Blogovi

Cemu ovako drasticne promene,zasto su nasi blogovi mnogo losije ocenjeni nego sto su bili,sta su kriterijumi za odredjivanje najboljih blogova i jos mnogo veoma bitnih stvari...Pa valjda se i mi blogeri pitamo nesto,ipak su to nasi blogovi,a ne vasi gospodo moderatori i administratori...
Dakle, pitanje samo za devojke: Može li da prođe ovaj pristup (koji preporučuju Divlje Jagode) Dobro veče lepotice, vidim da si sama, Imaš strašne traperice, zavodljiva si dama. ? :)
Kafka - Metamorfoza
Величина Кафкиног дела је непроцењива. Данас је Кафка један од најцењенијих писаца. Ипак, такав дух је целог живота био скучен у малој канцеларији нагнут над бирократским писарским пословима. Он је на својој кожи осетио вредности ткз. "савременог света". Вредности где се под плаштом апсурда материјализма и позитивизма, а који се људима намеће од детињства као некада црквене догме, човеков заправо полако претвара у број, у машину, у аутомат на фабричкој траци. Међутим, овде желим да укажему да Кафкин геније није додирнуо само баналне површности декадентних друштвених вредности савременог света, већ је својим делима додирнуо и у дубока филозофска питања. Човек једног јутра покушавајући да устане из кревета ради одласка на посао, схвати...
podstaknut skorasnjim upoznavanjem sa jednim, sada vec mogu reci i prijateljem, poceo sam da razmisljam o tome sta ljubav moze da ucini od coveka... naime, kako to da jedna osoba koja je veoma lepa fizicki i izuzetno dobro izgleda, pod uticajem nesrecne ljubavi propadne?? gledam tu osobu, ali njen fizicki izgled ne dolazi do izrazaja, nikako, vec samo crne oci, pune tuge i patnje, koje prosto paraju pogled koji ih susretne... u njegovim ocima nista video nisam, nikakvu toplinu, radost, vec samo izgubljenost u vremenu i prostoru... gledao je tako izgubljeno, bio je tako daleko, iako je stajao tu ispred mene... pogotovo dok je pricao o njoj... iako je pokusao da se pravi da ga to nije toliko pogodilo, i da je to samo jedan neuspeh koji je...
Pod pragom kuca nečije srce kada dodirnem rukom hladnu ploču vekovnu osećam damare srca snagu krvi i rekao bih stojeći u nekom čudnovatom bunilu koji doseže snagu talasa udarajući u hrid podstaknut vetrom rekao bih zadržavajući jezu tela rečitost zidova i prolaznost vremena diveći se belini spoljašnosti duhovnim vratima koja ispuštaju svetlost nečitak hod pogurenih staraca rekao bih u nedodirnom zelenilu vode između dva udara vesla između udisaja i izdisaja kada se ruke pomire u molitvi pri treperenju kandila u senci između silueta po zidovima u crnim zrncima grožđa u crvenom vinu na usnama al nemam reči ostale su u začetku izvan praga realnosti nadamnom pada suton duge su naše seni vetar još priča odavnina dok srce i dalje kuca za...
Uspeh dolazi posle onoga 'uspecu'. Dakle, morate sebi da kazete 'uspecu' da bi uspeli. Onaj ko hoce da nesto, pronace nacin da to i uradi. Onaj koji nece nesto da uradi, naci ce izgovor da to nece uraditi. Ako verujes da nesto mozes, verovatno sh u pravu. Ako neverujes da nesto mozes vertovatno si u pravu. Za uspeh je vazno imati svoje ja, autoritet, odlucnost, ali kao sto sam i rekao vaznn je verovati u sebe, neverovati onima koji vas ogovaraju, verovati onima koji vas hvale.
Ponekad mi vetar donese neki glas i natera me da verujem u bajku o jednoj vanvremenskoj ljubavi koja ruši granice i traži svoj spokoj u nekom vremenu koje tek dolazi. Uči me da budem strpljiva i hrabra, da nikad ne odustajem i ne uplašim se poraza. Najveći poraz bi bio okrenuti joj ledja jer znam da pobeći od sebe i nije neko rješenje. Jer, ljubav ne počiva u drugima, nju nosimo u sebi svako na svoj način, onako kako najbolje znamo. Čak i sada, posle toliko vremena naši se svetovi dodirnu i želje popnu visoko do zvezda. Ali smo još uvek okrenuti svako svom svetu, svako u svom vremenu, na istim stazama, u istoj igri strasti, na rubu provalije i čekamo…kad bi samo znali, šta ... a ja ti darujem dušu i purpurne zalaske, tamo u svetu koji...
Nekada se molimo, pomolimo, čelom čak zemlju dodirnom. Da, a da nismo svesni. Bog name je samo jedno svima dao neporečivo kao pravo, slutim. A to je, ako si stigao do mene puniče planina, a i ti putnica pac'enice nezasite nežnosti i propuštenih svih milovanja. A to je (da nastavim) samo san, i spavanje. Ko može od toga da te otpovrgne ili bilo koje biće nz svetu? Ko sme, a dato ti je, i ne samo za tebe. A Boga ne zanima da oduzima što je vec' dato. Ljude naravno pa čak i životinje; zanima samo naravno što mogu da ugrabe. Ako iko prašta, to je sveštenik ili veštica. Neka, loja ume da prašta. Ne, Bog ne prašta. A Djavo? Taj te šalje da se valjaš sledec'e, niz planinu.Ili da se udaš odma, za prvog Rumuna koji bezobzirni je tako...
SANJAM Mirisu trave,leto je tu plavim nebom prolecu ptice trcim poljem i gle, i ti si tu,trcis ka meni, prilazis i kazes:volim te Drzimo se za ruke sapces mi na uho divne nezne reci tonemo u travu zagrljeni,srecni Tvoje usne sve su blize licu mom zatvaram oci i ocekujem poljubac tvoj. odjednom postaje mi hladno, otvaram oci tebe nema tu Mesto meke trave samo krevet tvrd na kom lezim sama zaleci za snom u kom osta ti... 30.9.1982.
KAO DANAS...
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) KAO DANAS.... Kao danas..... misli moje što po nekad samo zure ne dotičući dan ali....uvek su negde svijene oko tebe tražeći na tvojoj ruci san dok lagano klizi lelujajući dan I kada se sretnemo Pogledom samo poljubim ti obraz Pogledom samo poljubiš mi čelo Tada dan počinje da liči na san A kada napokon sretnu nam se tela kada sve misli pobegnu i ostane samo jedna vrela E, tada dan postaje san Vrhovima prstiju mi dotaknemo dan Dan uvijen u san. U zeleni uzdah se pretvori Lelujajući dan u strast što ispisuje jedva dočekani san Dobro jutro blogeri...priprema za vikend.....ko ga ima :manikir:
Sa zidova nestade blještava belina. Tu je šum i sena ostarelog hrasta, pesma zrelog žita i topot vode što niz niske bedeme lagano udara. Pamučni oblak nosi svoje suze i traži dušu u zemlji da podeli svoju tugu, dok koliba stara u vrbama drema. I opet se lomi sve u meni... Suvišna, nigde da pripadam, nemoćna... Guši me jecaj u grudima, ne dozvoljava da udahnem vazduh svoje mladosti, oduvan, nestao, isušen, skoren... Zvuk pištući više ne nestaje... uvek tu, upozorava na dolazeći kraj... Čega? Ni san više ne govori, ćuti... Dosadilo mu je da se ponavlja... ... a možda je već i ispunjen... Možda su moji snovi suviše jaki i veliki da bi bili deo ove stvarnosti.. a možda je i ova stvarnost samo mali delić mojih snova...
Večeras ću crtati prstima po zamagljenim prozorima prazne ruke još se plaše tuđih dodira i osmeha punih kajanja Daleko od tebe još postojim zbrajam crne bisere na svojim okovima tražim tvoje oči u polomljenim ogledalima i opet prkosim sećanjima...
Budi uvek tu u mojim snovima u mojim mislima jer ide zima Dobro je znati da neko ima da te prati i da te svojom toplinom prožima Budi uvek tu jer tvoj duh nesalomivom snagom zrači dobro je znati da nekom nešto značiš odmah si jači i uek ćeš znati u čijem srcu mesto ćeš naći kad se život na tebe naoblači Milan Višnjić p.s.Za nju i njenu nesebičnu ljubav za LJubav
Znas, mozda Ti vise necu napisati nijednu pesmu. Jer sta je taj jedan buketic reci izaslih u trenutku nejasan i lud Ti samo razumes dva tela koja su oznojana i vrela u ukradenom Vremenu za kojeg nema posle. Jer Ti ne znas Ti ne razumes zasto ja pravim od Sveta ono sto on nije. A ne razumem ni ja. Sani
Kad treba da legnem grlo mi se steže kao da mi je krevet patos groba u koji ležem Kad treba da ustajem sa tim istim grobom kao sa životom teško se rastajem Od sveta već dugo nevešto krijem teško mi je i da se brijem i da se umijem A tako strasno želim da takvu pesmu napišem da srce nečije razveselim Pa da mi uzvraćena radost i toplota vrati izgubljeni smisao života Milan Višnjić
Jedan pogled jedna rec tvoje price i moj smeh Jedan uzdah jedan tren moja ljubav i nas greh Jedan dodir jedna sutnja muzike zvuci i moja slutnja Jedna soba jedna tema moja bol jer te nema....
BOL Prijatelji idite,ostavite me malo samu da u polumraku svoje sobe uz vino i pesmu sto tiho jeca isplacem boli slomljenoga srca... Idite,hocu da spavam u snu njegove oci da sanjam ostavite meni iluzije moje i nade i snove ruzicaste boje Idite,ne gledajte te suze u ocima mojim jer one govore ono sto ne zelim reci ja Idite i ne recite nikom da placem zbog njega jer plakacu jos samo danas a vec sutra osmeh bice na licu mom... 30.9.1982.
Znam da zelis i znam da mozes sve prepreke sa mnom preci ako zatvoris oci i snage smognes svoje zudnje meni izreci. Znam da umes i znam da hoces kaveza zlatnih vrata otskrinuti na prstima tiho ako do mene dodjes ptice srece u nebo ce prhnuti. Znam da u tebi tinja strasti plam da su usne nezne radosti zeljne osecas da ne mogu biti sam ljubav mi treba tebe voljene. Znam da imas osecanja svoja ko Meseca sto bez Sunca nema mastanja i drhtanja tvoja za mene su draga uspomena. Znam da bi mogli ponovo biti nezadrziv orkan ljubavne strasti ako otvoris usne da mogu piti da rane na srcu mogu zarasti.
Zasto?
Sedim i pijem vino rujno,ne znam malo mi je bolje.Uh...ali i dalje ne mogu da se pomirim sa svim.Ne mogu da prihvatim da mi vise nismo MI...pa ja stvarno ne znam cime sam sve ovo zasluzio?Da sam najgori covek na ovom svetu,pa da kazes,ali ovako ja stvarno ne znam.Das srce,das dusu,das ljubav,vreme...i ostalo..i opet nije dovoljno!!!!!!!Pa sta je do k**** dovoljno????!!!!!!!! Da krenem da ubijam,da bijem da budem gad i skot?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A?!Da hodam po staklu?Da koracam po uzarenom kamenju?HOCU....da dam oko?uzmi....Zar sam stvarno previse trazio?Zar je puno to sto trazim da si tu kraj mene?Da cu se truditi...da cu te postovati..voleti..ljubiti...maziti...cuvati?PA malo li je to sto ti nudim?O boze...da...
Verovatno je vecina vas bas kao i ja mislila da su Sibirski tigrovi beli. No medjutim, nasao sam jedan tekst na internetu koji kaze da su Sibirski tigrovi narandzasti kao i svi drugi tigrovi. Tekst je nazalost na engleskom, a iskreno mrzilo me je da prevodim, pa vam dajem orginal: White tigers are not a separate tiger species nor the subspecies, they are the result of rare mutations that are passed from the normal orange tigers. People usually associated white tigers with Siberian tigers, because Siberian tigers inhabit snowy landscapes, and their white fur serves as camouflage. The truth however is that Siberian tigers are orange like all other tiger subspecies. It's even thought that their fur adjusted somewhat to snowy areas where...
ANALITIKA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ANALITIKA Vrlo ozbiljni stihovi o pisanju, snazi I vrednosti reči (prva strofa) Znam ja dobro kako reči bole znam i kako umeju da vole zato i jeste važno ko ih kaže kako i zašto misao iskaže osećaj što leti sa reči na reč da l' to srce piše dokle duša diše. A sad,ide analitička razrada gornjih stihova sa knjigovodstvenog aspekta inspirisani sutrašnjim rokom i prilično džangrizavim ponašanjem direktorke, koji pisac ovih redaka nema pojma kako će stići……ali zna da će stići jer prosto I ne postavlja to pitanje sebi Kad analitički razlučim Dolazim do konstatacije Da sva tri pišu I sva tri dišu Čak i pisanje piše Ali je pitanje kako diše (o tome neki drugi elaborat)...
Zeleo sam da Vam napisem nesto lepo, nesto nezno, nesto za prijatno vece. Ali onda videh nju, prelepu i zanosnu i tiho mi rece Dodji do mene, kao da je prvi put. zagrli me i u san uvedi lepi. Ispruzih ruke i sklopih oci Zao mi je stvarno ali veceras pisati necu moci Laku noc svima
Back