AU pair in USA

I ja ovo jako volim u Americi,jer ako odem do postanskog sanduceta da pokupim postu u pidzami niko me nece kritikovati za razliku od nase zatucane Evrope.

"zatucane evrope"....?????!!!! tebi nisu sve ovce na broju.... pa njima je evropa imperativ i sami to priznaju. daj bre shtrokavi su za medalju i onda se izvlache na to "mi smo opushteni"....aha jeste prekjuche......vi ste prljavi neuredni i tachka....alo pa samo poglrdaj kola bilo chija iznutra....pa samo shto mrtvih chetnika nema unutra....
tebi ako je amerika bolja od evrope......treba pod hitno kod chika doktora.....

oh sad primetih....pa ti imash 21.....sad mi je sve jasno........... siroma..... sitna deca....

ej barabo ovde se dele korisni saveti..razmenjuju iskustva..prijatno druzi..ovo ti je au pair world..svako iznese svoje misljenje i postuje tudje..ovaj tvoj komentar nam je malo isprljao forum..

oh, vidim da se vodi diskusija o izlascima..

prvo pitanje za ninu: zasto toliko ne volis svoju zemlju? i evropu generalno, a imas samo 21?

gde si ti to bila u evropi pa si uvidela da je amerika bolja?
da li znate zasto ljudi dolaze u ameriku...jos od prvih naseljenika dolaze ovde jer im je obecan amerciki san a sta je to zapravo? samo san...tj. obecanje ludom radovanje:-)
ima ljudi kojima se svidja ovde i onih kojima se ne svidja....
svako ima pravo na to...
ja sam recimo upoznala devojku koja kuci nee da ide..ima 2 brata i sestru...i nece da ide kuci moli da ostane ovde....kaze kuci ce morati ozbiljno da radi..ovde ne mora sve joj je tako tako...voli host porodicu vise nego svoji rodjenu...ja to ne mogu da razumem...!!!

sto se tice izlazaka...meni se cini sto je otmenije mesto..tamo se desavaju cudnije stvari...:-)
i meni se svidja stvar da su ameri opusteniji sto u diskotekama...al do granice upoznavanja..jer kod nas stvarno momci ne prilaze...jednom godisnje mozda:-)
ovde bar 20 na vece pridje da se upozna..i bla bla...nekad su ok nekad ne..kazes im da nisi zainteresovana i u vecini slucajeva ce vas ostaviti na miru...

sto se tice akcenta tu je nina upravu jer kazu da im je to simpaticno i ludi su za devojkama iz evrope jer kao sto neko rece njima je evropa pojam i imperativ.... recimo ja nikad ne dizem ruku da odgovaram na neka pitanja na casu...ne zato sto ne znam nego sta ja ima da se trpam....ima dosta pametnih?!! amera koji ce to da rade...ali se desilo vec mnogo puta da ceo razred cuti jer ne zna odgovor i tada se pojavim ja...hahhahaahha
jao sto me ne vole:-)
salim se...ima par pacijenata..koji zapravo imaju misljenje o evropi sledece....

uh slucajno sam poslala.. cekajte ima jos:-)

DAKLE: jao zasto je euro visi od dolara...sta je sad dosla ovde da nam popuje...a ne znaju da kazu koji su clanovi u engleskom !!!!!

e...a isti ti ameri..cesto i ne putuju nigde..ni do najblizeg mesta...da li znate da oni ne znaju sta je pasos?

a o geografiji da ne govorimo...
meni se ovde ne dopada bas zbog toga sto ovde mozes na lak nacin da budes neko jer su svi ostali niko...
ovde je lakopobediti konkurenciju jer smatram da je nema..
ako bolje pogledate..sve vece firme ovde. ..i skoro svi pronalasci dolaze iz evrope ili odnegde drugde...
nasih doktora ovde ima koliko hocete,,,gde su njihovi?
zasto kod nas ljudi zavrse elektrotehniku ili neki drugi tezak fax i onda im ovi ovde daju milione da dodju i da rade za njih...jer ih smatraju genijima...nemaju svoje strucnjake...

ja se trenutno ne zalim kako mi je ovde..volim i da izadjem....i da putujem...al volim i kuci u kafanu da izadjem:-))
mozda srbija nije neka velika zemlja koja pruza kojekakve mogucnosti al generalno ne mozete reci da je usa bolja od evrope?!

i ovde ljudi razmenjuju svoja misljenja..ne moraju se svi sloziti i svi imaju razlicita iskustva...sve zavisi pod kakvom ste zvezdom rodjeni :-)i kako ste se snasli:-)
zato vam ja zelim da se ovde lepo provedete, naucite nesto korisno...i da shvatite odakle ste i ko ste..i sta zelite dalje u svom zivotu...jer ce vam to biti najznacajnija lekcija koju mozete da dobijete iz jednogodisnjeg iskustva ne samo u americi nego i da ste aupair bilo gde drugde:-)
poz za sve:-)

Sad Ja! :D Evo ovako, jos nisam otisla u Ameriku (samo sto nisam), nemam predstavu sta me tamo ceka (mozda nista) ali sam jako svesna sta ovde nikada nisam imala.Nemam 21, imam 26 i dosta god radnog iskustva po pa mogu da kazem jakim firmama!Od svega sto sam zaradila, danas nemam nista a stedela sam majke mi! Ako je neko odgovogran za moje najvece psihicke probleme koje vise nemam su ti ljudi sa kojima sam radila! Ako me je neko najvise povredio, to su bili ljudi kojima sam verovala! Od svoje 24 vise ne izlazim jer nemam gde a verujte mi da sam izlazaka zeljna! Da imam neku dobru masku, verovatno bih je stavljala po izlasku iz kuce da ne bih gledala pored koga prolazim jer se zaista lose osecam od tih pogleda "dobronamernih". Stvari stoje tako da ako cu svaki dan gledati Brankov most, meni zivot ne treba.Beograd vise ne postoji! Ja sam resila mesto zivljenja da promenim sa 15 god ali to je tek danas izvodljivo a kada pogledam iza sebe, ustvari sam rasla da bih otisla odavde! Cilj je sledeci da ako cu biti za njih glupa, seljanka, ili dosljak - oni nisu moji! Ako ce se seci glave, nece mi ih seci moj narod! A ako cu da budem ja ta koja ce da gleda sljam i kic - cisto sumnjam da ce biti veci od ovog ovde! Gotovo sam sigurna da ovo nije samo moja prica a to sto neki ljudi se bolje osecaju upravo kada su ovde, to je samo bolja komunikacija koju su uspostavili i ja im kazem svaka cast! Evropa jeste super ali valjda ta ogorcenost koju imamo nas tera da idemo dalje! Mislim da je glupo svadjati se sta je za koga pametno izabran zivot, posto svako ima razlog zasto je ovde ili tamo.Takodje mislim da ova devojka koja prica o prljavstini zna sta govori ali isto tako moj prvi komsija ima velike sanse da bude prozvan kao jos prljaviji.To je individualno! Samo je glupo biti negde na silu a ne svojom voljom!

u potpunosti razumijem kako se osjecas,odprilike smo generacija.ja sam u USA nasla sve ono sto mi je ovdje nedostajalo, kad kazes da ne izlazis a zeljela bi vjeruj da sam se ja tamo osjecala kao da imam ponovo 18, osjecala sam se ponovo mlada (mada to i jesam ali se nazalost ovdje osjecam starom i svi oko mene me cine starom), radila sam sve ono sto mi je ovdje bilo "zabranjeno" jer to zaboga ne prilici mojim godinama. meni je prijalo sto me niko ne zna, sto ti za jedno vece pridje po nekoloko momaka, sto se oko tebe u klubu ili gdje si vec izasao nalaze sve ljudi manje-vise tvojih godina i stariji,sto i ako odlucis da budes s nekim samo to vece nece citav komsiluk da ti bruji.... samo sam se zjb sto ne ostado pa makar i ko ilegalac, ali neka sad sam jos sigurnija da ovde nema nista da me drzi. vracam se tamo cim sredim sve ove silne ppotvrde i glupost

DAKLE:

i ovde ljudi razmenjuju svoja misljenja..ne moraju se svi sloziti i svi imaju razlicita iskustva...sve zavisi pod kakvom ste zvezdom rodjeni :-)i kako ste se snasli:-)
zato vam ja zelim da se ovde lepo provedete, naucite nesto korisno...i da shvatite odakle ste i ko ste..i sta zelite dalje u svom zivotu...jer ce vam to biti najznacajnija lekcija koju mozete da dobijete iz jednogodisnjeg iskustva ne samo u americi nego i da ste aupair bilo gde drugde:-)

ovo je stvarno jako lijepo receno..

ma ljudi sve je to individualna stvar. Ima ljudi u Srbiji koji super zive, pogotovo u Bg-u. Kad prosetate gradom prodavnice uvek pune,o kaficima da ne pricamo. Ja iskreno nisam toliko nezadovoljna svojim zivotom ovde nego jednostavno jos uvek nisam pronasla sebe pa rekoh da odem da vidim kakav je zivot negde drugde. Mislim da ce mi to bas dobro doci kao sto kaze daisy da vidim ko sam i sta sam i sta zelim od zivota. Jeste ovde tesko ziveti to se slazem, gde god da krenete nesto vas koci, generalno ovde nista nije organizovano, ni nije kako treba. Mislim da kad poredimo Ameriku i Evropu, pod tim terminom Evropa ne spada i nasa zemlja. Mi smo jos daleko i od Evrope i od Amerike. A sto se tice ljudi tu isto postoje neke razlike i neke zajednicke stvari. Taj neki kodeks ponasanja razlikuje se od zemlje do zemlje, a one osnovne ljudske osobine svuda su iste!eto toliko od mene:grin:
pozz

u potpunosti razumijem kako se osjecas,odprilike smo generacija.ja sam u USA nasla sve ono sto mi je ovdje nedostajalo, kad kazes da ne izlazis a zeljela bi vjeruj da sam se ja tamo osjecala kao da imam ponovo 18, osjecala sam se ponovo mlada (mada to i jesam ali se nazalost ovdje osjecam starom i svi oko mene me cine starom), radila sam sve ono sto mi je ovdje bilo "zabranjeno" jer to zaboga ne prilici mojim godinama. meni je prijalo sto me niko ne zna, sto ti za jedno vece pridje po nekoloko momaka, sto se oko tebe u klubu ili gdje si vec izasao nalaze sve ljudi manje-vise tvojih godina i stariji,sto i ako odlucis da budes s nekim samo to vece nece citav komsiluk da ti bruji.... samo sam se zjb sto ne ostado pa makar i ko ilegalac, ali neka sad sam jos sigurnija da ovde nema nista da me drzi. vracam se tamo cim sredim sve ove silne ppotvrde i glupost

Cao! Ti si bila kao aupair tamo jel'? A na koju foru sada ides? Cisto onako te pitam! :) Pozdrav.

DAKLE: jao zasto je euro visi od dolara...sta je sad dosla ovde da nam popuje...a ne znaju da kazu koji su clanovi u engleskom !!!!!

e...a isti ti ameri..cesto i ne putuju nigde..ni do najblizeg mesta...da li znate da oni ne znaju sta je pasos?

a o geografiji da ne govorimo...
meni se ovde ne dopada bas zbog toga sto ovde mozes na lak nacin da budes neko jer su svi ostali niko...
ovde je lakopobediti konkurenciju jer smatram da je nema..
ako bolje pogledate..sve vece firme ovde. ..i skoro svi pronalasci dolaze iz evrope ili odnegde drugde...
nasih doktora ovde ima koliko hocete,,,gde su njihovi?
zasto kod nas ljudi zavrse elektrotehniku ili neki drugi tezak fax i onda im ovi ovde daju milione da dodju i da rade za njih...jer ih smatraju genijima...nemaju svoje strucnjake...

ja se trenutno ne zalim kako mi je ovde..volim i da izadjem....i da putujem...al volim i kuci u kafanu da izadjem:-))
mozda srbija nije neka velika zemlja koja pruza kojekakve mogucnosti al generalno ne mozete reci da je usa bolja od evrope?!

falim ti se Bozhe neko normalan !!! :D

Jao, sta se odmah ljutite.Samo sam izrazila svoje misljenje o mojim prvim izlascima u USA. Nije vazno da li je ko dobra riba ili nije to se mnogima desava.Ja nisam rekla da su svi ameri isti.Naprotiv:D. Sada je vec bolje kada sam se preselila u drugi grad.A sto se tice malog,kod mene nije takav slucaj.Spava cijelu noc.Moram ponekada biti oprezna jer zna ujesti ako ga zelis odvesti od mjesta gdje ne smije biti .Ali nije agresivan.Prije da mi je neko rekao da cu cuvati dijete s specijalnim potrebama rekla bih nema sanse,jer mi se tada to cinilo nemogucim i prevelikom obavezom i odgovornosti ali stvari su se drugacije odigrale i sta je tu je.Zadovoljna sam. Ja sam starija od 21 godinu i sada sam pocela izlaziti u bolje klubove.Tada sam izlazila tu jer sam tek dosla a cure s kojima sam izlazila tada voljele su to mjesto.Sto se tice akcenta upravu si,mnogima se svida.Ja ne smatram da je neukusno kada te neko pita odakle si ali kada naletis na nekog ko ima druge :xnamjere bolje je sutjeti jer ipak sam ja ovdje strankinja

Lol,niko se ne ljuti,ja samo kazem sta mislim,nego uvek treba otvoriti 4ore oci,ima budala raznih po celome svetu.

ej hvala ti puno..ja sam vec rezervisala neki hostel Jazz on the city..i bas je u W 95th St.
..e a znas mozda neki klub dobar recimo d`n`b..ili bilo koje ok..opusteno mesto...preporuka neka..mada nije obavezno jer imam vec neke ideje ali ne moze da skodi..
e i lepo si sve tamo gore ispricala..bravo..
pozZ

E pa ja se bas ne secam imena hostela iskreno,ali link koji sam ti ostavila je o hostelu u kome sam ja bila.Nije lose,nije bilo ni preskupo,a i ja ne trazim puno,rekoh ti vec da tamo nisam provela puno vremena.

Klubovi..joooooooooooooooooooooooooooooooooj..
Jedan od mojih omiljenih klubova je bio Crobar,ali su ga na zalost zatvorili..
Preporucujem ti Pacha NYC Club,ja sam se tamo ludacki provodila,ako volis house i trance to ti je to.Clubova ima more ali ovaj je visoko rangiran na mojoj listi.
Nalazi se na 618 W 46th StNew York, NY 10036 i imas i Phone: 212-209-7500

Evo ti jedan site http://www.clubplanet.com/
Ja sam registrovana ovde i uvek se informisem o klubovima i ko gostuje u kom klubu tako
da moze da ti pomogne u izboru kluba.Takodje mozes da nadjes i guest pass i da ne platis ulaz tj,da se nadjes na guest listi ..ma imas svasta nesto,samo malo gnjuris i nadjes sve je tu.
Moram da palim sada,pisacu ti josh.

Slusaj jos jedna stvar...moras da mi obecas da ces lepo da se provedes,bez toga vise necu da pricam sa tobom :D:D:D

[baraba];5470698:
"zatucane evrope"....?????!!!! tebi nisu sve ovce na broju.... pa njima je evropa imperativ i sami to priznaju. daj bre shtrokavi su za medalju i onda se izvlache na to "mi smo opushteni"....aha jeste prekjuche......vi ste prljavi neuredni i tachka....alo pa samo poglrdaj kola bilo chija iznutra....pa samo shto mrtvih chetnika nema unutra....
tebi ako je amerika bolja od evrope......treba pod hitno kod chika doktora.....

oh sad primetih....pa ti imash 21.....sad mi je sve jasno........... siroma..... sitna deca....

Izvini,ja samo mislim da nema potrebe da me vredjas zato sto ne mislim isto kao i ti.

Sto se tice ove legendarne izjave o cistoci unustrasnjosti kola mladih Amerikanaca,jedino sto imam da ti kazem je da mislim da se cistoca kola mladih Srba se ne bi ni malo razlokovala od Americke u slucau da Srbi sebi uopste kola mogu da priuste,a posto ne mogu onda je ovo pitanje smesteno u dalekoj buducnosti.
Stvar broj dva,moj decko je Amerikanac pa nisam primetila da su mu kola neuredna.Mislim ovo pitanje je individualno,ne bih ga tako generalizovala uopste.

oh, vidim da se vodi diskusija o izlascima..

prvo pitanje za ninu: zasto toliko ne volis svoju zemlju? i evropu generalno, a imas samo 21?

gde si ti to bila u evropi pa si uvidela da je amerika bolja?
da li znate zasto ljudi dolaze u ameriku...jos od prvih naseljenika dolaze ovde jer im je obecan amerciki san a sta je to zapravo? samo san...tj. obecanje ludom radovanje:-)
ima ljudi kojima se svidja ovde i onih kojima se ne svidja....
svako ima pravo na to...
ja sam recimo upoznala devojku koja kuci nee da ide..ima 2 brata i sestru...i nece da ide kuci moli da ostane ovde....kaze kuci ce morati ozbiljno da radi..ovde ne mora sve joj je tako tako...voli host porodicu vise nego svoji rodjenu...ja to ne mogu da razumem...!!!

sto se tice izlazaka...meni se cini sto je otmenije mesto..tamo se desavaju cudnije stvari...:-)
i meni se svidja stvar da su ameri opusteniji sto u diskotekama...al do granice upoznavanja..jer kod nas stvarno momci ne prilaze...jednom godisnje mozda:-)
ovde bar 20 na vece pridje da se upozna..i bla bla...nekad su ok nekad ne..kazes im da nisi zainteresovana i u vecini slucajeva ce vas ostaviti na miru...

sto se tice akcenta tu je nina upravu jer kazu da im je to simpaticno i ludi su za devojkama iz evrope jer kao sto neko rece njima je evropa pojam i imperativ.... recimo ja nikad ne dizem ruku da odgovaram na neka pitanja na casu...ne zato sto ne znam nego sta ja ima da se trpam....ima dosta pametnih?!! amera koji ce to da rade...ali se desilo vec mnogo puta da ceo razred cuti jer ne zna odgovor i tada se pojavim ja...hahhahaahha
jao sto me ne vole:-)
salim se...ima par pacijenata..koji zapravo imaju misljenje o evropi sledece....

I ranije si slala svoje komentare u kojima si pricala da ne volis Usa,ali zato sto sam postovala tvoje misljenje,sto inace i dalje radim,nisam nista htela da komentarisem.Imas prava na to,ali ja jednostavno volim USA i to je to.

Nije istina da ne volim svoju zemlju,bas naprotiv,ali ima mnogo stvari koje mi smetaju.Recimo arogancija,ljudska glupost..ima toga i ovde ali se ipak zna ko kosi a ko vodu nosi.Volim red koji postoji u USA i volim sto imam dosta mogusnosti ovde.
Srbiju nikada necu da zaboravim,ali isto tako ne zelim da tamo ikada vise zivim.Zivot u Srbiji mi nije bio lak,i ovde mi je jednostavno lakse i to je.

Volim sto me tata ne izdrzava posto izdrzava ostatak moje porodice.Volim sto sama mogu da platim svoje racune.Volim opustene ljude.Volim mnogo toga.
Nikada neznas sta se krje iza necijih komentara,tako da ako me osudjujes,mogu samo da ti kazem da mi je zao sto to cinis.

Cao! Ti si bila kao aupair tamo jel'? A na koju foru sada ides? Cisto onako te pitam! :) Pozdrav.

ne ja nisam bila kao aupair vec tek treba da idem (krajem juna ili pocetkom jula), bila sam ljetos na W&T i mnooooooogoooooooo mi se dopalo pa zato i idem opet. a aupair sam izabrala jer mozes da duze ostanes a onda ko zna . ako se snadjem za neki solidan poslic i/ili ako mognem da nastavim sa faksom definitivno bi ostala. ali ko zna vidjecu sta ce da ispadne od svih mojih silnih zelja. mozda se ponovo zaljubim ;)

ne ja nisam bila kao aupair vec tek treba da idem (krajem juna ili pocetkom jula), bila sam ljetos na W&T i mnooooooogoooooooo mi se dopalo pa zato i idem opet. a aupair sam izabrala jer mozes da duze ostanes a onda ko zna . ako se snadjem za neki solidan poslic i/ili ako mognem da nastavim sa faksom definitivno bi ostala. ali ko zna vidjecu sta ce da ispadne od svih mojih silnih zelja. mozda se ponovo zaljubim ;)

Joj, strava.Preko koje agencije ides? Gde si tacno bila i da li bi volela ponovo tu lokaciju ili nesto novo?Vec si bila zaljubljena tamo, kako je to dobro.Ides na leto ponovo a to ce brzo da proleti! Pozdrav. :D

Joj, strava.Preko koje agencije ides? Gde si tacno bila i da li bi volela ponovo tu lokaciju ili nesto novo?Vec si bila zaljubljena tamo, kako je to dobro.Ides na leto ponovo a to ce brzo da proleti! Pozdrav. :D

bila sam na Long Islandu(NY), tacnije radila sam u "The Woodlands",Woodbury,Syosset a stanovala sam prvo u Hicksville -u a zatim u Huntington Village -u. Voljela bi tamo ponovo, mislim bilo gdje na LIsland pa se nadam da ce neka iole normalna porodica od tamo da me kontaktira. tamo bar nekoga znam, imam prijateljicu inace Amerikanka a znam da bi uvijek mogla da radim i u restoranu ako bi mi zatrebao dodatni posao.
zaljubiti se mozes svugdje samo ako sretnes nekoga ko ti se dopada, a sad da li je dobro sto sam se ja zaljubila tamo pa bas i nije. on je stvarno bio super prema meni i proveli smo nezaboravnih mjesec dana ali da li ce da me ceka do ljeta i da nastavi gdje smo stali?pa nisam bas sigurna,ja sam ta koja se zaljubila a njemu je to vise-manje bila avantura. sta mogu jednostavno ponijelo me i zaljubila se. a i ako ne bude cekao na JFK sledece ljeto kako je obeca imacu jednu extra uspomenu vise na NY.:|
kad ti ides i gdje?

Back