Blogovi

Ćutim , kažu žega . Opet ćutim . Kažu : Samo ćutiš , a zvezda pripekla oće da sprži. Sve izgore ; i nebo i zemlja . Ćutiš , a ljudi , ej ljudi oko tebe zevaju , samo što ne skapavaju od vrućine . Opet ćutiš .? Što ćutiš sunce ti žarko . Velim : to su neke metereopate , aman leto je ; baš ste dosadni. Opet ćutim ; žmurim ; lice ka suncu ; žmurim , a vidim žar - nebeski žar i toplina ( što na licu , što u duši ) . Dal radost , dal rađanje - neznam . Ćutim . Opet oni . Jedan se ističe međ njima . Dosada . Živa dosada . Ćutiš a... , i naćoravo zevaš u sunce nama u inat , a..... , jel tako more bre ? Ćutim . Žmurim . Baš je živa dosada , neda mi mira . Stenje i briše znoj . Pripeklo : veli . Oš vode . Nećeš a.... Pripeklo , idem u hlad...
Moje milo Sunce za nikog ne sija. moje milo Sunce ne zeli da mi prija ja hocu da te volim Sunce malo da tebe mi je stalo, ti si to uvek znalo Ostao sam sam suzo vrela,tugo voljenja Ti si Jeco nekom sudjenja, da li meni jer ostao sam sam samo tiho reci mi, sapat tvoj glasan je meni jasan je , ej zivote srece nema Sune=ce moje meni ne veruje ne zeli da mi se osmehuje Jecika mila i fina.....zzzzti si sve stio zelim ali ne verujes u to
ЧАРЛС БУКОВСКИ
ЧУДО НАЈКРАЋЕ ТАЈНЕ Знаш, било је много добро. Било је, боље него било шта. Било је, као нешто, што можемо да подигнемо, држимо, гледамо и онда се смејемо, због тога. Били смо на Месецу. Били смо у Месецу, имали смо га. Били смо у врту, били смо у бескрајном понору. Нигде нема таквог места. Било је дубоко, и светло, и високо. Примакло се тако близу лудила, смејали смо се безумно. Твој смех и мој. Памтим кад су твоје очи, гласно рекле волим, сада, док се ови зидови, тако нечујно љуљају.
Forumska bajka 3 Umiranje starog carstva i radjanje novog Nova saga o besmrtnosti… Sile zla su menjale oblik nebi li se odrzale i unistile carstvo zauvek… Najvisi cinovnik zla je odavno prestao da postoji kao zla duhovna osoba… toliko je bio naduvan od zla da je pukao i postao deo zvezdane prasine… Jedna legenda kaze da je jednom gledajuci zemlju kako zalazi, gledajuci u zvezde, jedna zvezda pala i sprzila ga… I tako ga ucinila delom zvezdane prasine… Drzacemo se te legende kao cinjenice… A zlo se radjalao iz nenadanih izvora… Sile zla su bile toliko jake u Kraljevestvu da su se mnogi prozlili I postalo je vreme mraka I neslobode… I diktature u Kraljevstvu dart Taba 222333 .. .Zbog velike kolicine zla Dart tab je dao vecu slobodu...
ZNAJ OKO TEBE JE SVE DRUGACIJE, BEZ MILOSTI MRACNIJE, SVET SE PROMENIO NISTA NIKO NE DA NITI TE ZADUZUJE I ZATO GLEDAJ NAPRED, NE ODUSTAJ, NE JER SVAKO IMA PRAVA NA SVOJE SNE. NEBOM MI PLOVIMO, SMELO DUGINIM BOJAMA SNOVE SARAMO, MESECU DRUSTVO PRAVIMO, SJAJ OD DALEKIH ZVEZDA BEZ STRAHA KRADEMO DAJ SAMO MALO DAJ SLOBODE SRCU SVOM DA BIRA I ODLUCUJE, SVET SE PROMENIO NE GLEDA TE NIKO, SVAKO TE RASTUZUJE I ZATO GLEDAJ NAPRED, NE ODUSTAJ, NE JER SVAKO IMA PRAVA NA SVOJE SNE.
Period koji je pred nama staviće civilizaciju i ljudski rod na najveću proveru do sada. Gro čovečanstva,mada je upozoreno,neće ozbiljno da shvati upozorenje i već čeka potpuno nepripremljeno,ovo što uskoro sledi... Šta sledi? Poplave,zemljotresi,vulkani,nemaština i glad! Ljudi nisu pripremljeni ni u materijalnom,a još manje u duhovnom smislu. Ljudski rod je na proveri uoči SUDNJEG DANA! Da li ćemo širiti ljubav,nadu,veru,dobrotu i pomagati drugima ili ćemo biti ogorčeni,bezosećajni,egoistični? Vreme će pokazati...jer čovečanstvo je na proveri!
Izađeš u majsko, svetlo jutro. Trebaš paziti da dan ne sluti na oblake i kišu. Cvet bereš čim počne da cveta, a list pre cvetanja. Čičak je grimizan; kantarion žut i cveta do jeseni. Zova žbunasta, mlečnog soka. Pečurka raste sred vilinskog kola. Čuvaj se klobuka jarkih boja, i odbaci sve što ti nije od koristi. Ne svlači odeću pod lunom ćudljivom. Sutra ćeš imati groznicu, ali ne i pameti. Ostavi priče iz zapećka neukima. Pod lunom zabuna plete varke i obmane. Trebaš kuću u šumi, na proplanku. Nema straže bolje od grane i debla; i pažljivih očiju zverčica. Kad zorom sa praga osmatraš svetlo nebo i njušiš dan; neka ti noge ostanu na zemlji. Pazi da kakav potok teče blizu. Voda sve nosi: bol, strah, zebnju i zle namere. Nađeš li oko...
Česte zamke kod bavljenja ezoterijom
Noć je prijatna i konačno se lakše diše posle tropskih vrućina, sad kad je zahladilo. Možda bi trebalo da iskoristim ovu noć, pa da probam da zaspim, ali Mesec je još uvek suviše pun da to ne bi uticalo na mene :lol: .. te su mi se razne misli vrzmale po glavi i dosetila sam se da ih zapišem. Već par dana premećem po glavi temu ezoterije i egoizma, mada se ova tema može primeniti i na one koji nisu zainteresovani za ezoterične discipline. Ali ukratko - oni koji imaju tendenciju da se izgrađuju duhovno, da daju prednost suptilnom nad materijalnim, da hodaju stazama misterija, to svakako mogu činiti na različite načine. Po Vedama se tek bližimo dobu Vodolije (iako ovde na zapadu vlada mišljenje da smo već "u njemu") te se njegov...
(pesma o astralnom iskustvu) Dok tonem u san polagano Uticaji nisu mi strani ... Formira se nepoznat oblik, Tiho šapuće glas u tami ... I kad uplovim u šarenilo misli, I svesna sanjam svoje snove, Probija se glas nepoznati Kroz zvuke astrala i kroz boje. Ide za mnom, svuda me prati, Dok istražujem astralni svet ... Preteća senka klizi za mnom, I uvek prati svaki moj let ... Šta si ti? Zbog čega me pratiš? Nikad odgovor nisam znala ... Da otklonim čudan glas iz tame Sve od sebe ja sam dala ... I opet znam da pratiće me Svaki put kad dospem u san ... Podmuklo će kliziti za mnom Dok ga ne otera novi dan. Autor: Valeria
Ovaj ciklus ljubavne poezije otvaram sa ultra-mega-giga-terca-pereca hitom naše sega-mega zvezde J.K(prim.autora:nema veze sa pokojnim predsednikom SAD) SLATKA MALA (Ljubavni jadi mlade sponzoruše) Ko je ona slatka mala pored one vreće sala (2x) Svakog drugog, trećeg dana peca novoga lovana (2x) Ona radi sve sto zatraže Ax,ax,ax,ax mrzi radni svet, spava do pet slatka mala Svima deli broj svakome bi dala nisi ti za nju ako nemaš para Svima deli broj svakome bi dala jedno veče s’ njom košta puno para Ona vise od pevača voli bogatog je...a (2x) Svake noci gradom kruži traži nekog da je guzi (2x) Ona radi sve sto zatraže Ax,ax,ax,ax mrzi radni svet, spava do pet slatka mala Svima deli broj svakome bi dala nisi ti za nju ako...
Томас Карлајл - Јунак као Краљ
Ми долазимо сад до последње форме хероизма, оне коју зовемо краљевство.* Заповедник над људима, онај чијој се вољи наше воље морају покорити и часно се предати, и наћи своје добро у томе што тако раде, - то се може сматрати за најважније код великих људи. Он је практично за нас збир свих разних облика хероизма; свештеник, учитељ, ма какво земаљско или духовно достојанство, које можемо замислити у једном човеку, оваплоћује се ту, нама заповеда, да нам даје постојане практичне поуке, да нам каже шта треба да радимо сваког дана и часа. Њега зову rex, regulator, roi; наше сопствено име још је боље: king, konning, што значи Can-ning, способан човек. Овде се показују безбројна посматрања, која треба чинити у дубоким, спорним и доиста...
Jednom mi neko reče , smokva je dugotrajno drvo . Ko nezna , kao ja , zapanjiće se koliko dugo živi . Veli , i danas ima starih preko pola milenijuma . :think: Gledam ovu moju , nešto mi ne delije mlada ; a ono opet vitalna je , rodila , što no kažu do zemlje . Medonosna ; pčele samo zuje . Ko zna šta sve ta pamti . E ovo dalje neznam kako se zbilo ; tek eto ja slušam lepotu živu , kako mi priča o vremenima, kad su bogovi išli po zemlji i jeli smokve . Kaže baš ovakve . Baš takve . Baš tu . Jest nju . Pa dobro ; velim pomalo iz straha . Kao u ta vremena , nekako južnije od ovog mesta , neki bog Arej sede ispod smokve i poče u slast smokvi, da viri u sopstvenu dušu . Veli imao je šta i videti : pakost , zlobu , licemerje , nasilnost...
DA LI ZNAS KOLIKO TE VOLIM?
Da li znas koliko sam srecna Posle tvog osmeha i reci Upucenih meni Koliko blistam i rastem Sto si bar sat posvetio Jednoj sto je svoj zivot promasila Zeni… Da li znas koliko sad oci vise blistaju Ko zvezde kad se pojave u mraku Usne mi bolje pevaju I smeju se vise Leto je i u mom srcu Ne liju tog dana dosadne kise Da li znas kolika si tajna Za mene, za druge, za ceo svet Da li znas da umem da letim Leprsam u vazduhu I tako srecna, uberem ti cvet Ne mogu opisati svoje sad stanje I nije dobro da bas sve znas Zelim te Sve vise nikako manje Zelim da mi potpuno sebe das Ne, nisu ovo suze od tuge Ovo su one radosnice Ocima mojim se setaju I krase moje srecno lice Da li znas koliko mi snage dajes Samo recju, bez slike i tona Dovoljna je...
RAZMISLJANJA
Mislih o tebi kao o Bogu zaklinjah se da me zelis kao ja tebe sve je delovalo tako carobno ubedjivala sam samu sebe. I bio si moj Bog, Bio si moje otkrovenje Iako si mislio da te lazem I sa mnom gubio strpljenje. Mislih o tebi kao o nadi Da postoji neko meni slican Neko iskren, duhovit I kao ja neobican. Svaka me rec tvoja dotakla, Svako slovo sam toliko volela I jos ih cuvam u srcu Jos ih nisam prebolela. Nista me kao ti nije Pomerilo s mesta odavno U srce moje nije zavirio dugo niko Bojim se ako odes tako naglo Da cu patiti ko nikad niko. Sve to sa mnom nije ni vazno, Patnja je moje drugo ime Nikada vise nikome ne bih Pisala stihove ni tuzne rime. Pitam se samo da li sam Bas gresnik najveci na svetu? Da li mi treba uskratiti ljubav...
DAN

DAN

DAN Vedra sam lica Nasmejana bila Bas onog dana kad si mi reko Da sam jos uvek tvoja Ma kakva vila I da dan onaj nije daleko Prolazi vreme U nemoj tisini Dani se nizu jedan za drugim Reci se gube U sivoj prašini A ja samo želim da te ne izgubim Jos danas samo I jos ovaj dan Tešim sebe u tmurna vremena Neću da nestane Poslednji san Kojim cu biti od tuge spašena
JEDINO MOJE
nema dana da ne mislim o nama da ne zelim da si kraj mene. gde god da me zivot nosi ja zaspim u tvojoj kosi budim se na tvojim usnama. jedino moje sanjaj da sam tu ljubicu te ljubiti u snu milovacu ruke tvoje budi dobro milo moje budi dobro misli na mene ni jedne noci ja nisam u samoci, svud me prati blagi pogled tvoj, noc mi prodje jutro svane s tobom zivim bolje dane, gde god da si ti si uvek moj.
Легенда неимар
Оборен ударцем споља, српски народ је почео себи долазити изнутра. Потрвен до корена, ослонац је могао наћи само на дну себе. Дно празнине која је зинула, могао је досегнути само песнички језик. Тражећи почетак беспочетног, песник је трагичну истину претварао у благу вест. Да би умно постојао, вратио се сопству и од својих духовних вредности начинио бедем опстанка. Споља је пристао на све да унутра не би примио ништа. Као што се у часу понижења може уочити трен кад појединац постаје песник, тако се и у временима националног унижења и потирања може препознати и означити како се рађа песнички геније једнога народа. Оно што му је требало за опстанак, српски народ је испевао, а оне које је изгубио на бојном пољу, повратио и оживео у...
Postoje ljudi koji ne trpe kritiku u komentarima. Objavljuju ovde i na drugim mestima na netu svoje poluistine koje su sustinski gore od lazi. Ja jednostavno ne mogu da predjem preko izjave da je za nekoga Sveti Duh negativan princip koji se na kraju indirektno optuzuje za sve ratove i svu ljudsku nesrecu. Da li tako nesto moze da kaze neko ko za sebe tvrdi da stoji sa desne strane Isusa Hrista? Nikako,ali zato to moze reci onaj ko stoji sa desne strane stvarnom negativnom principu,t.j. djavolu. Znaju ti ljudi da kazu kako ne zele da budu grubi, ali da eto zbog mene neznabosca moraju da brisu moje komentare na svojim postovima. Naravno,uvek je lakse pobeci nego dokazati svoje reci. E pa ja sam speman za raspravu koje verovatno nece...
Реформе Петра Великог
Петар је од жалосних, лених и пијаних мужика спремио војску, која је победила највећег завојевача пре Бонапарте, Карла XII. И то није ништа. Тек у 18. веку један млад човек прескочио је преко високог зида, вишег од кинеског, који је делио Европу од Русије. Он је за један дан видео оно, што је Европа стварала кроз милионе дана; он је за неколико месеци асимилирао својим духом оно, што је Европа кроз столећа лагано пипкала и ткала. И поново је прескочио овај први Ускок натраг преко зида, у своју земљу. Тога човека звали су Петар, а право му је име Петар Врло Велики. То је највећи американски дух, који је икад живео у Европи. Кад кажем американски дух, ја замишљам човека са најсмелијим, најопсежнијим и најоптимистичнијим планом, са...
LAKŠE JUTRO
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) LAKŠE JUTRO Mnogo me dana i mnogo rana Svilo ko granu na vetru ljutom. Život nas opet rastavi eto, Ma navikli smo Da krademo dane Al’ naše duše nikad nisu same Snaga mi curi, trebaš mi mnogo I eto tebe, prizva te srce Prepoznao si drhtaj nemoći u glasu I evo ruke na mome stasu Nestah u rukama tako znanim Snagu mi daju usne u kosi Nemire moje udavi strast Tužna misao nije više vlast. I kafa ima ukus leta Šareni lavež kamena i cveta Napokon malo smeha U dvorištu opet cveta. Odoh da legnem Kraj mira mog Kraj snage što tako mi treba Lakše je jer nas život vreba Jer četvoro očiju imamo mi I san u boru I jedno drugo Uzdah se ote iz punih mi grudi Lakše je jutro kad me...
Na kraju ću vam navesti nekoliko poučnih i efektnih izjava poznatih državnika, industrijalaca, ali i samih bankara: "Moderno bankarstvo pravi novac iz ničega. Proces je možda najveća majstorija ikad napravljena ljudskom rukom. Bankarstvo je začeto u zločinu i rodjeno u grehu. Bankari su vlasnici sveta. Ako im oduzmete svet, a ostavite im moć da emituju novac, začas posla napraviće dovoljno para da otkupe svet nazad... Ali ako im oduzmete moć da kreiraju novac, sva velika bogatstva, kao moja će nestati, i treba da nestanu. Zbog ovog svet bi bio mnogo srećniji i lepši za život. Ako želite da ostanete robovi bankara i da plaćate ceh robovanju, ostavite im da emituju novac" - Sir Josiah Stamp, bivši guverner Bank of England "Običnim...
O Boze!!!
O Bože!!! Svako breme u svoje vreme Stvara nam brige i probleme... Kao mala sam mislila samo o tom O Bože,kad ću da porastem već jednom?!? Pa kada me prvi poljubio u mraku, O Bože otkud mi leptiri u stomaku?!? A onda dodjoše vremena čudna... O Bože,pa nisam valjda trudna...: Pa posle počnu brige da more, O Bože odakle mi sad ove bore?!? I tako se stalno nečemu čudim, O Bože dal ću jos da poludim?!? I šta se moze i šta ne moze... I da li će svi da se sloze... I šta se sme i šta se ne sme... O Bože, evo još jedne pesme!!!
PISMO ŽENI Vi pamtite, vi sve dobro pamtite, znamo, kako sam stajao vama sučelice; uzbuđeno ste hodali po sobi amo, tamo i grube mi riječi bacali u lice. Govorili ste: rastati se treba, da vas je slomio, ovaj život gadan, da vam je služit koru hljeba, a meni je - da sve niže padam. Ljubljena! Srce niste dali meni. I niste znali da sred toga drača ja bijah kao konj, i sav u pjeni, ošinut bičem smiona jahača. Vi niste znali, u dimu što se klati i u životu koji šiba bura, mučim se stoga što ne mogu znati kamo nas sudba događanja gura. Licem k licu lica vidjet nije. Vidi se bolje na rastojanju. Kad more kipi i vrije - brod je u bijednome stanju. Zemlja je brod! I naglo neko u život novi, novu slavu i pored bure, ravno prijeko, uputio je...
Astroloski  Nibiru
Planeta X ili Nibiru kako su je Sumeri zvali. Citava prica vezana za nju proteze se citavim internetom. Htedoh samo da objavim slike i astroloske aspekte Nibirua sa drugim planetama, a posebno konjukciju sa juznim cvorom egzaktno u minut Nibiru 24* 09 ' Bika Jzni cvor 24* 09' Bika Bilo koja tacka planeta sa Juznim cvorom, daje prilicno naglasene dogadjaje, e sad ovaj fenomen nije tako bas redak. Obilazak Mesečevog čvora kroz zodijak traje 18,6 godina, pa se i ova konjukcija desava na svakih taj ciklus. Ali spisak stvari koji se vezuju za planetu Nibiru i drugi astronomski dogadjaji koji se poklapaju bas 2012 kao sto su cinjenice : ~ 21. 12. 2012. je datum kada će se ravan Sunčevog sistema izjednačiti s ravni...
Crveno Bela Strana
Crveno Bela Strana I šta ugaonik levo truli a post je desni kucka besno nezvan gost Hvatam te u snu za haljine zavese samo a nacrtane maline Moje groblje pod beretkom zelenom puška mi grom koja zrni crvenom Pokošenu žrtvu altaru Dijani boginji lova koja me se mani
Da li se neko seca kada je nasa reprezentacija u fudbalu dala gol ausput i pobedila. Posebna prica je njen centarfor Zigic. Taj "centarfor" ne moze da da gol cak ni na video igrici. Pa da mu namestaju gol ispred noge on bi promasio. Nema veze njega cuva cika Antara. Morao je prvo da mu obezbedi ekipu, jer ga tako preciznog niko nije hteo. Kada mu je obezbedjen angazman( boze moj svuda ima curana za podvarak) sada mu treba dati na znacaju da bi ga pustili da igra jer tu su premije pa bonusi pa... A on jadnicak nikako da pogodi. Predlazem Antari da ga usvoji zajedno sa Milijasem i kumovima i da im on licno napravi ekipu koja ce da daje golove i pobedjuje. Nas jadne navijace neka oslobode daljeg sadomazohizma, jer na jesen nam dolaze...
Драги моји пријатељи и остали...неке теме које стављам прерастају у читаве странице са препуцавањем,а желим то да избегнем...не желим да будем груб,али морате да схватите да мене стварно не интересује ничије мишљење... Немојте да се љутите,али направите белешку на свом зиду па је објавите,па онда ко хоће нека коментарише до миле воље. Неке теме сам написао једноставно да би прочитали они који су заинтересовани,који су слободног ума и који желе да науче нешто ново и да почну да чују и да виде...такви ће и видети и чути,а остали су небитни... Питаћете се како могу остали да буду небитни? Врло једноставно,јер такви који зановетају умишљају да су паметни,а ја знам да нису,а знам и да су још мање мудри и знам да никада неће да схвате неке...
ZAMISLITE NEZAMISLIVO
(priče o kerećim ljubavima) ZAMISLITE NEZAMISLIVO I tako, jednog lepog svetlog dana podjosmo sin i ja sa Mešom u prvu šetnju. Nekim poslom smo prolazili kroz deo bloka gde su kafići i radnje. Lep dan je izmamio ljude iz stanova i bašte kafića su bile pune. Za jednim stolom su sedela dva čoveka. Kraj nogu jednog od njih je ležao odrastao mužjak nemačkog ovčara čuvajući kobaju (to je duguljast komad punjen nečim pa presvučen jakim platnom i služi za cimanje, bacanje, natezanje sa psom, skakanje). Mi prolazimo s onim našim malenim čudom kome svaka dlaka vodi svoju politiku, Meš je na povodcu ali puštenom skroz dugačko jer treba da njuška u što širem luku.....to mu daje osećaj slobode i tada je pas mirniji. Veliki pas nas je samo smireno...
Back