Blogovi

Da ne bude da sam ostala bez teksta,nije mi to ni običaj ni navika,ostavljam mali komentar dešavanjima proteklih dana,i pozdrav onima sa kojima se nisam pozdravila. Odete nekad na neka mesta i mislite da su lepša i bolja od nekih drugih,a onda vas i tamo dočekaju ljudi sa svim svojim manama i vrlinama,i shvatite da nije lepota u mestima na kojima ste,već u ljudima koje susrećete.Bilo gde da ste, ljudi vam uvek nešto daju,jedan deo sebe uvek podele,manje ili više prihvatite dato,ponekad uzvratite ,a ponekad ostanete nemi na sve što vam serviraju,jer shvatite da su otvorili pogrešan pretinac,nije trebalo taj ,jer u njemu je ono što se ne pokazuje,krije se i od samog sebe,dok se ne izgubi ključ od poklopca,pa se sadržaj ne razlije i...
Kada su noći hladne, kada duša boli u momentima kada pomislim da me niko ne voli...kada u meni sve skripi i cvili, kada u moju sobu udje tama, tad se zamislim zasto sam tuzna, kad sa tobom u mislima nikada nisam sama. Dusom milujem tvoju sliku sto na stolu je mom i znam i osecam da tvoj osmeh je tu negde...oko mene i sretna sam sto te imam,sretna sto postojis negde...i sto si mi dusu sacuvao....jedini. Najveća stvar, koju čovek u ovom svetu može napraviti, je izvući najviše iz onoga što mu je dato. Samo je to uspeh, i ništa drugo. (Orison Swett Marden)" Živeti srecom i kada naizgled nema posebnog razloga za to – dirljiva je veština.Treba nam samo malo blagonaklonosti sudbine.I neko sa kime to da podelimo.jer kad god imam potrebu da...
ŽIVELI
Godinu dana je prošlo Tuge, suza, osmeha I bola Ali ima još vremena Delićemo mi tugu na pola Umesto da srećni nazdravimo Za godinu iza nas S tugom u srcu sami patimo I tražimo u besu spas Ne kajem se za godinu ovu Upoznala sam nešto novo O tome kako se osećam sada Neću napisati ni slovo Živeli dragi, živeli Pusti mi pesmu koju sad slušaš Da zajedno igramo na stolu Pa ćemo se posle, tiho Prepustiti očajanju I bolu Nudim ti vino koje obara Da se kucnemo samo jednom Pa onda okreni stranu I idi za više vrednom
Neki mediji javljaju da je policija sa demostrantima igrala jedan na jedan ..dok drugi mediji javljaju da je njih bilo deset na jednoga..e nisam čuo kojih je bilo deset...I kome sad da veruješ...ebote...
Kad sam imao dvadeset i neku nisam ni razmišljao o pedeset i nekoj meni tada dalekoj Sad kad imam pedeset i neku čini mi se da bih dao svih pedeset u paketu da ponovo proživim dvadesetu Ja bih dao al mi žao pa ni pedesete nisu tako loše samo što se brže troše Milan Višnjić
Ljubila bih te jutros ali znam da je nemoguce.. i kazem to tek tako onako..u prolazu.. zbog ovog sunca nad gradom zbog vetra nad rekom i zbog jos puno sitnica koje zivot zaboravlja.. a one ostaju i lebde u vazduhu i oko tebe i oko mene kad se sretnemo...hmm sitnice nas cine... vrijeme je na tvojoj strani i to si mi uzeo... sad cu otvoriti prozor i viknuti volim te pa...nek ide zivot...!!
Verujem da ces razumeti zasto ove noci rekom secanja i zapisa nastalih u danima ceznje i tisine plovim. I samo cu ti zazeleti laku noc i sve svoje nezne misli ti poslati po dalekim rekama u setnoj zelji da te usnulog pomilujem. Oprosti mi neizgovorene reci srca, u kojima je bezbroj plamenova i zatomljenih tisina u grudima koji se izgovaraju samo duboko u sebi, u trenucima kao veceras, kada se bol razume samo cutanjem, a sva secanja se broje tihim molitvima, koje kao ove noci za tebe izgovaram.
Bravo curo, sad si riba, svako te hoce, svi te jure! Jedina moja, bila si mi sve, sad si nisko pala, ovo mi je za sve, od tebe hvala. Zaboravljas sreco, brzo si to potisla, kako si me volela, kako si me zelela. Bravo ribo, svima od tebe dah stane, nase duge setnje pored reke, zamenila si za splavove i druge kafane! Tople noci, mesecinom obasjane, drugom telo dajes, ni za sta ne hajes! I dalje za tobom patim, i dalje te ko prvi put zelim, nemam snage ni da zivim, ali tebe nikad necu da krivim. Meni si ceo svet srusila, kao dimom dusu si mi ugusila, zasto je ljubav tako nestala, da me odjednom tako odbacis i zaboravis, kako si lako da me volis prestala??? Svaki nas dan, mesec, godina, svaka rec je sada suvisna, svaka topla rec, nezni...
БРАЋО И СЕСТРЕ!!! Браћо и сестре и децо моја у Христу, све ово што нам се дешава је намештено и вођено вештом руком манипулатора. За све ћете опет да сносите кривицу ви који нисте криви. Ескалацијом мржње ви само храните њихове ситне душе и њихов его. Ко се на улицама туче? Србин напада Србина који мора да штити болесне умове због голе егзистенције. Са својих медија вас бомбардују њиховом лажном истином,а ви је прихватате и усмеравате своју мржњу према „тамо неким хулиганима“ и немате времена да се пробудите и да почнете да размишљате. Притисли су вас економским проблемима тако да немате времена за себе и за ГОСПОДА БОГА! Све ово што се дешава је борба за власт,борба за моћ! И иза једних и иза других стоје њихови господари,а ви сте...
Obraduješ me, pa plačem
Dan, naizgled ko svaki drugi Sunce se igra u mojoj kosi Popodne se spušta polako I veče s tugom donosi Seta, prekriva lice ko veo Usne se nasmejati žele Sve što sam ikad želela je Da poljubiš mi usne vrele Ništa mi skoro nisi dobro dao Osim tuge u srcu i očima A nekad si me voleti znao U dugim vrelim noćima Znam da moram dalje I uspeću da se odbranim Od ovih sumornih misli I samoj sebi ih zabranim Jaka sam ko sam djavo Kada me bes savlada Kad znam da nisam kriva Razum mi tugu nadvlada Nerazumno i hladno Dočeko si me s mačem Posle toliko hladnih dana Obraduješ me,pa plačem Nisam ja ni zla ni ohola I nisam žena ko druge Da si me upoznati hteo Video bi šta ima iza duge Neko će zaviriti tamo Ukrasti dugine boje A neće znati šta s...
Proslo je hiljadu godina od kad nisi vidio ovaj datum, proci ce jos hiljadu ako ga ne vidis sada... Nista posebno, samo blago razmisljanje o prolaznosti vremena u gomilu nesklada desi se poneki sklad slican ovom :)
Laku noć svima - nastavak
Svima kojima na profilu nisam poželeo laku noć činim to sada. Noćas je planeta sva pomalo čudna, pulsira i radi k'o sat tika taka,:cool: dok se meni umornome spava:eek: želim da je svakom ova noćca laka.:p
Lepo je imati tajnu, bolovati od tajne... probuditi se u prazno jutro i setiti se svoje tajne. Tajna je jedno parče sopstvenog života... uživanje u bezazlenoj sebičnosti. Tajna je neko unutrasnje sunce koje greje samo nas. Ponekad se odblesak tog sunca probije kroz oči i lice... i svi vide da imate tajnu... i hteli bi da vam je što pre oduzmu". D.Radovic Lepo je imati tajnu,ali posle nekog vremena to postane veoma tesko i mucno...Pozelim da iskopam neku rupu kao u onoj prici o caru Trojanu sa kozjim usima,u koju ce viknuti iz sve snage:''On je moj i ja ga volim'' i zatrpati je zemljom...Ili viknuti iz sve snage sa nekog brda i slusati taj eho kako se razleze...Umesto toga dodjem u ovaj virtuelni svet gde samo dragi,odabrani...
Mogao bi krenuti bilo kuda ali trunes ovde Mogla bi brati cvece i preplivati vode koje prete Mogao bi ne spavati ali umoran se budis Mogla bi raspetu pesmu baciti uvis da je peva ko voli Mogao bi iskopati rupu za svoja nedela ali kazes: Iskupljenje je zlo Mogla bi osloboditi neba ali kazes : Ne postoji nesputano
Vodicu razgovor s vama Kosta pustite neka sve ide kao i zivot a zivot jeste samo kretnja kako terate tu kosu tako lepo zabacenu i neobavezno razduvanu a tek te okrugle Krieger naocale navode me da vise nikad ne razmisljam jer usi su mi cujne u vidu... jer sinusi su u redu jer dobro vidim a ljudi ovog grada su bez duse i krvi i ja vise ovako ne mogu moracu se zanimat
Populistički svet, čoporativno je podložan medijskim kampanjama do te mere , da možeš kontinuiranim medijskim preobražavanjem da ga u kratkom vremenskom intervalu obučeš u vojne uniforme i uvedeš u klanicu - jednih protivu drugih ; u kojoj će nerazumno i beščasno da se ubijaju za proklamovane ciljeve - a nakon toga da ih izvedeš iz ubilačkog ludila kao naizgled razumne i časne ljude sa herojskim osećanjima , i nikad da ne spoznaju svoj mentalni sklop i njegovu krvožednu nakaznu prirodu . Ovo svojstvo Populističkog sveta , svoju životnu filosofiju crpi iz narodne umotvorine : ’’čini i živi kao tvoj otac i njegovi preci ’’ . Oće reći , ništa ne menjaj i živećeš kao u stara dobra vremena . Dakle , sin nije obavezan da prevaziđe...
Tebi koji si moja uteha, moja tuga, moja sreća, moj san, moja misao, posvetila sam svako slovo koje je napisano na ovoj stranici … i naravno da razmišljam ja uvek imam samo jednu misao u glavi Tebe … ali … osećam se kao da sam pod staklenim zvonom i ne mogu ni korak dalje izvan tog sveta u koji sam zarobljena, kao da svi posmatraju samo mene i traže u svakom mom osmehu, svakom pokretu razlog, kao da mogu da te vide u mom srcu iako sam te tako nežno položila na mekane jastuke moje duše da bezbrižno snivaš … Ponekad se, tako plašim jer te volim, osećam kao da, ako ne pomislim na tebe svaku sekundu, ako mi nije u mislima tvoje ime, da ćeš nestati, kao san koji već dugo sanjam i pokušavam da ga osetim na prstima kao kapi hladne jesenje...
Kao da se opet budi, još jednom je misao pronašla do mene ili tebe put.Da li zbog vremena uskrsnuca, neispunjenih težnji i neostvarenih snova,da li zbog grešaka koje greškama ne smatramo još jednom je osvanulo jutro sa bojama sna,u njima smo sigurno bili ti i ja.Iako ne postojimo, iako život ima za nas svoje utabane staze kojima hodamo ponekad nesigurnim korakom,ali poznate kakve vec jesu, možda su prave...ko to zna… Iako ne postojimo, ipak postoje dan i noc i negde izmedu dve struje …udara jako, ravno u srce, struja misli... Da li si ti ja, da li sam ja ti ili sve su to bili neki sni što smo ih sanjali kada sobom gospodariti mogli nismo a sada ponosno vladamo mirni, jaki i obzirni,sada ponosno vladamo, i cemu se nadamo ? Nekom boljem...
Dobro jutro,Srbijo!!!Je si li mi noćas dobro spavala?Hoćeš li ustajati danas?Prognoze kažu da će biti lepo vreme.Hoćeš li izlaziti?Ili ćeš ostati sakrivena u mišjim rupama i sačekati da što pre prodje ovako VELIKI DAN.Izadji većinska,domaćinska i pokaži se da postojiš...i ne obraćaj pažnju na zalutale ovčice..na one malobrojne što će danas šetati tvojim glavnim gradom....OPROSTI IM BOŽE NE ZNAJU ŠTA RADE..oprosti im i ti,majko Srbijo...jer srpski je praštati...ali izadji da se vidi da postojiš...jer oči svetskih nalogodavaca biće danas uprte u tebe...pa kad vide da si većinska,uspravna, prirodna i zdrava...nek pocrkaju od muke... p.s.Nemoj da spavaš danas,Srbijo....VOSTANI SRBIJO!!!
Čovek se navikne na najneverovatnije stvari.Ali misli, njih nikad nisam uspela da sprečim da idu ka tebi.U mislima ja neprestano sa tobom razgovaram.Svakog dana. I pišem ti ta pisma duse. I pokušavam da čujem njegove imaginarne odgovore. U mislima nikad ni nismo prekinuli da razgovaramo. U mislima ja i dalje verujem da istom takvom snagom i tvoje misli idu ka meni svakodnevno. I sreću se negde, na nekom tajnovitom mestu, onako kako smo se i mi stvarni uvek sretali. .. …Umesto toga, mnogo je lepše da mislim na trenutak kada sam tebe videla prvi put.Tu scenu mogu da vrtim u mislima beskrajno mnogo puta, nikad mi neće dosaditi.Momenat koji nikome drugom na svetu, osim meni, ništa ne znači.
Illiminati- nastali su prvog maja 1776. godine. Illuminate je formirao Adam Weishaupt, u Bavariji, Nemacka. Ko su bili Iluminati? Iluminati su bili ateisti, naucnici koji su smatrali da znaju istinu. I znali su. Normalno, katolckoj crkvi se nije svidelo da neko tvrdi da mi nismo u centru svemira, da je Zemlja okrugla ili da postoji gravitacija. sta je crkva uradila povodom "heresa"? Pa civilizovano su ih zadavili, i napravili su zig krsta na njihovim grudima i bacili ih da svi ljudi vide, u grad. Ne znam tacno gde je ovo bilo, ali znam da je tacno. Sada cu da posvetim jedan deo teksta jednom korisisniku koga sam primetio bas ovde na mom blogu, FIGHT NWO! Odmah sam znao zasto je izabrao taj username. Zato sto ne zna sta je NWO. NWO je...
Bila si divna, plaha i nezna, kao latica ruze sa kapima rose. Bila si vulkan i erupcija strasti, bila si snovi koje oblaci nose. Bilo je da, kao prvi put bas, jedno uz drugo kao ljubavi znak. Dali smo sebi da zudnja potece, da neznosti nase ispune mrak. Bilo je draga, ovo divna noc, razlih poljupce po telu tvom. Blagi drhtaji tvoji i uzdasi tihi, kad ispunih tebe srecom svojom. Bilo je tako da nam zavidi svako, sto pozude nasa iz ljubavi nasta. Da granica u strasti nema i da ljubavna igra je nasa masta. Bilo je divno sto jecaji strasti, tvoji i moji kao najlepsi zvuci, ispune nebo u vrhuncu slasti a srca se nasa spoje u buci. Bilo je carobno tebi se dati, da ispunis svoje skrivene tajne a tek prava sreca je znati, da nasa strast...
Dan duge
Moje male šarene, dnevne, emocije total zacrni jedan potpuno nebitan lik u mom životu. Toliko je nebitan da mu ni ime ne znam. Možda on moje zna,ali ga ja ne zanimam. Za njega sam običan teret, jedna od mnogih. Ne ulazi mi ni u kuću. Nisam kafu popila s njim, ni ljudski čašu 'ladne vode podelila. Ama baš, baš, nikakve veze nemamo. Na ulici kad ga sretnem sva se stresem k'o da sam videla Clooney-a. Onog pravog, podrazumeva se. Ovaj lik 'ladno prodje pored mene; ne primeti me. Da me barem gurne laktom, nagazi nogom, kao slučajno. Jok, ni to. Al' čovek ima tu moć da mi neprimetno, što bi se reklo na kvarnjaka, il' finjaka isto mu dodje, ubaci kosku zbog koje se svi po kući k'o kerovi glodjemo i svadjamo. Toliko mi često čini zla koliko...
Back