A šta ako nije tako?

apsolutno, mislim nemam ništa protiv samo nemoj mene da farbaš da si pravoslavni hrišćanin jer pravoslavni veruju u bestelesnu suštinu koja je besmrtna a zovu je duša.
Matej 10,28I ne bojte se onijeh koji ubijaju tijelo a duše ne mogu ubiti; nego se bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.
Да, душа није Бесмртна са великим Б али није смртна на начин како амерички новохришћани мисле.
ja kada to kazem, vec samo po blagodati, ovaj sale me pravi lazovom, jos ce ispasti da ti mislis na mene

ja kada to kazem, vec samo po blagodati, ovaj sale me pravi lazovom, jos ce ispasti da ti mislis na mene
Зато што кад кажеш да је душа смртна одмах то асоцира на адвентистичко-јеховистичку догму о томе да мртви послије смрти престају постојати.

Зато што кад кажеш да је душа смртна одмах то асоцира на адвентистичко-јеховистичку догму о томе да мртви послије смрти престају постојати.
ja nisam rekao da je smrtna, vec samo da nije besmrtna, osim po blagodati, a nju nemaju svi [blagodat]

izvoli pa objasni saletu kada citira da je besmrtna da se misli na blagodat, a ne misli se da je besmrtna sama po sebi

a ti @Сале shvati da duse koje se nadju u paklu, na vecnim mukama, da ce da negiraju same sebe

Poslednja izmena:
Matej 10,28I ne bojte se onijeh koji ubijaju tijelo a duše ne mogu ubiti; nego se bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.

kad shvatiš da bog stvara za besmrtnost biće ti sve jasnije, otuda je čovek stvoren na sliku božiju.
e što ti misliš da je bog dete pa kad mu dosadi igračkica on je uništi to je druga stvar.
materija je neuništiva a kamoli duša.
i zašto tumačiš taj stih ko novokompovani hrišćani, izgleda zato što i jesi.
zašto Isus viče bože moj zašto si me ostavio. to je pogubljenje, nema prisustva boga.
šta je to besmrtno po blagodati kad kažeš da duša umire sa telom?

e što ti misliš da je bog dete pa kad mu dosadi igračkica on je uništi to je druga stvar.
ma nemoj meni da imputiras arijanino shvatanje, i ognjeno jezero, znas i sam da ja u to unistenje ne verujem, vec da verujem u vecna vremena, i nekom onda vecni zivot, a nekom vecne muke, ali ni to nije sva nauka, ima jos...
ma ne kazem da umire sa telom, vec samo da moze da pogine sa telom

ti si iskljuciv ides na ili-ili, a ja ti kazem da postoji vise od 2 kategorije ljudi, da je malkice sve komplikovanije nego sto ti mislis

1. Timotiju 3,11-12 gde apostol Pavle kaže da nastoji da dostigne u vaskrsenje, ali ne kao da već jeste to postigao, nego stremi ne bi li to dostigao (znači ima ih koji ne vrede ni za strašni sud da budu vaskrsnuti, a kamoli za večni život da će dostići, ili pak dobiti šansu u lažnom 2. vaskrsenju: jedno, ili ni jedno za neke!).

Luka 20,35-36 A koji se udostojiše dobiti onaj vek i vaskrsenje iz mrtvih, niti se žene niti udaju, jer više ne mogu umreti, jer su kao andjeli, i sinovi su Božiji kada su sinovi vaskrsenja (znači stanovište je onih koji se udostojiše, ne mogu umreti više, pobeda proždre smrt, nema više ni žalca smrti, kako govoraše sveti; kao andjeli reče Gospod

besmrtan je zalog Duha Svetoga, KADA VEC PITAS, a dusa sama po sebi, ko ce je znati, ja nisam iskljuciv kao ti/vi/neki, Boga se bojmo koji je moze pogubiti, ali ja ne kazem da hoce, vec samo da moze, kako Hristos i rece

Poslednja izmena:
ma ne kazem da umire sa telom, vec samo da moze da pogine sa telom
kako ne umire sa telom kad si rekao da je telesna.
sve što je telesno je propadljivo , znači po tebi je duša propadljiva smrtna.
a bog stvara za besmrtnost.
blagodat se odnosi na spasenje, ni dela ni reči ni vera te ne spašava već volja Očeva. ako si čitao nz onda treba to da znaš. jer blagodat i istina POSTADE od Isusa, a dotle je bio mojsijev zakon.

au, je, pa valjda da je telesna izmerio bi je neko na kantaru? rekao sam da nije bestelesna vec da su to duhovi, ali nisam rekao da jeste telesna, jer bi onda morala da ima masu kao svako materijalno telo

vidi ovako:

ja ako sam hulio na svetitelje i knjigu otkrivenja, jel pravo da budem vaskrsnut i osudjen?> jeste.
a za cije babe zdravlja ti da se vaskrsavas, kada je jasno da neces hriscanstvo, vec hoces peruna?
za cije babe zdravlja TI, SALE, ako cak i apostol nastoji da dosegne u vakrsenje, i Hristos rece da koji se udostoje vaskrsenja?

znaci ne mastaj da si besmrtan kao arijana @aeternum , a ovamo meni njena uverenja da uvaljujes, jer nisi, kada kazem "ja, ti, ona", mislim na moju dusu, tvoju dusu, njenu dusu[/USER]
nisam rekao; ajde pokazi mi, gde?

kad shvatiš da bog stvara za besmrtnost biće ti sve jasnije, otuda je čovek stvoren na sliku božiju.
materija je neuništiva a kamoli duša.
i zašto tumačiš taj stih ko novokompovani hrišćani, izgleda zato što i jesi.
zašto Isus viče bože moj zašto si me ostavio. to je pogubljenje, nema prisustva boga.
I aj sad na primer tvoja dusa ce da prezivi smrt Opisi mi sta u tvoju dusu spada.sta ce to preziveti.

vidi ovako:

ja ako sam hulio na svetitelje i knjigu otkrivenja, jel pravo da budem vaskrsnut i osudjen?> jeste.
a za cije babe zdravlja ti da se vaskrsavas, kada je jasno da neces hriscanstvo, vec hoces peruna?
za cije babe zdravlja TI, SALE, ako cak i apostol nastoji da dosegne u vakrsenje, i Hristos rece da koji se udostoje vaskrsenja?
ajde mani se suđenja drugima...nego

a šta ako je pravi Bog Svarog a ne Jahve?

ajde mani se suđenja drugima...nego

a šta ako je pravi Bog Svarog a ne Jahve?
ma sta nas hriscane briga za njih?
nama je Hristos obecao nebeske stanove i vaskrsenje, vecni zivot, a vama ti vasi sta su obecali, vi se pohvalite, jer sta vas briga ako mi izvisimo? vodite vi racuna sta ce biti ako vi izvisite :mrgreen: prokletstvo reinkarnacije, vecnog umiranja, a ne vecnog radjanja, ej, problemi sa sujetom, jako mydo od religije imas

nisam rekao; ajde pokazi mi, gde?
mi znamo za telesnu, dusa, ja zivot moj, misli se svakako na telesnost, prvo dusevno,. a potom tek duhovno, kako rece apostol Pavle, a ne moze preko reda, kako bi vi hteli

ako ikada dodjemo do bestelesnih
nije duša čas telesna pa "ako ikad" bude bestelesna.
duša je ili telesna, ako jeste ide u ptičiju kaku kao i telo.
ako je bestelesna nema veze sa ovim svetom. um oko duše brže je od svetlosti.

nije duša čas telesna pa "ako ikad" bude bestelesna.
duša je ili telesna, ako jeste ide u ptičiju kaku kao i telo.
ako je bestelesna nema veze sa ovim svetom. um oko duše brže je od svetlosti.
vidis, to ti ja i kazem da si iskljuciv "ili-ili"
duse to smo svi mi, nekad materijalni, nekad duhovni, pa shvati ako mozes

kada smo gladni obicnog 'leba onda smo materijlni, tj. telesni, krce nam creva, a kada smo gladni reci Bozije, hleba zivota, onda smo duhovni

ma sta nas hriscane briga za njih?
nama je Hristos obecao nebeske stanove i vaskrsenje, vecni zivot, a vama ti vasi sta su obecali, vi se pohvalite, jer sta vas briga ako mi izvisimo? vodite vi racuna sta ce biti ako vi izvisite :mrgreen: prokletstvo reinkarnacije, vecnog umiranja, a ne vecnog radjanja, ej, problemi sa sujetom, jako mydo od religije imas
obećao je naraštaju koji ga je slušao....tebi će verovatno reći da te nikad nije poznavao :p

Back