Blogovi

Čitaš tebi posvećenu pesmu, možda razumeš sve,možda ni malo.... Pitam:"Da li ti se sviđa?" Kažeš:"Pa...lepa je" A,kao da kažeš:"Eh,jadna budalo!" Kažem:"Zašto jednom ne prošetaš sama, zar ne primećuješ kakva je to lepota, ove pahulje i sneg preko grana... Nudi ti se bajka od stvarnoga života!" Kažeš:"Pa ...vidim." A kao da kažeš:"Eh,budalo sirota!" Dobro znaš-nikada pre nisam pisao pesme, a sad ti na papiru rekoh sve- ono što svi znaju,al' reći se ne sme.
Pitsburg Već smo konstatovali kako su i ovi "čisti" napadi pod velikim znakom pitanja. A šta ćemo tek za "nesreću" aviona u Šenksvilu, kada su, po zvaničnoj verziji, sabotažom putnici omeli pilote-teroriste (baš kao na filmu, i baš kada je Bela Kuća bila navodni cilj ;) ) da izvedu svoj zadatak? Pored "Zeitgeist"-a, koji je ponovo od velike koristi, pogledajmo i ove snimke: Na kraju, da napomenem još jednom, a to je i dokumentovano i u "Zeitgeist"-u: navodno "sluđeni" NORAD nije ni imao dokaz u svojoj evidenciji da je bilo koji avion otet. Možete pogledati, ako imate vremena, i ovaj film: . Toliko od mene...
DVE DUŠE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) DVE DUŠE Pogledaj ovo čitaoče verni Pogledaj mir što iz slike zrači. Reka i čamac i ribar u njemu Da li ugodan mu je život u svemu? Život u vodi voda u životu, reka i čamac, čovek i pramac, jedno u drugom i sve u jednom, sve u životu vrednom. Njegovi dani plove sa rekom i sastaće se na ušću nekom jednoga trena postaće jedno duša reke i duša ribara ići će skupa do novog svitanja. PS razledajući jutros fotografije, videh ovu.....napravio je moj prijatelj....ima moćan foto aparat .....ja ovo ne mogu izvesti ..... i pošto zna da volim da odmaram oči i mozak prebaci mi interesantne stvari kao što je ova fotografija
Sedeo si ledjima mi okrenut. Ruke su pocivale na tvojim grudima, tvoji bokovi obmotani mojim nogama, sake ti na mojim kolenima. Dugo smo sedeli ja i ti, zajedno u tisini. svako u mislima svojim. Ti u rukama mojim. Rekao si: Kazi. Upitah: Sta? To sto si htela. Nisam smela, al' shvatih istog trena: Nema ovde lazi, sa tobom je pravo.. Jer i ledja okrenutih, i ociju zatvorenih, mozes da osetis moje misli, nekako predosetis... I zbog toga te :heart:
Priča o dvojici koji su sanjali Horhe Luis Borhes Arapski istoričar El Išaki prepričava ovaj događaj: „Pričaju ljudi dostojni poverenja (ali samo je Alah sveznajuć, moćan, milosrdan i ne spava) da je u Kairu bio jedan čovek koji je bio vrlo bogat, ali toliko velikodušan i plemenit da je sve izgubio osim očeve kuće i da je bio primoran da zarađuje za hleb. Radio je toliko da ga je jedne noći san savladao ispod smokve u njegovoj bašti, a u snu je video nekog potpuno mokrog čoveka koji je iz usta izvadio zlatni novčić i rekao mu „Tvoje blago je u Persiji, u Isfahanu; idi po njega“. Sledećeg jutra se probudio i krenuo na dug put, suočio se sa opasnostima pustinja, brodova, gusara, idolopoklonika, reka, zveri i ljudi. Na...
Kazu da ljudi godinama sazrevaju,odrastaju...medjutim da li je tako?Moje drugaice imaju izmedju 27 i 30 godina i kako se mi ponasamo-pa sto bi rekao moj decko meni:Ponasas se kao da imas 17 godina,uozbilji se malo! Pa mi jesmo sa jedne strane se uozbiljile,znate svaka radi i to ozbiljim poslovima se bavi,osim jedne koja studira-nas veciti student!Dala sam joj rok do 2010-e godine da ce zavrsiti fakultet ali sam se ocigledno presla,nece ona skoro...treba izbistriti svaku stranu kako bi ona rekla ali svi znamo da to nije tacno,odnosno da su razlog njenog decenijskog studiranja ko drugi nego muskarci! "Vi ste jos u fazi da li je zvao!"-to su reci njene mame kad nam je za Novu Godinu pozelela da se udamo, a mi joj kroz smeh odgovorile "Ma...
Postoji jedna knjiga, koju sam dobila na poklon od prijatelja i koju čitam svakog dana iznova. Završila sam čitanje odavno, i poznat mi je kraj, ali stalno mi se čini da ću otkriti nešto novo, neku skrivenu misao, značenje... nešto što mi je promaklo. Počinje rečenicom: "Jednoga dana pročitao sam jednu knjigu i čitav mi se život promenio". I sad se pitam – može li knjiga ... napisana misao ... zaista izmeniti život? Kakav je to odnos pisac – čitalac, u kome jedan ne vidi drugog, ali se uzajamno osećaju? Magija, rekla bih. Autor ove knjige duboko me je zasekao negde iza slepe tačke, na čvorištu između očnog živca i mozga, i urezao mi se u srce. Smatram to neobičnim, jer sam pročitala dosta knjiga i nikada nijednu nisam osetila na taj...
Šta je žena ako nije voljena Šta je čovek ako nju ne voli Ljubav nihova-za to život mari ta igra je sam život ustvari Veći je to naum,Višeg Bića moći Čast je u tom biti,činom stvaranja proći PS Za one koji se vole na njhov Dan od zxy prilog skroman
Tmina...
U noci najmracnijoj, U drustvu senki i prikaza raznih, Dok se tisina razliva poput talasa morskih, I telo mi potresaju nemiri onozemaljski, Neki osecaj hladnoci mi se niz kicmu brzo spusti, Mozda strah od dogadjaja predstojecih, Poput kise ostrih nozeva,slutnje i zebnje, Paraju moju kozu i ostavljaju tragove na dusi mojoj, I dalje se sa njima borim, I dalje sam u toj bi'ci sam, Od konstantih napada umoran, Ne mogu da nadjem put, Svetlo koje me je kroz tminu vodilo,, Odavno je svoj sjaj izgubilo, I dok tumaram hodnicima hladnim, U njima se sudaram sa dusama raznim, Mnogim posrnulim, Od svetlosti odbacenim, I dalje se nadam, Da svetlost naci cu, I iz ove tmine ja izaci cu.... R....
Господе, нагни лице над бездан мој душе и Лик свој обнови у мени. Дај глас камењу и трави да опет могу да чујем и осетим брујање ангелско, механике Твојих створења. Обнови срце моје Господе, да могу да заридам над бескрајном лудошћу својом и порушим олтаре Језавељине што подигох насупрот Теби. Сакриј ме у стене раселину, да ме не спалиш док будеш походио Земљу и баци само једну нит Ризе своје да се успењем из бездана. Сруши куле умовања мога и језике помешај да се сметем и не довршим сатанску грађевину своје гордости и самољубља ја, кћи Нимродова, ногу хитрих на грех. Извуци трску стучену из шака мојих, јер ослањах се на људе уместо на Тебе, Ревнитељу, који на приносе људске не гледаш; научи ме да принесем жртву душе...
SVAŠTA NEŠTO
( ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SVAŠTA NEŠTO Ja bukvalno ne znam za sebe......kakav dan.....pauze sam imala onoliko koliko sam se javljala ovde.....došla inspekcija kod ovog jednog mog....u maloprodaju, pa radili popis....ostali, samo zivkaju telefonom i dolaze....koleginici ne radi program za završne pa zove u pomoć….imamo istog programera pa I on ne zna šta je pa me zove I kaže pomaži Desi ja ne mogu sa njom da izadjem na kraj…..rešimo problem tako što je izbrisala staru instalaciju I sve ponovo preuzela sa sajta agencije….i sad radi….sin je radio od 11 jer je čekao patronažu da previju dedu, pa založio…..Maca je spavao jer je noćas radio….onda je došla mladja sa svog posla da prepisuje za završne...
Ovde se radi o komentarima :rtfm: koje je meni uputila Petrana na ovom postu http://forum.krstarica.com/blog.php?b=13849 Ovim postom se ne pravdam, samo objašnjavam.:sad2: Odgovor na prvi komentar. Ja, NesaDeBeli odgovorno tvrdim da nisam seksista. Kada primetim neke negativne pojave, ja o njima pišem bilo da su one o muškarcima, ženama ili deci, a to se da videti iz mojih ranijih postova. Odgovor na drugi komentar. Naravno da mlade dame nisu sigurne kako treba da se ponašaju i oblače i postave naspram muškog roda jer to isto ne znaju ni mladići. I jedni i drugi lutaju k'o guske u magli da pronađu ljubav ne znajući u stvari šta je ljubav. Njihovu zbunjenost održavaju mediji koji žive od reklama proizvođača koji bi da prodaju svoju...
Промене одломак из дела "Чаробн брег" Томас Ман Шта је време? - Тајна - нематеријална и свемоћна.Услов света појава; кретање повезано и помешано са постојањем тела у простору и њиховим кретањем. Али, зар не би било времена да нема кретања? Ни кретања да нема времена? Упитај се само! Је ли време функција простора? Или обратно? Или су обоје идентични? Добро се припитај! Време је активно, оно има глаголско својство, оно "уроди плодом". Каквим плодом? Променом! Сада није тада, овде није тамо, јер између једног и другог лежи кретање. Али пошто је кретање, којим се мери време, кружно и у себи затворено, онда такво кретање и такву промену можемо готово с истим правом сматрати као мир и непокретност; јер се тада стално понавља у сада...
Za balerinu X. igra je više od veštine Način da sebe ostvari,izraz njene suštine sto cenu svoju svoju ima po meri sudbine. Dva života ona ustvari ima Jedan igri posvećen i predan više je nalik na san koji se oko nje svije kad je u carstvo pozove svoje. Tada se ona iznutra izmeni Promena ta vidi se na sceni Njeno telo novim moćima ovlada jer Mag igre hoće muziku da svlada i balerinom na bini da vlada. A muzika svojim prostranstvom beskrajnim balerinu zavodi ,opija njen ritam i sklad da sledi sebi je doziva,uza se privija. Pneuma neka lako je podiže iz same muzike ona do nje stiže Pokretima tela,ko da je začara ona muziku u igru pretvara. U trenucima tako se pričini da balerina muziku vodi i stvara jer igra muziku i telo sjedini u...
1. Pas Čovekov najbolji prijatelj. Ako imate bilo kakvu sumnju u ovu definiciju uradite sledeći test: Stavite u odvojena dva gepeka vašeg najboljeg druga i vašeg psa i zaključajte ih. Dođite posle dva sata i otvorite ih. Ko vam se iskreno obradovao? 2. Nemam šta da obučem Rečenica koja se po značenju razlikuje u zavisnosti od toga kog je pola osoba koja je izgovara. Žensko: Nemam šta da obučem. (Nemam ništa novo.) Muško: Nemam šta da obučem. (Ništa nije čisto.) 3. Marko, Miloš i Dragan Tri junaka iz zbirke zadataka iz matematike. Vragolani svoje sorte. Uvek imaju klikere ili jabuke koje treba da podele a ne znaju kako, pa im srpska omladina pomaže u tome. 4. Copy-Paste Funkcija u Windowsu koju je Bil Gejts izmislio da...
Ne znam zasto se i dalje dogadja, zasto me jos uvek pogadja. Zasto jos uvek zaboli? To sto cujes tek svaku 10-u rec koju izgovorim. Pricam, slogove odnosi vetar, odu negde u etar, al" do tebe ne dopiru. Znam te k"o paru zlu, predugo bila sam s' tobom na dnu. Rekla sam po ko zna koji put: kraj je, jer nikada me nisi cuo. Opet si plakao, molio, pio.. I bili smo ponovo. Gledam te znam, davno bilo je gotovo. Jer ne umes samnom da cutis, reci tisine, one bez glasa, nisi mogao ni da naslutis. Samo jedno nije mi jasno, znam da je kraj, znam da je prekasno za nas, pa zasto me onda jos uvek zaboli?
ZA DOBAR DAN
Za dobro jutro i lep dan od gagili Jutro se budi obecava dan... nadam se da ce biti Suncem okupan...:heart: Cak iako ne bude Suncevih zraka lepa nek vam bude minuta danas svaka...:heart::cmok2:
LILI - VINOGRAD
(ili Lilin svet – šaren cvet) LILI - VINOGRAD Putem ide grupa mala na čelu je njina nana. Debelica gegalica a okruglog milog lica i sa krošnjom što landara suknja radi levo-desno put je širok nama tesno. Pored nane Lili hoda kao vodnik malog voda pušta korak ne bi l’ stigla da sa nanom tempo drži a sunce ih prži, prži. Iza Lili dva klipana putem hode zastajući. Klibere se, krevelje se, ćuškaju se, pa i viču dok se nana ne okrene kez na licu tad im svene. Kad su stigli podno brda tamo jedna česma ima ispod vrbe sazidana mnogo stara jedna dama čak starija i od nane ali vode uvek ima flašu ledi, zub’ma zima. Posedaše da odahnu u hlad sneni ispod vrbe dahće nana, ma sve pukće čak i vrba samo ukće. Lili ipak pogledava njinu nanu...
Dragi moji, Mozda to ne vjerujete, ali ovo je 100% istina i zalepite je na ogledalo da mozete, svaki dan u godini koja je pred Vama, da ga citate: 1. Na svetu je sigurno dvoje ljudi koji bi umrli zbog tebe. 2. Najmanje 15 ljudi te voli na neki nacin. 3. Jedini razlog zasto bi te iko mrzeo je zato sto bi zeleo biti bas kao ti. 4. Tvoj osmeh moze doneti srecu svakome, cak i ako mu nisi drag. 5. Svaku noc neko misli na tebe pre nego sto zaspi. 6. Nekome znacis sve na svetu. 7. Ti si poseban-a i jedinstven-a. 8. Neko za koga ne znas ni da postoji, voli te. 9. Kad napravis i najvecu gresku, nesto dobro izade iz toga. 10. Kad mislis da ti je celi svet okrenuo ledja, pogledaj ponovo. 11. Uvek zapamti komplimente koje si primio-la...
Imperativ da se prati moda mislim da nikada nije bio izraženiji nego u ovo vreme. Devojčice,:cmok: tek zašle u pubertet oblače se kao male kurvice zato što to rade one poznatije kao što su Britni, Madona, onaj Lejdi Gaga i još mnogi. Usred zime na debelom minusu njima je go pupak, a i leđa bogami. To što će za par godina da im stradaju jajnici i krsta nije važno. :zcepanje: Moda mora da se prati. Najžalosniji su primeri onih devojčica kojima zbog telesne građe ( 15 kg viška ) nikako ne stoje plitke farmerice i neki bodići koji savršeno dobro otkrivaju baš ono što bi svaka iole pametna cura trebala da sakrije. Danas sam sedeo 20-tak minuta pored jedne takve devojčice koja se na svaka dva minuta ogledala na ekranu svog mobilnog...
David Bowie objavljuje ponovo album "Space Oddity"
David Bowie će ponovo objaviti album "Space Oddity", kako bi obeležio godišnjicu njegovog objavljivanja. Legendarni pevač, objaviće specijalno izdanje ovog albuma 12. oktobra ove godine, zajedno sa nekoliko ranije neobjavljenih pesama. Album je prvi put objavljen u novembru 1969. godine, pod nazivom "David Bowie", pre nego što je promenjen u "Space Oddity" 1972. godine. Među neobjavljenim pesmama će biti demo snimci, živi radio nastupi i alternativne verzije pesama sa albuma. Album je remasterovan i biće objavljen digitalno, na CD-u i na 180-gramskoj LP ploči. Spisak pesama na specijanom izdanju "Space Oddity" su: CD 1: 'Space Oddity' 'Unwashed And Somewhat Slightly Dazed' 'Letter To Hermione' 'Cygnet Committee' 'Janine' 'An...
Hvala svima koji su me dočekali sa osmjehom...nešto sam ovih dana umorna i pomalo bezvoljna...nije ni čudo s obzirom na tri posla koja radim , dva grada u kojima živim, porodicu ...i naravno moje godine, imam blizu pedeset...iako se ne osjećam tako... ali šta imam da se osjećam ili ne, to je blizu pedeset i tačka.Ako ima neko iz moje generacije ( u prosjeku 1961) neka se javi. sad odoh, već me zovu... poljubac za sve ljude dobre volje a i one koji su danas bezvoljni...
Kada hoćete dokaz ljubavi, ponudite mu brak....da vidite koliko vas zaista voli. Obavezno se useru! :worth: :super: :zcepanje: :zper:
Back