Ban na abortus

Dabogda ostao trudan. Sebičnost muška na delu, crno na belo, jedva čekate da skočite na neku ženu, najsrećniji bi bio da budeš u publici "Spalite vešticu".
Ne razumem tu potrebu da se ženama zagorča život. Pravi muškarac prvo ne bi dozvolio neželjenu trudnoću, a ako bi do toga i došlo bio bi uz svoju partnerku i odlučili bi zajedno šta će,
Muškarac i žena treba da odluče hoće li da im se rodi dete, a ne država.
Procitaj još jednom šta sam napisao. Abortus treba tretirati kao teško ubistvo. To znači da se treba suditi pre svega lekarima koji obavljaju taj zahvat, pa tek onda ženama koje se opredele za isti.
I naravno da muškarac koji napravi dete ima odgovornost prema tom detetu kao i prema majci.

Etičko pitanje , medicinsko pitanje i pravno pitanje.
Amerika ostaje bez bele rase i ban predstavlja povećanje nataliteta.
Pobeda Donalda Trumpa .
...........................................................................................................
No da nas muškarce ne bi žene osudjivale , jer uglavno su muškarci proglašeni za krivce tzv neželjenih trudnoća
koje su različite od neplaniranih ili neočekivanih trudnoća , teba zajednički snositi odluke i odgovornosti.

Kako se niko nije sjetio da poveca strast za zivotom, pa ce se nezeljene i neocekivane trudnoce same od sebe skloniti?
U ovom dosadnom svijetu sve je nezeljeno, i sve je optereceno bubanjem nepotrebnog znanja. Da je bilo potrebno, ono bi sluzilo za ozivljavanje raznih vrsta strasti, ali strasti kao da su zabranjene. Sta su to strasti? To su emocije koje mogu zazivjeti samo unutar nekog drustva.

Posto sam strucnjak i za ovu oblast, mozda jedini koji se nije ustrucavao da prekine dosadu i da poziva na radikalne strasti, bice bolje da se izjasnim o problemu.

Dakle, demokratija je, prema Nietzscheu, raspad i razgradnja drzave.
Ako drzava kao najkrupnija organizacija jednog naroda ne zahtijeva strasti od nas, i ne dozvoljava ih, onda nece niko unutar te drzave smjeti da osnuje nikakvo drustvo na bazi strasti, odnosno bilo kakvih vrijednosti, jer ce ta drzava da ih proglasi antidemokratskim. A sstrasti su vezane za vrijednosti unutar nekog drustva. Dakle, demokratija je: raspad drustva plus unistavanje vrijednosti. Ostaje praznina i dosada kao rezultat. Osim ako kupovinu osnovnih namirnica ne smatrate strastvenom djelatnoscu i onlajn placanje racuna??!

Dakle, ostarilo se moj druskane, sad svi razmisljaju o penziji. Oni manje srecni piju, drogiraju se ili se qrvaju, da zaborave na dosadu. Ali ni to nije strast za zivotom.

Dakle, jedini nacin je da se rizikuje javnim ili tajnim udruzivanjem u antinihilisticke pokrete. Ako ostanete dovoljno skriveni, mozda vas ne budu progonili, ali to vec zahtijeva visoku inteligenciju tipa Nietzschea koji je pisao takve zavrzlame da je progoniteljima bilo dosta vec poslije 5 minuta citanja.

Jevrejima je lako da budu tajno drustvo, kao i masonima, jer imaju neki visi IQ. Ali i oni se ubise od dosade, tako da...

Mora se biti drukciji od drugih, imati neku svijest o prednosti nad drugim ljudima da bi osnovao neko novo drustvo ili nove vrijednosti. Nije dovoljno ukinuti neki stetni zakon.

Npr. posto sam bio dobar ucenik i volio matematiku, te studirao elektrotehniku, nadao sam se nekom drustvu genijalaca koji bi takodje bili virtuozi na tom polju ili barem na polju matematike, ali da budu svjesni svoje izvrsnosti, i studirao sam na najprestiznijem univerzitetu u toj oblasti u njemackoj. Nedaleko odatle je bila i ESA i sve je izgledalo savrseno. Bio sam neki tehnokrata u tom dobu. Medjutim, vremenom sam shvatio da ljudi sa kojima studiram nemaju nikakvu drugaciju perspektivu sem industrijske. Profesori su samo pricali o tome kakvi proizvodi nas ocekuju na trzistu u narednih 10 godina i to je bila sva motivacija za studiranje. Ni vijesti o bilo kakvim studentskim udruzenjima nisu dopirale do mene. Tako da je pocela da me davi dosada i gubio sam interes za studiranje. Vise sam trazio gadove u ljudima oko sebe, nego ljude kojima bih se mogao radovati. I Nietzsche je sve vise izgledao pun smisla. Na kraju tog tumaranja napisao sam jednu knjigu protiv nihilizma, gdje sam za stanje okrivio bolesne ljude, prema motu "Vise nije uzrok nihilizma politicke prirode, nego fizioloske". Mislio sam, ako upoznam ljude sa uzrokom, valjda ce mi priznati da postoje i posledice. Ali ne lezi vraze, svinje hranu traze ... sto bi rekao atheist rap.

Dakle, dosada ima svoje zagovornike u svinjama koje tvrde da imam prevelika ocekivanja od ljudi i da ih trebam posmatrati kao zivotinje, te da ne trebam "siriti depresiju", nego "prilagoditi im se". To mi je savjetovala jedna ugljenisana.

Dakle, gospodo, zar se strast ne bi oslobodila kad bi vladali neki ljudi koji u bilo cemu ocekuju nekakvu superiornost ukoliko su u tome uspjesni?
Zar se ne bi svi radovali kad bi postojalo otvoreno nadmetanje u bilo cemu sa konacnim sretnim ishodom u obliku drustvenog statusa?
Npr. ako je neka nauka vazna za jedno drustvo, onda da najsposobniji naucnik bude i predsjednik tog drustva? Tesla za predsjednika, Pupin za potpredsjednika (mislim, sad lupam, alli za srednjoskolce bi ovo bio strastan podsticaj da se potrude da dostignu nekkakav izvanredni rezultat), da sad ne pricam kako bi vladavina najmudrijeg ili najhrabrijeg ili najpravednijeg imao isti takav uticaj na neko drustvu ukoliko bi to drustvo vjerovalo u dostizanje neke relativne superiornosti na, recimo, evropskom nivou, kao sto su mozda Jevreji studiranjem berzanskih tokova zamalo zavladali cijelim svijetom. Zar nije to fantasticno kad cijela jedna porodica strasno izgradjuje svoje prednosti i sasvim je svjesna svoje nadmoci usred mnostva drugih naroda.

To je strast, kaj, ne?

Make societies superior again.

Poslednja izmena:
Gde nije kad svaka od država sada odlučuje. Čak mislim da ne može da se obavi abortus u drugoj državi...
Ovo je čista podela Amerike...
Nista veliko se nece dogoditi.
Ili ce sve ostati kao do sada, ili ce neke drzave dodatno liberalizirati a druge postroziti pravo na abortus.
Sigurno se nece dogoditi da ce Alabama i Mississippi legalizirati, ali isto tako se nece dogoditi da ce npr. Vermont ili Maine zabraniti.
Druga stvar sto bi razulareni liberali nametali svoje misljenje u saveznim drzavama u kojima ih nema ni u tragovima.
Da odselim u Jameriku, sigurno ne bi u hiperkonzervativne govnare tipa Alabama, ali bi cak prije i tamo, nego u hiperliberalske govnare tipa N.Y. i Kalafonjrija.

Nista veliko se nece dogoditi.
Ili ce sve ostati kao do sada, ili ce neke drzave dodatno liberalizirati a druge postroziti pravo na abortus.
Sigurno se nece dogoditi da ce Alabama i Mississippi legalizirati, ali isto tako se nece dogoditi da ce npr. Vermont ili Maine zabraniti.
Druga stvar sto bi razulareni liberali nametali svoje misljenje u saveznim drzavama u kojima ih nema ni u tragovima.
Upravo ce se to dogoditi...

Upravo se dogodila velika stvar za civilizaciju, posto svi bleje u glavnog siledziju on kaze da su zene zloupotrebile svest i otkazuje im pravo da misle o potomstvu. Sto je jos gore zene su vec uveliko na mestima odlucivanja, pa je znaci to odluka zena.....
ovo sto landara po ulicama ili drustvenim mrezama se i ne pita.

Upravo se dogodila velika stvar za civilizaciju, posto svi bleje u glavnog siledziju on kaze da su zene zloupotrebile svest i otkazuje im pravo da misle o potomstvu. Sto je jos gore zene su vec uveliko na mestima odlucivanja, pa je znaci to odluka zena.....
ovo sto landara po ulicama ili drustvenim mrezama se i ne pita.
U kom smislu su zene zloupotrebile Svest?
Pokusale su da unaprede svesnost ali avaj..postoje oni koji ih i dalje poistovecuju sa stokom...
..zato zene, pazite sta radite veceras, danas imamo manje prava nego juce..kultna recenica..

Apropo teme..bice, tresla se gora rodio se mis..
Ovo je logican sled dogadjaja vezanih za rasprave i filozofe koji vec godinama unazad
polemisu na temu -pravo fetusa na zivot...nema tu neke bitno vece podloge, ja tako mislim..

🇺🇦💙💛🇺🇦 (@GoonerGirlW) / Twitter

Vrhovni sud SAD uvalio bananu (blokadu) na abortus.
Vatikan saopstio da dolazi u pravo vrijeme kad Zapad (i cijela Evropa) "gube strast za zivotom".
Da li ce to biti dovoljno da se vrati strast za zivotom? Ili ce se ici dalje u razvijanju zivota koji je pitanje "od sireg drustvenog znacaja"?
Mozes misliti, razvaljujes zivot 50 godina i na kraju ispadnes magarac

Potpuno ispravna odluka američkog vrhovnog suda. Abortus je jedan ogavan, gnusan, i nemoralan čin. Teško ubistvo zapravo. Svako civilizovano društvo bi ga trebalo najstrože kažnjavati.
Šta ako plod ima nekakve anomalije? Šta ako je žena silovana pa ostala trudna? Šta ako se desilo, a nije spremna da bude majka? Najteže je ženi koja donese takvu odluku i mora da živi sa tim. Civilizovano društvo koje osuđuje abortus, a podržava razne izopačenosti.

Šta ako plod ima nekakve anomalije? Šta ako je žena silovana pa ostala trudna? Šta ako se desilo, a nije spremna da bude majka? Najteže je ženi koja donese takvu odluku i mora da živi sa tim. Civilizovano društvo koje osuđuje abortus, a podržava razne izopačenosti.
Izuzetak treba da postoji, ako postoji anomalija, kriva ili nerazvijena kičma ili slično...ili ako si silovana, treba da postoji takav izuzetak. Ali ne može da se desi tek tako, samo od sebe, može samo ako je osoba zaboravila čemu služe reproduktivni organi.

U kom smislu su zene zloupotrebile Svest?
Pokusale su da unaprede svesnost ali avaj..postoje oni koji ih i dalje poistovecuju sa stokom...
..zato zene, pazite sta radite veceras, danas imamo manje prava nego juce..kultna recenica..
Kada je doneo odluku da zene imaju prava da odluce da li hoce ili nece da radjaju, Vrhovni sud Amerike je popustio pritisku feministickog pokreta i resio za sve druge drzave da zene imaju pravo da odluce o svom fetusu, medjutim, sada sa svojim pravima zene ucestvuju direktno u odlucivanju na nivou savezne drzave pa ta odluka da se ukine pravo, je vecinski zenska odluka, a zasto bi zene to uradile? Zato sto osporavaju svest drugih zena ili ti imas neki drugi razlog?:)
Ja sam naravno protiv abortusa, ali ne po svaku cenu i mislim da zena o tome treba sama da odluci, a drustvo treba da nadje nacin da izvrsi selekciju ko, kako i pod kojim uslovima moze da radja ili vrsi pobacaj. Ova odluka suda nije povratak 50 godina unazad nego ponistavanje promene svesti ljudi iliti neki poluljudi su preuzeli vlast tacnije politika se mesa u svaki segment zivota ljudi, a prvo u moral.

Medijski obradjeno svakako nije tacno, osim da je odluka ponistena, ali sta je bilo u odluci je sasvim drugo pitanje.
A verovatno se radi o odluci koja je doneta na osnovu slobode svakog gradjanina da odluci sta je za njega dobro, a sta lose, o svom telu. Ponistavanje takve odluke posle 50 godina, prestaje da vazi preporuka nizim sudovima da tako resavaju svoje predmete, pa neki sudu u jednoj od drzava moze, ali ne mora da odobri pravo na pobacaj, kao pravo, ne ulazeci u medicinske probleme, zbog kojih lekar odlucuje o pobacaju, sto realno u praksi nista ne menja, ali je kao odluka politicko pitanje osporavanje prava. Sto inace moze da bude opravdanje u nekim drzavama u svetu da donesu zakone koji se kose sa pravima. Tacnije, glupi ljudi mogu da koriste ovu odluku kao argument da u svojim drzavama ospore mnoga druga prava.

Kada je doneo odluku da zene imaju prava da odluce da li hoce ili nece da radjaju, Vrhovni sud Amerike je popustio pritisku feministickog pokreta i resio za sve druge drzave da zene imaju pravo da odluce o svom fetusu, medjutim, sada sa svojim pravima zene ucestvuju direktno u odlucivanju na nivou savezne drzave pa ta odluka da se ukine pravo, je vecinski zenska odluka, a zasto bi zene to uradile? Zato sto osporavaju svest drugih zena ili ti imas neki drugi razlog?:)
Ja sam naravno protiv abortusa, ali ne po svaku cenu i mislim da zena o tome treba sama da odluci, a drustvo treba da nadje nacin da izvrsi selekciju ko, kako i pod kojim uslovima moze da radja ili vrsi pobacaj. Ova odluka suda nije povratak 50 godina unazad nego ponistavanje promene svesti ljudi iliti neki poluljudi su preuzeli vlast tacnije politika se mesa u svaki segment zivota ljudi, a prvo u moral.
Zene su i dalje manjina..dovoljno dobar razlog?

Ja nisam protiv abortusa i niko nema pravo da odlucuje o telu drugog coveka..zena je covek..

Tradicionalisti guraju neko svoje misljenje o svetu, ne pominjuci "tradiciju" spaljivanja i giljotiniranja neistomisljenika, citaj protivnika.

Zene su i dalje manjina..dovoljno dobar razlog?

Ja nisam protiv abortusa i niko nema pravo da odlucuje o telu drugog coveka..zena je covek..
A gde su to zene manjina? U odlucivanju sigurno nisu...

Tradicionalisti guraju neko svoje misljenje o svetu, ne pominjuci "tradiciju" spaljivanja i giljotiniranja neistomisljenika, citaj protivnika.

A gde su to zene manjina? U odlucivanju sigurno nisu...
..a ti mislis da je to bilo kao neko glasanje za predsednicke izbore pa gradjani zajednicki
odlucili da nekom uskrate neka prava..:lol:
Naravno da nije bilo tako. Izglasan je predlog obnove zakona o zabrani abortusa pa su ovi sa vrha
odlucili u ime svih zena da kao obnove taj zakon..
Naravno da su zene manjina u tom sistemu..na sto muskaraca dolazi tek desetak zena koje su,
uzgred budi receno, dok su stigle do tog polozaja, medijski spaljivane kao vestice jedno milion puta...

Kada kazes da su zene i dalje u manjini pretpostavljas da o misljenju zena odlucuju opet neki muskarci....jer se zensko misljenje kotira nize i ne dobija podrsku, medjutim, nacin na koji zene odlucuju je drugaciji nego nacin muskaraca. Zene prvo dobiju podrsku u direktnim komunikacijama, pa tek onda postave problem sigurne u uspeh, muskarci prvo postave problem pa tek traze podrsku.
Pa ako uzmemo, ne samo da je broj zena u intelegenciji mnogo visi nego ikad, cak pretezan onda je jasno da trojica, pet ili 11 sudija od kojih je recimo 5 zena nisu ti koji donose odluke....

Kada kazes da su zene i dalje u manjini pretpostavljas da o misljenju zena odlucuju opet neki muskarci....jer se zensko misljenje kotira nize i ne dobija podrsku, medjutim, nacin na koji zene odlucuju je drugaciji nego nacin muskaraca. Zene prvo dobiju podrsku u direktnim komunikacijama, pa tek onda postave problem sigurne u uspeh, muskarci prvo postave problem pa tek traze podrsku.
Pa ako uzmemo, ne samo da je broj zena u intelegenciji mnogo visi nego ikad, cak pretezan onda je jasno da trojica, pet ili 11 sudija od kojih je recimo 5 zena nisu ti koji donose odluke....
..ti i ja izgleda zivimo u dijametralno suprotnim svetovima...:lol:
Moj svet je krcat muskarcima..majkemi...

..a ti mislis da je to bilo kao neko glasanje za predsednicke izbore pa gradjani zajednicki
odlucili da nekom uskrate neka prava..:lol:
Naravno da nije bilo tako. Izglasan je predlog obnove zakona o zabrani abortusa pa su ovi sa vrha
odlucili u ime svih zena da kao obnove taj zakon..
Naravno da su zene manjina u tom sistemu..na sto muskaraca dolazi tek desetak zena koje su,
uzgred budi receno, dok su stigle do tog polozaja, medijski spaljivane kao vestice jedno milion puta...
Ne, nego je ponistena odluka od pre 50 godina da svaki gradjanin ima prava, pa i zena da odluci o sebi sta je dobro , a sta nije....sto jeste jedan od postulata ustava mnogih drzava u svetu....posto se ovde radilo o odluci da se izvrsi pobacaj voljom zene onda je to bila revolucionarna odluka koja je samo izjednacila stavove po drzavama....koji su se i tada razlikovali.

..ti i ja izgleda zivimo u dijametralno suprotnim svetovima...:lol:
Moj svet je krcat muskarcima..majkemi...
a moj svet je onda mnogo lepsi...hahahahah

Recimo ono sto znas sigurno je...da u sudovima u Srbiji je 90 i vise procenata zena, u medicini je taj odnos nesto manji, katedre su pune asistentkinja, makar muskarci drzli katedru, arhitektura...visak zena....komericijala i finsnsije....banke vrve od zena....znaci na tom intelektualnom planu drzava gaji zene, muskarci obavljaju posao ...
A sektasenje? Muskarci ne mogu ni ekipu da skupe za basket....a o vaznim odlukama se pitaju zene....

Ne znam da li me razumes? Takve odluke se ne donose na savetovanjima, vec kao misljenje uticajnih ljudi, gde zene ucestvuju u velikom broju....pa je onda nevazno ko ce da objavi presudu....

Poslednja izmena:

Back