Blogovi

Dragi moji,u vama klija seme naroda koji moze biti izabran.Bozjom voljom i ljubavlju,ta vam je uloga Planom odavno poverena. U cilju ostvarenja ove uloge morate imati ispravan odnos prema Tvorcu i njegovim zakonima. Treba da popravite svoje medjusobne odnose,da se vise volite i pomazete jedni drugima. Naucite se prastanju,jer ko ume da voli,taj zna i da prasta. Nemojte se gorditi da ste bolji ili vise voljeni od drugih,jer gordi,na kraju praznih saka ostaju. BUDITE HRISTOLIKI!!! Jedini ste narodkoji se vratio na mesto gde je nekada ziveo,prepoznao prapostojbinu i setio se prajezika. Ovde vas je dovela zvezda Danica,a poticete od plemena Mojsijeva. Prasecanje pretocite u secanje. Spremajte baklje vere i ljubavi. Prolaz kroz prostor i...
Ne-(s)poznata... Jesi li nekad pomislila da ce jedan nepoznati sanjar stihove za tvoju dusu tociti? Jesi li nekad pomislila da od patnje tvoje,ima patnje dublje i od ceznje tvoje ima ceznje vece. Jesi li nekad pomislila da sam se sakrio duboko,duboko u tvo srcu i da cekam da me dotaknes dusom svojom milom? Jesi li nekad pomislila da ce ti u snove doci svetlost probudjenog odenuta ruhom vecne praznine? Jesi li nekad pomislila da ti nisi ti, vec da si ti ja,i da san ovaj sto ga snis u budjenje vodi? Jesi li nekad pomislila da ce rosa ljubavi moje jutrom umivati oci tvoje i nezno saputati: In la kesh....
Sasim slabo sam poznavao Slavicu.Bila je izbeglica,iz Bosne,sa sobom je dovela dete,udala se za jednog poznanika koga nisam poznavo najbolje.Samo jednom su,koliko se sećam,bili u mojoj kući,na kafi. Slavica je bila lepuškasta ženica,sitne građe,blagog lica,tankih usana,kestenjastih očiju ,nesigurnog pogleda.Svetlosmeđa kosa,duga do ramena,ravna,čista....frizura koja je najlakša i najjeftinija za održavanje...Govorila je malo,tiho,nenametljivo,nesigurno. Mislim da je u naš kraj dospela po slučajnom rasporedu,nalogom Komesarijata za izbeglice.Zaposlila se onde gde je jedino i mogla,gde nije bilo potrebno imati vezu,gde je mogla raditi i bez kfalifikacija,i gde je bila rado viđena....u maloj lokalnoj kafani. Nisam je tada poznavao ,ali...
da nije bas sve tako divno u ovoj Austriji pokazuju i nasi ljudi koji ovde zive.Nekada me dodje sramota kad vidim kako se ponasaju bahato i kao stoka.Ne kazem da su svabe nesto kulturnije ali imaju disciplinu i znaju sta smeju a sta ne. Postavljam cesto sebi samome pitanje pa zar je samo bagra i prosti ljudi bili toliko pametni pa da pobegnu od rata? Zar niko od normalnih ljudi (cast izuzecima nije uspeo da se docepa Evrope (u mom slucaju Austrija grad Liezen 70 -tak km od Graza). Verujte na rec ne pravim se neko i nesto ali cesto se osetim jadnim i ponizenim kad vidim ove nase prostake u mercedesima kako defiluju ovuda uz zvuke turbo folka sa pojacalima pitaj boga koliko Wati i otvorenim prozorima.Uzas jedan.Strasno je da takvi ljudi...
A gde si ti...
Opet sama sebi noz u ledja zabijam Opet snovi moji prete da me slome Zasto neke stare albume otvaram Zasto pisem pisma kada nemam kome Moj andjeo cuvar pao je odavno Slomio je krila od besa i tuge... Ponovo mi misli lutaju ka tebi Ponovo mi ulice tamne,puste,duge A gde si ti nocas,da li me jos pamtis Jedna ljubav davna da li te jos seca A gde si ti sada,da li me jos volis U tvom srcu za me da li ima mesta U svoj tami duse,tebe sam pronasla...
Не умем да волим. Умем само да чекам, надам се, молим. Сузе што капљу низ обод лица враћам назад до срца, ко птица дрхтава, мрежом сапета, од неба отета. Не умем да волим. Твоје ме речи гребу и боду, краду слободу,окивају, прозоре душе зашивају. Молим се крадом, мислиш шапћем, речи што видају ране, речи жуђене драгане, а ја тужна и сама, дете у гомили – заборављена. Ко ће ме наћи? Изгубљену међ дванаест девојака, Истог стаса, лика и гласа, чекам да будем препозната, од вештичјег зла отргнута, на коња белог попета, женику своме у дворе донета.
Posle procesa uzimanja druge nasušne hrane, Belzebub se, napustivši "camihunatru", nije odmah vratio na mesto gde se obično nalazio tokom razgovora, već je najpre otišao u svoju "kesšahu", ili "kabinu", kako bi svoj suviše star rep ohladio u određenoj tečnosti; tome je povremeno morao da pribegne zbog svojih poodmaklih godina. Kada je, vrativši se iz svoje kesšahe, ćuteći ušao u onaj deo broda "Karnak" gde su obično provodili vreme, pred njim se ukazala neobična slika: Njegov ljubljeni unuk Hasejn je stajao u ćošku, poluokrenut, i pokrivši lice rukama gorko plakao. Belzebub, uznemiren, brzo priđe Hasejnu i glasom punim brige, upita: - Šta se dogodili, čedo moje? Zašto plačeš? Hasejn htede da odgovori, ali je bilo očigledno da mu jecaji...
Ucila me mama da budem dobar decko.I ja postadoh dobar covek-tako mislim,i tako kazu.Ali neverovatna stvar se desava.Pa ja shvatih da ja nisam dobar nego glup.I svaki put kad ispadnem dobar-glup,ja kazem sebi "e necu vise."E onda shvatim da ja i nisam nesto glup vec sam samo dobar.Ali dobro se dobrim vraca,zar ne.Ili glupo jos glupljim...Malo je dobrih ljudi danas,dobri svete,mnogo je losih glumaca...
ČESTITKA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ČESTITKA Kao ptice što poje I lete Pa na željenu granu slete Neka sve lepo doleti ka tebi Sve ono što bi poželela sebi. Neka se u srcu tvom ugnjezde I tu izrode plodove svoje Kao grozd, kao cvet, kao ljubav, Kao najlepši put. Kao duga I osmeh I veliki brod Kao zvezde što krase nebeski svod. Rukom ćeš tada ubrati grozd, Pomirisati cvet I krenuti na put Ruku pod ruku sa ljubavlju svojom. I videćete dugu koja osmeh ima Postaćete putnici na velikom brodu Samo ruke pružite ka plavome svodu. Jer hrabrima samo zvezde na dlan sleću Samo hrabri mogu uhvatiti sreću Tu pticu što leti brzo, smelo, tiho Tek ponekad sleti u nečije krilo. Ujna tebi želi da je krilo tvoje Mesto gde će...
ljudi vraticu se jaca radosnija emotivnija nisam ni ovih dana bas puno bila tu hvala na podrsci i lepim zeljama pisite i dalje umetnost daje smisao zivotu i ulepsavava i najtuznije trenutke vasi stihovi su mi ulepsali mnoge dane nisam ni znala koliko pesnika i koliko emotivaca ima hvala vam sto ste takvi kakvi jeste a da ne nabrajam vi znate na koga mislim i one koji pisu romanticne strofe i oni koji pisu realno i grubo i oni kojima nije tesko da ostave komentar i ako ja nisam to radila cesto jedva cekam da ponovo citam vase vidjenje zivota z:girl:
Usnio sam da razgovaram s Bogom. "Dakle, ti bi želeo razgovarati sa mnom", reče Bog. "Ako imaš vremena", rekoh. Bog se nasmeši. "Moje je vreme večnost.Šta si me hteo pitati?" "Šta te najviše iznenadjuje kod ljudi"? Bog odgovori: "Što im je detinjstvo dosadno. Žure da odrastu,a potom bi opet želeli da postanu deca. Što troše zdravlje da bi stekli novac,pa potom troše novac da bi vratili zdravlje". Što razmisljaju teskobno o budućnosti, zaboravljajuci sadašnjost.Na taj nacin ne žive ni u sadašnjosti ni u budućnosti. Što žive kao da nikada nece umreti,a onda umiru kao da nikada nisu živeli." Bog me primi za rukuOstadosmo na trenutak u tisini. Tada upitah: "Kao roditelj, koje bi životne pouke želeo da tvoja deca...
Bas ni za sta nisam
Ишао сам једно јутро на пецање. Понео сам глисте, рибице да ловим, али кад сам стиго на обалу реке, почех да се тресем, ја се рибе бојим. Бацио сам пецаљку, пустио сам глисте, у шетњу сам пошао... Негде на сред пута, шушнуло је нешто, мислио сам~змија! Блед сам кући дошао! 'Кукавице једна'- сам сам себи реко. Узео сам играчке и на тепих сео, играо се, играо, сам до ноћи тамне, нисам ништа јео. Сутрадан сам кренуо да пливам на реци, купаћи сам обук'о, ушао у воду, одмах изашао и опет се обрук'о. Не знам ни да пливам, не знам ни да пецам, о, ни зашта нисам! Кад ћу већ порасти, нестрпљив сам јако, да све радим сам?
Zelja za osvetom
Cuvaj se zelje za osvetom! To je tanjir sa losim ukusom, kao kada jedes vlazan karton pomesan sa nedokuvanim plavim patlidzanom.. Cuvaj se velikih planova kada ces i kako da se svetis, nabijenih mrznjom i ljutinom.. Cuvaj se jer sve ce ti se to sve vratiti. Kada razmisljas kako da se nekome osvetis ko te je nekad povredio, razmisljaj ne dva, nego tri puta. Jer, svaka osveta vise govori o tebi nego o onome kome se svetis… To ti je isto kao stavljati agresivne komentare u jedan blog, na jedan forum… Koga tada mozes povrediti osim sebe licno, ostavljajuci trag jedne osobe porazene, frustrirane i tuzne…? Osveta ce te uciniti jos praznijim.... Osveta je samo kozmetika nase sujete. Ne sveti se ni njoj ni njemu. Nema...
Nikad te niko nece ovako tesno grliti uznemirenu i belu. Ja sam mornar bez kompasa kome uvek polude ladje. Nikad ti niko nece ovako u krvotok uliti poslednju neznost celu, ni uspeti u tebi toliko tuge da nadje. Nikada vise neces ovako divno truliti u obicnom hotelu, a ne zeleti ipak odavde da izadjes. Ti si najukusnija krv sveta koju sam upio hlebom mog mrkog trbuha. Ti si so sa oteklih usana koje smo oljustili ocnjacima i prosuli po mojim bedrima i tvojim dojkama. Ti si najbeskonacnije, najubitacnije nebo kraj mog rumenog uha. Najbesramnija devojka koju sam sreo medju zenama. Najstidljivija zena koju sam sreo medju devojkama. MIROSLAV ANTIC
vidim da se dosta njih interesuje kako brzo i lako da skidaju klipove muziku filmove sa bilo kog sajta,ja vam preporucujem ORBIT downloader brzi je od svakog programa za duplo i mnogo je lakse i jednostavnije od bilo kog programa, ps ja ga koristim na sporim mrezama.ako vam klip sporo ucitava i ne mozete da sacekate da ga otvori da vam ne bi bagovao samo kliknite orbit down i za minutu jednu skida ceo spot na pr, probajte i uvericete se sami,radi na mozili
A šta ako je samo to život pravi trenutak taj mladosti sjajne kad se još neznaju sve života tajne i kada se za mudrost mnogo ne mari. Mladost istina brzo prolazi ali novi naraštaj spreman dolazi. Priča ponavlja se ista dok sjaj mladosti večito blista. (Ako je vreme prava a život krug koji se okreće onda je večita mladost u tački u kojoj krug tangentu sreće)
"Kada nekog volis,pusti ga da ode.Ako ti se vrati,bice zauvek tvoj,a ako ti se ne vrati,znaci da tvoj nikada nije bio." Dok smo se ljubili,onako zeljno i strasno,pokusavajuci da se namestimo u tom neudobnom krevetu,skinuo je i ono poslednje parce garderobe,koje nam nekako uvek ostaje poslednje,sa sebe.Carape.Bacio ih je nasumice.Jedna je pala na pod,a druga na komodu pored drugog kreveta na kome su bile poredjane nase pantalone i kosulje.Da se ne izguzvaju,Da negde ne probude sumnju. Ne prestajuci da me ljubi,izvlacio je smotani pokrivac na koji sam legla.Ili me je on smestio tako?Nije ni bitno.Taj je poduhvat trajao toliko da je vec poceo da me nervira.I pokrivac leti! Udara u zid i pada na onaj krevet preko garderobe. I dalje...
o cudnim susretima
ljudski putevi su nepredvidljivi.desavalo se svima nama da upadnemo u situaciju, susret, dogadjaj ili sl. koji zaobilaze u sirokom luku ocekivano, predvidivo i obicno.cesto se u tim okolnostima pitamo ,kako se bas to upravo nama desilo? i zasto je do toga doslo? takvi dogadjaji neminovno dovode do smesnih, ali i do tuznih situacija. 3,novembar 2006. lokacija......autobuska stanica , bus 1, long beach, pacific highway, california, usa. vreme........oko 2/30 popodne. akteri.........moja cera, ja , neil thompson , putujuci propovednik isusa hrista koji putuje po americi odeven u beli dugacki plasht sa cvornovatim stapom u ruci i kako sam kaze daje ljudima veru i hrabrost da se bore za ono u sta veruju, ne trazeci nista za uzvrat,vic ...
DANAS TE VOLIM VISE
Idem do staze bola Put mi je utaban tamo, Uzalud skrecem s puta Bol i ja se dobro znamo. Nema nedelje ni dana Da mi bol u goste ne dodje. Osecam ga, krake svoje siri A moja dusa je nemirna Ni osmeh ne moze da je smiri. I ne znam zasto slutim Ali slutim i grcim lice, Cujem glas one ptice Ptice zloslutnice… Srecna sam bila juce A ne verujem da cu biti sutra. To sa tobom tako ide Vece je drugacije od jutra. Za sve je krivo poverenje Koje jos kod tebe nisam stekla, I nista necu promeniti Ma sta uradila ili rekla. Ali neka…vreme ce pokazati Da li sam ono sto tebi treba Znam samo da te danas Volim jos vise, od zemlje do neba !
odlazim ko da me ni bilo nije ni jedno zrno peska nisam pomerila kao topli vetar prosla sam kroz zivot sasvim neprimetna. nova nada novi lek novi nacin sve je novo i jos uvek ne uprljano sumnjom ali cim pocnu da padaju iluzije i nada sa njima pada na dno obliet je moje utociste,moja kazna i moj dom mesto zaborava sa koga se vise ne vidi ni proslost ni buducnost gde covek samom sebi pocinje da smeta i zeli da bude bez sebe.apsolutno sam kao veliki poraz koji se ne moze sakriti kao sramota stid stud stop. kraj neminovnost. i depresija me napustila.ta tugaljiva prijateljica sto me cesto posecivala noseci slapove suza na poklon nema je ali bolje biti sam nego u rdjavom drustvu nikada mi ona nije pomogla samo me sapletala kad god je mogla...
Moj profesor sa fakulteta vracao se sa faksa kuci.U tramvaju, pored njega stoje dva momka i nešto pričaju. Profa, koji uzgred rečeno, ima tri fakulteta, izmedju kojih nešto sa filološkog (da li srpski i književnost) primeti kako oni govore, tj. mumlaju nekim njemu potpuno nerazumljivim jezikom. Iz čisto profesionalne radoznalosti, počne da osluškuje šta pričaju, ne bi li pogodio jezik. "Pričali su", kaže, "nekim grubim i brzim jezikom sa puno odsečnih samoglasnika. Nešto kao:'z...b...z! K...m...n... brt...smnpt!!!'" Par trenutaka mu je trebalo da prepozna jednu reč i to: "brate!" izgovorenu vrlo brzo, tako da se uglavnom čulo samo: "brt". Čovek je tek tada shvatio da su to naši momci i da pričaju srpski. To jest, pokušavaju da ga...
Ljubav je jedna... Ljubav je jedina stvar zajednička svima na svijetu.. ljubav nas oduvijek pokreće i inspirise, daje nam snagu da živimo i kad psihički umiremo. Ljubav je naše nadahnuće i ono što nas čini drugačijima, sretnijima i boljima. Samo malo ljubavi dovoljno je da naš život promijeni iz korijena.. Ljubav i samo ljubav.. iskrena ljubav.. Često sam znao čuti kako ljudi razmišljaju u što su se zaljubili, što ih je toliko privuklo na nekome i osvojilo istog trenutka?? Hiljade je razloga odgovor na to pitanje jer čovjek se od čovjeka razlikuje i svako je od nas poseban na neki specifičan način. No najčešće nas privuku čovjekova posebnost, samopouzdanje, način na koji nas tretira, poštovanje koje pokazuje prema nama i drugima...
Mastah o zeni koja stihove toci slicno meni u pehar eonske zudnje. Mastah o zeni koja srcem ljubi slicno meni dela Tvorceva. Mastah da sanja slicno meni i da recima boji formu iz Izvora prioisteklu. Mastah o zeni koja obrisa svoje ja slicnoj meni s kojom istom cetkicom po platnu zivota saramo. Mastah o zeni kao ja koja vise od ljubavnika, sanjara i lutalice trazi Mastah o zeni koja kao ja s Jednim zeli da se stopi.
LoooooooooooVeeeeeeeee : )
Kako je lepo biti zaljubljen! Kako je lep osecaj biti mlad i zaljubljen,znati da mozes u svemu da uzivas,da se dobro zabavljas sa svojim deckom,devojkom... Aaah... Supeeer!!!! Mladi,ludi,zaljubljeni...NISTA LEPSE!!! Ali,ubediljivo najlepsi osecaj je kad shvatis da ste ti i taj neko jako slicni,da volite iste stvare i da zajedno mozete da uzivate u njima...DA ZAJEDNO MOZETE DA SE DOBRO ZABAVITEEEEE....OOOoooooOOO Yeeeeeeaaaaah,to je super osecaj...!!! Najbolji osecaj... Ljudiiiiiiii,BITI ZALJUBLJEN JE MNOGO DOBRA STVAR,ZALJUBITE SE I UZIVAJTE SA TOM NEKOM OSOBOM,ZABAVLJAJTE SE,LUDUJTE...ZIVOT JE KRATAK A VI STE ZALJUBLJENI I VESELI... ;) :p
Back