Zašto duša napušta tijelo ako smrt nije bila u Božjem planu?

Gajo ex

Ističe se
Poruka
2.167
Ako nakon smrti duša napušta tijelo, zašto bi Bog uopće stvorio takav mehanizam ako smrt nije bila u njegovom izvornom planu? Ako je čovjek stvoren kao "živa duša", zašto bi se ta duša trebala odvojiti od tijela nakon smrti?

1. Bog stvara čovjeka kao "živu dušu" (Post 2,7).
2. Čovjek zbog grijeha postaje smrtan i umire.
3. Nakon smrti, duša odlazi na privremeno mjesto, prije Kristove misije na Zemlji.
4. Nakon Kristovog dolaska i njegove intervencije, duše vjernika odlaze na druga mjesta, ovisno o spasenju.
5. Na kraju, te iste duše vjernika bit će uskrišene i vraćene kako bi ponovno živjele s Bogom... a nevjerne, u propast...

Ima li ovo smisla?
Da pritom ne uvodimo različita tumačenja tradicija o fazama kroz koje duša prolazi...

Imalo bi ti smisla kada bi znao da naši tvorci dele isti univerzum sa nama. Ti se držiš nekog boga na nebu čiču bradonju koji nas ne stvorio ovako neperfektne i defektne sa malim životnim vekom. Ništa tu bog nije stvorio ti si bog, kao i ja, sve je svest i ovaj trenutak sada. Neko ti je stvorio ovo telo u laboratoriji na mnogo naprednijem nivou na kome smo mi sada, telo koje je kompjuter i može da dešifruje ovu realnost i da bude nosač duše/svesti. Mi to isto radi sa veštačkom inteligencijom. Vidiš kako je sve povezano. Nema boga na nebu.

Ako nakon smrti duša napušta tijelo, zašto bi Bog uopće stvorio takav mehanizam ako smrt nije bila u njegovom izvornom planu? Ako je čovjek stvoren kao "živa duša", zašto bi se ta duša trebala odvojiti od tijela nakon smrti?

3. Nakon smrti, duša odlazi na privremeno mjesto, prije Kristove misije na Zemlji.
4. Nakon Kristovog dolaska i njegove intervencije, duše vjernika odlaze na druga mjesta, ovisno o spasenju.
5. Na kraju, te iste duše vjernika bit će uskrišene i vraćene kako bi ponovno živjele s Bogom... a nevjerne, u propast...

Ima li ovo smisla?
Da pritom ne uvodimo različita tumačenja tradicija o fazama kroz koje duša prolazi...
Dusa se ne odvaja od tela niti se moze odvojiti ceo covek je dusha ziva - tako kaze Bozja rec.

1. Tako je Bog stvara coveka kao zivu dushu.

Nakon smrti covek - dusha umire a "Duh se vraca Bogu koji ga je dao."

Propovednik 12:7, a on glasi: „I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati Bogu koji ga je dao.“

Bozji Duh je ono sto ozivljava telo da bi covek postao dusha ziva.

Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. (Jovan 6:63)

1 Petrova 3:18
18 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom,
ali oživljen Duhom.

Dushe nigde ne odlaze niti to mogu jer su ljudi dushe.
Tako je prema Bibliji

prema Bibliji covek = dusha
Kada covek umre dusha umire
a duh se vraca Bogu
Zato i postoji uskrsenje jer je dusha smrtna
da je dusha besmrtna ne bi bilo potrebno vaskrsenje
niti Isus

na temelju zrtve Isusa Hrista imamo vaskrsenje i vecni zivot.
Jovan 3:16 16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Poslednja izmena:
Dusa se ne odvaja od tela niti se moze odvojiti ceo covek je dusha ziva - tako kaze Bozja rec.

Propovednik 12:7, a on glasi: „I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati Bogu koji ga je dao.“

Bozji Duh je ono sto ozivljava telo da bi covek postao dusha ziva.

Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. (Jovan 6:63)

1 Petrova 3:18
18 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom,
ali oživljen Duhom.

Dushe nigde ne odlaze niti to mogu jer su ljudi dushe.
Tako je prema Bibliji

prema Bibliji covek = dusha
Kada covek umre dusha umire
a duh se vraca Bogu
Zato i postoji uskrsenje jer je dusha smrtna
da je dusha besmrtna ne bi bilo potrebno vaskrsenje
niti Isus
Pa i ovo ako je dusa besmrtna i dodje vaskrsenje ko je lud da uskoci u grob u svoje propalo telo.
Horor.

Pa zato što duša traži nova iskustva i prelazi u neki novi oblik postojanja (bilo u neki metafizički oblik, bilo da se ponovo spaja sa izvorom odakle je i došla, bilo da se reinkarnira u drugom telu, itd), mislim telo je zapravo "vozilo" ili "odelo" za dušu, sad to je isto kao kad recimo kupiš ne znam novu odeću ili nove patike, sad ono super su patike i svidjaju ti se i udobne su ti i sve i želiš da ti traju što duže i da što duže ostanu nove i da šljašte ali da li bi voleo te patike (ili tu odeću) da nosiš večno (ili ceo život) pa nebi jer prosto dosadile bi ti i nakon nekog vremena poželiš da ih malo promeniš i poželiš da probaš neki drugi model, neki drugi brend, patike u nekoj drugoj boji, ono prosto zeliš malo da promeniš i da probaš i iskusiš nešto novo, to je sad bilo jedno banalno i plastično objašnjenje ali u principu to je to zašto duša ne ostaje večno u telu i zašto duša ima potrebu da u nekom momentu napusti telo.

Doduše u nekim drevnim kulturama (recimo u antičkoj Grčkoj) su verovali da nakon smrti duša ostaje u telu (i da je praktično pokojnik i dalje svestan okoline i sveta oko sebe) i verovali su da kako telo truli da duša maltene poput nekog ulja ili tečnosti polako iskapljava u zemlju, biljke i stapa se sa zemljom i biljnim i životinjskim svetom i onda su oni konzumirali odnosno inhalirali te biljke u formi dima verujući da tako unose u sebe delić duše pokojnika koji im šalju informacije sa onog sveta i da se na taj način povezuju sa onostranim.
Recimo ona proročica u Delfima Pitija je tokom svojih vizija stajala u nekakvom bazenu za koji se ispostavilo da je ispod njega bila i isparavala jedna vrsta etilena, biljnog hormona koji izaziva halucinacije i izmenjena stanja svesti, pa je eto ona tako dobijala te neke vizije.

Imalo bi ti smisla kada bi znao da naši tvorci dele isti univerzum sa nama. Ti se držiš nekog boga na nebu čiču bradonju koji nas ne stvorio ovako neperfektne i defektne sa malim životnim vekom. Ništa tu bog nije stvorio ti si bog, kao i ja, sve je svest i ovaj trenutak sada. Neko ti je stvorio ovo telo u laboratoriji na mnogo naprednijem nivou na kome smo mi sada, telo koje je kompjuter i može da dešifruje ovu realnost i da bude nosač duše/svesti. Mi to isto radi sa veštačkom inteligencijom. Vidiš kako je sve povezano. Nema boga na nebu.
Zašto su me stvorili (svrha)?

da
da
ne
a zasto sam trece rekao: NE? jer je to sto si citirala:
Propovednik 12 8 „Ispraznost nad ispraznostima!“, kaže propovednik*.

daklem, Propovednik ne tvrdi da se duh vraca k bogu, vec da je to tastina nad tastinama [isprazna nauka,. lazna], a ranije cak i postavlja to pitanje, na odgovor koji je vec dao, vidi ovde:

Propovjednik 3,19 Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
Propovjednik 3,20 Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
Propovjednik 3,21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dolje pod zemlju?

dakle, on to pita, a vec je rekao da nam jednako biva, i da svi imamo isti duh, jer sta ce Bogu duhovi ako nisu njegovi, nego djavolji, ako ce nekima reci "idite od mene nikada vas nisam znao"? sta ce Bogu oni duhovi za koje Hristos kaza - "vas je otac djavo"? jel rekao? jeste rekao! onda se ne vracaju k Bogu, osim ako taj bog nije djavo.

Poslednja izmena:
ma, ti nemoj da verujes u to uopste; jel si cuo za svete netrulezne mosti? u njih veruj, i bice ti dobro
iznad sam objasnio ovoj svedokinji u cemu je prevarena, pa to vazi i za tebe, a pusti ti ove koje veruju u mitarstva i demone da ce da izmitare, na svom povratku k bogu, kada nagrabuse, djavo im uvek kriv, niko ne kaze, sam sam kriv prevarise me lukavi, a ne seti se da je verovao da ce da ih izmitari - nemas posla sa njima, i miran si

pogledaj svete mosti, bas je @ИПХ ЗИЛОТ+ postavio na temu muzike, sta slusa, pa me onda pitaj, i ispredavacu ti teologiju apostola Pavla, a ovima nista nemoj da verujes, jer nista od ovoga sto naucavaju nije istina, sve su izmislili i samo varaju ljude da ih demoni cape - znaci sve cu m pobrisati, sve cu im pobiti argumentima uz pomoc apostola Pavla, jer dosta je on solidno objasnio, cvrstom, neraspadljivom naukom kao sto su svete netrulezne mosti, pogledaj prvo, zilot je postavio muzicki video.

Poslednja izmena:
Prvenstveno da budeš rob. Isto što i elon musk trenutno stvara robote sa veštačkom inteligencijom, da služe višoj svrsi, svojim kreatorima.
Meni to nema smisla jer takav pothvat podrazumijeva naprednu civilizaciju!
Ako im trebaju robovi za nekakva i iskopavanja kako se često sugerira u teorijama zavjere, onda je to u najmanju ruku čudno, primitivno, slabo, sporo... ima puno bolje i praktičnije tehnologije...

Ima li ovo smisla?
izgleda da mu neko pokvario planove
kakav je to bog?

Back