"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Мени је некако баш трагикомично да неки не прихватају вијести Порфирогенита о доласку Словена на балкан, јер је, јелте, живио три вијека након сеобе, а истовремено узимају Гундулића (иначе једног пјесника) који је живио у новом добу за лоцирање античке Троје.
Ma ne, prijatelju. Ne uzimamo mi Gundulića kao izvor, nego tražimo njegov (i ne samo njegov) izvor jer ideja o dolasku Slovena na Balkan po svim parametrima sem bb-alternativno-istoriografskih ne drži vodu.

Takođe, ideja da Srbi dolaze u Serviju iz Bojke (Bele Srbije) može govoriti o, recimo, oko 1000 migranata. Hrvati uopšte ne moraju biti Sloveni. Ideja paralelizma između doseljavanja Hrvata i Srba koja je nametnuta u DAI je krajnje problematična i data je već u De conversione Bagoariorum et Carantanorum, tako da, treba biti oprezan sa ovom alternativnom interpretacijom (psudo)Porfirogenita koja je zaživela u udžbenicima. Do te mere zaživela da u udžbenicima čije pisce plaća Soroš (Radivoj Radić, skotina i ološ) piše kako su došli Sloveni i napravili genocid na Balkanu. Stavio sam negde tu sliku iz Radićevog sumanutog i propagandnog antisrpskog udžbenika za gimnazije.

Ja ne znam kako mogu neki ljudi da pređu preko utiska da je dinarski čovek, "rasa" kako se to govorilo vezan za Dinaride višemilenijumski, a da im je jezik najčistiji slovenski (srpski) jezik.

Poslednja izmena:
Ma ne, prijatelju. Ne uzimamo mi Gundulića kao izvor, nego tražimo njegov (i ne samo njegov) izvor jer ideja o dolasku Slovena na Balkan po svim parametrima sem bb-alternativno-istoriografskih ne drži vodu.

Takođe, ideja da Srbi dolaze u Serviju iz Bojke (Bele Srbije) može govoriti o, recimo, oko 1000 migranata. Hrvati uopšte ne moraju biti Sloveni. Ideja paralelizma između doseljavanja Hrvata i Srba koja je nametnuta u DAI je krajnje problematična i data je već u De conversione Bagoariorum et Carantanorum, tako da, treba biti oprezan sa ovom alternativnom interpretacijom (psudo)Porfirogenita koja je zaživela u udžbenicima. Do te mere zaživela da u udžbenicima čije pisce plaća Soroš (Radivoj Radić, skotina i ološ) piše kako su došli Sloveni i napravili genocid na Balkanu. Stavio sam negde tu sliku iz Radićevog sumanutog i propagandnog antisrpskog udžbenika za gimnazije.

Ja ne znam kako mogu neki ljudi da pređu preko utiska da je dinarski čovek, "rasa" kako se to govorilo vezan za Dinaride višemilenijumski, a da im je jezik najčistiji slovenski (srpski) jezik.

Не знам ко пише то, али Порфирогенит пише да је населио Словене у опустјелу (од Авара) земљу. И шта је проблем да смо дошли? Некад смо заиста дошли, дал под српским или било којим другим именом, дошли смо.
Или су нас Пклатови спустилаи из летјелица на Балкан?!

Сви смо однекуд дошли. Не постоји неки аутохтони народ, нити постоји неко универзално правило о аутохтоности неког народа. Баш шега.

Или су нас Пклатови спустилаи из летјелица на Балкан?!
Нервозна аргументција, ад хоминем који све што није по званичној причи проглашава лудацима са алу-фолијом на глави.

Овоме прибегавају буквалисти и квизомани. Људи који мисле да је знање бескомпромисан уређени систем.

Nr1ybDe.jpg

Elem, skotina i ološ koga plaća Šoroš.

Unutrašnja spoznaja da to nije istina. Samo traganje za istinom, ništa preko toga.

Није истина да постоји више од десетак извора о дпласку Словена, те да нас антички писци уопште не помињу на балкану?

Де ми онда објасни (пошто то све није истина) одкуда ми на овом континенту и на Балкану.

Није истина да постоји више од десетак извора о дпласку Словена, те да нас антички писци уопште не помињу на балкану?

Kole je stručnjak za izovre o doseljavanju Slovena na Balkan, sve u svemu, ja mislim da ne postoji ni jedan primarni istorijski izvor koji govori o tome da su se Sloveni doselili na Balkan.

Нервозна аргументција, ад хоминем који све што није по званичној причи проглашава лудацима са алу-фолијом на глави.

Овоме прибегавају буквалисти и квизомани. Људи који мисле да је знање бескомпромисан уређени систем.

Ма не, ја само тражим одговоре.

Ако већ трагаш за истином, није ваљда да ти није пало на памет да се запиташ:

од када су Срби на балкану?
ко нас помиње на балкану у антици?
одакле уопште људи на балкану?
када је овај свијет настао?

Ма не, ја само тражим одговоре.

Ако већ трагаш за истином, није ваљда да ти није пало на памет да се запиташ:

од када су Срби на балкану?
ко нас помиње на балкану у антици?
одакле уопште људи на балкану?
када је овај свијет настао?
To su sve plitka pitanja koja sam se pitao pre 40 godina.

Sva su irelevantna za temu slovenskog ili srpskog starosedelaštva na Balkanu.

Сви смо ми мој Мркаље Африканци.
A daj, ne ludiraj se. I ta afrička hipoteza je u dobroj meri i osporena.

A propos logike, zašto bismo se zaustavili na Africi, zašto ne potražimo pretke Homo sapiensa od kojih su nekih 9% gena doprineli neandretalci?

Kao kuriozitet umesan u ovoj našoj raspravi, neandertalci su smatrani primitivnim divljacima sve do najnovijeg razvoja genetike, kad su videli da zapadnoevropski čovek, naročito oni riđokosi što vuku keltsku liniju, ima 9% neandertalskih gena, a kineski čovek ima 0% neandertalskih gena. E, otad su počeli da crtaju i prikazuju neandertalce kao spretne lovce vične u pravljenju alata i umetničkom izražavanju...

Isto važi za Slovene i od tog zapadnog isompleksiranog čoveka nametnutu istoriju.

То што ти тврдиш је некаква теорија завјере у којој учествују сви научни универзитети на свијету.

Онда живимо матриксу и само посебни људи могу открити ону праву срж и битао живота.

Иначе овај постављени клип је само сажетак онога што је становниште археогенетичара широм свијета.

То што ти тврдиш је некаква теорија завјере у којој учествују сви научни универзитети на свијету.

Онда живимо матриксу и само посебни људи могу открити ону праву срж и битао живота.
A to što ti demonstriraš je mehanizam odbrane i odbijanje da se sagleda šira slika. Gledaj širu sliku kad god možeš. :)

A to što ti demonstriraš je mehanizam odbrane i odbijanje da se sagleda šira slika. Gledaj širu sliku kad god možeš. :)

Немам појма о чему причаш. Какви сад механизми одбране и шира слика?

Историја се темељи на доказима, а не на широј слици.

Back