svetu u istoriji pminje 1611. godine migracija Srba.
Da podsetim.
Podseti?
Mrtav ozbiljan si baveo da se prvi put na svetu u istoriji pminje 1611. godine migracija Srba.
Da podsetim.
@Mrkalj, evo šta kaže Moravčik za Jovana Duku,Da, ali kako su pročitali ime Jovana Duke to samo njih nekoliko upućenih zna
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio-kp7-zbirna-tema.406826/post-42759769
https://i.pinimg.com/736x/29/0a/d5/290ad57d09e8c5e7c62f255f0eb6c528.jpgAko u tekstu stoji godina ςχζ'.Ν, onda ja definitivno moram otići po naočare![]()
@Mrkalj
da bi ojačao bledi argumenat da je reč o Jovanu Duki, Moravčik navodi godinu koja stoji na toj stranici kao ςχζ'.Ν = 1099.
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio-kp7-zbirna-tema.406826/post-42759046
Ako u tekstu stoji godina ςχζ'.Ν, onda ja definitivno moram otići po naočare
Pogledajte prilog 1048010
@Persida Kolofon Gemischt
Pogledajte prilog 1048027
Dakle na pariskom prepisu je upisana godina ͵ζιη. Reč je 7018. godini vizantijskog ili o 1509. godini modernog kalendara.
Drugo slovo, i, ima u u donjem delu kvačicu karakterističnu za pozno vizantijski period.
E moj Slavene, jak ti je naučni metod, nekoliko puta ti rekoh, u laži su kratke noge.....![]()
Saterana ti je argumentacija u ćošak - nauči da budeš čovek i ostaneš u ćošku, a ne da menjaš temu.To je još lane na ovoj temi korisnik uMilojkaženakodevojka lepo uočio i izneo.Ako si ti pobornik recene izreke, zasto onda pricas da nikome nije palo ni na kraj pameti da su se Hrvati i Srbi doselili odnekud pre 1611, godine i zasto si onakve gluposti sve silne pisao na temi o laznom caru Upravdi? I jos 500 drugih stvari?
@Mrkalj
da bi ojačao bledi argumenat da je reč o Jovanu Duki, Moravčik navodi godinu koja stoji na toj stranici kao ςχζ'.Ν = 1099.
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio-kp7-zbirna-tema.406826/post-42759046
Ako u tekstu stoji godina ςχζ'.Ν, onda ja definitivno moram otići po naočare
Pogledajte prilog 1048010
Neko je editovao originalni Konstantonov spis i dodao detalje vezano za Srbe i Hrvate. Hrvati su prikazani etnicitetim razlicitim od srpskog a Srbi migrantima na Balkan.I sta je cilj toga svega?
Evo i da jeste godina 1508, pa sta?
Neko je editovao originalni Konstantonov spis i dodao detalje vezano za Srbe i Hrvate. Hrvati su prikazani etnicitetim razlicitim od srpskog a Srbi migrantima na Balkan.
Obe ove cinjenice su bile nepoznate pre nastanka ovog prepisa. Stanovnici Hrvatske su bili Srbi, isto kao Dalmatinci, Bosanci i Rasani a Srbi su bili starosedeoci.
Iza ovog prepisa stoji neki politicki interes....
Naravno, i upravo tako je nekoliko grckih autora 11. i 12.veka objasnilo ta dva imena, dakle kao sinonime.Хрвати су били једно од имена за Србе. Сваки Хрват је био Србин, а и обратно
Naravno, i upravo tako je nekoliko grckih autora 11. i 12.veka objasnilo ta dva imena, dakle kao sinonime.
I onda imas navode DAI kao nesto potpuno drugacije i negaciju svega sto su pisali autori tog vremena.
Sa vise strana je jasno da je DAI tekst naknadno dopunjen....
Da to je moje misljenje, pariski prepis DAI oznacava pocetak stvaranja hrvatske nacije.Брате цео тај спис је имао САМО ЈЕДНУ ЈЕДИНУ намену да направи ДВА народа од једног!
СРБИ, тј хрвати се досељавају на простор од ЛИКЕ до ДУКЉЕ, Хрватска држава у Далмацији, је ЗАЛЕЂЕ, позадине Србске државе...
....
На основу тог списа су направљени хрвати као ПОСЕБАН народ, као када би неко сад направио спис о Црногорцима, Шумадинцима и Босанцима...
Бечко-Берлинци су иначе мање погубни по нас Србе у односу на ове староседеоце...ови други су опасни до бола!
Da to je moje misljenje, pariski prepis DAI oznacava pocetak stvaranja hrvatske nacije.
Ali taj proces ne bi uspeo da stanovnici Hrvatske i gornje Dalmacije u tom trenutku nisu bili vekovima pod madjarskom upravom.
Ne, ne, nije bilo doseljavanja naroda....bar ne masovnog...Заправо, ми то Србско Хрватско име тек и добијамо доласком на ове просторе, пре тога нас тако нико није ни звао...зато што је ЗАНИМАЊЕ,
ОБСЕРВАРЕ, СЕРВАРЕ....
Sa Balkana je bilo raseljavanja na sever usled rimskih osvajanja, otuda na severu i Srbi i Dalmatinci itd...To su brojne hronike tvrdile, poljske, ruske, arapske i jevrejskeNe, ne, nije bilo doseljavanja naroda....bar ne masovnog...
Ne, ne, nije bilo doseljavanja naroda....bar ne masovnog...
Hrvati su prikazani etnicitetim razlicitim od srpskog a Srbi migrantima na Balkan.
Е, ово је један од контроверзних момената у DAI, који изазива сумњу ....To nije tacno. Po DAI Hrvati su dosli na Balkan iz neke udeljene zemlje na poziv Iraklija, a Srbi su dosli u Solun iz Panonije, iz Srbije na svoju ruku. I jedni i drugi su dobili od cara dozvolu da nasele "primorske" knezevine, a ne Balkan.
Ali sto je vaznije za tvoju opasku je ovo: Da li bi bilo bolje da je dokument prepravljan 1099 godine nego 1508. godine? Da li to cini dokument manje ili vise istinitim?
Ja ne znam sta je tvoj cilj sa ovim. Je li da pokazes da su "sva poglavlja" pisana u 16. vijeku, da ih nije pisao Porfirogenit, i da nisu dio Porfirogenitove zbirke? Ili da je neki dio prepravljan u 16. vijeku.