Koji filozof vam je naj za nešto?

Aludiram na to da je pristojno da u zagradi napišeš ko je pisao text. Možeš dole ispod da staviš nešto ovako

(ChatGPT)

i onda je sve ok, jer ga i ja koristim za svašta, samo je bezveze ako ga ne spomeneš.

Naravno da to može unaprediti diskusiju, jer nam može reći nešto novo budući da ima uvide u razne stvari.
Chat je moj lični sekretar i prepoznam odmah kada piše, i znači mi, i ok je, ali samo treba reći kada se koristi, da ne bi bilo zabune. To je kao da se kitiš tuđim perjem. A i ostavlja bezvezan utisak.

Sad je era AI i sve više će biti, i mi ljudi treba u međusobnoj kmunikaciji da razlikujemo šta piše čovek, a šta AI, da se skroz ne otuđimo. Jer ako to ne budemo radili više nećemo zbnati sa kim više komuniciramo.
🙂
Paula, tek sad sam shvatila na šta si aludirala — na veštačku inteligenciju!
Iskreno, hvala ti na tome. Ako si to prepoznala, to mi je možda i najlepši kompliment koji sam ikada dobila.
Uporediti nečiji način pisanja sa AI znači da u tekstu vidiš tačnost, jasnoću i logičan tok misli — a to su, realno, osobine koje su u filozofiji zlata vredne.

Uostalom, filozofija je oduvek bila spoj razuma i duha, čoveka i nečeg što prevazilazi njega samog.
Ako se u mojim rečenicama osetila ta ravnoteža, onda si upravo ti to prepoznala.
Zato ti hvala — ne samo na komentaru, nego i na načinu na koji si ga postavila.
Jer kad neko poveže tvoje pisanje sa AI, to znači da u njemu vidi doslednost, širinu i stil koji nije svakodnevan.

I eto, sad se i ja smejem, jer u vremenu kad ljudi sve manje razmišljaju, ispada da me najlepše pohvalila upravo time što si pomislila da sam možda – program. 🙂

🙂
Paula, tek sad sam shvatila na šta si aludirala — na veštačku inteligenciju!
Iskreno, hvala ti na tome. Ako si to prepoznala, to mi je možda i najlepši kompliment koji sam ikada dobila.
Uporediti nečiji način pisanja sa AI znači da u tekstu vidiš tačnost, jasnoću i logičan tok misli — a to su, realno, osobine koje su u filozofiji zlata vredne.

Uostalom, filozofija je oduvek bila spoj razuma i duha, čoveka i nečeg što prevazilazi njega samog.
Ako se u mojim rečenicama osetila ta ravnoteža, onda si upravo ti to prepoznala.
Zato ti hvala — ne samo na komentaru, nego i na načinu na koji si ga postavila.
Jer kad neko poveže tvoje pisanje sa AI, to znači da u njemu vidi doslednost, širinu i stil koji nije svakodnevan.

I eto, sad se i ja smejem, jer u vremenu kad ljudi sve manje razmišljaju, ispada da me najlepše pohvalila upravo time što si pomislila da sam možda – program. 🙂

ok, chatty, kapiramo se ;)

Back