AU pair in USA

Posle duzeg vremena iscitavanja ovog foruma, konacno da vam se i ja pridruzim ;) Nadam se da oni koji su vec tamo uzivaju :) Kao sto je neko vec napisao pre mene, mnogo mi je zao sto stare clanice foruma vise nisu aktivne, iskreno volela bih da znam da li su se snasle i uspele da ostvare svoje American dreams :) U svakom slucaju, hvala im, gde god da su, kao i vama, aktivnim ali i Florrie, koja je ovde kao najiskusnija :) Sto se mene tice, ja planiram da idem krajem ove ili pocetkom sledece godine, ali me zanima jedna stvar: Da li je moguce otici kao master student? I da li je neka od vas otisla kao master student?

Možeš otići i kao master student ako pred sobom imaš bar još nekih 5 ispita, i ako si redovno polagala prethodne. I pošto se podrazumeva da sebe već vidiš na nekoj radnoj poziciji ovde ( to moraš nekako istaći), onda će ti ta jedna godina koristiti da unaprediš poznavanje eng. koji je skoro pa postao uslovan za pronalazak posla. Ukoliko vežbaš vožnju tj
. uzimaš časove ovde, mislim da možeš i tamo polagati bez obzira imala međunarodnu ili ne. To bi mogla neka od devojaka koje su tamo da nam kaže.

Ja sam bila pocetkom Juna... :)

I kako je bilo? Sta su te pitali? Jel si se prijavila kao zaposlena ili kao student? :)

- - - - - - - - - -

Možeš otići i kao master student ako pred sobom imaš bar još nekih 5 ispita, i ako si redovno polagala prethodne. I pošto se podrazumeva da sebe već vidiš na nekoj radnoj poziciji ovde ( to moraš nekako istaći), onda će ti ta jedna godina koristiti da unaprediš poznavanje eng. koji je skoro pa postao uslovan za pronalazak posla. Ukoliko vežbaš vožnju tj
. uzimaš časove ovde, mislim da možeš i tamo polagati bez obzira imala međunarodnu ili ne. To bi mogla neka od devojaka koje su tamo da nam kaže.

Lolita mislis da nece dati vizu ako nisu redovno davani ispiti? :(

I kako je bilo? Sta su te pitali? Jel si se prijavila kao zaposlena ili kao student? :)

- - - - - - - - - -

Isla sam kao student, OK je u principu, on dok te pita sve vreme nesto kucka :) Mene je pitao da mu akzem nesto o porodici, zasto idem, kad planiram da zavrsim ispite, gde sam poslednji put putova, zbog cega, ime coveka kod god cuvam dete, kako sam ga upoznala. I to je to , jako je kratko trajalo najvise 5 minuta, mada se meni cinilo i krace.... Srecno!

- - - - - - - - - -

Isla sam kao student, OK je u principu, on dok te pita sve vreme nesto kucka :) Mene je pitao da mu akzem nesto o porodici, zasto idem, kad planiram da zavrsim ispite, gde sam poslednji put putova, zbog cega, ime coveka kod god cuvam dete, kako sam ga upoznala. I to je to , jako je kratko trajalo najvise 5 minuta, mada se meni cinilo i krace.... Srecno!

Pa super, a reci mi koliko je tebi ispita ostalo? :) Kad putujes?

Veliki pozdrav za sve...
Vec 2 godine planiram da se prijavim na program... Molila bih raspolozene da mi odgovore na par pitanja
Da li tih 500$ koliko program kosta ukljucuje i kartu do tamo poštp na njihovom sajtu piše samo povratnu kartu?
I s obzirom da sam ja zavrsila fakultet pretpostavljam da mi treba potvrda za vizu da sam zapooslena.. Pa sad ne znam koliko je uverljivo da uzmem potvrdu od nekog poznanika koji drzi neki servis ili pošto trenutno na određeno radim u školi ne znam da li bi ta potvrda bila dovoljna... Hvala unapred

Da li tih 500$ koliko program kosta ukljucuje i kartu do tamo poštp na njihovom sajtu piše samo povratnu kartu?
I s obzirom da sam ja zavrsila fakultet pretpostavljam da mi treba potvrda za vizu da sam zapooslena.. Pa sad ne znam koliko je uverljivo da uzmem potvrdu od nekog poznanika koji drzi neki servis ili pošto trenutno na određeno radim u školi ne znam da li bi ta potvrda bila dovoljna... Hvala unapred
Porodica ti plaća kartu do njih. Treba ti potvrda da si zaposlena i to nešto uverljivo :) da ćeš da se vratiš da radiš

Hvala Lolita..
A jel kako bi ta potvrda trebalo da izgleda.. Posto radim u jednoj osnovnoj skoli do kraja avgusta ne znam da li bi njihova potvrda bila uverljiva.. Da li da uzmem i potvrdu o racunu u banci i da pitam moje da nesto prevedu na moje ime, cula sam da i to dolazi u obyir kao garancija... Sva sam se neso uspanicila oko te vize

Potrazi na Google-u primer potvrde. Na potvrdi neka pise da te ceka radno mesto po povratku iz Amerike. Treba ti racun iz banke, da imas neki novac. Ne moraju nista da prevode, racuna se i to sto roditelji poseduju, samo uzmi izvode iz katastra.

Hvala ti Lolitice do neba, znas koliko mi ovo znaci.. Sva sam se pogubila i uspanicila oko te vize... Nadam se da cu uspeti nekog da nadjem ko ce hteti da mi da tu potvrdu.. (nadam se da ce potvrda od jednog mog druga sto drzi servis bele tehnike biti dovoljno uverljiva)....
U kom si ti gradu

Cao devojke nisam ulazila na forum otkad sam u usa, videcete i same necete imati vremena odjednom kao da ste pale sa marsa, ne znate sta vas je snaslo a vec treba da radite, da se snadjete a da vam kazem da nisam znala kako da otkljucam vrata imala sam osecaj da misle da sam sisla sa brda, ali daaaaaaaaa sve je drugacije ovde!!
Moj savet vam je da ne ocekujete mnogo od svega ovoga ovo je samo jedini nacin za nas koji smo zavrsili studije a hocemo da dodjemo u ameriku! ovde se radi radi i radiiiiiiiiiiiii!!!
Amerikanci su foliranti, znaci sve fino sa vama jer su svesni da smo mi za njih jeftina radna snaga, jer realno ne mozete da zamislite koliko ovde uzimaju bejbisiterke na sat!!!
Ali bilo kako bilo videcete i same kako je kad dodjete!
Ne ocekujte da budete clanovi porodice i to sto vam pricaju jer to nikada necete biti, to sto pricaju kako imate hranu da da imate ali kad odu u market kupuju sta njima treba! sto se tice toga sto zivite sa njima to je tek sranje jer nemate ni malo privatnosti ako cuvate stariju decu ulazice vam u sobu, ako cuvate bebe budicete se non stop na plac!
ALI nije sve tako crno!!!! Ono sto je dobra stvar je da cete upoznati ameriku, razlicite ljude i verujte mi zivecete za vikend! kao i sve mi ovde, to nam dodje kao izduvni ventil jer smo sve vikendima po klubovima, barovima, festivalima, uglavnom se pije i druzi to je najbolji deo nedelje:)))
Nisam htela da vas obeshrabrim samo sam htela da budete realne i ne ocekujete nikakve BAJKE!!! Jedina bajka koju mozete da ocekujete je "pepeljuga" hahahahahahahahah jbg strasno sam realna!!!
PAAAAAAAAAAAAAAAAA.....SRETNO DEVOJKE MOJE:))))) Nauzivajte se u Srbiji falice vam nas narod!
Ako neka od vas dolazi u Cikago javite se:) pozdrav od jedne au pair:)

Pozdrav devojke...
Vec dugo planiram da idem na ovaj program ali posto sam zavrsila i osnovne i master studije jedini nacin da dobijem vizu je da upisem doktorske.. Sta mislite, da li je moguce da sa upisanim doktorskim studijama dobijem vizu?

Cao svima ,molio bih ako bilo ko moze da mi pomogne oko informacije oko dobijanja posla u Americi. Imam dvoje dece i planirao sam da odem iz ovog cemera sa porodicom. Stolar sam po struci imam preko 11 godina staza i iskustva u tom poslu. Imam 36 godina,i trenutno radim kao trener u mom klubu ,gde iskreno nema ni dinara. Ne bih da smaram nikog oko mojih problema sto idem,ali jednostavno cu reci,da sam u veoma teskoj situaciji. Bilo ko,pomozite .......

Back