"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Nezvanično saznajem da se za srebrnjake Sv. Jovana Vladimira pojavilo da su bugarski falsifikati.

Podvlačim, informacija je nezvanična, tako da se od nje parcijalno ograđujem.
Dakle, ako se ispostavi kao tačna - "bio sam u pravu", ako se ispostavi lažna - "bio sam u pravu jer sam se ogradio".

ae761b6e-93de-486b-bceb-0cc451a2cd12_text.gif

Dakle, ako se ispostavi kao tačna - "bio sam u pravu", ako se ispostavi lažna - "bio sam u pravu jer sam se ogradio".

ae761b6e-93de-486b-bceb-0cc451a2cd12_text.gif

Neshvatljivo je u kom mozgu je to sleazeball I gore od kontinuiranog lupetanja nalog čega se non-stop ispostavlja da izrečeno nije tačno.

Za razliku od nekih, ako se radi o nepotvrđenoj informaciji, ja to vrlo izričito naglasim. Nisam siguran u verodostojnost podatka i vrlo je važno da to naglasim, kako ne bi neko pogrešno interpretirao.

Neshvatljivo je u kom mozgu je to sleazeball I gore od kontinuiranog lupetanja nalog čega se non-stop ispostavlja da izrečeno nije tačno.

Za razliku od nekih, ako se radi o nepotvrđenoj informaciji, ja to vrlo izričito naglasim. Nisam siguran u verodostojnost podatka i vrlo je važno da to naglasim, kako ne bi neko pogrešno interpretirao.
Vidi, neki su ljudi profesonalno realizovani, a neki neprestano preko internet foruma traže potvrdu svojih kvaliteta, budući da su u njih nesigurni.

Na osnovu mojih saznanja o velikoj razvijenosti bugarske falsifikatorske radionice, nezvaničnoj informaciji da su su Vladimirovi srebrnjaci ispostavili kao bug. falsifikati, kao i činjenice da je ovaj predmet predstavljen i prodat za 2000 britanskih funti kao bugarski srednjovekovni novac, kneza Vladimira Rasete (889-893), moja je pretpostavka da se i u slučaju ovog bakarnog novčića radi o bugarskoj numizmatikoj krivotvorini.

1000016290.jpg

https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=1969&lot=1439

Razlog zbog kojeg je verovatni falsifikator odabrao da osnuje novčić latiničnim slovima, što bi za Bugarski IX stoleća bilo pomalo neobično, verovatno, jeste zato što se novčići na latinici lakše prodaju na Zapadu.

Verovatno je važno prilikom razgovora o ovom novčiću naglasiti i da je kompanija koja je novčić stekla i prodala, Roma Numismatics Ltd, jako ozloglašena i nedavno zatvorena zbog sandala koji su uključivali falsifikovanje dokumentacije novčića. Njen vlasnik, Ričard Bil, uhapšen je prošle godine i na suđenju je krajem prošle godine priznao krivicu da je falsifikator. Čeka ga do 25 godina zatvora.

https://news.artnet.com/art-world-archives/richard-beale-coin-provenance-court-2360975

Mislim da je ovo verovatno epilog hipoteze o navodnom novcu Jovana Vladimira i da o tome po svemu sudeći nećemo više čuti ništa više.

@Brđanin
@Statler and Waldorf

Poslednja izmena:

Back