Blogovi

Grupa naučnika je zatvorila u kavez pet majmuna i na sredinu kaveza je postavila lestve sa bananama na vrhu. Svaki put kada bi se jedan majmun popeo na lestve po banane,naučnici su ostale polivali hladnom vodom... Nakon nekog vremena,prestalo se sa tuširanjem hladnom vodom,kao posledicom (kaznom) na penjanje majmuna na lestve. Ali,bez obzira na to,svaki put kada bi se majmun popeo na lestve,ostali majmuni bi ga pretukli. Majmuni su,dakle,ukapirali uzročno posledičnu-vezu penjanja i vode. S vremenom,nijedan majmun više se nije usudio da krene prema lestvama! Naučnici su onda odlučili da zamene tog majmuna,drugim. Drugi majmun se se odmah popeo na lestve,nakon čega su ga ostali pretukli. Pošto je nekoliko puta dobio batine,shvatio je da...
Tvoj pogled me mami i osmeh u tami kad budemo sami ljubicu te dok ne svane Ima nesto u tvojim ocima sto mi ne da mira nocima kad gitara na rivi zasvira to te moja pesma doziva otvori porozore, nocas je najteze biti bez tebe...
...na licu ti bore, prekrile godine što bole, bez trunke žaljenja ostale su samo oči koje vole i ruke koje grle..u dubinama koje se gomilaju nosiš svoje gordosti i radosti lako kao proljetno cviječe u košari dok se vračaš od kolebe srca ispunjena ravnicom...crnicom i mirom. Ne poznaješ slabosti, već samo radosti, one što ti je dao Bog kao blagoslov ili tek teret...Koračaš kroz život kao hrabrost i nosiš na plečima sve naše boli i naše strepnje, ne pitajući ništa. Tiho. Kao jesenja balada... Ti.. Naša mati....
PROREZI
Setajuci danas po netu, naisla sam na veoma zanimljiv blog ...Zove se: NIJE ZABAVA TO SVE Ceo blog zavredjuje paznju, izuzetno mi se dopao ali odlucila sam da vam poklonim samo jednu pesmu za laku noc...Zove se PROREZI E ovako Malo da se tu red neki napravi Guraju reči u zareze Al’ ako ne vidiš proreze Prozor se kiselo smeška Bolje da napravim sneška Šetala danas po svoj toj belini Tupava misao o nekoj celini Ironično belo Kafa mi došla Ko vesela mrlja Jer čemu to belo Ako se ne prlja ;) Dok moj tata peva ja posmatram u sta sam se pretvorila...:think: -liska-
ONA - Moj idol iz detinjstva
MERILIN MONRO Мерилин Монро (енгл. Marilyn Monroe, 1. јун 1926 — 5. август 1962), рођена као Норма Џин Мортенсон (енгл. Norma Jeane Mortenson), је била америчка глумица. Сматра се једним од највећих секс симбола 20. века. Добитница је Златног глобуса за најбољу главну глумицу у филму „Неки то воле вруће“. Била је позната по својим комичарским вјештинама па је постала једна од највећих филмских звијезда педесетих и раних шездесетих и културна и модна икона. Пред крај каријере окренула се озбиљнијим улогама. Међутим, тада се суочавала с разочарањима у каријери и приватном животу. Њена смрт била је предмет разних шпекулација и теорија урота. Постоје индиције да је убијена због љубавне афере са америчким председником Џоном Кенедијем...
NE VERUJ MI NOĆAS /vinjete/
No 1 Ako me ikada potrošiš znaj da cu ti pohadjati snove budicu ti iskone..igracu neposteno ne moze se srcem igrati pa gnjeciti i gaziti kazna je - duša lutalica od nemila do mraćnih lica a meni neka koja kap vina lici na usne tvoje opojne piću ih ispijati i bludna biti No 2 znaš, pozuda je opako stanje tera te na ludost i umne blokade da gaziš ubedjenja plenis zaborave ma neka ide moral lazni bestraga neka sve uzavrele usne ovoga sveta drhte i prizivaju tvoje ime desio si se meni poput slucajne stihije i zaparao neizdrz budjenje cu prolongirati svesno makar ti bila poslednja ruza sto trnom svojim nacinje sve grešno No 3 treba ti neko za saputanje na uvce? a znas da bih to samo malo da ti dahom milujem san premda znam da ti nije...
Tuga Bedaka iza Bankovnog Čeka Zgadi se talas Komera, i radio im smradove stoliči užulja glas nameštenika kroz slušalice Žice što sviraju su tudje a platio si u kuluku ako primljen za plastiku Tudjmanu u priliku. Čujem Slovenci bi svoju luku izdali ako društo urodi plodom iz Makedonije kao u stara dobra vremena - po ključu. Zgadi li ti se i Evropa još takva kad Černobil dimnjaka je radnički - dim je nezadovoljen prema smogu dizela? Sparušen je i penzioner svaki golub parka od stotinu kloaki, kažu nešto ipak hrani i ako taki? Mator sam za tebe da bih te stvarno muvao a kao guram se tramvajom to je jer sam se sačuvao.
Nesavršeni i nestalni u onome što osećamo i mislimo lako upadamo u zamku prošlosti koja nam se čini mnogo lepšom nego što stvarno jeste. Zaboravljeni ružni detalji u njoj je idealizuju i čini nam se da je baš to pravi put za beg od stvarnosti. Kada jednom ipak dođe do razočarenja u tu istu prošlost počinje beg u budućnost koji se skoro po pravilu završava u sadašnjosti. Ko ne prihvati tu istinu da se život nalazi u sadašnjosti pronalazi nove puteve za beg. Piće, droga, agresija. Ova pesma govori o ovom našem linearnom vremenu i mislim da će biti aktuelna sve do pronalaska vremeplova. Danas, sutra, juče Kiša pada k'o suze iz oka za ljubavlju starom kad se tuži , promašaji životni kad stignu srce samo za kucanje služi. Sadašnjost je...
Savjeti o prehrani i mršavljenju na zdrav način Pozdravljeni na mom blogu. Da se vam predstavim..... Moje ime je Marko Drmonjič i bavim se sportom od svoje 6 godine. Na početku sam igrao košarku 11 godina a onda se počeo bavit sa teretanom gdje sam i bio više godina instruktor i osobni trener. A onda sam se počeo i bavit sa borilačkim vještinama, gdje sam postizao dobre rezultate na turnirima WFC (World freefight challenge). Neke moje borbe si možete pogledat i na youtube ako upišete moje ime. Ja sam otvorio ovaj blog, da djelim koje savjete iz mog iskustva o prehrani i zdravom načinu života. Možemo se i dogovorit da smo stalno o kontaktu i da vam savjetujem o prehrani na dnevnoj bazi. Tako da ču dajat i koristne člankove i dijete...
*Мамон је израз из Новог завета којим се описује материјално богатство или похлепа. **Последица наступања са становишта мондијализма јесте гажење права малих народа и неразвијених земаља и присиљавање да се одрекну целокупног ... Доктрине Мондијализма http://www.predrag-andjelic.com/iza-kulise/crkva-globalizacija-identifikacioni-broj.html цитат: „Европа нема алтернативу“, како говоре наше вође - пута у недођију. Узмимо на пример однос људи према електронским документима и слободи савести. Нема сумње, да претварање људи у бројеве (ЈМБГ), преставља један од корака на путу глобализације човечанства глобализација je завршна фаза капитализма - освајања тржишта остатка света. Капитализам – то је слобода трговине. А њему је неопходно...
Mrzim ove svoje ruke koje kao da su utrnule pa ne mogu da te stignu da te stegnu i zagrle mrzim svoje gladne usne i zarivam u njih zube što ne mogu da te ljube kad me žedj zapljusne Dok mi tuga dušu cepi i od želje srce bridi mrzim ovaj ekran slepi što ne mogu da te vidim Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Jedan susret.....
Znala sam... Osetilo se u vazduhu... Znala sam da mi srcu preti velika opasnost. Znala sam a svesno sam krenula napred. Odlucnim korakom,bez trunke sumnje u svoju odluku Videla sam oci,zelene kao prolece Znala sam,srce mi je opasnosti svesno Ipak,reci klize sa usana,spontano Srcem birane,melodicne,nesvesne od svesti.... I znala sam,sve sam znala Zavolece moje srce,predace se bez borbe I nikada nece zaboraviti dan Savrsene harmonije dva bica Tren spoznaje ljubavi I vecnost novorodjene zvezde:heart:
što rugobno i zlokobno pretvoriste u lepo i dobro što tražite od mene da činim što vi činite znajte , dva smo sveta neizmerna : vaš poljubac, ujed otrovnice vaš zagrljaj, stisak zmijskog cara vaša ljubav, mržnja pakla život kod vas, smrt truležna znajte, hoću da ujedam, kao što sam nekad ljubio ..... hoću da bijem , kao što sam nekad grlio.... hoću da mrzim, kao što sam nekad voleo.... hoću da umirem, kao što sam nekad živeo
Šarlot sam upoznala u srednjoj školi. U početku mi nije bila simpatična. Zapravo, ona je bila previše pozitivna za moj pojam. Vesela, uvek nasmejana kroz život je išla sa ružičastim naočarima. Ja bih rekla, previše sanjalački. Verovala je da su svi ljudi dobri, da je ovaj život fer i da postoje prave ljubavi. Složile smo se oko ovog trećeg. Prve dve teme radije zaobilazimo. Kao mamina i tatina mezimica, oduvek je imala sve. Najlepše igračke, pa najnovije krpice i šminku, letovanja, noćne izlaske.. S'obzirom da je pametna, a ne samo razmažena, i da joj je škola išla dobro našla je način da "naplati" svaki svoj uspeh. Za svaku peticu ( a kasnije i desetku) , sledila je nagrada - obuća po poslednjoj modi, najaktuelnija šminka, najpoznatiji...
Podstaknu me jedna prica o prijateljima da i ja nesto napisem u cast svojih prijatelja... Ne znam ni od koga pre krenuti, niti sta je prvo za reci. Ipak odlucujem se za Ognjenku... naravno ime nije pravo, ovo je samo jedan od hiljadu nadimaka koje je dobila... Moglo bi se reci da nase prijateljstvo datira iz davnih vremena ali nije tako u stvarnosti, upoznali smo se pre dva leta... samo. Ulazi u grupu na roditeljski sa zakasnjenjem, jedva je i cujes ali citas sa usana izvinjenje. Mislim o njoj kao o zeni sa kojom nikada necu ostvariti neki kontakt, jednostavno ne leze mi tihi ljudi. Nekoliko nedelja kasnije... Na biciklu sa dva plavusana juri po kisi iz prodavnice iza mene, ne znam gde zivi i zaustavljam je da udje i da se skloni dok...
ZALJUBLJENA
Zaljubljena Zaljubljena u zoru i jutra rana, U iscekivanje nekih budućih dana Zaljubljena u duge vrele noći, Taj prelepi osećaj neće proći... Zaljubljena u leptira malog na cvetu, U zrake sunca u pčelu u letu... Zaljubljena u jesenje divne boje, U oci neke tamo tvoje, Zaljubljena u prelepi zalazak sunca I srce jedno što za mene kuca. Zaljubljena u kišu sto ceo dan pada, U crne oblake iznad grada, Zaljubljena u zivot i sve oko sebe, Al najzaljubljenija ja sam u tebe:heart:
НАБИЈАЊЕ ГЛАВЕ У ПЕСАК... Objavljeno danas 19.9.2010 u 13:09, autor: drbob http://forum.krstarica.com/blog.php?b=18333#commentshttp://forum.krstarica.com/blog.php?b=18333#comments Poštovani ’’ Drobe ’’ , postavio si izuzetno značajnu temu , bez mogućnosti komentara ili pak dijaloga o pitanjima koja pokrećeš . Ako optužuješ SPC /sveštenstvo , a nedozvoljavaš im da kažu bilo šta u svoju odbranu ( ili pak dobronamerniku ) , onda sprovodiš apsolutizam i to onaj što se izmeće u tiraniju – a samim tim koristiš metod koji napadaš , pa se da zaključiti da tvoje kritike i optužbe više liče na klevetu nego na realnost . Zdruge strane , nemaš argumentaciju čim je ne iznosiš ( u vezi tvrdnje da SPC jedno radi a drugo govori i proklamuje...
Многи људи покушавају да се сакрију пред истином на тај начин што попут ноја набију главу у песак,мислећи да ће их истина мимоићи... Истина их кад тад стигне и они морају да се суоче са том истином,ма колико она била болна. СПЦ је од нас скривала истину и једно говорила народу ,а иза завесе је сасвим другачије радила. Истина нам је била наметнутна и то она лажна. Богобојажљиви људи у страху од Бога??? су прихватали све што су им свештена лица сервирала. Пазите - у страху од Бога!!! Па Бог је љубав,Бог нас све воли,а црква нас је плашила више Богом него ђаволом!!! Сви ти велики верници су толико агресивни,било којој вероисповести да припадају,да народ више не зна да се снађе,коме да верује!? Права Вера шири слободу,љубав,живот и...
Ноћас је неко у лифту пишо други (или исти) спрејом поруку спрејо: "*****! што ме остави пре него што сам са тебе сишо!?" У ћошку стоји тета Ната преплашена, јутрос кад сам дрљав и чупав и у пижами лифту скоро ишчупо врата. Кад ме виде, она поврати у најлон кесу -ил беше цегер? И би јој лакше. А мени? Angie !! у Membrana tympani цвили Џегер. Стојимо. Пред нама барица испарава а лифт је тесан, једва се дише шкрипаво пропадамо све више ниже. Зурим у Е2Е-графит. Нешто ме за очи штипа О, шит! NH3 из урина? ил нешто друго у оку има? Обрано с нета a чије је не бих знао рећи. Поставио сам је са посветом мом брату од тетке vilijemu. Pozz :)
Na koji stepenik od svih da stanem da sa njega lepse i srecnije vidim? na koju rec svoju da se oslonim da se njenim zvukom i znacenjem ne postidim? Kuda jos mogu sa ovim bolom... kad nijedan mi posle tebe ne odgovara. Ja jos vodim bitku sa odgovorom al' moje srce ne progovara. Jednom je bilo i kao da nece nikada vise, a sad mracno je sve i hladno k'o smrt. Od onda nisi tu, padaju hladne kise.... bio je to nas poslednji put. Kad zena samu sebe ne razume, tu nesto stvarno u njoj je puklo. Za mnom sad neki teret puzi, nesto sto se godinam vuklo. Objasnjenje uvek trazim... kao da ne znam da oboje smo krivi. Sad vide ne vredi da bezim od istine, prokleti smo... i zivi. Nikada necu preboleti tvoju dobrotu. Nikada sresti nekog kao ti...
Back