Evo par citata od autohtoniste Kunstmanna, vec sam dao Slavenu ali cekali smo, dok ja ne budem siguran u ono sta tvrdim, posto sam knjigu sada i kupijo i maltene tri puta precitao, mislim da prilicno znam sta Kunstmann veli.
"Freilich dies war vor der slawischen Landnahme"
To je bilo pre slovenskog preuzimanje zemlje, gde pise da su upadali u 7. veku na Balkan.
"Der uralte Wunsch vieler Völker, an große Vorbilder der Geschichte anzusippen, stellt das böhmische Beispiel sui generis den bekannten Fällen an die Seite, in denen Vergils Aeneas zum Ahnherrn der Römer und Julier, Priamos zum ersten König der Franken oder Brutus als Urenkel des Aeneas zum Stammvater der Briten avancierten".
Овде се прића да велик део народа хоче да има такве велике претке и да Чеси су још један пример који тврде да су од Тројанаца као и Римљани, Франци или Британци. Тако да је већ ту очигледно да је то за њега легенда.
Шта ти значи антички Словени, не не спомиње никакве античке Словене, а тројанску традицију су преузели кад су их византиски цареви преселили на делу мале азије. Словени су дошли у 6. веку много покупили од староседелаца и то онда ширили на север.
Сада чак и Крф, ако је има у књизи онда сам је чак заборавио, да је то нека од главних тема теза нема ништа.
Ево нисам био сигуран, па сам нашо шта пише о томе.
In viel späterer Zeit leiteten die Serben sogar ihren STammesnamen volketymologisch von Siris resp Seres ab.
U mnogo kasnijem vremenu Srbi su svoje plemensko ime narodnoj etnimologoj izvukli iz imena Siris ili Seres.
To pise na 25 strani.
Svakako sam konfuzan, ali meni neka tvoja pitanja ne piju vodu i moram se pitati dal ti ljudi koji ti si citao u vezi knjige nju su uopste citali.
Prica se o legendima Ceha o Troji, ali nigde se ne tvrdi da je Troja bila stvarno ceska. Sve su to legende.
Kunstmann jeste vrlo kontroverzan i da kazem alternativan, ali u drugom smislu, jer Slovene vezuje usko uz iranske narode (sigurno imajuci u vidu postojanje srpskog i hrvatskog imena kod iranskih naroda, primetio sam cak da mi decak u razredu se zove Zorap, a koleginica Pastunkinja Zora, mozda ima neke veze , pa ne zna dal su Iranci dosli iz Ukrajinskih stepa u Iran i Indiju ili dal su se iz severnih iranskih planina selili na sever i Balkan. Bilo kako bilo Slovena u vecem broju za njega nema pre 3. veka nove ere.
Da mi smo sada zvanicno Arijevci po Kunstmanu mnogo vise za tezama autohtonista, Kunstman stvarno nema.
Pogledajte prilog 1206963