Blogovi

Ову вест не смем да објавим.....Она јесте истинита али није у духу са неким стандардима....Ебем ли га, ако знам са којима... У главном знам да не смем....и тачка.... А можда није у складу са обичајима....или правом....? Код нас се примењује обичајно право, а обичај је, да се закон не поштује... И ни ја, нити било ко нема право да се буни.... Није ми јасно, што се опозиција буни.... Имала је својих пет минута у медијима...и што их није искористила...? Ипак...само ћу мало наговестити о чему се ради..... ... Нећемо да будемо руска провинција! Јер како онда да постанемо америчка колонија?! ;) ;) ;)
Zdravo svima! Nisam bas upucena kako se ovo radi, ali me muci vec neko vreme pitanje sta se desilo mojoj persijskoj maci staroj samo 2.5 meseca. Ukratko cu da opisem sta se i kako desilo. Kupila sam mačka 31.8.2010god od coveka koji zivi u stanu i ima par macaka. Receno mi je da je jednom ocisceno za sada od parazita. Istog trena sam se zaljubila u njega. Nazvala sam ga Ogi. Donela sam Ogija kuci i naravno, bio je plasljiv, bezao je od mene ali se i mazio. Tu noc nije bas najbolje spavao, te je sutradan ceo dan prespavao. Nije mu bilo ni do cega. Nakon dva dana ista prica. Pocelo je sve da mi bude sumnjivo, pa smo 03.septembra otisli kod veterinara i kao sto smo i mislili imao je temperaturu 40, a dozvoljena je 38, koliko mi je receno...
Српски Хомер - Свечовек Николај Велимировић
У старом веку био је обичај да грчки рапсоди певају одломке из Хомерових славних дела „Илијада" и „Одисеја", бирајући теме које су највише интересовале њихове слушаоце. Сличну рапсодију је могуће саставити и на основу величанствених књига Николаја Велимировића поводом трагедије не само данашњих бесловесних Срба, већ и драме савременог евро-америчког човека. Изабрао сам само неке од многобројних бисера "највећег Српског орла у Српској историји" како је Николаја описао Ава Јустин. Када лажов мисли да је на врхунцу свога успеха, уствари, тада стоји на граници своје пропасти. О, мудро и стрпљиво срце, дозволи лажи нека порасте до џиновског узраста, да би показао свету њен страшни пад и да тако отвориш очи онима који су слепи и који се...
ZAŠTO PIŠEM?
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ZAŠTO PIŠEM? Zašto pišem? Da ti kažem volim te Eto…..zato žvrljam Po ovoj tastaturi I pišem reči osećaj što ih tka Ali samo kada nisi tu…. I zato što nisi tu Ove reči nekako dodju Na mestu gde trebamo da budemo mi Reči umesto nas……..teško Postaje sve teže kako godine idu Sve je sve teže....ali ne i ljubav Ona je za divno čudo sve lakša, samo ušeta medju nas i drugačija je..... ha, zamisli....ne mogu da nadjem reč Zašto pišem? Valjda da kažem trebaš mi Nekako kraća dodje moja samoća U svim tvojim samoćama te reči možda odzvanjaju Pa......dodje malo lakše Ma ko će to znati Zašto ova luda glava piše Valjda da kažem nedostaješ mi Bože…….gluposti u rečima Kao da ti ne znaš...
Zašto tinejdžeri (a i odrasli) "vole" alkohol - posebno pivo? Da li ga stvarno vole ili je u pitanju nešto drugo? Odmah da se ograničim, ne želim da pričam o štetnom uticaju na zdravlje i slično već o ideji koja stoji iza alkohola i potrebe za istim. Dakle, svakodnevno se susrećem sa drugovima i tekstovima na internetu (češće se susrećem sa tekstovima jer provodim više vremena na internetu :D) koji indirektno propagiraju opijanje. "-Ajde da se napijemo i dođemo pijani u školu!", "-Jao, kako sam se sinoć napio, nisam znao za sebe!", "-Kako sam peglirao sinoć to nije normalno!," "-Ajde da se odvalimo ko stoke!", onda, "Kako se <osoba> napio/la, povraćao/la je po celoj sobi, baš je blo kul!" i tako u nedogled. ZAŠTO? Jednom sam pitao...
Био једном један реморкер , вукао је шлепове разне,. Знате шта су шлепови? То су вам оне лађе , имају странице и дно , и немају ни сидро чак ни мотор, нигде не могу сами осим да плутају везани за обалуиАли зато имају сајле којим се за реморкере каче да би их ови вукли до циља.Реморкери то су вам много јаки чамци , толико јаки да имају душу и воле да се друже. Зато дозвољавју разним шлеповима да се каче за њих.Али реморкер ко реморкер, ниједан схватио није да су шлепови само празне кутије у које нешто ставиш. Кутије без душе, да су шлепови саможиви и да својим тихим шапатом сирена само наводе душу реморкера да им поверује да су пријатељи и да их неће оставити саме кад буду на циљној луци. Е моји реморкери само ви даље вуците шлепове за...
Американац Џон Перкинс, аутор сензационалне књиге "Признање једног плаћеног економског убице", говори ексклузивно за Геополитику Најважнији задатак за економског плаћеног убицу је да открије све оне земље Трећег света које имају ресурсе за које су заинтересоване америчке корпорације (узмимо пример нафте), затим тим земљама Светска банка или њој сличне институције дозвољавају огромне позајмице. Али, новац не иде директно у ту земљу. Он пре иде америчким компанијама које граде моћне фабрике, индустријске комплексе или предузимају друге грандиозне инфраструктурне пројекте у тој земљи. Земља, наравно, завршава тако што упада у огроман дуг који не може да измири. Тада ми економски плаћене убице идемо назад у ту земљу и кажемо: "С обзиром...
Juce je umrla moja draga baka..Znam bila je stara i bolesna,vec mesecima vezana za postelju i brigu i pomoc svojih ukucana...A zadnjih mesec dana bez orijentacije ko je i gde se nalazi,ko su ljudi oko nje...Odmorila se..Ali ipak,tuzna sam...Toliko lepih uspomena za nju me veze,toliko lepog je za mene ucinila...A i nasi najdrazi nikada nisu dovoljno stari za umiranje... Jos osecam mirise detinjstva provedenog kraj nje i dede.Pite razvucene njenom rukom,krofne,baklave.Prvo sumsko voce kupljeno samo za unuke,da se najedu koliko zele...Pa kokta koju je svake letnje veceri raznosio ulicni prodavac,gurajuci kolica niz ulicu,a mi, deca,trcimo noseci pare koje nam je dala i kupujemo po flasu...Kad se zavrsi letnji raspust vracamo se kuci u...
BLIZU PEDESETE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BLIZU PEDESETE U pedestima se najlepše veruje mnogo toga znaš još više umeš da osećaš a vala i srce umeš da sačuvaš. U pedesetima se najlepše živi Razuma imaš taman za kontrolu Reči si do sad naučio baš dosta Osećaš vreme i važnost onoga „sada“ E, to te spasi vala od mnogo jada. I znaš da ceniš I reč I osmeh I suzu da pustiš čak I bez stida Osećaj svoj da kažeš bez srama Jer život jeste samo jedna drama I glupo je provesti ga pod velom blama. U pedesetima se najlepše sanja jer si svestan svakog davanja i da sve ima cenu svoju svejedno da l' tvoju il' moju. Eh, ja imam blizu pedeset I cena moja je samo moja Da l’ visoka il’ niska odlučujem ja I koliko ću da platim...
Ткаља сам што покров свој тка (или судбу, зависи како ко гледа), напрегнута да чујем ритам своје игле у ударању чекића Ковача, тог убице Змаја, без одмора. Од коже своје, нити предем и журим, док још могу да видим образ (или одраз) лепоте савршеног сагласја наших душа што се дозивају, као дављеници што вапе, у мору света у који смо упали, (или остављени) као невешти рибари, једно другом познати, у ритму истом препознати…
Теби, теби поклањам ову ноћ и сваку следећу коју дочекам теби поклањам овај осмех и само за тебе имам очи. Теби, теби поклањам све моје приче и написане и оне које ћу тек написати теби пишем сваку песму и само за тебе стихове слажем Теби се надам теби се радујем теби се дајем Узми ме већ једном не плаши се онога шта ћу дати теби... Само теби...
U Pokrivu Ljubičastog
U Pokrivu Ljubičastog Godište nije bitno za imati skriven gaj srce se nekada i zaraduje, a ne što je Maj. Neki ga traže i uvek nadju nekima, procveta u trenu izmedju. Zlatne sredine nema u olistu mnošto latica u prirodnu bistu. Danas se videh sa tim u žutim suzama crte pokriv su sitnog divljih ljubičica cveta vrste. Gaziliš li im u susret vilo snena moja skrivena ili samo noćivaš u bitnim im korenima ušivena? Ušuškana si prelepa tako crno-oka u svom kraju a ja? Ko svaki zagoren o tebi pretvoren sam u zamaju.
Ovde smo svi zbog zabave, dokolice, razbibrige, a poneko od nas i zbog upoznavanja. Nemamo svi brak, vezu, partnera i logicno je da cemo da trazimo ono sto nam nedostaje. Hm, kao da chujem "Zar se na netu trazi partner?" A zasto da ne .. mesto na kojem cirkulise puno ljudi uvek moze da iznedri i nekog posebnog. Uostalom, 50% domace populacije koristi internet (u brojkama to je pola od 7 miliona ljudi) a ako pogledamo samo Beograd, u kojem ja zivim pa me najvise i interesuje, bar milion ljudi jeste na internetu .. i taj broj se uvecava ... E sad, ko dolazi, zasto dolazi, da li je dobronameran, zlonameran, preljubnik, pervert, lazov, izgubljen, nepronadjen, itd - to je posebna prica. Uglavnom, radi se o osobama mladje i srednje dobi...
Sva moja snaga i sva moja volja pred tvojim željama kleči Pred tvojim očima zebu svi moji osećaji goli A ti kao da ne znaš kako znaju da zabole reči još sumnjaš još pitaš da li te iskreno volim Milan Višnjić
Opet neke misli...teske misli,lutam besciljno,zelim pobeci negde...bezim...ne znam vise ni sama od cega... Uglavnom,roje se misli u mojoj ludoj glavi,kao pcele kad pojure iz kosnice,ne umem da ih vratim nazad... Samo znam da zelim pobeci,od svega... Zelim se skriti od ljudi,jer ljudi su tako zli...a ja ne umem,ne mogu da se borim sa zlom,nemam snage...posustajem Ne znam ni zasto ovo napisah,mozda jer nemam s kim podeliti sve ovo sto osecam,a tako mi treba rame za plakanje.Mozda zbog toga dodjoh,opet ovde,na staro mesto da pokusam oziveti virtualnu stvarnost i pobeci od realnog sto dalje...
Back