Blogovi

VEGE TORTA
Torta je pravljena za godišnjicu braka mom ROĐENOM DRAGOM BRATU, koga volim najviše na svetu, sa svom ljubavlju jedne seste koja želi da moj dragi brat prebrodi teške muke i OZDRAVI!!! Pesmu sam našla na netu i Život je prilika, iskusi je. Život je lepota, divi joj se. Život je san, učini ga stvarnim. Život je izazov, suoči se s njim. Život je zadatak, izvršavaj ga. Život je igra, igraj se. Život je dragocen, neguj ga. Život je bogatstvo, čuvaj ga. Život je ljubav, uživaj ga. Život je tajna, pronikni je. Život je obećanje, ispuni ga. Život je tuga, nadiđi je. Život je himna, pevaj je. Život je borba, prihvati je. ŽIVOT JE TRAGEDIJA, UHVATI SE S NJOM U KOŠTAC. Život je avantura, usudi se. ŽIVOT JE ŽIVOT, BRANI GA. Sastojci Za koru...
Mozes putovati celim svetom, ali nikada neces stici daleko.. I sta je par reci naspram Svih ovih godina cekanja, Nadanja,osluskivanja..
Iza mojih koraka dosadasnjih, hiljade rima, uglavnom tuznih,srce puno dragih uspomena. On..mojAndjeo, svetlost,smisao, nedozivljeno do tada…i od tada. Susret, taj prvi susret ocima u sekundi, svetovi koji se prelamaju, najlepse i najneznije note, nebrojeni niz boja, nesto sto se recima ne moze opisati. Nesto na sta covek nema uticaj, cini mi se da je nebo slavilo tog trenutka…i dana. Ne, ne cini mi se, sigurna sam. Sve zelje su mi bile ispunjene u sekundi, sve je dobilo smisao…i poceo je dan. Dan prepun svetlosti,titraja i neznosti, u kojima se i dan danas kupam, kao u divnom vodopadu. Od tog dana nista se ne meri zemaljskim merama. Dan koji traje,dan kada je moj zivot ponovo dobio smisao. Kraj dana…ne postoji…samo ljubav. Cista...
Pred sami san je vreme koje najvise volim, vreme koje snazno vlada mojom energijom, umor zna da nestane kao rukom odnesen, hemija u mozgu je jaca od magije i bajke krecu svojim tokovima .Izmedju noci koja odlazi,izmedju dana koji dolazi, trenutak je trajao,dok ja tabanam putevima misli i osecanja. Polubudna snevam,brojim svoje pogresne korake.Trudim se da ne unistim magiju. U tom trenutku koji traje nastaju stihovi,skice za poneki crtez,prica. Ponoc je tako tiha,lagano tonem u san a misli mi plove onim tokovima gde budni nikako ne dospevaju. Mesto gde lete zuti leptiri…i ja.
Isao sam kroz park i videh coveka kako po parku luta. Ne znam zasto, ali mi je privukao paznju. Mozda zato, sto ne videh davno, tako mirnog i bezbriznog coveka. Sedoh na klupu i diskretno gledam kako i dalje, naizgled besciljno seta, a mir sa njega skoro da sija. Zagledah se i spazih, da on u stvari, uvek istim koracima i stazama gazi. Da jednim te istim putem, bezbrizno koraca, i da blage osmehe sa mirnog lica svog, on svim prolaznicima na svom putu, nesebicno uzvraca. I opet, mirno i bezbrizno nastavlja da luta, da osmehe deli, a ljudi koje svojim osmehom okrzne, zastanu il prodju, ali svakom se na licu, pojavi osmeh blagi. On i dalje ide, kao da nesto trazi, a ja resih pa mu pridjoh. - Izvinite. Da li Vi nesto trazite? - Da li Vam...
Poslednja pesma
POSLEDNJA PESMA Ovo ce biti poslednji put da pisem pesmu o tebi... Ma koliko bolele uspomene, nek mi se srce skameni, a tebi cu zabraniti da sanjas snove o meni. Ovo ce biti zadnji put da u pesmi svojoj patim i mastam o tome kako cu tvoje crne oci da vratim. Ne, necu vise da pisem suvise tuzne pesme... Znam da mogu i ono sto se ne da i ne sme... Ali dosta lupanja glavom i plakanja nad tobom. Ako izdrzim da cutim o tebi ponosicu se sobom. Ovo ce biti definitivno poslednji stihovi o tebi... Bacicu snove svoje u cesmu, neka ih odnese voda, A tebi necu dati da ikad vise udjes u moju pesmu. U pesmi mojoj od sutra sijace neke druge oci. Pokusacu da ih volim, upotrebicu sve svoje moci. Necu vise od danas da spominjem tvoje ime...
`Jednaog lepog dana ugledao sam tvoje lepe oci. I taj zlatni osmeh tvoj. imao sam samo tebe u mislima mojim. Blistala si ispod zvezda kao najlepsi cvet. Dok ti je vetar pirkao latice. Na suncu si kao najlepsi leptir. Kao pticica sa ljubavnim glesom kojim si me hipnotisala i od tada ja sam zarobljenik ljubavi tvoje. I zato sam zahvalan sto postojis.` Malo objasnjenje....ovo pisamce nastalo je juce u vecernjim satima. A napisao ga je do usiju zaljubljen moj sin,koji,verovali ili ne,ima samo 8 godina....Ja sam posle citanja ostala bez teksta,otvorenih usta...
Desavaju se u zivotu neke stvari, neke igre na koje malo ili nimalo ne mozemo uticati. Sta je to sto nas u sekundi od ljubavi dovede do jada, sto voljenog pretvori u stranca? Nocas je bilo, bilo strasno. Noc bez kraja, noc bez jutra, noc u strahu od sutra. Zasto je tesko slusati druge, i ponekad drugima rec dati? Zasto se zbog sebe, drugi stave sa strane? Da li je tesko ljubav svoju, voljenoj osobi dati, i u trenucima teskim sa njom razgovarati? Razgovarati, ali hteti cuti, dusa sto vapaje panicno salje, na sve strane osim do osobe voljene. I ja bih voleo znati, da moja ljubav odjeka ima, da nije sve samo zivot po planu, da mesta ima da radosti svanu. Da hocu da menjam svoje navike lose, ali moram ih znati. Da zelim da cujem i zelim da...
Dodjite....bice svega.... Druzenje sa politicarima.....muzike, pesme...... hrane i pica..... Predvidjaju se razne igre za ucesnike, medju kojima ce najvecu paznju privuci.... TRCANJE SA JAJIMA U KASIKI.... A u vecernjim satima, dodeljuju se odlikovanja onima koji pomogose odrzavanje druzenja.... Orden....ORLOVA MU.DA SA UKRSTENIM MACEVIMA bice dodeljen mnogim javnim licnostima i politicarima... :per: :per: :per:
Vis-a-vis prošlog posta Otkriven lijek protiv side, a nakon razgovora sa jednim izuzetno pametnim prijateljem, odlučio sam da pokrenem projekat, čiji će radni, a vjerovatno i konačni naziv biti Istina. Počećemo vjerovatno sa štampanim biltenom, koji ćemo distribuisati širokim narodnim masama jednom mjesečno, a očekujemo da će to veoma brzo prerasti u udruženje građana. Potom u firmu, pa političku stranku, fudbalski klub, književni klub, pa i sve ostalo, jer smo mi totalitaristi po ubjeđenju, i želimo da obuhvatimo svaki aspekt čovječijeg bivstvovanja. Istina će, naravno, u potpunosti da se bazira na lažima.
Odlike pozitivnog stava su - - - Kada ste toliko jaki da nista ne moze da uznemiri mirnocu Vasih misliPricate zdravo o sreci i prosperitetu svakoj osobi koju upoznateUcinite da svi Vasi prijatelji osete da `ima nesto u njima`Nalazite svetlu stranu u svemuMislite samo o najboljem Radite samo za najbolje 7.Ocekujete samo najbolje 8.Zaboravite proslost i okrenite se mogucnostima buducnosti 9.Svima dajte osmeh 10.Potrosite toliko vremena dokazujuci sebe, da ne bi imali vremena da kritikujete druge 11.Budite suvise veliki za brige 12.I suvise smireni za bes... Za Ljilja MMM [/LIST]
DOLAZI VREME
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) DOLAZI VREME Nekako se ne srećemo Nekako se ne vidimo Nekako se mimoilazimo Udaljeni putevima hitamo I znam......znam da se pitamo Kad li ćemo se sresti. Sve nekako... raskorak nas deli I sve teže je i tebi i meni Godine u krugovima Krugovi u ruži Svaki sve duži. Dolazi vreme za ovaj deo kruga Za snagu evo poljupca od mene Ajmo u zore mili moj U hladna jutra što dah lede Radujmo se njima kao deca I kada košava duva i kada veje. Slušaj šta ti pričam Jer tako je lakše..... Valjda ja znam bolje Jer pišem pesme.... Ma to samo vetrovi glede U naše kose već bogme sede. I...ko zna zašto je to dobro Valjda da čežnja još malo poraste Da uželi se još više i srce i oko A onda...
Zemljotresi, poplave, bolesti, ratovi....cudna mi cuda.... Mi smo vec deset godina u demokratiji i jos smo zivi.... Ne mogu da je vidim....samo cujem da ljudi o njoj pricaju... Kad bi barem mogao da je osetim... ko svaki slepac. Lako je bilo Filipu Visnjicu. Njega je Vuk vodio kroz zivot... A lako je bilo onom Vuku....on je vodio samo jednoga slepca... a danas slepaca, koliko hoces. I danas imamo Vuka i on nas vodi....i on je na zalost slep. Mi za njim idemo, i ako osecamo, da nas je uveo u slepu ulicu.... ali....sta nas briga, i onako nikuda nismo krenuli. Nase je samo da guslamo.....;) ;) ;)
Jedna stara žena dospela je posle svoje smrti pred Božji sud. Kopajući po registru, Sudija nije mogao da pronađe ni jedno delo milosrđa osim jedne šargarepe koju je udelila nekom prosjaku. Ipak, moć jednog jedinog čina ljubavi bila je dovoljna da je pošalje u raj. Šargarepa je doneta na sud i uručena je ženi. Kako ju je uzela, počela je da se diže uvis, kao da je vuče nevidljivi konac. U tom trenutku, neki sirotan okačio se za skut njene haljine, za njegovu nogu okačio se neko treći, i ubrzo se formirao čitav niz ljudi koji su se peli ka raju, okačeni o šargarepu. Žena nije osećala nikakav teret, a pošto nije gledala naniže, nije ni primetila šta se dešava. Peli su se sve više i više, dok nisu stigli do samih vrata raja. U tom...
SAKRICU SE IZA OBLAKA
Dusa me boli Ti i ne slutis koliko Sve se u meni skupilo Puca lomi Vristi A ja venem I ne mogu tu nista da menjam Ti vise ne mislis na mene Srce me boli Obruc ga steze Sve jace A ono nestaje Kao da ce se jednom ugasiti Al boleti Ne prestaje Telo me boli Usne neljubljene Oci bez sjaja Pogled tup Uplasen I snen Gledam u jednu tacku I zamisljam Da si moj A ne njen Tesko je Pretesko… srce vene Cini se postace Zrno maka Kad vise ne bude moglo Da podnese Sakrice se Iza oblaka…
Imam poprilicno godina i zbunjena sam cini mi se vise nego ikada.Mnogo stvari me zbunjuje.Jedna od njih je susret od pre skoro 2 godine. Bas u periodu teskog licnog iskustva i nemalog razocarenja u svet oko sebe i ljude koji ga cine,i bas onda kada sam odlucila da postanem pomalo "droljasta" jer mi je postalo muka od sebe same, susrecem doticnog gospodina... Odlicno,pomislih u sebi,idealan je za sprovodjenje moga plana.Simpatican,zgodan,samo u kratkoj poseti jer odavno ne zivi na nasim prostorima...ma takav mi bas sada treba.Nikakvo ukljucivanje emocija vise,one su mi ionako napravile samo haos od zivota.Ja razvedena vec dugo,tek izasla iz veze koja me je dokrajcila,s cvrstom odlukom da je krajnje vreme da poradim na sebi i ne dozvolim...
Ljubav, potrebna svima, a nedostižna onima koji neštedimice za njom trče i jure. Zašto beži? Možda zato što je prava ljubav slobodnija od svake ptičice u prirodi, slobodnija od plavih mora i nebeskih prostranstava. Možda baš zbog toga ne dozvoljava da je zarobimo u našim srcima koja ma koliko da su velika, za nju su mala. U nedostatku te prave, čiste i iskrene ljubavi mnogi se zadovolje tek bledim senkama te bezgranično velike ljubavi. Kako znati da li to što se ima jeste prava ljubav ? Zapitajte se da li bi osobu u koju ste zaljubljeni pustili da ode ako bi primetili da joj dani sa vama postaju teški. Ukoliko ste na to spremni i pritom ne očajavate nego vam je drago što biće koje volite postaje slobodno i nastavlja potragu za svojom...
Sta li hoce od mene? Bas pre neki dan,vozim se sa drugarom,gledali smo neki auto,krntiju koju zeli da uzme.Amerikanca je u pitanju,u raspadanju,zeli da ga restaurira i povrati mu stari sjaj.(ako mene pitate to je zamlacivanje)Ulozis hiljade i hiljade eura,i kao imas amerikanca,egzotiku koju malo ko ima u Srbiji.I zamisljamo kako cemo se voziti,jednog dana kada ga bude skroz sredio,u jednom momentu uzimm telefon posto mi je zvono na istom konstantno utisano,i imam sta da vidim.Propustena dva poziva od moje bivse.Naime lice mi je poprimilo krajnje ozbiljan izraz,kao kada saznate da ste primili neku opomenu za ne placanje nekog racuna.Hiljadu misli mi je prolazilo kroz glavu,da li da je okrenem ili da joj pustim sms.:confused:Ipak,nisam...

Noc

Nema reci sa kojima mogu iskazati tu srecu svoju. Ti minuti s tobom provedeni nema stiha da budu opevani. Da zelim te trenutke strasti svakoga dana od zivota krasti. Da budem sa tobom bice jedno dok nam se tela drze zagrljeno. Da sve granice sto ljubavi smeta zbog nase strasti nestanu doveka. Da ruke moje uzbude grudi tvoje a da usne tvoje moje zelje poje. Da te dodir moj do nebesa uznese da se svest pomuti i strast zanese. U pohoti nasoj greha nema jer nasa je strast jaca od svega. Da sve tvoje zelje budu i moje da skinem sa tebe sve okove i spone. Da te cinim srecnom svakoga dana i da ti budem zelja jutarnja.
Evo jedne moje vrlo stare pesme. Otpad polomljenih srca Po džombama tuge naš se auto kreće, a mogli smo ići autoputem sreće, promašili mi smo skretanja sudbine, naiđosmo na opasne rupe i krivine. Da zlo bude veće sa gasom do kraja naiđosmo gde se tuga sa suzama spaja, upadoše naša kola u virove jada, niti znamo gde smo bili, ni gde ćemo sada. Nismo znali šta znakovi pored puta znače i da sreća prati samo pametne vozače, ne može sa dvesta auto preko rupa, tad mašina svaka mora da prolupa. Stigosmo na otpad polomljenih srca, gde se svako srce još malo koprca, a onda polako premoreno stane dok ne prođe vreme što zaleči rane. :heart:
-Volim srcem, zasto da se stidim-
Skinuto s Fb...:( Bezbrojne reči ljubavi i suze za tobom... Ali neću sada. Ove noći želim samo da znaš da mi nedostaješ. I kako da spavam kada nismo nikada spavali, možda jesmo sanjali, možda smo samo vreme tratili i šta smo to sve ove mesece tražili... Ionako smo sada izgubili, sve što smo nekad možda imali. I ne želim plakati, želim samo da znaš da mi nedostaješ... Nedostaješ, koliko me puca ljubav, trga, kida, samo želim da znaš da mi fališ ove noći više nego prošle, jer valjda sada kada je sve tiše i moja ljubav s tobom diše i ne mogu govoriti da te ne volim više... Želim samo da znaš da mi nedostaješ. I da gledam tvoju sliku. Tvoj me pogled nekako dotakne, dotakne i pukne. I volim te još više, jer ove noći moja ljubav opet s...
Da vidimo... Religija je tvrdila da je Zemlja ravna, a zatim je nauka dokazala da nije. Tim sto su dokaziali ovakve stvari je religija pretila smcu. Religija je rekla da smo mi u sredini svemira i da se sve vrti oko nas. Nauka je to totalno unistila. Religija je rekla da gravitacija ne postoji. Nauka je dokazala da je drugacije i da je tacno da postoji. Religija je rekla da je evolucija izmisljotina, sada cu da vam dokazem da je religija pogresila. Kao sto znamo teorija o evoluciji kaze da ke covek nastao od majmuna. Religija sada kaze da se majmuni ne pretvaraju u ljude i da je evolucija samim tim izmoisljotina. Ljudi (Homo sapiens sapiens) je nastao od niza drugacijih vrsta. znaci, nije nastao od orangutana nego od homo habilisa, homo...
Ovo je pesma za tvoje oci koje nocas tako cudno sjaje, pesma za moje tuzne noci, za ljubav koja ne prestaje. Ovo je pesma za tvoje usne koje su mi nocas tako drage, za sve one trenutke sretne, za moje srce koje je na izmaku snage. Ovo je pesma za tebe koji si nocas od mene tako daleko, zelim da znas da te ja cuvam samo za sebe i pazim da ne ukrade neko.
Prijatan dan svima....
Zeleo bih samo da Vam svima pozelim prijatan, lep i uspesan dan. Jutros je svanulo nikad lepse. Isao sam u setnju da pozdravim ljude, da na njima vidim da su i oni srecni. Nazalost na nekima i danas ima tuge pa bih zeleo da radost svoju barem delic mogu da prenesem na sve koji su danas tuzni iz bilo kog razloga. Pogledajte gore, i Sunce se bori da se kroz oblake probije, pa tako i svi kojima oblak smeta, neka rasire ruke i prime sve znakove srece sto po svetu ima. Pogledajte ptice kako radosno lete, pogledajte travu posle kise sto pozelene. Pogledajte drvece sto se sa vetrom bori i sjaj neba u visini sto gori. Pokusajte da barem blagi osmeh date prvoj osobi na koju naidjete i videce te osmeh ce se vratiti. Jer osmeh na osmeh ide i...
Nemoj da te zavara izraz moga lica. Jer, nosim masku, hiljade maski, maske koje se bojim skinuti, a nijedna od njih nisam ja. U pretvaranju sam pravi majstor, ali ne daj se zavarati. Za ime Božje, ne daj se zavarati. Pretvaram se da sam siguran da je sve med i mlijeko u meni i oko mene da mi je ime samouvjerenost a smirenost moja igra da je sve mirno i da sve kontroliram i da ne trebam nikog. Ali, ne vjeruj mi. Možda se čini da sam smiren, ali moja smirenost je maska uvijek promjenjiva i koja sakriva. Ispod nje nema spokoja. Ispod nje je zbrka, strah i samoća. Ali, ja to sakrivam. Ne želim da itko zna. Hvata me panika na pomisao o mojoj slabosti i da će me otkriti. Zato frenetično kreiram masku da bi iza nje sakrio nonšalantno...
Јеси ли ти стаљиниста?Штета што није ту другарица Комунисткиња могли би сте до сутра разговарати.За неке је херој за неке убица али факт је да је од Русију направио велесилу.Читао сам неке ствари о Стаљину и то што сам прочитао допало ми се.Али ако говоримо озбиљно мислим да је и он жртва Јевреја.
Jedno razmisljanje o zivotu, o ljudima, o osecanjima i svemu sto ljude moze uciniti sretnim odnosno nesretnim. Veoma cesto se desava da se sedne u voz zivota, i da u taj voz sa vama ulaze i izlaze razni ljudi. Neki dragi neki manje dragi. Ulaze ljudi cista srca i ljudi koji se od samog ulaska laktaju i remete tudji put. Od cega zavisi koga cemo primiti u nas kupe, to niko ne moze tacno da objasni. Neciji kriterijumi su ovakvi aneciji onakvi. Svi imamo razlicita merila i pristup ljudima. Kako ih tacno razvrstavamo to je individualno. Neko po liku, neko po hodu, neko po glasu kada ga cuje, neko pak oseti harizmu neciju. Nekada se ucini da je to prava osoba i da vredi pokusati podeliti sebe i svoja razmisljanja i osecanja. Sto bi se...
Back