Abortus da ili ne?!

"Neposredno pred početak velikog (uskršnjeg) posta, Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve (SPC) javno je "umolio" sveštenstvo da lekare i babice koji vrše abortuse, dok se ne pokaju, "ne pripuštaju Svetoj tajni Pričešća i da ih liše prava na rezanje slavskog kolača". Sinod je ocenio da je "čedomorstvo vapijući greh pred Bogom, osuđen od celokupnog kanonskog i svetootačkog predanja Crkve, i da kao takvo preti da u dogledno vreme dovede do biološkog istrebljenja srpskog naroda".:klap::klap:

E sad mi muka od ovolikog licemerja. Što sinod ne zamoli debele gramzive popove da malo manje para troše na skupe automobile i letovanja i zimovanja a malo više udele siromašnima? Tako bi mnogo više učinili da se ne istrebi srpski narod do kojeg mu je toliko stalo (verovatno zato što im broj pastve opada pa nemaju koga da globe kad krste, venčavaju i sahranjuju). U mom gradu je sagrađen eparhijski dom, sav u mermeru i pozlati....A znate koliko siromašnih i gladnih imamo? Koliko dece koja dnevno pojedu parče hleba, žive u nehumanim uslovima, koliko njih će odrasti i umreti u bedi? Za jednu glupu mermernu ploču kojom je dom "oblepljen" nahranili biste bar dvoje dece. I nemoj mi pričati o sinodu i ostalim licemerima u mantijama. Bog je jedno a crkva nešto peto. Mogu verovati u Boga a da nikada u crkvu ne kročim. I baš me zanima gde se u Bibliji pominje koliko para treba dati popu kad izvrši sveti obred krštenja? Našli pametniji kako da pljačkaju glupe, pa uzjahali i ne umeju da sjašu!
A za srpstvo mi puca lastiš na čarapi. Rađam dete sebi a ne državi. Država je samo nevidljivom linijom opasano parče zemlje, koje će postojati pod ovim ili nekim petim imenom bilionima godina nakon što mene izjedu crvi.
Pf, sad se iznevirah....a lepo sam rekla da ću biti malo manje oštrokonđa danas....:(

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/174286/Psi-lutalice-rastrgli-novorodence
...jedan od primera,sta sve rade 'majke' koje te ocigledno ne zele biti,a odlucile da rode... Uzasno!...Ovo je strasno,i ovo se desava,roditi,i zivo dete baciti negde...Embrion od par nedelja taj bol ne oseca,cak ni fetus u ranim nedeljama ne oseca bol,jer mu se nije razvila sposobnost za osecanje istog...I zato sam pre i za cin abortusa,da bude ponudjen izbor,a ne da bude zabranjen....Jer sta bi se desilo tek da ga zabrane!? Broj majki koje rode zivo i zdravo dete,a potom ga bace,izmasakriraju,ubiju itd,itd,drasticno ce se povecati...one ce se vaditi na postporodjajnu depresiju i izvucice se,a da ne govorim da to sto ce biti zabranjeno,ne znaci da ce biti i iskorenjeno...Abortusa ce biti i tada,samo ce biti nelegalan,i vecim delom strucno izveden,sa mnogo vecim posledicama...Zato se abortus ne sme ukidati i zabraniti,jer bi napravili jos vise stete...

Tačno. A da bi bila ubica, dovoljno je da abortiraš.

posle ovog teksta sto sam procitala u Blicu,od danas velikim slovima DA za abortus..."majka' je odlucila da rodi i podari 'zivot', a zatim je to isto dete bacila...da! I verovatno ide redovno u crkvu da okaje grehe...Ha! Bolje da je otisla na abortus,jer embrion,za razliku od rodjenog deteta,ne oseca bol ! Sa te strane bi bar bila humanija,jer bi onako 'ubila' potencijalno ljudsko bice,koje jos ni ne oseca, a ovako je ubila LJUDSKO BICE... Ta majka je ubica...

baka mi je pricala da se dok je zivela na selu i chuvala ovce chesto deshavalo da ovca odbije jagnje kad se ojagnji, ne zeli da ga prihvati i pokushava da ga ubije ako joj pridje:sad2:
jel to zato shto je to bila nezeljena trudnoca?

To je poremećaj koji se leči tako što dotična ovca prvom prilikom završi na ražnju, a jagnje se poturi pod drugu ovcu da sisa. :mrgreen:
Ta metoda je (nazalost) neprimenjiva među ljudima, ali zato imamo druge metode kao što je ovaj.
Plakat Udruženja „Život“ upozorava da je abortus ubistvo najgore vrste, da je saradnja na pobačaju saradnja na ubistvu uz poruku „da svako ko je spreman da učestvuje ili daje podršku abortusu, nema nikakva prava da osudi bilo kakkav drugi zločin“.

To je poremećaj koji se leči tako što dotična ovca prvom prilikom završi na ražnju, a jagnje se poturi pod drugu ovcu da sisa. :mrgreen:
Ta metoda je (nazalost) neprimenjiva među ljudima, ali zato imamo druge metode kao što je ovaj.

Povraca mi se od vas dusebriznika...Ti kao hriscanin,kad vec veru toliko pominjes,trebao bi znati da nemas prava,kao ni bilo ko drugi,nikome osudjivati,i lepiti bilo kakve etikete... A ti sto nemaju pametnijeg posla i skacu sa svakakvim plakatima i parolama,i govore ko je ubica a ko nije,nek odu prvo u neki dom za nezbrinutu decu,ili u dom za ometene u razvoju,ili nek svoj zivot usmere na pomoc mnogoclanim siromasnim porodicama...Verovatno ce se osecati bolje...i korisnije...Jer kad bi uspeli da se izbore za zabranu,tek bi tada ova nasa mala Srbija,videla sta su majke ubice,i na sta su sve spremne kada treba da se otarase rodjenog deteta... Ne postoji dzab dzabe ova mogucnost izbora,smislio je to neko mnogo pametniji od tebe,i procio sve i izvagao na 'za i protiv' listi...

..pratish li ti svoju temu?

Ja jesam otvorila ovu temu ali me to ne obavezuje da je pratim.
A ti ako već iznosiš novinske članke da bi meni nešto dokazala,nemoj više da se trudiš jer ja novinama baš nešto i ne verujem.
Ima jako mnogo neregistrovanih abortusa pogotovo na privatnim klinikama koje nisu koliko ja znam u obavezi da takve podatke dostavljaju a ni ove državne nisu baš ažurne po tom pitanju.Ja sam samo iznela nešto što sam čula a ne tvrdim da je to istina,a zar misliš da je i 25.000 abortusa godišnje, na ovoliki broj žena (ovde računam samo punoletne žene koje su još fizički sposobne da rađaju) u našoj zemlji mali?!:roll:

opet upadate u klopku
njemu je cilj da vas izritiara da odreagujete a da se onda zakljuca tema...tako se on resava tema koje mu se ne svidjaju...umesto da ih zaobilazi
anto na daleko je poznat tvoj rad..... vidim siris delovanje po forumu

ignorisite ga

Ja jesam otvorila ovu temu ali me to ne obavezuje da je pratim.
A ti ako već iznosiš novinske članke da bi meni nešto dokazala,nemoj više da se trudiš jer ja novinama baš nešto i ne verujem.
Ima jako mnogo neregistrovanih abortusa pogotovo na privatnim klinikama koje nisu koliko ja znam u obavezi da takve podatke dostavljaju a ni ove državne nisu baš ažurne po tom pitanju.Ja sam samo iznela nešto što sam čula a ne tvrdim da je to istina,a zar misliš da je i 25.000 abortusa godišnje, na ovoliki broj žena (ovde računam samo punoletne žene koje su još fizički sposobne da rađaju) u našoj zemlji mali?!:roll:

nije mali zvoco, i da je dva nije mali
al zamisli jos toliko dece za usvajanje

...jedan od primera,sta sve rade 'majke' koje te ocigledno ne zele biti,a odlucile da rode... Uzasno!...Ovo je strasno,i ovo se desava,roditi,i zivo dete baciti negde...Embrion od par nedelja taj bol ne oseca,cak ni fetus u ranim nedeljama ne oseca bol,jer mu se nije razvila sposobnost za osecanje istog...I zato sam pre i za cin abortusa,da bude ponudjen izbor,a ne da bude zabranjen....Jer sta bi se desilo tek da ga zabrane!? Broj majki koje rode zivo i zdravo dete,a potom ga bace,izmasakriraju,ubiju itd,itd,drasticno ce se povecati...one ce se vaditi na postporodjajnu depresiju i izvucice se,a da ne govorim da to sto ce biti zabranjeno,ne znaci da ce biti i iskorenjeno...Abortusa ce biti i tada,samo ce biti nelegalan,i vecim delom strucno izveden,sa mnogo vecim posledicama...Zato se abortus ne sme ukidati i zabraniti,jer bi napravili jos vise stete...

Ovo što si ti iznela je već čedomorsto i nije tema...to je već druga tema i veoma opširna da bi o tome sada na ovoj raspravljli.

Povraca mi se od vas dusebriznika...Ti kao hriscanin,kad vec veru toliko pominjes,trebao bi znati da nemas prava,kao ni bilo ko drugi,nikome osudjivati,i lepiti bilo kakve etikete... A ti sto nemaju pametnijeg posla i skacu sa svakakvim plakatima i parolama,i govore ko je ubica a ko nije,nek odu prvo u neki dom za nezbrinutu decu,ili u dom za ometene u razvoju,ili nek svoj zivot usmere na pomoc mnogoclanim siromasnim porodicama...Verovatno ce se osecati bolje...i korisnije...Jer kad bi uspeli da se izbore za zabranu,tek bi tada ova nasa mala Srbija,videla sta su majke ubice,i na sta su sve spremne kada treba da se otarase rodjenog deteta... Ne postoji dzab dzabe ova mogucnost izbora,smislio je to neko mnogo pametniji od tebe,i procio sve i izvagao na 'za i protiv' listi...

Ja se ovde borim za pravo nerođene dece na život. Sve vi koje ste abortirale imate gomilu opravdanja, saveta, fantastičnih priča i ko zna kakvih "brilijantnih" ideja samo da bi ste skrenule misli sa zločina koji ste uradile svom spostvenom detetu. Ja sam ovde dočekan na nož od vas "slobodoumnih, demokrata i sl." Vaša demokratija i ljudska prava se satoji u banovanju svakog ko kaže da je abortus ubistvo. Poznato je da je ubica spreman da ubije još nekoliko puta samo da bi uklonio svedoke svog zločina. Međutim sve vam je džaba. Uvek će biti ljudi kao što sam ja da vam u lice saspu istinu, a to je da je svaka koja je ubila dete UBICA. Da li ona pri tom koristi kovački čekić ili ginekoliška klešta NEBITNO je. Ja sad očekujem da me opet banuju zbog mog stava, ali to je tako. Tako moderatorke (koje su većinom izvršile abortus) zamišljaju demokratiju. Ali to nije ništa evo kako je završio jedan moj kolega
Michigan, SAD: Upucan američki borac protiv abortusa
11. 09. 2009. •

24SI - Poznati aktivist za borbu protiv abortusa više je puta upucan ispred osnovne škole u američkoj saveznoj državi Michigan, a još je jedan muškarac ubijen nekoliko kilometara dalje. Policija istražuje kako su dva događaja povezana.
Verujem da bi ste i mene ubile da imate hrabrosti, jer nije isto ubiti odraslog čoveka koji se može braniti i ubiti bespomoćnu bebu. Kukavice su uvek jake kad treba ubiti nemoćnog.

Ovo što si ti iznela je već čedomorsto i nije tema...to je već druga tema i veoma opširna da bi o tome sada na ovoj raspravljli.

znam,ali sam stavila s razlog,i lepo sam objasnila ispod linka...A link je stavljen jer ovde vecina onih koji su protiv abortusa,misle da ako dozvole zabranu istih,da ce sve majke radjati sa osmehom na licu...Pa nek vide,da i sada,kada nista nije zabranjeno ima i ovakvih,a ne spominjem one koje odbace decu,odreknu ih se,itd,itd...Pa,da se zapitaju,sta bi ta zabrana sve donela sa sobom...I koliko bi slucajeva cedomorstva tek onda bilo....

upravo htedoh da stavim vest,evo i sa b92

Istraga zbog ostavljene bebe
28. januar 2010. | 14:44 | Izvor: Beta
Pirot -- Viši sud u Pirotu pokrenuo je istragu protiv nepoznate žene osumnjičene da je u dvorištu firme Erozija u blizini pirotske bolnice ostavila svoju tek rođenu bebu

Istražni sudija Višeg suda u Pirotu Branimir Jovanović je rekao Beta da je raskomadano telo tek rođene bebe našla jedna radnica koja je obavestila policiju. "Ostaci novorođenčeta su predati Zavodu za sudsku medicinu u Nišu sa zahtevom da se izvrši odbukcija i utvrdi da li je došlo do krivičnog dela ubistva", kazao je sudija.

Jovanović je rekao da će obdukcija pokazati da li je beba rođena živa, kada je rođena, šta je uzrok smrti i da se rezultat obdukcije mogu očekivati narednih dana.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=28&nav_category=16&nav_id=407275

ima ih vise
ovaj je bio lokalni na religiji sad je prosirio delovanje :roll:

Петсто абортуса дневно. Само Рускиње, чешће од наших жена прибегавају намерном побачају

Јавност широм Србије шокирана је смрћу тридесетогодишње жене након абортуса у приватној клиници „Медикус" из Пожаревца. Да ли су лекарски немар и неодговарајући услови у којима се раде медицинске интервенције опет допринели трагичној смрти младе жене, утврдиће истражни органи који су ухапсили три лекара и једног медицинског техничара, а свима нама остаје да поделимо горак укус после сазнања колико је у Србији јевтин људски живот. А да живот није много битан потврђује још низ података: више од 500 жена дневно прекида нежељену трудноћу, а сваке године, према подацима др Катарине Седлецки из Републичког центра за планирање породице, за намерни прекид трудноће одлучи се између 150.000 и 200.000 жена. Ова докторка, која ради у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић", упозорава да годишње више од 10.000 тинејџерки у Србији остане у другом стању. Једна од двадесет девојака абортира пре навршене 18. године.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja se ovde borim za pravo nerođene dece na život. Sve vi koje ste abortirale imate gomilu opravdanja, saveta, fantastičnih priča i ko zna kakvih "brilijantnih" ideja samo da bi ste skrenule misli sa zločina koji ste uradile svom spostvenom detetu. Ja sam ovde dočekan na nož od vas "slobodoumnih, demokrata i sl." Vaša demokratija i ljudska prava se satoji u banovanju svakog ko kaže da je abortus ubistvo. Poznato je da je ubica spreman da ubije još nekoliko puta samo da bi uklonio svedoke svog zločina. Međutim sve vam je džaba. Uvek će biti ljudi kao što sam ja da vam u lice saspu istinu, a to je da je svaka koja je ubila dete UBICA. Da li ona pri tom koristi kovački čekić ili ginekoliška klešta NEBITNO je. Ja sad očekujem da me opet banuju zbog mog stava, ali to je tako. Tako moderatorke (koje su većinom izvršile abortus) zamišljaju demokratiju. Ali to nije ništa evo kako je završio jedan moj kolega

Verujem da bi ste i mene ubile da imate hrabrosti, jer nije isto ubiti odraslog čoveka koji se može braniti i ubiti bespomoćnu bebu. Kukavice su uvek jake kad treba ubiti nemoćnog.

Procitala sam prve dve recenice tvog posta,jer mi je do tada zeludac jos funkcionisao...Nisam nikada bila u drugom stanju,imala abortus i porodjaj...Jednog dana se nadam da cu imati veliku porodicu,i licno,posto znam da sam sposobna i koliko sam sposobna,svoje dece se ne bi odrekla niti pristala na abortus ( sem ako nije medicinski indukovano i mora se )... A pristalica sam abortusa,jer pravo na izbor mora postojati,i strasno je samo pomisliti da se bilo sta na ovom svetu mora,i da vas neko natera da rodite,a to ne zelite...To ne bi dovelo nicemu,sem povecanju napustene dece,bez roditelja,cedomorstva,jos vecem zlostavljanju dece,itd,itd...Znaci prvo izvagaj...Borite se tu kao za prava nerodjene dece,a za ovu rodjenu vas boli levi lakat!...

Procitala sam prve dve recenice tvog posta,jer mi je do tada zeludac jos funkcionisao...Nisam nikada bila u drugom stanju,imala abortus i porodjaj...Jednog dana se nadam da cu imati veliku porodicu,i licno,posto znam da sam sposobna i koliko sam sposobna,svoje dece se ne bi odrekla niti pristala na abortus ( sem ako nije medicinski indukovano i mora se )... A pristalica sam abortusa,jer pravo na izbor mora postojati,i strasno je samo pomisliti da se bilo sta na ovom svetu mora,i da vas neko natera da rodite,a to ne zelite...To ne bi dovelo nicemu,sem povecanju napustene dece,bez roditelja,cedomorstva,jos vecem zlostavljanju dece,itd,itd...Znaci prvo izvagaj...Borite se tu kao za prava nerodjene dece,a za ovu rodjenu vas boli levi lakat!...

Saznajte o procedurama i posledicama abortusa
Abortus nije samo jednostavna medicinska procedura. Za mnoge žene, to je događaj koji promeni njihove živote usled značajnih fizičkih, emocionalnih i duhovnih posledica. Mnoge žene koje trpe posledice abortusa kažu da bi volele da im je neko ukazao na sve činjenice o abortusu, kao i na rizike abortusa.

to se kuRturno kaze jos i - u tudjega tatka pogolema patka :lol:

to se kuRturno kaze jos i - u tudjega tatka pogolema patka :lol:

MEDICINSKI ABORTUS
RU-486
RU-486 je medicinski abortus koji se koristi veoma rano u trudnoći, ne kasnije od devete nedelje nakon poslednje menstruacije. Lekar može da vam da određenu dozu mifepristona (Mifeprex), oralno ili injekcijom. Ovaj medikament zaustavlja prirodno funkcionisanje vašeg tela. Zid materice postaje mekši, i dolazi do pucanja krvnih sudova koji spajaju embrion sa zidom materice. Nakon dva dana morate ponovo otići kod lekara na pregled. Ako nije došlo do izbacivanja embriona, lekar će vam dati još jedan medikament, mizoprostol (Misoprostol) ili citotek (Cytotec), da bi se grlić materice raširio, i da bi materica kontrakcijama izgurala bebu iz tela, slično porođaju.
Ukupno tri puta morate da posetite ordinaciju tokom ove vrste abortusa.
Ova procedura može da izazove grčeve, krvarenje, mučninu i dijareju. U nekim slučajevima, rezultat ove procedure je neuspeo abortus. Ako se to desi, lekar će morati da odstrani fetus hirurški.

a tekst je piso neki strucnjak posto je embrion nazvao fetusom :zcepanje:
anto blamiras se

Emocionalne posledice abortusa
Neke žene doživljavaju jaka negativna osećanja nakon abortusa. Nekada se ona jave već samo nekoliko dana nakon abortusa, a ponekad tek nakon mnogo godina. Ova psihološka reakcija je poznata kao Post-abortivni stres (PAS). Nekoliko faktora koji povećavaju rizik od pojave Post-abortivnog stresa su: ženine godine, okolnosti pod kojima je došlo do abortusa, u kom mesecu trudnoće je izvršen abortus, i ženino religiozno uverenje.

Simptomi Post-Abortivnog Stresa
Krivica
Gnev
Tuga
Anksioznost
Depresija
Reakcije na godišnjicu abortusa
Seksualna disfunkcija
Problemi u međuljudskim odnosima
Poremećaj u ishrani
Zloupotreba alkohola, droge
Psihološke reakcije
Misli o samoubistvu

p.s. da li primećuješ kod sebe neke simptome?

Back