„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У најстаријем латинском преводу нема таквих 7 племена - има 25 народа
Прочитај Шафарик - Суровјетски превод , стоји несретни превод јер су неки јермемнски бројеви као слова , тако да нису знали прочитати како треба.

У најстаријем латинском преводу нема таквих 7 племена - има 25 народа
Znaci da nam je potreban originalni tekst i da se pravi prevod na taj. Zato sto je ovaj sto Slaven i onaj iz 1881 kompilacije mnogo autora i dopuna od njih. Znaci i da je nadjen taj stari dokument o novu informaciju, on je isto napunjen sa dopunama od ovih drugi autora koji nema veze sa originalni tekst. Bas cu oprobati da zvonim jermensku crkvu u Svedsku I ako nemoze oni da pomogne nek me daju informaciju gde mogu.

Поново питам јер нисам добио никад право објашњење како је утврђено да списи нису Мојсија Хоренског већ Ананија?

Imaš kod Hjusona; kačili smo knjigu dosta puta već, uključujući i pričali o nekim detaljima iz nje. Možda si zaboravio malčice.

Ukratko rečeno, terminus post quem je svakako 591. godina.

Jel mozda li znas pravo ime od ovaj Sukri? Znaci englesko pravo ime ili kako se kaze?

Pogledaj kod Hjusona; sve imaš tamo.

У принципу је и Шафарик бранио панонску теорију, па зашто бих му веровао у вези са јерменским језиком :)
Шафарик је детектовао северно-карпатску културу означио је прстом на мапи оно што су археолози откопали 100 година после његове смрти-
Каква Панонаска теорија и Шафарик јел ово са википедије или си читао Шафарика?

Ако ти учиш о историји Бугара да ли ја теби требам веровати реч о Србима?

Како можеш да лупиш такву глупост и останеш жив?

Нажалост, оригинални текст из 1881. године није доступан (на нету је доступна само руска верзија) и не знам да ли га је неко од тада проучавао. Патканов је умро 1889. године и страница се окренула.

Pa Hjuson je; šta misliš na osnovu čega je dužu recenziju objavio?

hewson.JPG

Pogledajte prilog 911836

I ovde problem, ovaj misli da ovako pise. Znaci da smo zivjeli na cijeli prostor
****** odakle sav ovaj tekst kad je mali tekst iz orignalni jermenski. Prema starom spisku pise da su zivjeli u cijelu Thraciae

Vrlo interesantno. Taj Romul bi trebalo da dobro zna latinski, baš? :think:

S obzirom na tekst iz dugačke recenzije, meni je nekako logičnije da se to odnosi samo na veliku zemlju Trakije, Dakiju.

Pa Hjuson je; šta misliš na osnovu čega je dužu recenziju objavio?

Pogledajte prilog 911908

Znaci stranice 1-76
Stranica na cega pise o cemu raspravljamo je 347? Znaci da je ubacio dodavanje drugih autora i njihovih misljenja na originalni tekst od onih 6 prevoda prije njegovog. Jel tako? Jer ako je dobijo 1-76 onda opet samo ono sto stoji u originalni jermenski tekst bih se trebalo gledati na.

Ако ти учиш о историји Бугара да ли ја теби требам веровати реч о Србима?
Па, не видим никакву везу између Срба и панонске теорије и Шафарика у овом случају - не разумем твоју поенту, па не знам на шта се жалиш.
Ко је рекао да мораш да ми верујеш?

Vrlo interesantno. Taj Romul bi trebalo da dobro zna latinski, baš? :think:

S obzirom na tekst iz dugačke recenzije, meni je nekako logičnije da se to odnosi samo na veliku zemlju Trakije, Dakiju.
Imam jos jedan da vidis da ne skrivam, nego samo trazem istinu, zaboravio sam da ubacim samo.
2021-04-24_23-47.png

Znaci jedan misli ovo a drugih ono. Oprobat cu pitati glavnih covijek koji uci studente. Ali mislim da ovaj zadnjih je taj najpravilnijih od obadvoje.

Па, не видим никакву везу између Срба и панонске теорије и Шафарика у овом случају - не разумем твоју поенту, па не знам на шта се жалиш.
Ко је рекао да мораш да ми верујеш?
Аман човече таст Константина Јеречека без кога не би имали никакву историју Срба и Бугара. Ко ти је икад спомињао Панонску теорију везану за Шафарика? Шафаркик је детектовао Ските сејаче , Будиме и Неуре као Протословене а један од предлога је био да су Совени пре 6. века били у Норику па им је старије име било Норичани. Никад није истицао Панонску теорију већ да су у прошлости Словени дошли са истока што твде и сви негде после Атилине смрти и опадања Хуна.

За Шафарика могу тачно показати како је подржавао панонску теорију.
Ја ти моги показати да је један од највећих слависта свих времена , какве то везе уопште има са преводом јерменског текста што си навео?
Значи ако неко подржава хипотетички Панонску теорију тај је у СНС-у и не зна јерменски?
Ако је за Припјат онда је нео-либерал и демократа у добрим је односима са јерменсим амбасадором и зна да чита јерменски?

Панонску теорију већ да су у прошлости Словени дошли са истока
Е, сад oткривена је грешка! - у лингвистичком смислу, панонска теорија није о пореклу Словена већ о пореклу „ЈЕЗИКА“, односно књижевног језика.

Imaš kod Hjusona; kačili smo knjigu dosta puta već, uključujući i pričali o nekim detaljima iz nje. Možda si zaboravio malčice.

Ukratko rečeno, terminus post quem je svakako 591. godina.

Pogledaj kod Hjusona; sve imaš tamo.
Не нисам заборави ништа , ти си споменуо само због недостатак Арбаљана у тексту нешто тако а да ни сам ниси сигуран када смо о томе причали ти и ја. Ако имаш неки линк избаци молим те.

Управо сам се сетио да си као Коле фиксиран за словенско порекло ( Припјат - Горњи Буг) да се не прави разлика између језика и порекла :) Добро:hahaha:
Не знам за тај Припјат ништа посебно осим да део Словена сигурно води порекло оданде али су се словенске културе независно равијале на различитим местима стотинама км удаљене , код Седова је то много боље објашњено и разјашњено. Ти северно-Карпатски и источни су свакако више везани за Панонију.

Није ни Седов категорички одбијао Панонску теорију али је рекао да за сад немамамо довољно археолошких доказа за тако нешто.

U ruskom prevodu, Patkanova, takođe stoji pet, a ne sedam:

Фракия62 (Θράκη), к востоку от Далмации, рядом с Сарматией, имеет 5 небольших и одну большую область, в которой живут 25 славянских (
image022.jpg
) народов. Их места {21} заняли готы63. Фракия заключает в себе горы, реки, города, озера и столицу — Счастливый Константинополь.

http://vehi.net/istoriya/armenia/geographiya/02.html
Screenshot_20210425-021404__01.jpg

Screenshot_20210425-021437__01.jpg

Screenshot_20210425-021448__01.jpg

Rus mi prevodio, znači može da znači obadvoje, ambiguous.

Edit: ponovo je pregledao i misli da se samo misli na veliku regiju da tu žive. Kotoroi je singular.

Poslednja izmena:
Не нисам заборави ништа , ти си споменуо само због недостатак Арбаљана у тексту нешто тако а да ни сам ниси сигуран када смо о томе причали ти и ја. Ако имаш неки линк избаци молим те.

Ne znam koliko puta sam postavio ovaj link...još jednom da ga stavim biće pravo spamovanje.

https://archive.org/details/TheGeographyOfAnaniasOfSirak/page/n7/mode/2up

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back