AU pair in USA

Voljela bih pronaci obitelj sa balkana ... ne znam bas najbolje engleski.Pa mislim da bi mi bilo puuno lakše da neko u porodici priča moj jezik ;(
Kako vi i vaš engleski?? :P
Moja prijateljica vratila se ove godine,bila je 2godine u Washingtonu,i kaže da joj je bilo fenomenalno.Ona preporučuje New York jer pruža sve što mladi traže.Skoro svaki vikend putovala je za New York.
Ona isto tako nije baš znala engleski al se nekako snašla uz pomoč tečaja.
Tog me malo strah :(

Drage moje devojke, ja sam se pre 2 sata vratila sa razgovora za vizu! ODBIJENA SAM! :sad2: Ne znam šta je bio problem, ali meni je razgovor tekao sasvim opušteno, pitao me je gde radim, koliko dugo zašto sam se odlučila za ovaj program, pitao me je malo o porodici u koju idem, ja sam bila dosta samouverena, odgovarala sam na postavljena pitanja, i bila gotovo sigurna da prolazim, da bi me konzul iz čista mira pitao, da li imam dečka u USA??? Na šta sam ja rekla da nemam, on mi je rekao nažalost viza vam nije odobrena, i da mi ne preporučuje da više apliciram za ovu vrstu vize, možda za neku drugu, na šta sam ja postavila pitanje, a zbog čega??? Da bi mi on rekao da nisam bila iskrena u odogovorima koje sam davala!!! Ja opet, ali šta, u šoku, i on meni, morate davati 100% tačne odgovore na postavljena pitanja i to je bilo to!!! Tako da pazite stvarno šta pišete, po forumima, ja ne znam odakle njima ta informacija, ja iskreno sumnjam da oni imaju vremena da sede i švrljaju po ovim našim forumima! Ali očigledno da imaju neke svoje izvore, jer ja jesam pisala, da bi da ubodem NY da bi bila blizu dečka, ali ono, ni na kraj pameti mi nije bilo da će iko čitati, ako je to uopšte razlog odbijanja, ali to jesam slagala! Sve u svemu pamet u glavu! Ja sam jako tužna, jer ne znam koje su šanse da dobijem sad ikakvu vizu kod njih bilo kad :((( Sve mi je palo u vodu!

Ako mene pitas, moj engleski i ja samo na Vi jos uvek i zato sam se prijavila na ovaj program, ali ako nisi bas dobra u komunikaciji tvoja potraga ce malo potrajati.

- - - - - - - - - -

Sanja, mnogo mi je zao, sve su prilike da ce nas biti mnogo odbijenih :(

@Sanja: Zao mi je sto ti se to desilo. Ne znam da li su negde nasli informaciju da imas decka u USA, ali znam da su oni trenirani da kopaju I iskopaju neistine. Mozda je tokom razgovora nekako dosao na ideju da imas nekoga u USA, a ako si na obrascu napisala da nemas nekoga iz porodice, onda je mozda logicno da je sledeca sumnja bila na decka.

Napisala sam na ovom forumu jednom prilikom kada sam se uključila u priču, spomenula sam samo jednom, sumnjam da imaju toliko vremena da vršljaju po ovom forumu i gledaju svaku moju rečenicu i vašu jednog dana?! Ali kako sam od juče se čula sa brdo ljudi, saznala sam da imaju uvid u vas fb profil, mogu da bez problema se uloguju i isčačkaju šta im treba, tako da eto... ne samo fb nego sve socijalne mreže, aplikacije whatsapp ako imate eto i tu tek, a ja sam naravno u svakodnevnoj komunikaciji sa njim i tako je ispalo! Više ne mogu da mozgam, jer je realno to bila jedina stvar koju sam slagala... Inače, nisam imala u planu da idem samo zbog dečka, nego da idem na program, vredno radim, a ako je moguće da spojim lepo sa korisnim! Ali eto... :( Inače, sa porodicom sam u kontaktu, oni su zvali agenciju raspitali se, oni će navodno da ulože žalbu na moju vizu, zvaće me ovih dana neko iz agencije, oni će u ponedeljak da idu u naš konzulat u NY, mama je već pisala mail ovde u njihovu ambasadu u BG, ali mislim da od toga nema ništa, nisam ja jedina koja je odbijena, sad će baš oni što toliko urgiraju, da mene ponovo proveravaju i da daju njima informacije, baš ih briga... Tako da devojke, ja mislim da sam moj au pair staž odradila i pre vremena... :sad2: Vama želim puno sreće, bez laganja u ambasadii i muljanja, pratiću forum, ako mogu nekako da pomognem sa nekim pitanjem, ali u suštini i nisam neko ko može da bude dobar primer, izgleda! Pozdrav svim devojkama! :bye:

Sanja'87, ako nisi uspela kao Au Pair ne mora da znacis da ne mozes otici na drugi nacin. Zao mi je, mnogo si truda ulozila u sve ovo, ali verovatno ces naci resenje. Nadam se da ces ostati sa nama ovde na forumu da se druzis, i nije sve tako crno kao sto sad izgleda .

Žao mi je sanja :(
Evo da Vam javim cure...moja frendica @Es88 je sinoc stigla u New york..Odusevljena je.i presretna sam sto je sve dobro prošlo.čule smo se vec vise puta. :))
Ja nazalost jos nisam nasla porodicu i sve me vise strah jer neznam dobro pricat engleski,zaadnja porodica me zbog tog i odbila a bas su mi se dopali :(( ne znam sta da radim zelim ici sto prijeee

Pozdrav svima! Vidim ima puno novih devojaka, lepo lepo :)
Moj savet: birajte, birajte i birajte!!!
Naoruzajte se strpljenjem i snagom jer se ovde zaista radi, pogotovo gde ima vise dece ;)
Ne ocekujte previse porodicnu atmosferu jer ste vi, na kraju svega, u njihovim ocima ipak samo devojka koja je dosla iz siromasnije zemlje, i koja je tu da radi i radi. Sve ce biti na vama i zato dobro birajte kod koga i gde cete(nikako u manja mesta koliko god da deluju fino ;) ) I da, ako vam kazu da cete imati jedan raspored pre dolaska, ne mora da znaci da ce tako i biti kad dodjete jer imaju pravo da vam menjaju mnogo sta u vasim zivotima. :/ Pare su smesne, iako $800 deluje mnogo, za ove uslove je smejurija..
Sve u svemu, ja sam bila presrecna kad sam se prijavila da dodjem, a evo posle 6 meseci mog boravka ovde, mogu vam reci da program nije ispunio moja ocekivanja i da bih dobro razmislila da li bih se prijavila za ovo. Pozdrav i pisite ako vas zanima nesto, cmokk! :)))

Pozdrav devojke, zelim da vas sve pozovem u ovu avanturu. Ali morate da imate samo jednu misao na umu, od Amera ocekujte neocekivano. U jednom trenutku ce vas voditi na Havaje, dok ce u drugom da vam zabodu nož u ledja, i to sve sa osmehom. To sto se osmehuju ne znaci da vas vole, nego je to cisto deo njihove kulture. Bitno je da znate da za sve sto vas zadesi ovde postoji resenje, ima nas mnogo u istom sosu. :D. Tu smo da se ispomazemo. Skoro sam 7 meseci ovde, idem iz problema u problem, al necu da odustanem, jer kako god bolja je finansijska situacija za nas mlade ovde nego na Balkanu. A i zavolela sam ovaj zivot pun neizvesnosti. :) Ljubim vas punoooo. I ako neko ima neko pitanje tu sam. :zcepanje:

Cao devojke, i ja sam se prijavila za taj program, ali nesto mi se cini citajuci forum da je dosta devojaka odbijeno :( SANJA 87 mislim da je pre razlog sto si odbijenaT tvoji ispiti, jer ako nisi dala ispit u skorije vreme to znaci da ti mozda fakultet ne ide i da postoji verovatnoca da ces ostati tamo..Tako da kontam da su te zato odbili :(((

Poslednja izmena:
Drage devojke da se nadovezem na pricu Sanje87, bas su nam pre neki dan pricali na fakultetu da sluzbe drzave u kojoj je registrovana kompanija imaju pravo da provere podatke koje kompanije imaju o korisnicima(banalan primer, google, facebook i sl su registrovani u USA, znaci njihova federalna sluzba ima pravo da proverava)... Daleko od toga da zelim da izazovem paniku, sitne smo mi ribe za njih da se bakcu da proveravaju, ali cisto valja znati :) ima li koja od devojaka da ide preko Wizantiane ili generalno interexchange? Naime, pre 20ak dana su azurirali sajt i trazili nam da popunimo jos par podataka...Od tad me nijedna porodica nije gledala a kada udjem na passport pise da je potrebno da posaljem agencije onu svu dokumentaciju koja je bila potrebna pre nego sto sam bila ready to match :) Pisala sam tada devojci iz agencije ali mi je rekla da ce se to regulisati i od tad nista i dalje stoji, porodice ne gledaju, ne znam cak ni da li sam vidljiva za porodice jer mi traze sve ono da ponovo dostavim. Interesuje me ima li jos koja devojka slicnu situaciju? Pozdrav

Cao devojke, i ja sam se prijavila za taj program, ali nesto mi se cini citajuci forum da je dosta devojaka odbijeno :( SANJA 87 mislim da je pre razlog sto si odbijenaT tvoji ispiti, jer ako nisi dala ispit u skorije vreme to znaci da ti mozda fakultet ne ide i da postoji verovatnoca da ces ostati tamo..Tako da kontam da su te zato odbili :(((

Jeste istina da nisam dala nijedan ispit, ali nisam išla na kartu studenta, nisam ni nosila index ni potvrdu sa faxa, već potvrdu sa posla o jednogodišnjem odsustvu, tako da nije to...

Posle duzeg vremena iscitavanja ovog foruma, konacno da vam se i ja pridruzim ;) Nadam se da oni koji su vec tamo uzivaju :) Kao sto je neko vec napisao pre mene, mnogo mi je zao sto stare clanice foruma vise nisu aktivne, iskreno volela bih da znam da li su se snasle i uspele da ostvare svoje American dreams :) U svakom slucaju, hvala im, gde god da su, kao i vama, aktivnim ali i Florrie, koja je ovde kao najiskusnija :) Sto se mene tice, ja planiram da idem krajem ove ili pocetkom sledece godine, ali me zanima jedna stvar: Da li je moguce otici kao master student? I da li je neka od vas otisla kao master student?

Ja bih volela da odem u Kaliforniju, to je zemlja mojih snova :) Jel neka od vas mozda tamo? Cula sam da je uzasno skupa. I jos jedna stvar, znam da je mnogo vas reklo da je Amerika nezamisliva bez auta, ali ja nemam vozacku i zbog ovog novog zakona mi se ne isplati da sada polazem jer dobijam probnu na godinu dana sa kojom ne mogu da izvadim medjunarodnu, pa me zanima da li je neka od vas otisla bez vozacke i koliko dugo je cekala na porodicu buduci da nam je izbor suzen?

Cao devojke! Ja sam u remach procesu. Porodica mi je napisala prelepo pismo kao preporuku. Tako da se nadam boljem. Ako neka od vas koja je u USA, ili zavrsava program i zna neku porodicu koja trazi au pair preko Au pair care, bilo bi super da me kontaktira u privatnoj poruci da razmenimo kontakt podatke. Devojke ja mislim da treba da se orjentisete na bezbroj mogucnoti u vase slobodno vr, da se zabavite, upoznate, iskusite, a sto se porodica tice, hm radite dobro svoj posao i ne ocekujte da vas tretiraju kao clana porodice jer su im njihova deca dovoljna. ;) Mada ja i dalje verujem u dobre ljude i dobre porodice, tako da blago devojkama koje potrefe takve porodice. Ja znam puno devojaka ovde, iz drugih zemalja koje su presrecne sa svojim host porodicama, uz sve njihove mane (koje svako od nas ima). ;) Ali mi smo izgleda malo drugacije prirode, jer zivot u Srbiji jeste banja kad su neke stvari u pitanju i bas mi nedostaje. Nadam se da cu izdrzati celu god u USA da iskusim sve prednosti koje au pair pruza... Ne zurite devojke sa izborom, pa makar i celu godinu trazile, da ne bi dosle u situciju kao ja, NE BIRAJTE MALA MESTA, jako su dosadna za nas koji smo navikli na zivlju atmosferu u gradovima pa cak i nase selo je zivlje od ovih "malih gradova"! Cekajte ako treba i sest meseci da vam se javi dobra porodica iz dobrog mesta! NE prihvatajte porodice sa vise od 2 dece! Ovde je mnogo teze cuvati decu! ;) Ne birajte stay at home mame! To je moje misljenje i moj pogled! Gledajte da birate sad, kad imate priliku jer ova godina moze da vam bude prelepo iskustvo ako pametno birate! A i ne zurite jer ce vam ubrzo nedostajati sve i svako, pa cak i oni ljudi koji vas sad nerviraju! Hahahaha ;)

Back