Blogovi

Sama esencija srpskog nacionalnog bića kroz istoriju. Jednostavno to je u svakome od nas i možemo mi od toga bežeti koliko god hoćemo, makar u jednom trenutku svog života osetićemo istorijski poriv da se suprotstavimo jačem od sebe,:plez: zatim se zaista i suprotstaviti, a onda osećati blaženo :zurka:sve dok nam ona druga strana naše ličnosti ne dokaže da smo se teško zajebali jer šut od rogatog uvek izgubi bitku.:pop2: Svesrdnu pomoć kroz vekove u stvaranju ove kolektivne osobine je davalo srpsko sveto drvo zvano šljiva i njen proizvod u tekućem stanju zvan šljivovica.:maramica:
Vatikantno ponašanje je viši stepen degutantnog ponašanja. Ne postoji ta granica koju oni neće preći da se dodvore potencijalnim vernicima. Kompanija Vatikan radi savršano. U čiju korist, ja stvarno ne znam. Nešto sumnjam da rade u Božiju korist. Pored toga što je moguće uplatom Vatikanu izbrisati svoje grehe, oni svakodnevno daju saopštenja o raznoraznim životnim pitanjima. Pre par nedelja su dali svoje mišljenje o vanzemaljcima, gde ih ne poriču, a danas naiđoh i na jedan članak kojim žele da se dodvore mladima koji vole savremenu muziku. Logika je jasna. Što više ovaca u njihovom stadu garantuje dosta vune za šišanje. Članak ostavljam dole, a sami zaključite da li ti pevači zaslužuju papin blagoslov. Deset najboljih albuma po...
Ne volim ovaj dan kao ni 8. mart. Mislićete, kakav je ovo ludak..... Iskreno, volim i pre svega izuzetno poštujem slabiji pol. Uživam u njihovom društvu. Ovaj svet bi bio mnogo dosadan bez njih. Da, fraza.... Kažete. Stvarno tako mislim. Zašto ne volim ova dva dana? Setite se drage moje dame, čemu ste izložene prethodna 364 ili predstojeća 365 dana. Maltretiranje na poslu, maltretiranje u kući... Nasilje koje pojedine žene nažalost trpe. I zamislite muškarca koji Vas celu godinu maltretira na sve načine, a onda Vam na današnji dan izjavljuje ljubav. A na 8. mart donosi cveće... A kada prođu praznici nastavljaju da Vas maltretiraju. E, zato prezirem ove dane. Prezirem licemerje ovih praznika. Ravnopravnost za koju su se žene...
Volela bih da istrazim fenomen ultra-brze transformacije jedne, nekada prilicno normalne osobe, sa cvrstim stavovima i jasnim razmisljanjima...u nesto dijametralno suprotno! Dakle, bila sam "normalna", ili sam se makar tako osecala... Radila sve ono sto rade single devojke, ukljucujuci i pljuvacinu po parovima koji se cmacu po kaficima, ulicama, bibliotekama, ma ne biraju mesto, sram ih bilo...:zag: Volela sam svoj ogromni, prazni krevet i klela se da cu, i ako se (jednog dana) budem udala, zadrzati svoju slobodu spavanja, bez stiskanja, grljenja i ostalih nepotrebnih dodira koji otezavaju miran san...Vidjala sam se sa prijateljima svakodnevno, uz krilaticu "decko dodje i prodje, prijatelji ostaju" i smatrala da niko ne moze da me...
Isla sam sinoc na zurku jedne takve, a ocekivalo se da ce osim domacice biti makar jos 5,6 komada. Ne znam kako kod vas stvari stoje, ali meni proradi nesigurnost u ovakvoj situaciji. Sredim se najvise sto mogu i umijem, odem s muzem, smjestim se udobno i zabezeknem se. Znam ih iz grada, neke iz muzickih spotova, neke sa slika. I uvijek izgledaju tako da im se mozes samo diviti. Vecina. Nekima se bas i ne divim, ali muskarci kojima sam okruzena su ocigledno zadivljeni. A sto sam ja zabezeknuta? Pa ovako, riba iz muzickih spotova ima stomak koji preliva, guza premala, grudi spustene, korset ih drzi, ali ipak vise, lice joj je sasvim obicno. Ne bih je nikad primijetila u gomili. Domacica ima 30 kg i haljina joj stoji kao kosturu, jeziv...
Sretenje, naj lepše proleće je pred nama
Dobro jutro, neka je sa srećom Sretenje, dan na pragu proleća, obratimo pažnju na prve pupove cvetova, ne propustimo praznik života! Ovo je dan za potsećanje , na reč volim Te Najlepše proleće je pred nama sa osmehom primimo taj trenutak života... http://www.portwallpaper.com/desktop/wallpaperimages/32666-r-1680-1050-winter-wonderland66034.jpg
Istinite erotske price
Evo, da Vam dragi moji prijatelji, opisem kako se to meni desavalo dok sam bio mlad, dok jos nisam bio "sav svoj"... Jednom sam to vec bio opisao na jednom forumu, pa molim da mi ne zamere oni koji su ovo jednom vec procitali.... Elem, dogodilo se to u Brckom gde sam tada, pre oko dvadesetak i kusur godina, radio u jednom Institutu.. Ko u ta mirna vremena u Brckom nije poznavao lepu udovicu ....(ne sme da kazem ime jer ona jos uvek tamo zivi, sada ponovo srecno udata), kojoj je muz nesrecnim slucajem nastardao i ostavio je sa dve male devojcice... ONA je bila uzrok mnogih muskih nemira i nesanica... Gresno lepa i zgodna, uvek u crnom (valjda je zalila muza?) svaki put kada bi prekrstala noce dok je sedela sevnule su bele gacice...
Годинама већ, мислим, од револуције 5.октобра 2000. године, на мала врата нам намећу прославу Светога Валентина, неки, који не знају, ни које су вере, ни ко су му свеци, који му од предака у наслеђе осташе. Док траје хаос у држави, како у власти, тако у народу, који не зна како ће платити комуналије.... како ће купити храну да би преживели до следећег дана, Свети Валентин полако све више улази у све поре нашег друштва, маскиран као ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ...... Зашто да ме неко усмерава када ћу ја својој животној сапутници купити неки поклон, како би доказао да је волим? Ја своју супругу волим сваки дан исто... Купим јој поклон, кад год сам у прилици, и што је најбитније, кад се она не нада... А овако? Она зна....Сви знају, да је сутра Дан...
Čovek je čudna tica, na sve se navikne. I na tugu i na bol i na sve ružne stvari koje namerno neću nabrajati. Jedino što mogu da promenim u vezi s tim je da sam svestan ko sam, šta sam i kuda idem.:think: Dok dišem Ponekad noću bdim i mislim o svetu oko mene, o ljudima koje znam i mislim da ovaj svet nije moj i da nekom drugom svetu pripadam. Naučio sam da postojim i živim sa lažima, sa zlobom i živim u ime svetlosti, u ime ideala i mada je moja uloga mala ja volim i pišem i tako će biti dok dišem ...
Ne reci, precuti reci koje zelim da cujem. Znas da cu, kao i uvek, da ti poverujem. Ne reci, da na mene mislis da ti nedostajem, ne reci da me zelis znamo oboje, koliko cu da ti trajem.. Jer tvoja ljubav ima datum proizvodnje i rok trajanja... Kada se zavrsi, tebi ce ostati zaborav meni - planina kajanja. Zato, precuti mozda sad" iskreno mislis ali ujutru kada se probudis necu ti biti prva ni zadnja misao, zaboravices da si do sinoc za mene disao.. Zato precuti zagrli me a kada podjes vise ne vracaj se. Nemoj da dodjes, da mi opet pricas price za malu decu nisam ja rasla na mesecu. Znam muske uzadahe i muske suze, znala sam svaki put kad" izdao si me, svaki put kad druga moje uzme, svaki put, kad" iskreno voleo si me.. Znam i nesto...
Nocas se prepustam sa casom vina otvaram sirom vrata samoce pustam senke slobodno da preskoce zidove, sumnje su na povrsinu isplivale. Cekam demone da dodju po mene u srcu crni stoji trn, ostavio ga sam djavo crn... Ratnik moje svetlosti snom dubokim spava nije imao snage hrabrosti da se ponovo suocava.. Cekam vragove da predju pragove, smejuc" se zaigraju kolo u krvi ostatak... pojesce crvi. Izvolite, sa casom vina, otvaram vrata dobrodoslicu zelim njima. Prepustam dusu gladnu, zeljnu, hrlim u ovu noc - pogibeljnu. Sutra kad svane kad zavrsi se pir, bicu opet tu guseci se u ovoj stvarnosti jadnoj, nek se napije svaki vampir ove krvi... Udjite slobodno! Jedini kolac ovde je onaj u meni. Udjite! Nema ovde svetla,vode, samo vino i krv u...
Dugo je trajalo moje prijavljivanje, duže nego sam očekivala i zabrinula sam se zbog svoje (ne)pismenosti kad je računar u pitanju.Dobar dan svima .Ja sam ravnica.Baš tako.I široka i nepregledna i rodna i ponekad depresivna i zavisim od toga koliko me sunce grije.Eto...radujem se unaprijed ovoj avanturi ...
Odavno ne napisah ništa, a neću da ostanem na samo jednom tekstu u blogu. Imala sam mnogo pametnih tema za pisanje, ali mi trenutno ni jedna ne dolazi pameti, pa ću kao i prošli put samo nasumice nešto da prodiskutujem. Mrzim zimu. Hladno je i klizavo, a ja sam smotana i bez poledice. Mrzim muziku koju sluša moja sestra (kao da mi život nije već dovoljno sjeban pa moram i sa time da se nosim). Mrzim ovu glupu državu jer ne mogu da studiram ono što hoću već ono što moram. Opet mrzim državu, jer znam da neću moći da nađem pristojan posao zato što nemam 5000e pri ruci. *** da imam ne bih ni morala da se mučim oko studiranja i oko glupe ekonomije! Ali volim ogromne pahulje i anđele u snegu. Volim kad Iky pusti onu 'iz nekih starih razloga'...
...hmmm, zashto se ljudi lazzno predstawljaju? ...kao " blam me shto se zowem owako ili shto sam shiptarka, ili shto mi tjale jede kawurmu na swdbama ili kewa baba sera...itd" e, sad jedan primer pa wi procenite... jedan lik upoznao ribu i kao predstavljaju se oni jedno drugom, on kazze "Rade svinja", ona kao " Mira",a Mira k'o bombona, lepa zgodna, tamnoputa, malo pricha, zubi kao shkolska kreda beli... elem, razmene oni telefone ( fiksne, tad nije bilo mobilnih) , i cheka on poziv danima, i nishta, ybg. reshi on da boode boolja i pozowe je, nije mog'o da podnese pritisak... ...telefon zvoni, javlja se mushki glas ( sumnjiv akcenat), ...dobar dan, daobar dan ..Rade sv.. owaj Rade pored telefona mogu li dobiti Miru.. ...sachekaj malo...
Kad Amerika počne o ljudskim pravima da brine Čuvajte grbine Teško onom ko antiamerički kine tu ima da se gine a još nisu otkrivene vakcine Jer na američki Kip Slobode ne sleću vrapci i rode već ptice grabljivice i ostale belosvetske orlušine Znam da ti nije uvek potaman tamo gde jesi i da ti ponekad dodje da se zbog toga obesiš al bolje ostani tu i nemoj mi molim te o AMERIČKOM SNU Nemoj tako jeftino svoj mali život da prodaš za jedan lakiran san za lažnu nadu o postojanju američkog raja gde možeš mirno da živiš i uspravno da hodaš samo pod brižnim okom EFBIAJA
Tesko je
neki ljudi su mladi i ništa više a neki ljudi stari i ništa više a neki ljudi ni stari ni mladi i samo to i da muve nose odeću i sve zgrade izgore u znatnoj vatri da se nebo zaljulja kao trbuh striptizete i sve atomske bombe zaplaču neki bi ljudi bili mladi i ništa više a neki ljudi stari i ništa više a ostali bi bili isti ostali bi bili isti ono nekoliko drukčijih dovoljno brzo uklanja policija ili njihove majke njihova braća ostali i oni sami sve sto ostaje ono je sto vidiš teško je Čarls Bukovski
У Мостару сам волео неку Светлану jедне jесени. Jао кад бих знао са ким сада спава, не би jоj глава, не би jоj глава. Jао кад бих знао ко jе сада љуби, не би му зуби, не би му зуби. Jао кад бих знао ко то у мени бере каjсиjе jош недозреле. Говорио сам jоj ти си дериште, ти си балавица, све сам jоj говорио, и плакала jе на моjе руке, на моjе речи, говорио сам jоj ти си анђео, ти си ђаво, тело ти зрело шта се правиш светица, а падале су сву ноћ неке модре кише над Мостаром. Ниjе било сунца, ниjе било птица, ничег ниjе било, питала ме jе имам ли брата, шта студирам, jесам ли Хрват, волим ли Рилкеа, све ме jе питала. Питала ме jе да ли би могао са сваком тако, сачуваj боже, да ли jе волим тихо jе питала, а падале...
Tekst Duška Radovića koji se čita u nekim Opštinama prilikom sklapanja braka. POŠTO ste se lepo, dobrovoljno i jednoglasno dogovorili da živite u bračnoj zajednici, jer ste svesno i odgovorno zaključili da će vam tako biti i lepše i bolje, mi vam nećemo, kao što je uobičajeno čitati članove Zakona o braku i porodičnim odnosima. (1) BRAK se uredjuje zakonom samo onda kad ne može drukčije. Zbog toga ne dozvolite da vam zakon uredjuje brak. Uredite ga sami, lepše i humanije nego što bilo koji zakon to može da predvidi. (2) ŽELIMO da vam bude lepo, da traje dugo, da se radujete jedno drugom, da živite sa uverenjem da ste danas obavili jedan od najvažnijih i najlepših poslova u životu. (3) SAVETUJEMO vam da ne žurite, da štedljivo...
- DUŠKO RADOVIĆ Samo deca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja. Ispunite život ženom i decom. Brže će vam proći. Da li je vaspitanje umni ili manuelni rad? Nema jedinstvenog odgovora. Neka svako vaspitava onim čime raspolaže. Teško je biti dete i biti dobar. Ne vaspitavajte decu ako ne umete. Bolje je biti nevaspitan nego loše vaspitan. Nemojte mnogo razmišljati kad pravite decu. Vi ih samo napravite, a ona će posle razmišljati sama. Deco, možete misliti kakav je život kada je od kolevke pa do groba najlepše đacko doba. I, naravno: Tucite svoju decu čim primetite da počinju da liče na vas. Loše knjige mogao bi pisati svako. Međutim, pisci su samo oni koji ih pišu. - Kako je moguće da je u onakvoj...
Onda kad ljubav govori razum treba da cuti. (Zan Fransoa Renjar) Svet je rodjen iz ljubavi, i ljubavi je podredjen, svet se krece prema njoj i ulazi u ljubav. (Taitrija-Upanisad) Najveca sreca koju nam moze dati ljubav je prvi stisak ruke zene koju volimo. (Stendal) Sta je zivot bez sjaja ljubavi. (Siler) Gde ima ljubavi u srcu uvrede se lako prastaju. (S.Goldemit) Poljubac je susret najveci na svetu. (Jovan Ducic) Zvuk poljubca nije jak kao zvuk topa, ali njegov odjek traje mnogo duze. (Oliver Holbis) Prvi poljubac dodje mu kao neka mala matura, posle koje dete prelazi u vise razrede, gde se uci visa matematika ljubavi sa poznatim i nepoznatim kolicinama. (Branislav Nusic)
Nisam ne drustven; samo se ne snalazim na internetu! Ako bi neko bio voljan da me uputi u lako snalazenje...bio bih veoma zahvalan!!!
Cula sam ranije o ovom filmu. Slusala od ljdi koji su gledali i rukovodili se tim "pravilima". Plasila sam se da pogledam. Plasio me je haos svih losih misli.. Ali jedne noci sam resila da ipak pogledam "The Secret". Odgledala sam ga dva puta za redom. I apsolutno shvatila poruku. Ubrzo sam krenula sa prvom vezbom. Ne znam da li je to bilo slucajno, ali je uspelo. Bila sam u soku kada sam tog popodneva dobila SMS. To je bilo ono na sta sam mislila, prizivala... Ljudi pogresno shvataju, misle da je dovoljno samo pozeleti. Poenta je da verujemo u nesto, da se pravimo da je vec tako i nikako drugacije. Vizualizacija, jako bitna stvar! Zatim sam se obratila prijatelju koji je toliko pricao o tajni. On se ponasa po tim pravilima, igra i uvek...
Cula sam ranije o ovom filmu. Slusala od ljdi koji su gledali i rukovodili se tim "pravilima". Plasila sam se da pogledam. Plasio me je haos svih losih misli.. Ali jedne noci sam resila da ipak pogledam "The Secret". Odgledala sam ga dva puta za redom. I apsolutno shvatila poruku. Ubrzo sam krenula sa prvom vezbom. Ne znam da li je to bilo slucajno, ali je uspelo. Bila sam u soku kada sam tog popodneva dobila SMS. To je bilo ono na sta sam mislila, prizivala... Ljudi pogresno shvataju, misle da je dovoljno samo pozeleti. Poenta je da verujemo u nesto, da se pravimo da je vec tako i nikako drugacije. Vizualizacija, jako bitna stvar! Zatim sam se obratila prijatelju koji je toliko pricao o tajni. On se ponasa po tim pravilima, igra i uvek...
JA I JA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) JA I JA Ova moja direktorka je čudo od žene. Ima načisto da mi utepa ovu umetničku dušu…….a duša mi velika k’o ….moje dvorište…..i ušuškana kao isto. To je Maca ušuškao s onim velikim rukama…….a ima ruke dugačke, pa šake velike…..pa kad sednemo za astal negde u gostima, on ispruži ruke……po tri žene sa svakom rukom zagrli….ima golem raspon. Zaneso se….nije Maca tema nego direktorka. Da objasnim, da me ljudi ne shvate pogrešno pa da pomisle kako sam poludela te na Krsti opanjkavam direktorku…..ono jest da je opanjkavam jer mi ne da da pišem, ali to mu dodje kao da sama sebe ogovaram…. Samo ide I viče “Ljiljana rok je, Ljiljana rok je”….i gura mi onaj kalendar pod...
Sin. Kako to lepo zvuči. Moj ima još malo pa 13 godina. Najbolji je đak u svom razredu i interesuju ga mnoge stvari. Između ostalog voli da se bavi kompjuterom i sve što uz njega ide. Kada je video da sam napravio svoj forum odmah je tražio da napravim i njemu za njegove sadašnje i buduće prijatelje. Obraćam se sada svim tinejdžerima da postoji jedan mali forumčić na kome možete da se drušite sa vršnjacima. Obaveštavam i sve mame i tate da ako imaju decu tinejdžere da im prenesu ovaj poziv.:cmok2: Možda će se roditi nova prijateljstva, razmeniti iskustva i još puno toga. Link ka ovom forumu za tinejdžere je http://tinejdzeri.top-talk.net/forum.htm Pozdravljam vas sve i želim sve najbolje :hvala:
Back