Zašto duša napušta tijelo ako smrt nije bila u Božjem planu?

Nisam gore citirao prevod JS...ali je bolje preveo od mnogih prevoda...

Napravi razliku šta je fiziologija, a šta fizionomija tela...pa će ti nadam se biti jasno...

Nije suprotno kada je On duša živa...žele njegovu smrt...
Šta će im njegova duša, kako će da je uhvate...nebulozno je...
A i ako je nekim cudom uvate kako ce ovaj bez dyse na onaj svet haha

image.jpg

forumska ekipa u večnom životu posle dobrog spavanja :D

Tako je.
Postao duša...ne piše da je dobio dušu kao što je dobio duh...
Razumeš šta hoću da kažem?

Nema trenutka kada čovek dobija dušu kao neki nezavisan entitet, već ulaskom životodajnog duha, čovek postaje duša živa...
Kada umire sve se dešava obrnuto...
Sve su duše stvorene petog dana.

A u definiciji koju ponavljaš umećeš duh umesto dah, što je velika razlika i greška. Po SZ prorocima nema razlike između stoke i čoveka, dah+telo i kad umre takva duša se raspadne, ne postoji i nema spavanja.

Prema tome, Gospod ipak zna bolje.

Sve su duše stvorene petog dana.

A u definiciji koju ponavljaš umećeš duh umesto dah, što je velika razlika i greška. Po SZ prorocima nema razlike između stoke i čoveka, dah+telo i kad umre takva duša se raspadne, ne postoji i nema spavanja.

Prema tome, Gospod ipak zna bolje.
Ma dobro mogi i ja lupati ovde svašta...gde piše da su sve stvorene petog dana?

Hrist u potpunosti isto priča što SZ proroci...gde ti tu vidiš razliku?

Naveo sam primere gore gde se život odnosi na dušu...isto je i jedno bez drugog ne ide...

Ako duša napušta telo, pokaži mi gde u procesu stvaranja Bog Adamu ubacuje dušu kao zaseban entitet i nema problema...
Ja to ne vidim nigde...vidim samo da mu u telo ubacuje duh i telesni čovek postaje duša živa...što je velika razlika.

Ovo je kao da si završio drugi osnovne i onda se čudiš kako student matematike rješava diferencijalne jednadžbe. I ne samo čudiš, nego studenta uvjeravaš kako to ne valja, jer da ti kroz svoje školovanje to nisi susreo.

Dakle, nije sve otkriveno u Starom zavjetu, moraš kupiti Bibliju koja ima i Novi zavjet, i onda čitati i čitati, moliti se Bogu 'na koljenima', pa ćeš i ti 'rješavati diferencijalne jednadžbe'.

Ovo je kao da si završio drugi osnovne i onda se čudiš kako student matematike rješava diferencijalne jednadžbe. I ne samo čudiš, nego studenta uvjeravaš kako to ne valja, jer da ti kroz svoje školovanje to nisi susreo.

Dakle, nije sve otkriveno u Starom zavjetu, moraš kupiti Bibliju koja ima i Novi zavjet, i onda čitati i čitati, moliti se Bogu 'na koljenima', pa ćeš i ti 'rješavati diferencijalne jednadžbe'.
Znači nema...jer da ima ti bi potrčao da mi pokažeš...
Tu je problem...da bi tačno rešavao zadatke moraš imati dobar čap...Bog daje čap i po njemu se reže...ne može to onako kako ti misliš...
Čitam ja i stari i novi i ne nalazim to što vi pričate...za razliku od Pisma u kom jasno piše, vi i to jasno izokrećete do te mere da i dušu moš uhvatiti...samo kako, ne umete objasniti...

Maki kaže da su ovi bili isterivači duša iz ljudi...
Svašta tu ima...
Rešili ljudi da isteraju dušu iz tela pa to ti je...
Ja kažem hoće da ga ubiju...nekako mi logičnije i manje mi mozak trokira...

Ja ti ipak preporučam da čitaš čitavo Sveto Pismo.
Pa čitavo...od korica do korica...ne znam koliko sam ga puta pročita ni koliko svesaka i notesa izvukao kao zabeleške....

Moja sva diskusija se bazira isključivo na Pismu...tvrd sam ja po tom pitanju i neću ni slova prihvatiti ako ga u njemu nema...a kamo li besmrtnu dušu...
Nema toga...ako ima Pismom me razuveri i biću ti zahvalan.

Poslednja izmena od moderatora:

Back