- Poruka
- 122.409
nema sanse da mu ostaje 50 do 100 dinara u metalu dnevno..prosto nije moguce.Verujem mu jer znam kakav život vodi: prodavnica, restoran, kafić pre podne, kafić popodne.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nema sanse da mu ostaje 50 do 100 dinara u metalu dnevno..prosto nije moguce.Verujem mu jer znam kakav život vodi: prodavnica, restoran, kafić pre podne, kafić popodne.
Иди бре, баш ћу да је усрећим са два динара.a sta fali?
ako te je prodavacica lepo posluzila zasto kelner ima vise zasluge da ga dobije od neke prodavacice?
Običaj je da prodavačici pokloniš vaučer? Prodavačici? Nije ti to drugarica, koleginica. Ali dobro, ako ti tako kažeš.Obicaji. Svako selo ima svoje obicaje.
U Nemackoj je obicaj, kada nekom zelis da se zahvalis za nesto, da poklonis neki vaucer.
Recimo, svi zivi pazare u TK Max radnjama, i pokloniti vaucer za tu radnju je okej.
Ili, nema zene koja nesto ne kupuje u dm-u.
Itd.
Kad malo bolje razmislim, vaucer je ekstra poklon umesto baksisa.
Pa možda nije samo metal, ne znam. E pitaću ga baš!nema sanse da mu ostaje 50 do 100 dinara u metalu dnevno..prosto nije moguce.
Pa vec 8 godina kupujem kosulje kod nje, bukvalno smo kao neki prijatelji, i bas sam zadovoljan uslugom.Običaj je da prodavačici pokloniš vaučer? Prodavačici? Nije ti to drugarica, koleginica. Ali dobro, ako ti tako kažeš.
to je druga stvar, ti namenski ostavljas, ovaj prica da stavlja sta mu pretekne..brate nema sanse da ima toliko sitnioh novcica svaki dan na ime kusura a da usput ne da u prodavnici ni jedan jer uvek obavezno traze prodavci sto sitinije tako da ta sitnina ne moze da mu opstane u novcaniku a i znas sta je 50 do 100 dinara u metalu?, prepunilo bi mu i otezalo novcanik.Pa nije isključivo kusur možda
Ja stvarno skupim godišnje za registraciju auta, moje lično pravilo je da ubacim minimalno 2 km dnevno, nekada to bude 3, nekada 4, nekada 5, ali nikada manje od 2.
Ne pljune ti u kafu...a sta fali?
ako te je prodavacica lepo posluzila zasto kelner ima vise zasluge da ga dobije od neke prodavacice?
I u Francuskoj je 15% uracunati deo usluge. Pa opet, tip se uglavnom se ostavlja.U restoranima je procenat 10-20%, dok je u nekim zemljama deo računa, kao u Italiji npr. Nema hoćeš-nećeš, na računu ti je i to je to.
bas pitaj..Pa možda nije samo metal, ne znam. E pitaću ga baš!
Ne možeš kokice na ulici naprimerTip je jedna od malobrojnih stvari zbog koje trebam imati cash kod sebe.
A to me nervira, sto kad sve moze da se plati NFCjem.
To nikad nisam ni uzeo. xDNe možeš kokice na ulici naprimer
Tačno sam znalaTo nikad nisam ni uzeo. xD
Zašto sve mora biti u kovanicama?bas pitaj..
znas koja je tezina u metalu za tu kolicinu novca?
da je sve imao bas u petodinarkama a slozices se da nema sanse da je imao iskljucivo po 5 dinara on bi morao za 20.000 da ima minimum 4.000 kovanica.
sad sam pogledao.
tezina kovanice je 6 grama sto znaci da mu je 20.000 dinara u kovanicama preko 24 kilograma.
a posto si rekla i vise a koristio je i druge kovanice on je brat bratu imao svakog meseca oko 30kg novcica.. kako je trosio 4 do 5 hiljada kovanica?
gde ih je nosio, kako ih je plasirao dalje?
..naivna si ti puno
Imam neke kutijice gde ostavljam i mrzi me da ih menjam za papir.Ili rasute po torbi/ rancu.Не волим кованице. Сакупим десет динара и одмах мењам за папир.
i pazi .. taj sistem o kome on prica je sistem kao samozvanih lajf kouceva sa interneta koji te uce kako da usparas godisnje 5 hiljada evra.Zašto sve mora biti u kovanicama?
Ma naivna, kao francuska sobarica.
Nedavno su mi se smejali jer sam rekao da ne znam kad sam uzeo nešto na trafici.Tačno sam znala