- Poruka
- 17.625
Srbi jesu narod najstariji. Srbi su Boii i Mezi, a Boii i Mezi se spominju u najstarijim spisima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sama ta rečenica bi morala da podrazumeva da, pre Srba kao najstarijeg naroda, nijedan drugi narod ili narodi nisu postojali, što je apsurd.Srbi jesu narod najstariji. Srbi su Boii i Mezi, a Boii i Mezi se spominju u najstarijim spisima.
Sama ta rečenica bi morala da podrazumeva da, pre Srba kao najstarijeg naroda, nijedan drugi narod ili narodi nisu postojali, što je apsurd.
Oni koji se prvi pominju su oni čije se postojanje beleži pre drugih naroda, to nikako ne znači da su zbog toga najstariji.Nije tacno. Ne mora da podrazumjeva to. Najstariji su oni koji se prvi pominju. A tih ima vise.
Etno geneza Srba su Boii i Mezi. Pominju se kod Homera u Ilijadi sto je nastarije sto imamo. Postoje narodi koji se ne spominju u najstarijim zapisima, ali se Srbi pominju, i posto se pominju u najstarijim zapisima Srbi su najstariji.Oni koji se prvi pominju su oni čije se postojanje beleži pre drugih naroda, to nikako ne znači da su zbog toga najstariji.
Ali svakako etnogeneza Srba ne datira toliko rano.
Kakav konstrukt, "etno geneza Srba su Boii i Mezi"... Objasni to sad.Etno geneza Srba su Boii i Mezi. Pominju se kod Homera u Ilijadi sto je nastarije sto imamo. Postoje narodi koji se ne spominju u najstarijim zapisima, ali se Srbi pominju, i posto se pominju u najstarijim zapisima Srbi su najstariji.
Dakle, čekaj sada Homer živi u 8. veku pre nove ere, a Boji ne ranije od 4. veka -Etno geneza Srba su Boii i Mezi. Pominju se kod Homera u Ilijadi sto je nastarije sto imamo. Postoje narodi koji se ne spominju u najstarijim zapisima, ali se Srbi pominju, i posto se pominju u najstarijim zapisima Srbi su najstariji.
Мислим да још нису поставили.Ima li već snimak diskusije?
Ali ovo dvoje degenerika jesuМислим да још нису поставили.
Ima li već snimak diskusije?
Kakav konstrukt, "etno geneza Srba su Boii i Mezi"... Objasni to sad.![]()
Ma kakav Vatikan, pa niko ništa nije zamijenio - Sorabi su Sklaveni i tako se spominju. Koliko puta treba neko da to napiše - a to što tražiš neke Srbe (narod) gde ih nema u 8 veku je druga stvar.Izgovor za to je što se u nekim latinskim spisima pojam ''Srbi'' zamenio pojmom ''Sklaveni'', pa sada svi južni Sloveni koji se vode kao takvi moraju biti Srbi.
Gde ja tražim Srbe? A da ti pročitaš još jednom šta sam napisao?Ma kakav Vatikan, pa niko ništa nije zamijenio - Sorabi su Sklaveni i tako se spominju. Koliko puta treba neko da to napiše - a to što tražiš neke Srbe (narod) gde ih nema u 8 veku je druga stvar.
Gde ja tražim Srbe? A da ti pročitaš još jednom šta sam napisao?
Kao sam pročitao ovo što si napisao, ispada da su svi južni Sloveni morali biti Srbi - što je potpuno netačno.A zašto Ajnhard nije panonske Slovene nazvao Srbima?
Da si pročitao ceo tekst i kontekst u mom komentaru onda bi i znao zašto sam, odnosno u kom maniru postavio to pitanje, kao i odgovor koji je usledio nakon pitanja.Kao sam pročitao ovo što si napisao, ispada da su svi južni Sloveni morali biti Srbi - što je potpuno netačno.
Da li znas gde je bila Panonija u 8. veku i koje je teritorije obuhvatala?
""Nisam odgledao ceo klip već možda prvih 15 minuta..."Da si pročitao ceo tekst i kontekst u mom komentaru onda bi i znao zašto sam, odnosno u kom maniru postavio to pitanje, kao i odgovor koji je usledio nakon pitanja.
To je sve sarkazam na tvrdnje koje su izneli momci sa ''Srbija Global''.
Dobro - tako ja to razumem - ali kao što je gore napisano, malo je dvosmislenoDa si pročitao ceo tekst i kontekst u mom komentaru onda bi i znao zašto sam, odnosno u kom maniru postavio to pitanje, kao i odgovor koji je usledio nakon pitanja.
To je sve sarkazam na tvrdnje koje su izneli momci sa ''Srbija Global''.
Спадају ли Срби у панонске Славене?Međutim dotakli su se i panonskih Slovena,
Izvorni najverovatnije ne. To je bila neka narodno nedefinisana slovenska masa koja se vremenom pohrvatila, te iz tog razloga hrvatska istoriografija danas svojata njihovu istoriju.Спадају ли Срби у панонске Славене?
Хм, јужни словачки дијалекти већ подсећају помало на српски што значи да би природна граница између словачког и српског језика, да нема мађарског између, била негде код данашњег Секешфехервара (а можда и северније).Izvorni najverovatnije ne. To je bila neka narodno nedefinisana slovenska masa koja se vremenom pohrvatila, te iz tog razloga hrvatska istoriografija danas svojata njihovu istoriju.
Вероватно и северније, јер су Срби живели у Будиму и Пешти у значајном броју и пре сеоба, а још је у XVIII веку у Будиму словенско становништво чинило већину. У време када је Угарска ослобођена од Турака Срби у Пешти били су "и многобројнији и богатији од Мађара", али су касније, доласком у овај град мађарских магната, представљали тек средње-имућно грађанство. Они су ипак и касније представљали значајан фактор у економском животу града. (А. Ивић)Хм, јужни словачки дијалекти већ подсећају помало на српски што значи да би природна граница између словачког и српског језика, да нема мађарског између, била негде код данашњег Секешфехервара (а можда и северније).
Иначе због великих река и плавног земљишта које убавезно иде уз исте, као и ритова, мочвара, бара и сл, па и пешчара, питање је колико је Панонска низија уопште била насељена, густо свакако не (што важи и за територију данашње ап Војводине).
Овако кад се Панонија описује, неодољиво подсећа на приче о Припјату. Да ли је Панонија заправо тај митски Припјат о којем балави ББ екипа.