Frederick_
Elita
- Poruka
- 18.797
Nije obicaj i uvredio bih je.pa sto nisi dao.
Ne radis nista protivno obicaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije obicaj i uvredio bih je.pa sto nisi dao.
skrtico.Nije obicaj i uvredio bih je.
Ne radis nista protivno obicaju.
Brate, dao bih joj 50% baksis da je obicaj.skrtico.
ja placam karticama i nema kusura.Ја увек узмем кусур. Динар - динар.
Moja slaba tačka su zapravo frizerke.Ali to je druga tema![]()
Ja kusur uzimam od kad mi je jedna žbljoha usitnila 100 maraka zbog 10 feninga. Siću ostavljam u kasicu, za godinu skupim za registraciju auta, rijetko mi zafali koja marka, obično bude i viška.Ostavljam u ugostiteljskim objektima, frizer, kozmetičar i točiocu na pumpi. Ulični svirači naravno.
U restoranima je procenat 10-20%, dok je u nekim zemljama deo računa, kao u Italiji npr. Nema hoćeš-nećeš, na računu ti je i to je to.
Drug mi je rekao da je pre 2 godine odlučio da više ne ostavlja sitan kusur u prodavnici već sav metalni novac iz novčanika na kraju dana stavlja u jednu posudu. Posle godinu dana je izbrojao preko 20.000 din.
Ja sam krenula ali odustala. Sramota me da tih dinar-dva-pet uzimam uvek. Samo kada su prodavci nadrndani i neprijatni.
Ко, јел ја?E pretera ga!
valjda frizeri, kuku kuda ide ovaj svet.Moja slaba tačka su zapravo frizerke.Ali to je druga tema![]()
ti ne ostavljas baksis?Ко, јел ја?
Моје су паре, узећу их.
Тако је најбоље.ja placam karticama i nema kusura.
У самопослузи да остављам бакшиш?ti ne ostavljas baksis?
A ne takva slaba tačka.valjda frizeri, kuku kuda ide ovaj svet.
Razlicita je situacija u USA nego u Evropi. Za konobare i jos poneki tip posla, poslodavac ima pravo da plati ispod zagarantovanog drzavnog minimalca. Ideja je, poslodavac je obavezan da plati neku mizeriju za start, ali je voljan da zaposljava uvek (znaci ako hoces dodatni posao, mozes za dan da ga nadjes). Zaposleni dobija baksis, i kad se sabere baksis + sica od poslodavca, oni predju zagarantovani minimum (ili zarade vise ako je dobar restoran)uUSA jwe jos gore.
u nekim objektima je tip vec ugradjen u fiskalni racun i ti prakticno dajes baksis i pre usluge iako ne znas ni kakva ce biti
Ne, nego Fred sa vaučeromКо, јел ја?
Моје су паре, узећу их.
Ti bakšiš daješ banksterimaja placam karticama i nema kusura.
drug te je slagao jer se racunica ne slaze.Ostavljam u ugostiteljskim objektima, frizer, kozmetičar i točiocu na pumpi. Ulični svirači naravno.
U restoranima je procenat 10-20%, dok je u nekim zemljama deo računa, kao u Italiji npr. Nema hoćeš-nećeš, na računu ti je i to je to.
Drug mi je rekao da je pre 2 godine odlučio da više ne ostavlja sitan kusur u prodavnici već sav metalni novac iz novčanika na kraju dana stavlja u jednu posudu. Posle godinu dana je izbrojao preko 20.000 din.
Ja sam krenula ali odustala. Sramota me da tih dinar-dva-pet uzimam uvek. Samo kada su prodavci nadrndani i neprijatni.
uf, sad mi je lakse :smajlikojibriseoznojenocelo:A ne takva slaba tačka.![]()
Obicaji. Svako selo ima svoje obicaje.E pretera ga!
a sta fali?У самопослузи да остављам бакшиш?
Pa nije isključivo kusur moždadrug te je slagao jer se racunica ne slaze.
20.000 u 365 dana je oko 55 dinara dnevno.
na stranu sto sigurno nije svaki dan kupovao tako da te laze jer nema sanse da mu je dnevno na ime kusura ostajalo 50 do 100 dinara u metalnim dinarcicima..