Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.601
Није то био Рус, то је био бечко-берлински и ватикански агент прерушен у Руса.Ima onaj Rus što je istrgao i ukrao nekoliko stranica Miroslavljevog jevanđelja...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није то био Рус, то је био бечко-берлински и ватикански агент прерушен у Руса.Ima onaj Rus što je istrgao i ukrao nekoliko stranica Miroslavljevog jevanđelja...
Код Руса нам је и Вуканово јеванђеље.Није то био Рус, то је био бечко-берлински и ватикански агент прерушен у Руса.
Постоји нека чудна кондрадикција ту да СПЦ није регистрована као црквена заједница у Хрватској као и у Црној Гори неки националисти покрећу то питање да је то чин непризнавања СПЦ државе Хрватске али Хрвати уопште не покрећу то питање као Црногорци већ га прескачу и прећуткују.
О чему се ту ради?
О чему се ту ради?
Не би наравно али место би му било у неком манастиру у тајности где би се пребацивао тајно попут моштију светаца и других рукописа од последњих рукописа патријарха Павла који стално мењају пребивалиште.
Знам али ми причамо о овоме на тај начин као да смо државе одвојене 1000 година а не да смо до јуче били Југославија сигуран сам да је било воље и жеље да је могло да се договори да материјално и духовно наслеђе свих бивших република припадне или се уступи тој новонасталој држави макар приликом мизејских изложби и слично.
Да ли би могла СПЦ на томе да инсистира?
Требала би наша наука да заузме чврст став макар у сарадњи са црквом да се умеша у постојеће преговоре да се овај сценарио не би поновио са Косовом!
Slažem se sa svim što si ovde izneo. Mislim, dešava se i to.Inače, generalno govoreći, arhivsko stanje u Srbiji je katastrofalno. To je jezivo koliko problema ima. Rukopisi stoje u prostorijama koje nemaju izolaciju, propadaju, nema mesta uopšte gde držati knjige i dokumenta. Potrebe su ogromne, a prostorni kapaciteti vrlo ograničeni. Narodna biblioteka Srbije jeste rekonstruisana i modernizovana, ali celi taj projekat su pratili razni problemi ona je obustavila i zakonski obavezni priliv novih publikacija, iz prostog razloga što nema kapacitet uopšte. Kad bi ste se prošetali zatvorenim delovima, depoom, itd...videli bi kolika je to katastrofa. Slična situacija je i sa univerzitetskom bibliotekom. Artikli se drže ne po stolovima, nego po podu, zato što se prosto ne zna gde više sa njima.
Zgrade su generalno dosta stare i najidealnije bi bilo podizanje sasvim novih i modernih objekata, a što je ogroman i vrlo skup projekat. A i kada se vrši neka rekonstrukcija, kao što je bio slučaj sa Narodnim muzejom u Beogradu, obavlja se gotovo isključivo u kontekstu političke propagande i bez praktičnih i korisnih rešenja koja bi adekvatno obezbedila i zašitu i dostupnost artekafata. Čak i nešto prestižnije institucije, kao npr. Arhiv SANU, imaju slične pobleme (oni nemaju ni podrum nikakav).
To je jedna velika tragedija i kada se malčice stekne uvid u te stvari, a koje generalno nisu poznate javnosti niti širu publiku previše i interesuje, vidi se koliko su ogromni problemi. Da bi Srbija rešila te stvari, morala bi da uloži ogromna sredstva u razne reforme, rekonstrukcije, zapošljavanje kvalitetnog kadra da obavlja sve te stvari i održava...govorimo o milionima evra i o poduhvatu koji je u potpunost neprofitabialn; pare kojih se treba, prosto, odreći. Za takve poduhvate je i praksa da se vrlo retko izdvajaju sredstva, zato što i inače Republika Srbija ulaže vrlo ograničena sredstva u kulturu (sem kada ima nešto što se može populistički i pompezno iskoristiti u predizborne svrhe, a o tome se ovde ne, prosto, ne radi). Takvi i slični poduhvati se uglavnom sprovode donacijama uz pomoć raznim donacijama, iz inostranstva,...ovo polje o kojem govorimo odaje utisak skoro kao da je Srbija nekakva zemlja trećeg sveta, a kad se uvek potegne to pitanje, odgovori i zaključci su istio (jednostavno, nema para; siromašna država, itd.).
Па каква је архива такав је и форумKakva ti čudna to pitanja iz nebuha postavljaš na ovoj temi?
I ne, naravno da to nije tačno.
Па каква је архива такав је и форум
Битно је ваљда да о нечему дискутујемо што можемо и повезати са темом на неки начин него за свако питање отварати нову тему.
А Хрвати би могли променити став ско им се извинимо за 1939. па за Јасеновац па за агресију Југославије према Хрватској за бљесак и олују можда се умилостиве па нам врате. Црногорци који нису Срби би вероватно за Законоправилом обрисали дупе.
Изузев неких нормалних попут Казина Ројала али сумњам да има много таквих....
Можда парадоксално у односу на историју али немам никаквог интересовања за политиком данас осим ствари које их директно повезују.Naravno da treba kada bukvalno nikakve veze nema niti je tok diskusije doveo do toga.
A i treba da makar proveravaš neke stvari. SPC u Hrvatskoj ima ugovor odavno, još iz vremena Ivice Račana. A u Crnoj Gori bukvalno ako pratiš vesti mogao si videti da je nedavno bila registrovana SPC i da je Dritan Abazović u ime vlade potpisao ugovor, nakon što je DPS izgubio vlast posle velikih litija; ne znam kako su ti te stvari mogle promaći ukoliko ne živiš pod kamenom.
Знам наравно али су били владајући слој сад под Абазовићем можда другачије.Ne žive u Crnoj Gori samo Crnogorci koji se ne smatraju Srbima. Za mesec-dvs Crna Gora možda čak dobije i (videćemo) Srbina predsednika.
Можда парадоксално у односу на историју али немам никаквог интересовања за политиком данас осим ствари које их директно повезују.
Опет не разумем зашто не бих могао поставити питање или је боље оптуживати и прозивати а не питати?
Некад и није мање времена јер те баци на википедију или неке фељтоне где после изгубиш дупло више времена да провериш те информсције да ли су тачне.Isto tako može i bilo koji forumaš da postavi ovde pitanje ee, da li je SCG razdružena ili i dalje postoji kao zajednica (?). Ili da li se završio rat u Bosni.
Na ovom forumu postoji jedan endemski problem, koji je vrlo široko rasprostranjen. Ljudi često postavljaju pitanja oko stvari koje mogu izguglati i saznati za manje vremena nego što im treba da otkucaju pitanje. A i kad iznose tvrdnje, nisu makar izguglali pre kucanja ovde. To bi trebalo da bude podrazumevani, osnovni korak.
Некад и није мање времена јер те баци на википедију или неке фељтоне где после изгубиш дупло више времена да провериш те информсције да ли су тачне.
Шта тебе тако наљути не знам или ствари делују ретроактивно на тебе. Ја можда лако прснем али чим ме прође тај талас ја одмах пуштам воду као у вц-у и заборавим.
Прво тема и пола садржаја је тотално ретардирано па ти то уопште не смета нити да се бавиш још глупљим питањима ако ти то даје материјала за раправу од 6. страница да се покаже како Валтер брани Сарајево од аутохтонистичке пошасти и то је у реду тотално иако су преписке на баналном нивоуZato što je celi kontekst i vrlo jasna poruka E, mrzi me da guglam, hajde sad neko da mi ovde napiše odgovor. A još kada se radi o banalno osnovnim i opšte poznatim stvarima (u kontekstu teme), kakve druge osećaje evocira sem da se dvocevka prisloni na čelo?
Прво тема и пола садржаја је тотално ретардирано па ти то уопште не смета нити да се бавиш још глупљим питањима ако ти то даје материјала за раправу од 6. страница да се покаже како Валтер брани Сарајево од аутохтонистичке пошасти и то је у реду тотално иако су преписке на баналном нивоу
Ок поздрављам те Тутанкамоне уживај!