Blogovi

Postavljam jedno zanimljivo opažanje mog druga sa Vukajlije, Jovičića o tome šta je underground u Srbiji. Pravi underground u Srbiji Šta j' andergraund u zemlji Srbiji? Da l' blek metal, ili narkomanstvo? Taj blek metal već se često sluša, narkomani na svakom su ćošku, satanisti, đav'lu što se mole, čak ni oni ugroženi nisu. Nit' blek metal, niti narkomanstvo, ni pederluk niti satanizam, ni nacisti nit' skin hedsi ludi, ništa od tog andergraund sad nije, a andergraund u Srbiji pravi sad postaše kultura i znanje !!! Crna lista već je podugačka, a podzemlje već je preduboko, a na listi imena su ova: Tolstoj, Šekspir, Dikens, Dostojevski, Andrić, Ćosić, Pavić i Crnjanski, Bah, Betoven, Mocart i Čajkovski, Šubert, Šopen...
Zasjalo je sunce u Nedeljno jutro ceo univerzum nek se danas budi pođimo svi zajedno u pravoslavnu crkvu prihvatimo poziv koji Hrist nam nudi. Crkvena zvona na litugiju te zovu nemoj da zakasniš, sutra možda kasno će biti skrušeno pogni glavu i molitvu uznesi Bogu jer Hleb i Vodu života možeš ponovo piti. Anđeoske pesme se sa nebesa čuju neka svi znaju, da je pobeđena smrt i tama spojeni Božanskom ljubavlju u vaseljensku crkvu svi Sveti na nebu se mole Bogu zajedno sa nama. Milostivi Bog vas zove i daruje ljubav Svoju radujte se ljudi, duše i srca Bogu otvorite u knjizi života zapisano je i ime tvoje samo krv i telo Hristovo, dođite i primite. Horovi nebeskih Anđela sad zajedno sa nama poju beskrajnu Božiju ljubav...
Što je ravnoteža života, što si imala, nemaš više, a stvoriš li, imat ćeš. kamo si krenula, nećeš stići, a ono što tražila nisi, naći ćeš. kad pogledaš oko sebe i spoznaš tko si, kad znaš vidjeti ljude kakvima jesu i znaš da ti ne trebaju tek da bi društvo imala. kad znaš darivati, ali i misliti na druge koliko i na sebe, kad osjećaš koliko i misliš, a kad su čežnje i želje i strasti koje imaš poticaj ljubavi. Vrijeme od malih trenutaka stvoreno za sreću
Ne, nije ovo bajka na kakvu ste navikli. Ovo je antipod bajke. Ovde nisu idealni njih dvoje. Tj. troje. Tj. ... četvoro. Ma, nije ništa bezobrazno, ne brinite. I da, svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je slučajna. Dakle, bili on i ona u zemlji seljaka, u gradiću na obroncima Tare. On je bio drvoseča, kršan momak, svakom pomagao i svi su ga hvalili. Ona je bila vezilja i prelja. Tkala je ćilime i pravila čarape. I sve tako, slušajući blejanje ovaca, izmišljala je najlepše arabeske i šare, prenoseći ih na košulje za svog budućeg dragana. I dok je on tako jednog subotnjeg dana sekao najveći hrast lužnjak po narudžbini, njoj je njeno jagnje ljubimac zalutalo u šumu. Dok ga je ona, sva uplakana, tražila, on ga je našao i pitao...
Inje svjetluca u blijedoj svjetlosti, srce se ledi od udaraca po zraku i jecanja noćnih vjetrova. Sjaj mjeseca, dodir vjetra, riječi misli, probadale su moje tijelo poput igle. U tišini su tiho bubnjali otisci osamljenosti, čežnje i naviranje suza. Uvijek isti dan, opet ja u njemu, sat zvoni budim se. Noć se polako diže kao zavjesa, čak se i šuštanje čuje. Dan se izvlači iz ljušture, širi se. Soba biva obasjana jasnom svjetlošću, predmeti su imali čvrstinu okovani mrakom. Okrenula sam se na leđa i utonula u papirnatu šaru na zidu.Opet su se moje misli prelile mekom plimom nostalgičnih sjećanja
-------------------------------------------------------------------------------- Wikipedia defines “social” as –Attitudes, orientations, or behaviors which take the interests, intentions, or needs of other people into account (in contrast to anti-social behavior) Let’s face it; Facebook is a true social media platform. It’s as social as it gets, and it has more power than Google itself. TopTechReivews.net said on March 15, 2010: “For the week ending March 13th, Facebook actually grabbed 7.07% of allinternet visits and Google topped out at only 7.03% of the visits”. So now I ask you, if you are there to drum up some business, wouldn’t it be a great idea to be social? One of the biggest powers of Facebook is being able to get in front...
Bojim se da gorece nebo. Pasce zvezde, i Mesec polomice se o moju tugu. Sakricu bol, al' uzalud. Boli sto znam da imas drugu. Nikad to nece prestati da bruji u meni kao zvona crkve koja nekoj drugoj daju te k'o supruga. Vernog mozda. Nevernog... sigurno. Nosices teret od Boga. Saznajem svakoga dana tajnu po tajnu. Nit po nit i dobih tepih bola da ga nosim kroz svoj zivot, sama i nezeljena. Odaju me suze, iako ih brisem. Odaje me lice, jer ne zna za srecu. Kazem majci da sam dobro. Pa me na stolu rucak ceka, cesto joj kazem "Necu"... Ostavi me, prokleta sam. Sve sto imala ja dala sam. Neka druga ce te cekati do zore, plakati u isto vreme kad i ja. Neka je, neka.. Da me bar tesi sto znam da na ovom svetu postoji neko jos ko zivi istu...
Zamisli da ti je ležaj moja ruka a moje grudi umesto jastuka i da tako spokojna i ispunjena lebdiš sa mnom izvan vremena Na krilima najlepših želja zaštićena i od prijatelja i od neprijatelja Daleko od stvarnosti grube dok te moje oči žedno i maze i ljube Kad smogneš snage da ti stvarnost gruba snove ne pomuti ponovo ćeš biti spremna za ljubav a vrata nove nade sama će se odškrimuti Milan Višnjić
Ljubav vas pronađe, čak i kad  se pokušate sakriti od  Nje
Kad si mlad živiš ljubav, kada prođu godine i po neku ljubav izgubiš, tada započneš da se pitaš šta je ljubav.Tražiš definicije, pravila, oživljavanje ljubavi…pokušavaš shvatiti gubitka Nje, zabaviš se vidanjem rana koja je svojim odlaskom načinila; rane i povrede našem srcu i duši. Nikada se ne zapitamo kako i šta je ljubavi potrebno da bi preživela i trajala u svoj svojoj lepoti prvog susreta. Kada se problemi kao oblaci navale u trenucima slabosti pogrešno izgovorene reči, zaboravljeni osmesi, radovanje susretima, iščekivanje i priželjkivanje, bez kojih Ona ne može trajati, zamenimo sve češće prigovarima, očekivanjima, prebrojavanje; šta sve nije urađeno kao dokaz ljubavi. Srećni su oni koji otpuštaju...
На лажи се не гради истина, нити се на злочинима може градити појединачна, или породична, или партијска, или национална срећа. Огромна већина бивших српских партизана дочекала је Брозову смрт духовно и мисаоно неприпремљена, а крах Варшавског пакта, пад Берлинског зида и бољшевизма у Москви доживели су као рушење својих живота. Сви су им се снови претварали у илузије, све победе у поразе. Једино им је још била преостала и живела је, нетакнута, њихова победа у грађанском рату. А кад је смрт покуцала и на капије Брозославије 1990. дошло је време да се сазна целокупна истина о грађанском рату. Да ли је Србија доиста спремна да већ једном открије и саопшти највећу комунистичку и најстрожију партизанску тајну? Срби су овако били заступљени...
Не верујем ја у те платонске љубави за мене је љубав увек делатна смела и жива Шта мени значи сјај твоје косе ако није расута по мојим грудима Шта мени значи да те гледам у најлепшој хаљини док седиш у парку кад знам да си далеко лепша најлеша нага Шта мени значи што си танана и витка ако те моје руке не стежу и не привлаче мојој стамености Све што јеси где јеси и ко јеси има смисла само, и само ако, једно постанемо Не дај да те лажу и причају ти бајке мушкарац и жена једно на само један начин постају
Evo me opet koracam međ divovima od betona i luckastim semaforima tim metalnim spodobama koje mi zaustavljaju korak i pogled zasljepljuju svojim idiotskim zmirkanjem..... p.s.pozdrav za sve moje virtuelne prijatelje!Ponovo sam tu!
Moram da te Grdim Ljubavi Jedina!! Znam srce ti je bliže tvojem mobilnom ako sličice danas vučeš i dodiruješ Da, to, to je više tu nego ja i moje šanse. Ali željna odgovora spusti ga u torbicu izvuči iz ušiju nakinjdjurenih sobu opusti se ka pogledima ka ovom robu da probudimo u sebi romanse. Gade se da nas vide zajedno zaljubljeni u jedno i jedino. Oprašta svaki čovek tudje narušene granice kada u njima vidi same smoje manice.
Duga
Duga Dok pripaljuje po ko zna koju cigaretu danas i ispija vec ledenu kafu,misli joj nenadano lete u proslost Ni svjesna nije da razmislja o onome sto joj nanosi bol i vraca najteze trenutke njenog zivota....o ljubavi prosloj,ali ne i zaboravljenoj Tek kad se uzdah iz grudi otme,tad uhvati sebe kako misli na njega,na sve ono sto su mogli,ali nisu... Da su se samo malo potrudili,i da su .... Gasi cigaretu,ispija zadnji gutljaj kafe i naglo ustaje,kao da zeli pobjeci od misli koje su vec uveliko rasirile svoje pipke i vratile joj bolna sjecanja Nije ona zeljela kraj,ali nije mogla ni zivjeti sa njim,a bez njegove ljubavi... Bila je naivna i mlada,mislila je da je njena ljubav dovoljna da bude srecna i da srecu pruzi...da usreci i...
Wikipedia defines “social” as –Attitudes, orientations, or behaviors which take the interests, intentions, or needs of other people into account (in contrast to anti-social behavior) Let’s face it; Facebook is a true social media platform. It’s as social as it gets, and it has more power than Google itself. TopTechReivews.net said on March 15, 2010: “For the week ending March 13th, Facebook actually grabbed 7.07% of allinternet visits and Google topped out at only 7.03% of the visits”. So now I ask you, if you are there to drum up some business, wouldn’t it be a great idea to be social? One of the biggest powers of Facebook is being able to get in front of people you otherwise never would and build relationships with them. By allowing...
More and more people are rushing over to Facebook every day trying to advertise their business there. But most of them have a misconception that the success will come by simply them creating a fan page and then inviting bunch of people over. It does not work that way; hence a huge Facebook graveyard. In the course of the next few days I will explain in greater detail what the 7 biggest sins of Facebook are and how to avoid them. Today, let’s start with a creating a fan page itself. If you’ve been around my blog for a while, you’ve heard me say, that market and demands of the market have drastically changed over the last few years especially the last 12 months or so. The time has come when people do not want to deal with big...
MAKROBIOTICKA ISHRANA
GDE da se upoznam sa pravilima makrobioticke ishrane? ??? Mogu li pogresnom ishranom da napravim stetu organizmu? Ono, zalfija je otrovna ako se ne kuva 3 minuta. Na forumima svako prica samo iskustva, pretpostavke, ne i cinjenice. Neko jede cicak i muskatlu a nekome su bljak i cicak i maslacak. Casopisi su populisticki i finansiraju ih proizvodjaci "zdrave" hrane, pa oni pisu samo ono sto ce povecati prodaju. U tri knjige koje sam prelistao nasao sam bar pet suprotstavljenih misljenja o stetnosti i lekovitosti soje i njenih derivata. Sto ljudi sto cudi. Sto zena dvesta sisa. Sto knjiga trista misljenja. Gde da se informisem? 1. -Od prodavca u zdravoj hrani? Pa on ima treci stepen srednje trgovacke smer prehrambena i mesovita roba...
...misle da ce da im stvari pasti sa neba. Za sve koji ne umeju da ustanu u svoju odbranu, nego cekaju nekog drugog da to uradi za njih. Za sve koji se plase da slede svoj san... Ako nemas muda da ustanes, i treba da ostanes dole, na podu, pri dnu lestvice. Niko drugi nece naci snage da te nosi kroz zivot, ako ne mozes sam da se setas kroz isti kao muskarac. Nezavisan i neopterecen glupostima. Svi vi koji ne pokusavate da se izdignete iznad svoje trenutne situacije, ne zasluzujete ni to sto sada imate... I dok browsujete svoje facebook aplikacije, igrate farmu i hranite se stimulativnim virtuelnim uspesima, obratite paznju, da zivot prolazi... I ostavlja vas tu gde jeste, dok se ceo svet krece napred... Dok se svi krecu napred, ako...
Cao drugari :) Odlucio sam da opet pokrenem svoj blog... Stari je bio javna tajna, a novi ce biti tajno javni... ;) Ono sto zelim da podelim sa vama je novi programcic koji koristim, a zove se Digsby, kombinuje: Face, MySpace, Twitter, MSN i ko zna koju ne jos internet aplikaciju i na kraju dobijete mix sve u jednom.... Jako mi se dopada, link za preuzimanje je ovde: http://www.digsby.com/?utm_campaign=vid&utm_source=vid&utm_medium=vid&utm_content=vid Preporucujem da prvo pogledate filmic i onda odlucite dal cete ga koristiti ili ne. Ja sam jako zadovoljan, stavise toliko zadovoljan da sam odlucio da opet vodim blog :) E sad najjaci su mi komentari koje gledam po fejsu... Bolestan sam... Piski mi se, kaki mi se... Wau, ljudi, ne...
Love is in the air :)
Idem tako Brankovim mostom, petak je vece, a uputio sam se ka Zemunu. Posto sam bio u skroz levoj traci, a treba da skrenem desno ka uscu, preticem jeep i kad sam usporio zbog krivine, lik krene da mi trubi, kao da sam mu kevu ubio, ja mu posaljem jednog labuda :) I nastavim... Posto je prostrana ta ulica kojom idem, kapiram da je lik imao poteskoca da me stigne, a ja nisam ni izvalio da me juri... I stignem tako ja do hotela Juge i vidim mentol me iseca i usporava. Posto je lik blago retardiran, ja ga preticem i stajem prvi na semaforu. On izlece u traku koja je u suprotnom smeru i uperi u mene 2 prsta, glumi neki pistolj. Ja sam bio u fazonu wtf, sta on misli da ja ne kontam da su to 2 prsta, mogao bi mami svojoj da ih ... jelte...
Mislila sam pjesme pisati duže i više od nekih posebnih trenutaka i samo u njima posebnima. Poezija je u meni ono nešto, veće od mene same. I baš moje. Nije mi, osjećam, sudjeno u punom, apsolutnom smislu predavanja životu. Ovladala je mnome, ali nije mi ju život dao cijelu. Valjda nije moglo biti... Ne mogu je živjeti - ne i umrijeti - kao što mnoge duše jesu. Dala mi je mnogo, otkrila i spoznala, a ja njoj mnogo manje od onoga što imam i znam. Pali me veliko, životno, putovanje, i mali trenuci sreće darovanih kapi vremena i mjesta. Ali, samo nam zvijezde suditi mogu jer beskonačno su, pa ne treba mnogo da bi nas otkrile. Onda je jedino važno, kakvi smo
Negdje iza nečeg, radost je i otkrivenje novog života. Tu se vidi spas. Težak život bi mogao biti nagrada kojom se postaje boljim, a greške dovode do čišćenja svega što možemo. A sreća? Valja je zaslužiti sobom samim ka ljudima. Treba imati otvoren um i ruke, ali treba i uvijek davati. Trenutak za trenutak pa će se 'nositi' nešto, i ako vrijeme ne ide s nama, sve će to doći. Možemo i smijemo za sebe dati nešto, što na prvi pogled nam ne pripada. Negdje smo se zbližili u sreći koja je za nas. Teško je suditi sebi, ali da bi se pobijedilo sebe i to valja učiniti. Ali, nemamo uvijek priliku dobro napraviti ono što imamo, a ne odustajemo. No, kad je mir u duši a posvećena jasnost u mislima, nema drugoga do radosti u srcu. Korak je u...
Pepeo Ako me pitaš gde su te šume,reći ću ti:u pepelu.. Ja želim samo jedno:da veruješ u taj pepeo. A to ćeš zaista moći ako shvatiš da vreme treba pobedjivati, što svešću,što pesmom,što zaboravom, ali nikada nadom,niti onim što je već ostvareno. Dakle,vatrom koja je vrlo slična praznini,a ne senkom.. Branko Miljković Ps.Dan se polako radja iz ovog sumornog jutra, koje sluti na dolazak nepoželjne kiše. Najbolji savet za "kako pobediti vreme" može se dobiti od pesnika,a Branko je jedan od najvećih medju njima.. Dobro vam jutro...i samo hrabro napred!

Туга је мој пратилац где год да кренем где год да останем кад год да пођем кад год да дођем она је ту прати и чека чека и прати стрпљива је зна да сам њен и да увек, баш увек срећа не траје заувек а онда дође њено време приђе, загрли ме упије у своје наручје још чвршће него претходни пут и дуже ме држи ваљда се нада, проклетница, да ћу баш тада остати заувек Али, не дам се ја борим се, одупирем и бежим користим је да прикупим снагу из ње, али не њену већ ону коју ми краде, да се вратим можда не јачи, већи и бољи али увек с надом да ћу јој побећи заувек И тако боримо се ми после сваке нове вечне љубави после сваког новог сламања срца мог срца и обоје се надамо победи једног дана знамо се, не волимо се али се знамо и то нас, ваљда, чини...
Прича о мишу... Једног дана, миш је гледао кроз пукотину на зиду фармера и његову жену како отварају неки пакет. - Какву храну би то могло садржавати? - питао се. Али кад је открио да је у питању мишоловка,био је ужаснут. Трчећи кроз двориште фарме,упозоравао је остале вичући: - У кући је мишоловка! У кући је мишоловка! Кокошка, квоцајући и чепркајући,подигне главу и каже: - Господине Мишу,то је озбиљан проблем за тебе,али нема баш никакве последице по мене. Ја се због тога не могу узрујавати. Миш се окрене прасцу и викне: - Мишоловка је у кући! Мишоловка је у кући! Прасе је саосећало,али рече: - Врло ми је жао, осподине Мишу,али ја ту не могу ништа учинити осим молити. Буди сигуран да си у мојим молитвама. Миш тада крене...
Back