"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Међутим ратна одштета је најмања штета нечег таквог од чега би Косово као признато вероватно одустало.Одлазе много битније ствари.
Можда би једини смисао тога био што прича да би Србија остала без права на одштету од НАТО-а јер су били агресори на туђој територији.

Poslednja izmena:
Међутим ратна одштета је најмања штета нечег таквог од чега би Косово као признато вероватно одустало.Одлазе много битније ствари.
Можда би једини смисао тога био што прича да би Србија остала без права на одштету од НАТО-а јер су били агресори на туђој територији.

Poslednja izmena:
Не знам да ли је ово права тема за Косово, али ево да и ја кажем нешто: ви врло добро знате да нам намећу да је услов за нормализацију односа са Косовом, не да Србија призна Косово, већ обратите пажњу: узајамно признање. Шта то значи? Значи да није довољно да Србија призна Косово, већ и да суверена и независна држава Косово призна Србију у постојећим границама без Косова! Е, а сада суверена и независна држава Косово пуноправна чланица УН ће признање Србије у постојећим границама без Косова условити рецимо питањем корекције граница, јер Косово не признаје Србију у постојећим границама без Косова, док се рецимо не реши статус Прешева, Бујановца и Медвеђе. Да ли сте размишљали о томе?

Kada se završi sa Kosovom, ići će se dalje - neće ni celu godinu pauze napraviti. Nije mi jasno kako je Vučić i ovoliko uspeo da rastegne. Ko nije naučio da se Beograd, zaista, branio na Sežani, (ajde, u Kninu), taj nije ništa shvatio. Zapadno plemstvo, anglosaksonska gušterija, neće stati dok srce iz grudi Srbije ne izvade. Nikad i nisu stali.

Kada se završi sa Kosovom, ići će se dalje - neće ni celu godinu pauze napraviti. Nije mi jasno kako je Vučić i ovoliko uspeo da rastegne. Ko nije naučio da se Beograd, zaista, branio na Sežani, (ajde, u Kninu), taj nije ništa shvatio. Zapadno plemstvo, anglosaksonska gušterija, neće stati dok srce iz grudi Srbije ne izvade. Nikad i nisu stali.
Вучић је успео да растегне, зато што је направио клацкалицу између Немачке и Русије. Обећао је и једнима и другима. Западу је обећао да ће признати Косово, а Русија га толерише зато што се Руси плаше да не дођу много гори по њих од Вучића (они што су владали до 2012.), те да Србија уведе санкције Русији, а ако би се Чеда рецимо питао чак и да пошаље добровољце у Украјину (на страни Укро-нациста наравно!). Зато њега не руше ни једни ни други, јер је обећао свима све! Њему је било најбоље док је у Немачкој била Ангела Меркел, од ње је рецимо научио да пензионерима дере кожу са леђа да им смањује пензије. Али сада је све дошло на наплату!

Није то нама први пут у историји имали смо ми оваквих случајева пуно заправо увек уз границу шизме.
Сад оно што је данас проблем што прво Косово пре тита није било у овим границама.
Што је формирана Велика Албанија не Албанија.
Друга ствар Немци су после 1918. били под озбиљним санкцијама са обавезом до 100000 војника.
Већ 1939. -1941 са милион војника Хитлер гази Европу а Америка држи немачку привреду.

Шта је могао урадити? Па макар вратити редовну војску ок скратити на 6. месеци ко се плаши не треба да иде као у Мојсијевим законима јер преноси страх на остале.То је могао урадити иза леђа НАТО и бар дочекати ову ситуацију војно спреман.

Нема друге алтернативе друга алтернатива је НАТО.

Проблем је што је Русија заузета ратом и не може да нам помогне.
Треба дочекати друге геополитичке услове од ових јер ће се са Рјсијом брзо завршити са примирјем јер је прави непријатељ Кина а она се овим зближав са Русијом а Кина улази у Србију.

Сад генерални је проблем ових елитистичких начина владања што је претседник ослоњен на елите споља а не на свој народ коме је далек и стран ослоњен на пропаганду и лажи а не на истину јер би га народ вериватно подржао на власти да НЕ Потпише!
Он свакако мисли да неће опстати ако не потпише али то је питање већ чиме је уцењен!

За мене је лично било понижење не смемо да гинемо!

Ок не смемо што си звецкао оружијем дигао народ онда се срамно повукао?
Већина традиционалних Срба који су више пута жестоко преварени и жртвовани би пре изабрали смрт на бојном пољу него живот у лажи превари , ропству и понижењу!

И не боји се да погине ако треба!
Међутим треба знати зашто гинеш!
Не узалид па да неко после неколико месеци потпише капитулацију а жртвије животе њуди то је највећа катастрофа.

То су поштени момци, који знају своју историју и на основу искустава из прошлости извлаче правилне закључке и за будућност!

Eh. Ovako s vremena na vreme im van svakog konteksta udeliš kompliment, nikad ih ne kritikuješ, a u diskusiji o tome ne želiš da učestvuješ. Ako iko kaže nešto suprotno, ti samo ignoriše i tražiš da neko ide da priča sa njima (?) umesto sa tobom.

Braničevo, ima posebno mesto na Krstarici za reklamiranje; lepo plati tamo i kači takve promocije.

Вучић је успео да растегне, зато што је направио клацкалицу између Немачке и Русије. Обећао је и једнима и другима. Западу је обећао да ће признати Косово, а Русија га толерише зато што се Руси плаше да не дођу много гори по њих од Вучића (они што су владали до 2012.), те да Србија уведе санкције Русији, а ако би се Чеда рецимо питао чак и да пошаље добровољце у Украјину (на страни Укро-нациста наравно!). Зато њега не руше ни једни ни други, јер је обећао свима све! Њему је било најбоље док је у Немачкој била Ангела Меркел, од ње је рецимо научио да пензионерима дере кожу са леђа да им смањује пензије. Али сада је све дошло на наплату!

Ти мислиш да постоје идеална решења? Да можеш да одјебеш пола света и живиш како хоћеш и владаш из кафане и пљујеш сатанисте и глобалисте и будеш паметнији од свих?
То нису успели ни милијардери попут Трампа да се одрже на власти.
Не може Србија ништа без савезника не смела ни први светски рат да поведе да није имала савезнике макар на папиру који ће бар материјализовати њене победе ако их буде!

Зашто Србија данас нема ни једног савезника то је право питање и јако лоше јер слажем се да не смемо ратовати више без савезника.

Nemoj Slavenu da daješ ideje. Sad će iz džepa da izvuče mačvansko i timočko kraljevstvo :eek:

Eh. Ovako s vremena na vreme im van svakog konteksta udeliš kompliment, nikad ih ne kritikuješ, a u diskusiji o tome ne želiš da učestvuješ. Ako iko kaže nešto suprotno, ti samo ignoriše i tražiš da neko ide da priča sa njima (?) umesto sa tobom.

Braničevo, ima posebno mesto na Krstarici za reklamiranje; lepo plati tamo i kači takve promocije.

Ја нисам њихов промотер!

Poslednja izmena:
Не верујем да Мркаљ верује у лизарде, али је добро као колоквијалан назив да звучи што одвратније.

Ma posle svega bukvalno svake moguće zavere, pa čak i sletanja na mesec (!!!) i ne znam više ni sam čega ja samo čekam temu zaobljena Zemlja istorijski falsifikat??? tako da me ne bi uopšte čudilo tj. u duhu je celog trenda.

Inače, generalno govoreći, arhivsko stanje u Srbiji je katastrofalno. To je jezivo koliko problema ima. Rukopisi stoje u prostorijama koje nemaju izolaciju, propadaju, nema mesta uopšte gde držati knjige i dokumenta. Potrebe su ogromne, a prostorni kapaciteti vrlo ograničeni. Narodna biblioteka Srbije jeste rekonstruisana i modernizovana, ali celi taj projekat su pratili razni problemi...ona je obustavila i zakonski obavezni (!) priliv novih publikacija, iz prostog razloga što nema kapacitet uopšte da ih primi. Kad bi ste se prošetali zatvorenim delovima, depoom, itd...videli bi kolika je to sve jezivo stanje u institucijama koje bi trebalo da budu centralne za celu naciju. Slična situacija je i sa univerzitetskom bibliotekom. Artikli se drže ne po stolovima, nego po podu, zato što se prosto ne zna gde više sa njima.

Objekti za konzervaciju su generalno dosta stari i najidealnije bi bilo podizanje sasvim novih i modernih objekata (zato što prava rekonstrukcija znači da se sve sruši i od temelja diže novi objekat, a što je u starim zgradama od kulturno istorijskog značaja i nemoguće), a što je ogroman i vrlo skup projekat. A i kada se vrši neka rekonstrukcija, kao što je bio slučaj sa Narodnim muzejom u Beogradu, obavlja se gotovo isključivo u kontekstu političke propagande i bez praktičnih i korisnih rešenja koji bi adekvatno obezbedili zašitu i dostupnost artefakata. Čak i nešto prestižnije institucije, kao npr. Arhiv SANU, imaju slične pobleme (oni nemaju doslovno ni nikakav podrum, a što je za sve institucije tog tipa, praktično, podrazumevana nužnost).

To je jedna velika tragedija i kada se malčice stekne uvid u te stvari, a koje generalno nisu poznate javnosti niti širu publiku previše i interesuje, vidi se koliko su ogromni problemi. Da bi Srbija rešila te stvari, morala bi da uloži ogromna sredstva u razne reforme, rekonstrukcije, zapošljavanje kvalitetnog kadra da obavlja sve te stvari i održava...govorimo o milionima evra i o poduhvatu koji je u potpunost neprofitabialn; pare kojih se treba, prosto, odreći. Za takve poduhvate je i praksa da se vrlo retko izdvajaju sredstva, zato što i inače Republika Srbija ulaže vrlo ograničena sredstva u kulturu (sem kada ima nešto što se može populistički i pompezno iskoristiti u predizborne svrhe, a o tome se ovde ne, prosto, ne radi). Takvi i slični poduhvati se uglavnom sprovode donacijama, najčešće iz inostranstva,...ovo polje o kojem govorimo odaje utisak skoro kao da je Srbija nekakva zemlja trećeg sveta, a kad se uvek potegne to pitanje, odgovori i zaključci su istio (jednostavno, nema para; siromašna država, itd.).

Zato je, što negde poluhumoristički @Старо Браничево i reče, i dobro što se mnogobrojni srpski kulturni spomenici nalaze u razvijenijim krajevima, gde su dosta solidno očuvani, odnosno bolje nego što bi u Srbiji.
Није реч о развијености, него што ми овде увек нај....б..мо. Увек трусно подручје. А и не бринемо се и то је факат. Сем тога одакле нам право да се љутимо на Албанце што хоће да праве ауто-пут кроз Високе Дечане, а ови наши по Београду порушише све старе зграде са почетка 20. века? Ја жив нисам да и ови манастири наши по централној Србији не страдају од инвеститора. Знаш оно пола Студеница, а пола night club. Лепо архитектонско решење.

Ја нисам њихов промотер!

Ako nisi njihov promoter, zašto stalno deliš komplimente, a ljutiš se kad ima kritike, u kojoj čak odbijaš da diskutuješ. Odijaš čak i da participiraš u raspravi o samom komplimentu koji si ti (!) udelio.

To može činiti samo neko ko ih reklamira.

Ako nisi njihov promoter, zašto stalno deliš komplimente, a ljutiš se kad ima kritike, u kojoj čak odbijaš da diskutuješ. Odijaš čak i da participiraš u raspravi o samom komplimentu koji si ti (!) udelio.

To može činiti samo neko ko ih reklamira.
Има пар ствари где су ме баш изненадили са непознавањем историје чак из 20. века! Знаш оно има једна емисија када Игор Милосављевић каже да Истра никада није била у саставу Хрватске све до 1939. године. Реци шта је он ту погрешио?

Има пар ствари где су ме баш изненадили са непознавањем историје чак из 20. века! Знаш оно има једна емисија када Игор Милосављевић каже да Истра никада није била у саставу Хрватске све до 1939. године. Реци шта је он ту погрешио?

Pa bili su njeni istočni obronci, do reke Raše.

Pa bili su njeni istočni obronci, do reke Raše.
Не зезај! Истра уопште није била у саставу Југославије (Краљевине СХС) све до 1945. године, као ни Задар, били су део Италије. А тачно је за Дубровник да никада га нико није везивао за Хрватску све до 1939. године, када је споразумом Цветковић-Мачек био укључен у Бановину Хрватску. До тада је био у саставу Зетске Бановине са седиштем на Цетињу. Зашто они који су правили АВНОЈ-евске границе, нису Дубровник припојили СР Црној Гори?

Ma posle svega bukvalno svake moguće zavere, pa čak i sletanja na mesec (!!!) i ne znam više ni sam čega ja samo čekam temu zaobljena Zemlja istorijski falsifikat??? tako da me ne bi uopšte čudilo tj. u duhu je celog trenda.
Тачно је да има пуно штеточина, који су својим појављивањем по YouTube каналима унаказили буквално обесмислили сваку помисао на озбиљно бављење српском аутохтоном историјом. У томе се нарочито истиче Вучићев привезак канал Балкан - Инфо. Они су рецимо позвали да гостује човека који је једино постао познат по томе што је у квизу "Слагалица" освојио 0 бодова. Човек тотално ретардиран, звали су га да прича о Милошу С. Милојевићу. Али то се намерно ради.

Не зезај! Истра уопште није била у саставу Југославије (Краљевине СХС) све до 1945. године, као ни Задар, били су део Италије. А тачно је за Дубровник да никада га нико није везивао за Хрватску све до 1939. године, када је споразумом Цветковић-Мачек био укључен у Бановину Хрватску. До тада је био у саставу Зетске Бановине са седиштем на Цетињу. Зашто они који су правили АВНОЈ-евске границе, нису Дубровник припојили СР Црној Гори?

Ja sam govorio o starom razdblju, srednjovekovnom. Koliko znam, granica bi trebalo da je išla tuda negde, rekom Rašom.

Ne. To znači da opet jedeš pite.

Op, znači, pogrešio sam?

Ima vremena. I za to i da se ide do ravnozemljaških priča.

Ja sam govorio o starom razdblju, srednjovekovnom. Koliko znam, granica bi trebalo da je išla tuda negde, rekom Rašom.

Op, znači, pogrešio sam?

Ima vremena. I za to i da se ide do ravnozemljaških priča.
А да су Истра и Горица, заједно са Трстом били у Душановом царству, то остаје! :D

Back