Blogovi

Ovo nije onaj sin Dragan na koga vi mislite. Ovaj sin Dragan je šampion Rakijade održane u Pranjanima. E sad, ovaj Dragan je uspešno nadmašio sve ostale ljubitelje nacionalnog nam pića i proglašen je za Rakijskog deliju ove godine. Ovom događaju je data poprilična medijska pažnja, mnogi ljudi su familijarno sa sve decom došli da gledaju takmičenja u raznim disciplinama. :hej: Zamišljam tu decu za petnaestak godina kako na tom istim takmičenju ispijaju besomučno čašicu za čašicom da bi bili proglašeni za Rakijskog deliju. Naravno, da bi mogli da pobede moraće vredno da treniraju. :pivce:Dok treniraju pokazaće sve svoje najbolje osobine kojima će oduševljavati svoju porodicu u dugim zimskim, a i letnjim danima. Kada bude došao dan...
Humanizacija smrtne kazne
Nisam procitao nista gluplje i perverznije od "humanizacije smrtne kazne"!? Ni jedna kazna koju zvanicni sudovi u nekom drustvu izricu nije nikakva odmazda drustva prema pociniocima nekog kriminalnog nedela, vec je UPOZORENJE DRUGIM KRIMINALCIMA da isto to ili slicno delo nikada ne nacine. (Odmazda drustva je linc). Ako se i to humanizuje, kakav ce vaspitni efekat tada imati na potencijalne zlocince? Sasvim blag ili nikakav, a tada je i sama kazna izgubila svoju svrhu, pa cak moze da deluje i stimulativno! Iz tih razloga smrtna kazna MORA DA BUDE STO OKRUTNIJA I SVIREPIJA! Sa ZAPLASI kriminalce i ubice! Da MISLE o tome sta ce ih snaci ako nekome oduzmu zivot! Giljotina je veoma dobar i mudar izum. Steta sto se danas primenjuje...
Patnja nam razvija dušu koja čeka da je Duh oplodi i tada radja duhovnog čpveka. Ali ako duša za Duhom ne žudi ako ga svojim molitvama ne doziva uzalud tada patnja je bila željenim plodom nije urodila.
JOE... Pusti me molim te, Pusti samo još noćas! Umrimo u strastima naše ljubavi i ne plaši se..neću plakati pred tobom! Jer znam da mrziš suze ali ne i mene. Pokušaj zadržati uspomene,sećaj se,sećaj ali ne i mene..to boli. I ponekad prošetaj starim mestima,obidji kuću staru.. ja ovde ti tamo...i javi mi kako je bez mene. No,reci mi nešto i ne steži usne, Znam da boli..rastanak boli, Boli kad moraš gubitnik biti, Boli kad moraš osećanja kriti, I trpeti...patiti...a ipak voleti. Ne proklinji nikoga..izdrži, Obećavam ti TVOJA ĆU BITI! Naš su SAN uništili, ali LJUBAV NAŠU ugasiti ne mogu. Idem,,NE OKREĆI SE,NE GLEDAJ KOJIM PUTEM ODLAZIM. NE PRUŽAJ RUKU..ali,ali mi piši?! NE GRLI ME U SRED BOLA I PUSTI SUZE NEKA TEKU... JA MORAM DA IDEM..i...
Dobro došli na blog firme Delić Transport iz Beograda Potrudićemo se da Vam na ovaj način pružimo što više informacija vezanih za našu delatnost. Naša web adresa je www.selidbe011.com Selidbe Beograd Vršimo vece i manje selidbe adekvatnim kombi i kamionskim vozilima sa profesionalnim radnicima za utovar i istovar. Ukoliko se odlučite da za Vašu selidbu izaberete firmu „Delić Transport“ standardna usluga selidbe izgleda ovako: U dogovoreno vreme na Vašu adresu stiže adekvatno vozilo za selidbe i radnici za nošenje, utovar/istovar. Radnici pripremaju nameštaj i stvari za transport, izose i utovaraju na vozilo sve stvari koje ste naveli da želite da se presele. Sledi prevoz na novu adresu, radnici rade istovar i rasporedjuju stvari u...
Kazu da ljudi godinama sazrevaju,odrastaju...medjutim da li je tako?Moje drugaice imaju izmedju 27 i 30 godina i kako se mi ponasamo-pa sto bi rekao moj decko meni:Ponasas se kao da imas 17 godina,uozbilji se malo! Pa mi jesmo sa jedne strane se uozbiljile,znate svaka radi i to ozbiljim poslovima se bavi,osim jedne koja studira-nas veciti student!Dala sam joj rok do 2010-e godine da ce zavrsiti fakultet ali sam se ocigledno presla,nece ona skoro...treba izbistriti svaku stranu kako bi ona rekla ali svi znamo da to nije tacno,odnosno da su razlog njenog decenijskog studiranja ko drugi nego muskarci! "Vi ste jos u fazi da li je zvao!"-to su reci njene mame kad nam je za Novu Godinu pozelela da se udamo, a mi joj kroz smeh odgovorile "Ma...
CVECE...
Kako je lep, ovaj svet, kad svugde nikne, mirisni cvet! Kada iz trave podigne glavu - crvenu,zutu, roze il ' plavu. I svaki cvet latice svoje siri da sunce ulepsa boje. Kkao je lepa livada sretna, kad zamirisu polja cvetna. Kad sve procveta i zamirise, livada zivi, livada dise! :heart:
prosuto vino greh puteljak kisa trepavica Stajala je nad njagovim bezivotnim telom. Krv je izgledala kao prosuto vino. Kako ce ziveti sa svojim grehom? Ne, ovo nije pravi put,samo puteljak kojim je zalutala. Izasla je na kisu da se ne vidi suza ispod trepavica. Da li ce sakriti svoj zlocin kao te suze. Znala je da nije moralo tako da bude, ali njeno srce je lupalo nekom neverovatnom euforijom. Da li je stvorena da ubija? Krenula je putem koji je vodio ko zna kuda, ali ona je bila spremna da proba SVE!
misao poruka kaldrma kutlača fioka slatko od dunja 4 plave šnale Deca su ono sto ispunjava zivot. Da, to je jedina istinska i neprolazna sreca. Misao koja prati i na javi i u snu. Nekada ne shvataju da su voljena i pored nase vike i pored prekornih reci. Nekada jednostavno kasno shvate. Moje bliznakinje su imale obicaj da utrce u kuhinju i traze da probaju jelo koje pravim. Davala bih im po zalogaj iz kutlace. Obe su zelele da postanu kuvarice. Uvek sam se plasila i strepeci odlazila na posao , da ce hteti da mi spreme nesto i da ce posegnuti za fiokom sa nozevima. Umrla bih da im se nesto desi. Obavezno bih ostavljala poruku sta ne smeju da diraju,zapisane moje brojeve iako su ih znale napamet kao i brojeve hitnih sluzbi. Obozavale...
Od prvog dana sam znala da si poseban.Od kako si me po onoj kisi letnjoj pokupio autom,a da ti ni glas nisam znala.Osetila sam da si zverkan,zato te i obozavam.Tvoj pogled,glas,oci ,cak i tvoju dusu.Sad znam da postoje i drugacije ljubavi.Gde god da si ,na ovoj planeti sada Obozavam te zverkice,jer si uneo ponovo srecu u moj zivot.
LILI......TRI'ES NA SAT
(ili Lilin svet - šaren cvet) TRI’ES NA SAT Jes’ da nije kucov mali, Al’ mu narav nije preka. Jes da ima dubok glas Ali ima i lep stas. Jao što je velik, jak Pogled bistar, mio, drag, Dlaka meka sva se sjaji Milica je on u stvari. Kad povuče sanke hitro Letim, letim svetom belim Idem brate tri’es na sat Odjekuje šapa bat. Brzo, brzo da idemo Kao ptice da letimo Po belini što se cakli Po belini što sve škripi Dok me hladan vetar greje A sneg neka veje, veje. Hajde mili Vozi Lili !!!!!!!! Leteli su kao ptice Što slobodi svojoj hrle A onda su ruke male Nastavile da ga grle. Bravo mili Kaže Lili !!!!!!!
Ne mogu te nazvati recima daljinom nedostizna ali te mogu sanjati toliko dok moj svet ne svene Gledam te.. svakoka dana i nemam vremena da patim ne dodirnuh te zato A noci prolaze bez tebe,prolaze a dani..a dane tebi pogledom saljem mozda cu te jednom i stici na putu bez kraja mozda
OSAMNAEST LETA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) OSAMNAEST LETA Na današnji dan, pre ravno 18 godina sam otvorila firmu. Pre toga sam radila u državnoj firmi celih 10 godina. Ljudi uglavnom slave 5,10,20 godina rada a ja htedoh da proslavim puniletstvo. Planirala sam da taj dogadjaj bude u restoranu sa najbližima, klijentima, sa muzikom, jedenjem i pijenjem.....onako kako dolikuje, ali se predomislih. Nije ovo vreme za nepotrebne troškove.......tako da danas radno slavimo nas dve....moja direktorka i ja.....Ah, da........nemamo grejanje u centru od prekjuče....pukla neka cevka ....dogrevamo se klimom i grejalicom.....ipak, nema veze.......oko srca mi je toplo i desna šaka mi je vrela jer otiče....moram posle sići do...
Eh, kako mi trebas!
Eh, kako mi danas trebas nisi ni svestan toga ma pojma nemas koliko te oko trazi... U ovom danu ima mozda previse drazi... Eh, kako mi ruka tvoja nedostaje u ovom casu, kako bih volela danas da te prepoznam u svakom poznatom glasu... Eh, da mi je tvojih usana od jutra pa sve do zore, sve bi mi bilo po volji... i ovaj hladni februarski dan mnogo bi mi bio bolji... Eh, da si mi sada ovde prolece bi u oko stiglo, i sve sto danas cuti, miruje, na noge bi podiglo... Eh, da li me cujes sada? Oslusni malo bolje... Neka ti moj sapat nezni u ovom danu lednom pruzi za osmeh malo volje. Eh, sta mi je od jutros, ne znam ni sama... kroz prozor tvoj lik gledam. U svakom znaku na putu vidim te i nikom te ne dam.:heart:
BEZBURMAŠKI ŽIVOT
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BEZBURMAŠKI ŽIVOT E, pa sretan Dan zaljubljenih svima koji slave i momentalno su zaljubljeni.....a vala i onima koji nisu zaljubljeni želim da se zaljube jer ako se ne zaljube teško da će da nauče da vole. Voleti je jako važno u životu.......ali, prvo ide zaljubljenost i sve ludosti koje ona donosi.....Maca i ja ne slavimo......da ima dan ljubavi, e, to bi slavili. Evo ja na primer.......juče odoh kod zlatara da mi iseče burmu.....počela desna šaka opasno da otiče i boli.....masirala me deca skroz od ramena, jedna fina ženica forumašica mi reče za neki gel te sin kupi i to. Mackala sam se sa tim gelom i nesta vatra iz šake....nekako je lakša ruka a mogu i da pišem Bogu...
IMA DANA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisan ko zna čime) IMA DANA Ima dana kad je super I tad kažem hvala Bože. Ima dana kad je dobro Tada kažem hvala Tebi. Ima dana kad je loše Tada kažem biće bolje. Ima dana kad je grozno E, tad kažem da me boli Al’ i kažem hvala Bože Što imam ja ko me voli. PS inspirisana ljubavlju malopredjašnjeg telefonskog poziva.......dao Bog svima :heart:
TELO I KOPLJA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) TELO I KOPLJA Umorne misli ustati neće Žele u perju da konače još. Balerine na prstima hode U misli mi dolazi slika vode. Kopljanici hrabri jure na mene, Koplja me bodu, ma sneni nisu. U ovu zoru studenu i modru Pokliči njihovi teraju sne. Dok ćutim još samo minut-dva U toploj postelji misli dok skupim Dolazi reka tiha, daleka Ovoga jutra kao spasiteljka neka. Slika je mokra, troma i setna Zelenog ima i bljeska vode Koplja nestaju u plavome svodu Udari njihovi manje me bodu. Maco hajde, znam da je teško Govori glas što kraj mene leži Svetlo se pali i soba blješti Otide slika, sad će i koplja. Samo još sekund, govori glava Ali telo već ustaje, telo što s kopljima...
Luda kera Volela me jedna mala, poljubac je meni dala, To joj čula majka stara pa stavila keru k’o stražara. Laje danju, laje noću, kad god malu videt hoću. Prosto više nemam mira od maloga tog vampira. Jednom smislih dobar plan, čikah kera ceo dan Mislio sam doć’ će noć, na spavanje ker će poć’. I te noći preskočih se i na malu ustremih se Kada ja za prvi ćoš, ono kera budna još. Druge noći, drugi plan, da ja krei mesa dam Pa dok kera meso ždere ja ću maloj pod pendžere. Ali kera zbrisa sve pa navali na mene Tek je tada bio žur, ćapio me ker za tur. Luda kero nisi fer što si tako gadna zver Najgora si moja kazna kero jedna bezobrazna Ajde ćuti malo bar, dok otklonim srcu kvar Ne odaji našu tajnu mali pseći Frankenštajnu. Al na...
Sve veći broj dece i ljudi boluje od astme, bronhitisa, laringitisa i drugih bolesti disajnih puteva. U ljudima se sve više razvijaju razne vrste intolerancije, kako na hranu, prašinu, korov, tako i na neke druge provokatore. Jedan od najvećih neprijatelja disajnih organa i izazivača alergijskih reakcija je grinja.Sigurno su mnogi od vas čuli za tog vrlo ružnog i neprijatnog malog pauka. Grinja, pre svega, živi u našim krevetima, tačnije dušecima. Ima je u nasoj garderobi koja sadrži vunu, u tepisima, čak i u zavesama. Ona je svuda oko nas i neizostavni je deo čovekove okoline. Najviše je ima u dušecima. Ljudska koža se, kao i kosa, peruta i to je hrana za grinju. Zdravom čoveku ne smeta, ali je sve više onih kojima pravi velike...
Te sada vec davne godine, prolece je stiglo nekako"rano" . Otoplilo. U dvoristu nase kuce, iz zemlje se pojavila mladica. Orah. Samonikla, iznikla od ploda koji je mozda ispao nekoj ptici, ili ga je vetar posejao na tom mestu u zemlju. Primila se i rasla. Postepeno, licila je na prut poboden u tlo. Jos uvek je bilo moguce , iscupati je jednim trzajem ruke. Uz to rasla je na mestu, na kome nije mogla ostati... - Necemo je iscupati, rekao je otac. Premesticemo je. Pronasli smo na slobodnom prostoru zgodno mesto i presadili mladicu. Otac i ja. Bilo je to, zapravo poslednje sto smo zajedno ucinili. Nekoliko meseci kasnije rastali smo se. Zauvek. Orah je danas odavno vec, veliko drvo. Grane koje su se na stablu osusile, morale su biti...
Nešto te gledam i pitam se ko još naočare za sunce nosi zimi Mislim to meni ne smeta a možda ti i ne razmišljaš o klimi ili je to zbog jednog davnog leta koje ti još osećaš u duši ili te neka druga muka guši ali ti to ne želiš da priznaš pa te stra da te pogled ne izda
Dajte mi trubace na jedan dan
Dajte mi trubace na jedan dan Pozovite ih da mi poje... Neka mi dan bude zabavan, Nek gosti piju toliko Da ne mogu da stoje… Dajte mi daire na dan il dva Da zaigram i srce ispunim srecom A svi oko mene nek se vesele… Toga dana zaboravicu sve… Osmesi neka se dele A ja od sete, napicu se… Dajte mi muziku samo na sat Da zaboravim sve moje tuge. Zivot mi nikad nije bio rodjeni brat Jer sta ja to osecam Dok njega zamisljam kraj druge? Dajte mi vina samo bokal jedan Da ga razbijem svog od stakla… Zelim ga, sanjam ga nocima A nisam mu se jos ni primakla! Dajte mi jedan dan sa njim I ne trebaju mi ni trubaci, Ni daire, ni muzika sva… Srecna bih bila samo da gledam Njegova prelepa oka dva!
LEDI SE KRV U VENAMA
Ledi se krv u venama Struji mi kroz celo telo… Oci su sirom otvorene A celo mi je vrelo… Osecam da prolece je blizu Sa svojim zracima stize, Mirisi novi te opijaju A nikad mi nisi bio blize. Vetrovi neki duvaju Samaraju moje lice, Osecam dah proleca, Mimoze krase ulice. Ledi se krv u venama Iako Sunce sve jace sija, Nose te talasi povetarca Koji polako carlija… I sve je u zraku drugacije, Kao i pogled u oku tvome. Ne pitaj me onda zasto Sijaju suze u oku mome. Nisam ja neko ko slepo veruje I ne oseca skrivene poruke, Samo mi reci: ljubavi, Vreme je za nove odluke.
Kraljev sin i prvi srpski arhiepiskop Sava/Rastko Nemanjić/ azbučnik ovozemaljski u jednoj odluci i nameri da se pokloni i pomoli na Hristovom grobu na putu za svetu zemlju Palestinu zastade na ostrvu Kipru da se odmori i okrepi iscrpljen teškim monaškim životom rastrzan svađom braće svoje oko prestola ophrvan brigama oko novih manastira Iščitavajući knjige prečasnih velikodostojnika nebili u njima pronašao znak šta treba činiti i braću izmiriti uzdrhta božanskim nadahnućem pronašavši božje znamenje u prepisu pohvale prečasnog Spiridona Tramifunte episkopa kiparskog koju uputi pečatnu crkvi miriklijskoj arhiepiskopu Nikolaju te u njoj anegdotu o caru Konstantinu kojemu u jednoj bici se ukaza na nebu znak pod kojim će pobediti a to bi...
Tamara i Dušan
U Dušana prevelike muke jer Tamari odsekoše kike Teške brige njega muče kome kike sad da vuče I Tamara sad je tužna umislila da je ružna Bogami i ona pati kako šamar da uzvrati U Milice kike ko od svile al Dušanu nisu mile Tamara mu ne da mira nju on hoće da nervira Al se Dušan brzo dosetio na pegice je male podsetio Na licu joj osmeh, ništa je ne boli sigurna je da je Dušan voli
LJUBAV..<3
Najvece blago ovoga sveta ljubav je uvek bila i bice! Kada te neko iskreno voli,blistavo jutro za tebe svice!! Kad imas ljubav,mozes sve : Da ucis,radis,da menjas svet! Ljubav ti za sve snagu daje i zato je neguj kao cvet!
Iz mog zivota vode dve staze, rece jedan covek mudar i star. Krenuo sam onom manje ugazenom, i u tome jeste citava stvar. Lari N.
Back