Bakšiš

Obicaji. Svako selo ima svoje obicaje.
U Nemackoj je obicaj, kada nekom zelis da se zahvalis za nesto, da poklonis neki vaucer.
Recimo, svi zivi pazare u TK Max radnjama, i pokloniti vaucer za tu radnju je okej.
Ili, nema zene koja nesto ne kupuje u dm-u.
Itd.

Kad malo bolje razmislim, vaucer je ekstra poklon umesto baksisa.
Običaj je da prodavačici pokloniš vaučer? Prodavačici? Nije ti to drugarica, koleginica. Ali dobro, ako ti tako kažeš.

Običaj je da prodavačici pokloniš vaučer? Prodavačici? Nije ti to drugarica, koleginica. Ali dobro, ako ti tako kažeš.
Pa vec 8 godina kupujem kosulje kod nje, bukvalno smo kao neki prijatelji, i bas sam zadovoljan uslugom.
Nije obicna prodavacica, stvarno mi resi dilemu i donese mi "na noge" tacno ono sto mi treba.
Bukvalno bolje od mene zna kakva kosulja ide za sta, i uvek odabere savrsenu velicinu.

Pa nije isključivo kusur možda :D
Ja stvarno skupim godišnje za registraciju auta, moje lično pravilo je da ubacim minimalno 2 km dnevno, nekada to bude 3, nekada 4, nekada 5, ali nikada manje od 2.
to je druga stvar, ti namenski ostavljas, ovaj prica da stavlja sta mu pretekne..brate nema sanse da ima toliko sitnioh novcica svaki dan na ime kusura a da usput ne da u prodavnici ni jedan jer uvek obavezno traze prodavci sto sitinije tako da ta sitnina ne moze da mu opstane u novcaniku a i znas sta je 50 do 100 dinara u metalu?, prepunilo bi mu i otezalo novcanik.

Pa možda nije samo metal, ne znam. E pitaću ga baš!
bas pitaj..
znas koja je tezina u metalu za tu kolicinu novca?

da je sve imao bas u petodinarkama a slozices se da nema sanse da je imao iskljucivo po 5 dinara on bi morao za 20.000 da ima minimum 4.000 kovanica.

sad sam pogledao.
tezina kovanice je 6 grama sto znaci da mu je 20.000 dinara u kovanicama preko 24 kilograma.

a posto si rekla i vise a koristio je i druge kovanice on je brat bratu imao svakog meseca oko 30kg novcica.. kako je trosio 4 do 5 hiljada kovanica?
gde ih je nosio, kako ih je plasirao dalje?

..naivna si ti puno :D

bas pitaj..
znas koja je tezina u metalu za tu kolicinu novca?

da je sve imao bas u petodinarkama a slozices se da nema sanse da je imao iskljucivo po 5 dinara on bi morao za 20.000 da ima minimum 4.000 kovanica.

sad sam pogledao.
tezina kovanice je 6 grama sto znaci da mu je 20.000 dinara u kovanicama preko 24 kilograma.

a posto si rekla i vise a koristio je i druge kovanice on je brat bratu imao svakog meseca oko 30kg novcica.. kako je trosio 4 do 5 hiljada kovanica?
gde ih je nosio, kako ih je plasirao dalje?

..naivna si ti puno :D
Zašto sve mora biti u kovanicama?

Ma naivna, kao francuska sobarica.

...a krojacki metar joj visi preko vrata i pada na bujne grudi, koje se malo naziru ispod poluprovidne bele kosulje, osmeh od uveta do uveta kad udjem u radnju i sretnu nam se pogledi, crna kosa, plave krupne oci....pa kada pridje da mi izmeri obim ramena i slucajno nasloni grudi na moje....

Uh, idem u ponedeljak da kupim jos jednu kosulju 😂😂😂

(zaiebavam se, od svega je istina samo krojacki metar, boja ociju i osmeh)

Evo jos jedan podatak, nije direktno vezan za temu, ali nekako jeste.

Ne znam da li ima u Srbiji, da u Starbucks mozes da kupis gift-card sa odredjenom kolicinom novca, i onda tu karticu ili poklonis ili koristis (da ne moras novac stalno da vadis kad placas)
Elem, kaze internet, da u svakom moment Starbucks ima kupljenih gift-cartica u vrednosti $1 milijarde. Drugim recima, naplatili su $1 milijardu, a da nista nisu prodali, znaci besplatan novac bez kamate. 😀
A drugi podatak je da je, na primer prosle godine, nesto oko $180 miliona ostalo nerealizovano, tj nikad kartice nisu ni upotrebljene 😉

Zašto sve mora biti u kovanicama?

Ma naivna, kao francuska sobarica.
i pazi .. taj sistem o kome on prica je sistem kao samozvanih lajf kouceva sa interneta koji te uce kako da usparas godisnje 5 hiljada evra.

vrlo prosto.. svaki dan ostavljaj 15 evra sa strane.

a kako bre da ostavis 450 evra mesecno ako ti je plata 500.600 evra?

brate ako on ne trosi novac koji dobija kao kusur ima on dovoljno i isto bi postigao kao i da je odmah po prijemu plate uzeo 200 evra i stavio sa strane.
folira se.

Slične teme

Back