Ban na abortus

Kao neko ko snosi odgovornost za ono što misli kad je od suštinskog značaja, kome god padne tema u oko, želim reći da moramo biti na tom stupnju punog poštovanja prema sebi, svojoj familiji, onima koji nas znaju i ne znaju, a najviše prema našim budućim naraštajima. Hajde da ne dođe do razmišljanja o čupanju novog života iz uterusa žene.
Spekuliše se od kog trenutka je embrion živ, a ne pospešuje se svest o tome šta seksualni odnosi znače i kako sprečiti takve intervencije na telima žena, prvenstveno.
Lično ne bih mogla da preživim da sam jednom sebi dopustila da mi neko čupa novi život iz utrobe. Ne bih podnela i zato se staram i molim Bogu da mi čuva zdrav razum, a i da ne bude takve situacije.

Strast za životom je odvratna fraza, pre svega.
Na neki nacin zanimljiva je podeljenost licnosti "nisam za cupanje deteta iz materice", ali podrzavam zene da to rade, posto je to za njeno mentalno zdravlje dobro (doduse za fizicko i nije bas), a inace je prirodno pobaciti dete, pa posle 10 godina placati vestacku oplodnju iz dzepa zena koje rade i radjaju....

Pazi protesti za pobacaj? Potresi u Americi....a ratovi kojima se ubijaju ljudi u svetu? Podrzava se ubijanje na svim nivoima....ali je trenutno vazniji abortus nego gubljenje poslova i placanje "interesa americkog naroda u drugim drzavama"
Drzavi je vaznije da se ne talasa oko rata, nego sto ce da se talasa oko abortusa....sto je vec vidjeno....

Strast za zivotom: volis ljude koji to zasluzuju, koji ne unistavaju zivot (ne samo abortusom, nego i mrznjom).
Ubijanje zivota: Volis sto dobijes, najgori olos ima jednaka prava sa dobrim roditeljima!
Sad fino dodje drzava i cap-carap, ode dijete u sirotiste...
...i ko zna šta će biti sa njim.
Sad mi je jasan taj zakon, najsiromašniji slojevi nemaju para za redovno korišćenje antibebi pilula a i kondomi nisu jeftini, pa...
Sirotinju će naterati na to da rode pa dete na usvajanje, u "sistem".
Pakao, gnusan i nepojmljivo podli zakon.

to je ustvari jedan od razloga zašto se u proseku parovi koji već jesu u braku i već imaju jedno ili dvoje dece odlučuiju na prekid sledeće trudnoće...ali tu opet dolazi do toga jer nemaju dovoljno podignutu svest o korišćenju kontracepcije da spreče da do te trudnođe uopšte dođe pa moraju da je prekidaju da ne bi zaglavili sa više decce nego što mogu da izdržavaju.

Ali kada generalno govorimo o razlozima zašto se sve prekidaju trudnoće ima ih gomila i neki su mnogo komplikovaniji od drugih...
Ja sam oženjen. Nemam u svakom trenutku kondom.
Žena je jedna od retkih kojoj antibebi pilule smetaju, bila je kod sto doktora, probala različite pilule i ne može.
I šta ćemo sad?
Postoje i muške pilule, ja ovako lud i drugačiji hteo da pijem, međutim muka mi bilo od njih.

Pošto žena nikako nije mogla da se opusti u seksu, sve od straha od trudnoće, ja sam odlučio (nezavisno od toga što sam oženjen, neću više dece) da odem na vazektomiju, i ovom prilikom da dodam da žene ne prave decu same sebi pa da im zakon zabranjuje abortus.
U 2022. godini meni ovo liče na "Lov na veštice", a muška odgovornost se ne pominje nigde.

Izgleda da je stvarno neka frka u svetu čim narodu stalno skreću pažnju na nešto, što nebuloznije, to bolje, više njih će da se upeca.

...i ko zna šta će biti sa njim.
Sad mi je jasan taj zakon, najsiromašniji slojevi nemaju para za redovno korišćenje antibebi pilula a i kondomi nisu jeftini, pa...
Sirotinju će naterati na to da rode pa dete na usvajanje, u "sistem".
Pakao, gnusan i nepojmljivo podli zakon.
Bice isto sto i sa modernom djecom. Majke ih predaju drzavi poslije 3. godine.

Moguce u nekoj daljoj buducnosti...sve lose se oko nas desava zato sto porodica kao institucija gubi na vrednosti, nije se pokazala
kao funkcionalna i kao mesto gde se vaspitanjem formiraju produktivne i zdrave jedinke..
Ne može bez batina. Decu treba tući a ne voditi kod psihologa.
Dokle smo došli.
Tući, udariti po doopetu malo, ne mislim na prebijanja.
Vaspitanje: da se poštuju otac i majka. I stariji ljudi.

Drugo- porodica koja gubi na vrednosti je počela odavno, žene koje "50-ih godina ovog veka nisu bile "pokorne" su se ubijale i pored toga što imaju decu. Najveći procenat samoubistava je među domaćicama "50-ih kada su živele u 4 zida i bile u kući pred mužem služavke.

Žene više neće tako da žive i sad su žene krive što prate svoje želje a ne šta će narod da kaže, pa se i ne udaju.
Rekao sam već u prethodnom postu da niko ne pominje mušku odgovornost, kao feminizam a ustvari nikad gore. (Po žene).

Moguce u nekoj daljoj buducnosti...sve lose se oko nas desava zato sto porodica kao institucija gubi na vrednosti, nije se pokazala
kao funkcionalna i kao mesto gde se vaspitanjem formiraju produktivne i zdrave jedinke..
Mijesas sredstvo i cilj. Porodica je cilj a ljudi sredstvo. Ako ljudi ne valjaju, nece biti ni porodice. Ali je uzrok daleko dalje ... Ruso je tvrdio da su svi ljudi dobri, samo ih treba nahraniti. A to je valjda uzeo iz engleske "filozofije". A Englezi i Amerikanci su najgluplji ljudi na zapadu. Na karti inteligencije sjever Njemacke, na kojem zive Anglosaksonci, je najgluplji. Sreca je jedino sto mi nemamo filozofe. Mogu misliti kako bi ta filozofija glasila: jedna casica cini dobrog covjeka, sa dvije je bolji, a sa tri je najbolji.

Ne može bez batina. Decu treba tući a ne voditi kod psihologa.
Dokle smo došli.
Tući, udariti po doopetu malo, ne mislim na prebijanja.
Vaspitanje: da se poštuju otac i majka. I stariji ljudi.

Drugo- porodica koja gubi na vrednosti je počela odavno, žene koje "50-ih godina ovog veka nisu bile "pokorne" su se ubijale i pored toga što imaju decu. Najveći procenat samoubistava je među domaćicama "50-ih kada su živele u 4 zida i bile u kući pred mužem služavke.

Žene više neće tako da žive i sad su žene krive što prate svoje želje a ne šta će narod da kaže, pa se i ne udaju.
Rekao sam već u prethodnom postu da niko ne pominje mušku odgovornost, kao feminizam a ustvari nikad gore. (Po žene).
Svaka klasa ima svoj odgoj. Tako i radnicka se dokazuje snagom misica.
To sto su se zene ubijale zbog posla kod poslodavca je znak da je ropski mentalitet duboko ukorijenjen. Pa i to da spavaju sa svakim ko ih obori s nogu. Kao da ih je tesko oboriti.

"Zene su robovi rada i seksa", rece neko...

Sto se tice "muske odgovornosti", veliku vecinu brakorazvodnih parnica podnose zene, a 70% od toga je iz razloga "dosade". Tako je valjda medju robovima kojima stalno nedostaje posao ili seks.

Kriminalna banditska demokratska teroristicka politicka odluka vrhovnog suda. Ovo je velika sramota za vrhovni sud pravde, koji umjesto da pojasni da Roe v. Wade i Casey odluke daju razumne smjernice pravde a ne striktni zakon, umjesto toga oni kao vrhocne sudije pravde su sebe izuzeli od odluka o pravdi i predali to demokratskoj rulji. Ne ni sudovima pojedinacnih drzava da ostave Roe v. Wade, niti da se bave pravdom, nego rulji. To je stravicno, za vrhovni sud da se tako ponasa.

Mislis da treba i rederendum ili sta? Je li za prethodnu odluku o legalizaciji bio referendum?

Prijasnja odluka, sada ponistena odluka, vrhovnog suda nije bila zakon nego je davala smjernice o tome sta je pravda. Davala je smjernice nizim sudovima da odlucuju o tome sta je pravedno u slucaju kada drzava regulise abortus. U toj odluci koja je sada ponistena a trajala je 50 godina, sud je podjelio trudnocu na tromjesecja otprilike, pa je rekao: 1. U prvom tromjesecju, drzava treba ili neki zakon treba imati iznimno jak razlog da bilo sta regulise, drugim rijecima zabrani abortusm Pa drzava nije prakticno mogla zabraniti abortus. Zena ima svu moc; 2. U drugom tromjesecju drzava treba imati dobar, jak razlog da zabrani abortus. Na primjer, abortus je zabranjen ako zena hoce abortus samo iz finansijskih razloga. U tom periodu i zena ima moc a i drzava; 3. U trecem tromjesecju drzava moze regulisati ili zabraniti abortus i sa slabim razlogom ili iz bilo kojeg razloga. Drzava moze reci da je abortus ubistvo skoro rodjenog dijeteta u trecem tromjesecju i gotovo, zena nema nikakvu moc.

To su bile smjernice nizim sudovoma, ako drzava regulise otprilike tako, onda je po pravdi i u redu je. Ne mora biti tacno tako, ali otprilike tako i onda je po pravdi.

A ova odluka nije odlucivanje po pravdi. Ova odluka izuzima sudove od bilo kakve moci da kazu sta je pravda. Sva moc je u politickim institucijama. Americkom kongresu i skupstinama drzava. Politicke partije imaju svu moc da kazu sta je pravda. A oni to mogu i referendumom, a i ne moraju, to je stvar politike kako to vec ide. To je stravicno, za vrhovni sud da tako abdicira svoju duznost.

1656210768298.png

https://www.supremecourt.gov/opinions/21pdf/19-1392_6j37.pdf

Poslednja izmena:
Slažem se da bi u ovom slučaju neželjene trudnoće trebalo da se radi na preventivi i podizanju svesti, jer su posledice vrlo ozbiljne, dakle kada dvoje svojevoljno imaju intimne odnose i desi se.

Ali imamo više slučajeva kako dolazi do začeća. Postavio bih pitanje, dešavaju se nažalost slične stvari, šta je po vašem mišljnenju pravedno učiniti i odlučiti u slučaju ako je maloletna ženska osoba zatrudnela, a imala je odnos ne svojom voljom, kasnije saznaje da je u drugom stanju i želi da izvrši abortus?

Poslednja izmena:
Ne bih zabranila nijednoj ženi da to uradi, i ne bih je nikad zvala čedomorkom, ali bih volela da se više ljudi osvesti po tom pitanju i ma koliko je moguće, spreči da ijednoj od nas neko mora da čupa nov život iz uterusa.
Namerno ponavljam istu konstrukciju. To je upravo to.
Ne treba zakon da određuje stvar abortusa. Treba da vidimo kao ljudi, kao vrsta, civilizacija, gde je pošlo naopako pa se oni sve vreme dešavaju.
Управо.
Стално се помиње право на абортус као нешто цивилизовано, а бити цивилизован је првенствено штитити се од нежељене трудноће, ако треба и троструко. Бар сада има начина. Шта је то тешко.
Лично не бих могла, ако ми је дете дато треба о њему да бринем, да га чувам а не да га се решим на најпримитивнији начин. Ја то тако видим.

Potpuno ispravna odluka američkog vrhovnog suda. Abortus je jedan ogavan, gnusan, i nemoralan čin. Teško ubistvo zapravo. Svako civilizovano društvo bi ga trebalo najstrože kažnjavati.
Dabogda ostao trudan. Sebičnost muška na delu, crno na belo, jedva čekate da skočite na neku ženu, najsrećniji bi bio da budeš u publici "Spalite vešticu".
Ne razumem tu potrebu da se ženama zagorča život. Pravi muškarac prvo ne bi dozvolio neželjenu trudnoću, a ako bi do toga i došlo bio bi uz svoju partnerku i odlučili bi zajedno šta će,
Muškarac i žena treba da odluče hoće li da im se rodi dete, a ne država.

Prije 50 godina je pocelo masovno drogiranje Amerikanaca i nagli uspon Eskobara. Logicno je da drogirani zombiji ne zele ni svoj zivot, a kamoli novi.
Ovim zakonom se omogucuje da savezne drzave bez napuderisanih noseva izvrse pritisak na vlastito potomstvo da razmisli o tome sta radi.
Vidjece se da li je u usa jos neka drzava u kojoj vrijedi zivot.

*life matters*

Prije 50 godina je pocelo masovno drogiranje Amerikanaca i nagli uspon Eskobara. Logicno je da drogirani zombiji ne zele ni svoj zivot, a kamoli novi.
Ovim zakonom se omogucuje da savezne drzave bez napuderisanih noseva izvrse pritisak na vlastito potomstvo da razmisli o tome sta radi.
Vidjece se da li je u usa jos neka drzava u kojoj vrijedi zivot.

*life matters*
Ovo si dobro rekao.

Back