Зашто Стари Завет, а и библија генерално, није забрањена када је препуна мизогиније и породичног насиља?

I da dodam Biblije sadrzi i deo isttorije covecanstva koja je puna nasilja itd a Bog to osudjuje, bilo koji oblik nasilja

treba znati sta je Bozji Zakon za coveka a sta ljudska istorija i ne mesati ta dva razlicita pojma.
Бог осуђује оно што сам ради. По некој процени, бог је одговоран за преко 20 милиона мртвих само у Библији. Кад год му нешто није било по вољи, одмах анђео смрти, куге, пошасти, ватра са неба, поплаве...

Стари Завет, бог има проблема са бесом и насиљем
Нови Завет, бог се вратио са терапије

Бог осуђује оно што сам ради. По некој процени, бог је одговоран за преко 20 милиона мртвих само у Библији. Кад год му нешто није било по вољи, одмах анђео смрти, куге, пошасти, ватра са неба, поплаве...

Стари Завет, бог има проблема са бесом и насиљем
Нови Завет, бог се вратио са терапије
Eto sam se razotkrivas nisi nikakav vernik
dosao si tu da vredjas Boga i vernike

Bog osudjuje samo zlo a ti ocigledno ne vidis razliku izmedju dobra i zla.
Bog nije odgovoran za zlo, ljudi sami sebe odvode u smrt odstupajuci od Boga...

Bog je ljubav i pravedan i dobar a ti vidim osudjujes Savrsenstvo

Imas problem da shvatris osnovne stvari o Bogu

Eto sam se razotkrivas nisi nikakav vernik
dosao si tu da vredjas Boga i vernike

Bog osudjuje samo zlo a ti ocigledno ne vidis razliku izmedju dobra i zla.
Bog nije odgovoran za zlo, ljudi sami sebe odvode u smrt odstupajuci od Boga...

Bog je ljubav i pravedan i dobar a ti vidim osudjujes Savrsenstvo

Imas problem da shvatris osnovne stvari o Bogu
Бог је стваратељ зла.
Бог осуђује многе ствари, па је много срдит и лако губи живце, па убија људе ко муве. Исте те људе које је такве направио.
Као кад бих направио кола и био љут на њих јер не раде како ја хоћу.
Бог никада није био љубав, јер је он похлепан бог и нарцис, жељан хвалоспева и љубави која је ничим заслужена.
Бог није савршен, то се види у Библији.
Немам ја икакав проблем, ја само знам унапред какве ћете глупости ви да пишете.

ПС Ја нисам рекао да сам верник, ја само прозивам све вернике да су лажни, на један или други начин.

Бог је стваратељ зла.
Бог осуђује многе ствари, па је много срдит и лако губи живце, па убија људе ко муве. Исте те људе које је такве направио.
Као кад бих направио кола и био љут на њих јер не раде како ја хоћу.
Бог никада није био љубав, јер је он похлепан бог и нарцис, жељан хвалоспева и љубави која је ничим заслужена.
Бог није савршен, то се види у Библији.
Немам ја икакав проблем, ја само знам унапред какве ћете глупости ви да пишете.

ПС Ја нисам рекао да сам верник, ја само прозивам све вернике да су лажни, на један или други начин.
Jesi vernik si verujes u Zlo tj Satani.
Radis sto i on izvrces istinu o Bogu.
Jer Bogu pripisujes zla svojstva onda ti je Sotona dobar jel to
eto shvatila sam ko si :) ti si taj lazi

Зашто Стари Завет (а и библија генерално) није забрањена када је препуна мизогиније и породичног насиља?
pa, da bi se raskrinkao djahve\dzehouva u starom, a u novom apokalipsa - da je zabranjeno, neobjavljeno, ne bi se mogli ni raskrinkati, a ovako mogu

samo malo logike ti treba, i ovo moras da shvatis, a jednom kada sHvatis osetices se i pozvanim da radis STO I JA

Зар би овако лепих стихова о жени било написано у једној наводно ,, мизогиној" књизи:

IMG_20241102_164227.jpg

A on se jadan žrtvuje mnogo. Mrsko mu da spava sa njom. :D
Odvratno.
Јевреји нису имали идеју о бесмртности душе, него је неко имао кроз народно памћење свог имена ту бесмртност. Он није преживљавао као особа него као име у меморији.
Зато је Левиратски Закон био тако важан, јер се сматрало да преминули човек, који нема децу, губи своје име. И сматрало се да деца девера и снаје јесу његова деца.

Јевреји нису имали идеју о бесмртности душе, него је неко имао кроз народно памћење свог имена ту бесмртност. Он није преживљавао као особа него као име у меморији.
Зато је Левиратски Закон био тако важан, јер се сматрало да преминули човек, који нема децу, губи своје име. И сматрало се да деца девера и снаје јесу његова деца.
Dule, nema te tamo na temama o žrtvama u Novom Sadu. Mogao si bar da izraziš žaljenje

Dule, nema te tamo na temama o žrtvama u Novom Sadu. Mogao si bar da izraziš žaljenje
Онда ниси читао ту тему. Изразио сам жаљење на више места.
То је велика туга и трагедија.

Онда ниси читао ту тему. Изразио сам жаљење на више места.
То је велика туга и трагедија.
Nisam te video. Ipak si ti SNS bot. A strah vas je sad? Ustane li narod sada teško vama članovima SNS sekte. Ima da vas naganjaju ko ustaše 1945.

Nisam te video. Ipak si ti SNS bot. A strah vas je sad? Ustane li narod sada teško vama članovima SNS sekte. Ima da vas naganjaju ko ustaše 1945.
Мислим да спамујеш тему. И мислим да се ругаш жртвама исто као и они који кажу да је крив Тито, овај или онај, а не неодговорни људи из власти и струке који су направили пропуст.

Ја нисам никоме нанео зла. Нити сам било кога убио, нити се бавио криминалом.
Тако да нема чега да се плашим, бојим се само Бога и више никога.

Konačno i jedan SNS-ovac da ima dušu.

Hvala Bogu ako je tako.

Konačno i jedan SNS-ovac da ima dušu.
Сваки човек је има. Твоје понашање није хришћанско ако сматраш да људи који не мисле као ти немају душу.

Сваки човек је има. Твоје понашање није хришћанско ако сматраш да људи који не мисле као ти немају душу.
Ti si se klanjao živom čoveku umesto Bogu. Idi se ispovedi.

Suze su dobre, da očiste tvoju idolopokloničku dušu. Ili je rakija plakala.
Зар те није стид и страх од Бога да користиш трагедију да би ме вређао?
Мислим, верујем да си љут јер сам те више пута победио у дискусији и јер сам супериоран у односу на твоје трловање (мајстор сам за тебе по том питању), али да користиш ову трагедију да би мене нападао, мало је превише.

Болна је ово тема за мене као хришћанина, човека, Србина, имај бар зрну схватања за то.

То је лаж.
Samo je bilo Vučić, Vučić, čak si ga kanonizova: sveti Aleksandar Vučić, pa on je Božji pomazanik ko kakav car, pa si ga tu deifikovao. Ide se ispovedi i kaj se dok nisi i ti dobio po tintari. Proklet bio ko se uzda u čoveka, tako piše u Bibliji.

Samo je bilo Vučić, Vučić, čak si ga kanonizova: sveti Aleksandar Vučić, pa on je Božji pomazanik ko kakav car, pa si ga tu deifikovao. Ide se ispovedi i kaj se dok nisi i ti dobio po tintari. Proklet bio ko se uzda u čoveka, tako piše u Bibliji.
И луд би схватио да сам те троловао. Чисто да ти покажем да си немоћан у односу на мене што се тога тиче. :D

Back