Blogovi

Драгутин 2 Док је благочастиви све ово у молитви говорио ка Христу Владици свију, незлобни Господ Бог наш, брзо приклањајући божанске уши своје на слушање вапија оних који страдају и не одвраћајући свога доброга лица од оних који Га призивају истином, тако исто не удаљи милости своје ни од овога угодника свога, желећи да га прослави у добрим делима у овом веку и да написано буде име његово у књигама живота. Јер овај благочастиви имаше велику и свесрдну љубав према Богу, изнад многих у роду своме, светлећи се сваком врлином као многосветла зрака сунчана у својој отаџбини, желећи свима свакако довољно собом показати пример. Бог је преводио овога праведнога мужа од толике славе његове и части и престола царскога, и од свега његова што...
METAK metak je isao pravo u srce. noc vlazna i puna mesecine,ublazila je tupi udarac. predamnom je lezala malaksalo i tuzno,mala prepelica.... imala je plave oci i crveno perje. imala je shapat i obecanje... noge su tupo udarale od ledinu,dok je pas njuskao krvav trag. Lovac je imao lice ljubavi,davno zaboravljene..... suma je plakala,zvonilo je na jutrenje.... secam se da sam tada,prvi put umrla. Nadja Kad sam ovu pesmu prvi put pročitao urezala mi se u dušu..sad se ponovo javila želja da Vam tu pesmu predstavim...inače pesma je iz bogatog opusa moje i Vaše virtuelne prijateljice MESEČEVOJEZERO
ODLAZAK U POLJE
(priče o kerećim ljubavima) ODLAZAK U POLJE Kada smo se doselili u kuću u naselju nije bilo kontejnera. Djubre smo skupljali u velike crne kese za to namenjene I prikolicom izvozili po potrebi daleko u polje gde je postojalo nešto kao deponija. Jednom smo vozili mi, a drugi put komšija I to za obe kuće, tj.tri kuće jer u susednom dvorištu žive dva rodjena brata oženjena dvema rodjenim sestrama…..svako u svojoj kući ali u zajedničkom dvorištu. Divni ljudi I divne komšije. E, kada je naš red, Maca potovari kese, stavimo dve ludajke u kola I krenemo. Kako ga vide da nosi kese tako su kao zapete puške. I tada ne prate mene nego Macu jer znaju da on vozi…...čak I kerovi znaju da ne vozim……al’ kad ovako matora položim ima da im pokažem...
danas sam luđa nego juče, učiniću čuda,stvoriti nemoguće, izbrisaću suze na tvom licu, daću snagu tvom najslađem poljubcu, ukrašću sunce i sakriti ga u njedra jer moja ljubav je jača i od njega, jutro ću danima budno da držim osmeh tvoj u srcu ću skriti i samo ćeš moj biti, ludilo moje pokrenuće misli tvoje, da ti ne rekoh za ludilo moje nikada nebi pogodio kako mi je... ludilo moje zarazno je, zato hajde da ludujemo obadvoje...
Ovo je moja pesma, ali nisam *****. Samo sam pisao u ženskom rodu jer sam u to vreme pokušavao da prodajem svoje pesme.:rtfm: Još jedno veče Ako već znaš da moraš ići, minute sa mnom više ne broj, gde god si pošao jednom ćeš stići, a zadnje veče ostani moj. Znaj da još uvek puno mi znače, polupci tvoji, zagrljaj tvoj, dozvoli meni da sutra plačem, a zadnje veče ostani moj. Budi mi život još jedno veče, posle sam sebi sudbinu kroj, još noćas neka ljbav poteče, još noćas dušo ostani moj. Iako znam da više neću slušati s tobom slavuja poj, uvek ću tebi želeti sreću ako još noćas ostaneš moj. Jedina željo života moga, sad usne svoje s mojima spoj, ostaću željna poljupca tvoga... onda kad više ne budeš moj. E sad, imao bih jedno...
Vatrene usne... ugasile se vetar mi tragove gubi misli sve teske sve odjekuje ko je sad ljubi ko je sad ljubi Ljubav se slomila daleko bese nikad je ne videh vise prestajem,nestajem sa tugom ocajan nesrecne stihove pisem
73) Isus reče, "Žetva je obilna, no žetelaca je malo. Molite, zato, Gospoda da pošalje žetelaca za žetvu." (74) On reče, "Gospodine, mnogo ih je oko bunara, no u njemu nema vode." (75) Isus reče, "Mnogi stoje pred vratima, ali samotnici su ti koji će ući u bračnu ložnicu." (76) Isus reče, "Kraljevstvo Očevo je poput trgovca koji je među robom pronašao biser. Trgovac bijaše mudar. Prodao je svu robu, a biser kupio za sebe. Tražite i vi njegovo vječno i trajno blago, gdje moljac ne dolazi da izjeda, niti crv da razara." (77) Isus reče, "Ja sam svjetlost nad svime. Ja sam sve. Iz mene je sve poteklo, i sve se k meni vratilo. Rascijepite komad drveta, i ja sam ondje. Podignite kamen, i tamo ćete me naći." (78) Isus reče, "Zašto...
(39) Isus reče, "Farizeji i pisari uzeli su ključeve spoznaje (gnosis) i sakrili ih. Oni sami u nju nisu stupili, niti su pustili one koji su to poželjeli. Ali vi budite mudri kao zmije i nevini kao golubice." (40) Isus reče, "Trs bijaše posađen izvan Oca, no kako ne bje učvršćen, bit će iščupan s korijenom i uništen." (41) Isus reče, "Tko god ima nešto u ruci, dat će mu se još, a onome tko nema ništa, uzet će se i ono malo što ima." (42) Isus reče, "Budite prolaznici." (43) Učenici mu rekoše, "Tko si ti, da nam takve stvari govoriš?" <Isus im reče>, "Iz onoga što vam govorim vi ne shvaćate tko sam, i postajete nalik židovima, koji (ili) vole stablo a mrze njegov plod, (ili) vole plod a mrze stablo." (44) Isus reče, "Tko na...
EVANĐELJE PO TOMI II 32, 10-51,28 Ovo su tajne riječi koje je živi Isus izrekao a Juda Toma Blizanac zapisao. (1) I on reče, "Tko protumači ove riječi, taj neće iskusiti smrt." (2) Isus reče, "Neka onaj tko traži ne prestane tražiti sve dok ne nađe. Kada pronađe, naći će se zapanjen, i vladat će nad svime." (3) Isus reče, "Ako vam oni koji vas vode kažu, 'Gledajte, kraljevstvo je gore na nebu', tada će vas ptice nebeske preteći. Ako vam kažu, 'Ono je u moru', tada će vas preteći ribe. Kraljevstvo je zapravo u vama, i ono je izvan vas. Kada sebe prepoznate, bit ćete prepoznati, 33 i shvatit ćete da ste sinovi živog oca. No, ako se ne prepoznate, tad živite u siromaštvu, i sami ste to siromaštvo." (4) Isus reče, "Čovjek u...
Gde su se nasle sve one teske i nezamenljive u isti mah sklone da me ukrote i slome Gde su se skrile one proste i mirne za samo malo srece da ih imam one me nece
Još od vremena prvih zapisa na kamenu i pergamentima, ljudi su ostavljali neke svoje misli. Nekada su one bile mudre, a nekada ne. U svakom slučaju, to je istorija ljudskog roda. Beležene su razne stvari, a na nama je da odlučimo da li ćemo neke stvari uvažiti ili ne. Ovu pesmu koja sledi napisao sam odavno baš na ovu temu. Dobrodošli ste je pročitati. Verujem da će među vama izazvati dosta negodovanja, ali napominjem da je ovo stara pesma. Mudrost predaka :think: Stvarno lud je ovaj život jer večito šale zbija, nekom kao pesma dođe, nekom dođe k'o robija. Uglavnom se kasno sazna, ćud je ženska prevrtljiva, ako pred njom klečiš, puziš, smeje ti se i uživa. Eh Njegoše mudra glavo, svaka ti je zlatna bila, žena dok ćef...
Da li ste ikad videli devojku koja izgleda kao da je sišla sa modne piste, nosi krpice skuplje nego nečija kola i hoda kao da poseduje ceo grad ? Njen pogled , stav , glas –savršen, poželjan, niko joj ne bi odoleo. Možete je videti na svakoj bitnijoj žurci sa svojim privescima(drugaricama) ili nekim punišon kojem,ni najmanje, nije bitno što je potrčko I što ga ova koristi kao lični dohodak. Takva devojka je glevna zahvaljujući nama , devojakama koje joj se ,htele mi to ili ne , ipak na neki način divimo . Niko ne može poreči da ne zavidi devojci koja je meta muških pogleda, a samim tim sto smo mi rešile da joj zavidimo ono dobija na značaju, čak iako to ,očigledno ne zaslužuje. Od samog detinjstva takva osoba je rešena da postane...
- Htela bih da vam predstavim novu stanarku našeg doma. Očekujem da ćete joj pomoći da ovde stekne prijatelje i oseti se sigurnom u svom novom okruženju. A vi gospođo, nadam se da ćete se ovde lepo uklopiti. Ovde ima puno vaših vršnjaka i dan je ispunjen mnoštvom aktivnosti. Mislim da vam neće biti dosadno. Izvolite, odaberite mesto za sedenje. Ostaviću vas a ako vam nešto bude trebalo, samo pozovite. Prijatan dan! -Hvala vam - prošaputa tihim glasom. Njen bojažljivi, pomalo prazan pogled, ovuhvati grupu žena i muškaraca, od kojih su neki sedeli i međusobno razgovarali a neki igrali karte ili čitali. Priđe praznoj stolici kraj prozora i sede. Sa rukama sklopljenim u krilu, prepuštena svojim mislima, zurila je u magličastu zavesu...
ŠAŠA-MAŠA
(priče o kerećim ljubavima) ŠAŠA-MAŠA Pošto su svi štenci otišli zavladao je mir. Ostaje samo Maša koja je bila toliko šašavo kuče da je dobila ime Šašavko a onda skraćeno Šaša-Maša jer se ćera, koja je štene odmah proglasila svojim psom, bunila što je zovemo Šašava. Ona je bila sušta suprotnost svojoj majci ali I dalje luda. Prvo, vizuelno je bila potpuno drugačija. Bela kao sneg sa velikim narandžastim flekama I po telu I jednom na sred bele glave. I dlaka joj je drugačija, nekako elegantnija, duža I tanja od Mazine. Sva je na note, kao princeza. Ma prava dama. I mirnije je naravi od Maze, nije tako hiperaktivna već smirenija I ne krade hranu. Kao da nisu majka I ćerka. Ali je zato Šaša posesivnija od Maze...
Vatra i led :sad2: Frižider u tvome srcu pravio je samo led, s tobom jedoh samo žuči, ne dočekah nikad med. Nisam pingvin niti foka da izdržim južni pol, tvoja zima kraja ima, hoću sreću, neću bol. Usisivač moje tuge usisaće brige sve, smestiće ih u zaborav, tamo gde su bile pre. U šporetu smederevcu izgoreću ljubav zlu, nestaće iz srca moga k'o da nije bila tu.:plez::kpozdrav:
Nešto se pitam šta bi sve bio i šta bi radio da ne pišem pesme možda vodoinstalater koji leči zapušene cevi ventile i česme Možda mostograditelj koji gradi mostove izmedju snova i jave al kako bih posle krotio ovaj stampedo svojih misli u sred moje glave Kako bih posle odglavljivao sve te ventile u grlu i duši kad ih čemer ili med zapuši da ne pišem pesme i ispijam tolike kafe i da usput još ne pušim...
Gostovala sam u tvom vremenu
Bojim se sta ce biti sutra Sta ce se promeniti dolaskom novog dana Mozda ni sledece jutro necu moci Docekati srecna i nasmejana Jaka sam ja, mislim u sebi, Podnecu sve sto mi zivot ovaj donese Samo laz vise podneti mogla ne bi I da mi ona tebe zauvek odnese Ali ti si taj koji odlucuje o svemu Od pocetka je tako bilo Ja sam samo gostovala u tvom vremenu I povremeno ti sedala u krilo I to je sve sto si od mene hteo A govorio si mi da sam carica i vila Tako si lepo da govoris umeo A ja ni danas ne znam cija sam to bila Sve ovo vreme patnje, boli i malo srece Unistilo je tesko saznanje Mislila sam da sam ti mnogo vise od igre Koja podrazumeva nezno milovanje Moram se dici iz pepela U koji sam sama sebe bacila Moram pokusati da verujem opet...
Biti naučnik i traziti smisao u svemu, nekima je ipresivno ,ali upravo ti nikad neće u potpunosti uzivati u zivotu.Biti umetnik i pružati trenutnu opčinjenost je čast ,ali da li se u tome moze pronacji suština? Biti filozof ,razmišljati o sitnicama i uzivati u njima, ispunjava ,ali nikome ne donosi dobro. Pa ako je tako sta mi u zivotu osta je da uradim a da moj zivot ima smisao, da moja prica bude iznad tuđih? U mojoj glavi je zbrka misli i osecjanja , zelje da volim i zelje da me pamte, čežnje da se borim i da se stopim sa okolinom,mogucjnosti da budem heroj ili da jednostavno životarim. Da li je život samo priča za sebe ili svako od nas ima neki univerzalni značaj koga nije svestan? Ostaje mi da se nadam da nismo stvoreni samo da...
Meni ljudi stvarno ne vjeruju kad kažem da sam čarobnjak. Neki me gledaju čudno, neki bogami i poprijeko, a najviše se samo smiju, i kažu ono `da, da, ma jesi, kako da nisi`. A jesam, stvarno. Ne znam šta tu pobogu ima toliko čudno. Ko god se samo malo posveti frekvencijama, brzo ukapira u čemu je fazon. Caka je da se uskladite sa prirodom. Okolina i pojave u njoj tad postaju plastelin od koga možete da pravite igračke kakve vam se dopadaju. Možete, naravno, i da utičete na svijest drugih ljudi, pogotovo onih koji se ne razumiju pretjerano u magiju, tj. fiziku. Tad pravite izbor, da li ćete da učinite nešto fino ili nešto bljak sa njima. Ovih dana sam čuo mnoge da se žale na vrijeme. Mnogo snijega, mnogo bljuzgavice, mnogo hladnoće i...
Ova pesma je čista fikcija i kao takva ne zaslužuje vašu nepažnju.:bye: Pesma isceđenog sponzora :pop2: Dok jutarnju kafu srčkam po sećanju svome brčkam. Gde li mi je greška bila? Zašto si me ostavila. Bio sam ti ruža rosna mirišljava i zanosna, a sad k'o smrdljevak zgažen ispušen sam i poražen. Da sam emos i budala veoma si dobro znala, uzela si šta si htela i u trope odletela. :metla: Biznismenka ti si sada, kupila si pola grada na ostrvu nekom jačem dok ja praznog konta plačem.:kpozdrav:
Svašta čovjek udiše ovih dana. Udiše memljivi vazduh, udiše isparenja vrelih noći i magluštinu umornih zora, udiše vonj prezrelih srdaca, udiše znoj nezasitih ljubavnika, udiše i dim moje cigarete. Zamislite sve te udisaje kako se kovitlaju u čovjekovim plućima, i krv koja potom pokreće naše udove i hrani te mozgove. Hranimo se milionima udisaja, hranimo se milionima ljudi. U svakom od nas brdo je nečijih odluka, razočarenja i požuda. Rijeka propuštenih prilika, molitvi i vina. Nebo želja, sitniša za prosjaka na uglu i stidljivih pogleda ka nekoj njoj ili njemu...http://milkogrmusa.blogspot.com/2010/02/ritam-zivota.html
Ово је дело Светог Саве. « Почетак је мудрости страх Господњи, разума су добра сви што тако творе » . 1) Као што каже велики апостол павле: « Што око не виде, ни ухо не чу, нити на срце човеку не дође, уготова Бог онима који га љубе ». 2) И зато, слушајући ово, сваки који хоће да се спасе треба да се подвизава, да иде уским и тесним путем. 3) Јер пут је кратак, браћо моја љубљена, којим ходимо. Дим је живот наш, пара, земља и прах; за мало се јавља и брзо нестаје. 4) Мали је труд живота нашег, а велико и бесконачно добро као награда. Стога и ја, од свих последњи и грешнији, свагда слаб и тром за подвизавање духовно, дошавши у Свету Гору нађох богоизабрана светила где на разне начине хитају на подвиг духовни. Те и ја, укрепивши своју...
Za razliku od prošla dva unosa, naredni tekst uglavnom nije baziran na mojim idejama, već nabraja razne opaske i teorije drugih ljudi, poskupljane sa interneta i iz raznih tekstova, a u vezi sa organizatorima i izvršiocima, a iznad svega, načinom izvršenja terorističkih napada na SAD gore pomenutog datuma. *** Na početku, hteo bih da upitam- dokle ćemo mi da se zamaramo raznim teorijama zavere. Američka vlada je celom svetu, a naročito Amerikancima, odmah ponudila komotne odgovore, u koje oni, normalno, i dan-danas veruju: citiraću našu "Vikipediju"- "Napadi 11. septembra 2001. godine su bili serija koordinisanih terorističkih napada protiv Sjedinjenih Američkih Država koji su se dogodili u utorak, 11. septembra 2001. godine. Prema...
Back